Δεν θέλει να πάει βόλτα...

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλημέρα σε όλους,
θα ήθελα τις συμβουλές σας στο θέμα της βόλτας.Έχω ένα κουτάβι 3 μηνών και την τελευταία βδομάδα που αρχίσαμε τις βόλτες στο κοντινό πάρκο μιας και πέρασε το χρονικό διάστημα που μας είχε θέσει ο γιατρός μετά το εμβόλιο. Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Δεν θέλει να πάει βόλτα. Αρνείται πεισματικά. Μόλις βγούμε από την αυλή αρχίζει στηλώνει πόδια και θέλει να γυρίσει πίσω. Δεν μου δείχνει ότι φοβάται (μιας και δεν τρέμει ούτε έχει την ουρά κάτω από τα σκέλια) απλά μου φαίνεται ότι βαριέται αφόρητα το περπάτημα και την βόλτα.Αποστάσεις 1 λεπτού μπορουν να γίνουν σε 20 λεπτά.Κάποιες φορές στηλώνει πόδια και ξαπλώνει κάτω. Δεν ξέρω τι να κάνω. Θα σας πώ τι κάνω και διορθώστε με παρακαλώ. Μόλις βγώ από την πόρτα αυτός κάνει την ανάγκη του και αρχίζει να τραβάει για την πόρτα...Περιμένω περιμένω του μιλάω τπτ.Κάποια στιγμη νευριάζω (αυτό κάθε φορά τελευταία) και τον τραβάω κοντά μου με ένα δυνατό και κοφτό εεε.Μέχρι να πάμε στο πάρκο το οποίο είναι κοντά στο σπίτι μου( απόσταση 25 δευτερολέπτων με τα πόδια) θα αναγκαστώ να τον σύρω.Όταν λέω να τον σύρω το εννοώ κυριολεκτικά. Τον τραβάω μέχρι να σηκωθεί και αυτός εκεί.Ξαπλάρει και δεν γουσταρει ρε παιδι μου να σηκωθεί. Η απόσταση των 25 δευτερολέπτων γίνεται σε 10 λεπτά(αν είμαστε τυχεροί)Όταν πάει στο πάρκο και συναντήσει άλλα σκυλάκια ειναι κοινωνικότατος και φιλικότατος.Πρέπει να επισημάνω πως δεν ειχε καμια προβληματική επαφη με σκύλο ενώ δεν έχει υπάρξει ποτέ κάτι που να τον τρομαξε στη βόλτα.Την τελευταία φορά δοκίμασα να μην τον τραβήξω αλλα πήρα μαζί ένα παιχνιδάκι του και όποτε στήλωνε τα πόδια του το κουνούσα μπροστα παρακινώντας τον να το πιάσει. Ε μετά από 15 μέτρα σταμάτησε.Πάλι τα ίδια. Εκτιμώ πως ίσως έχει άγχος ότι μπορει να μην γυρίσει σπίτι,μηπως φοβάται μήπως τον παρατήσω ξέρω εγώ..η είναι απλώς αθεράπευτος τεμπελαρος. Οταν παίρνουμε τον δρόμο του γυρισμου για το σπιτι ειναι περιχαρής και όταν μπουμε σπίτι εκεί είναι πανευτυχής. Μήπως είναι *σπιτόσκυλο*?Τι να πώ?...Δεν θα με πείραζε...απλά ήλπιζα να απολαμβάναμε τις βόλτες μας.Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ. Ευχαριστω εκ των προτέρων για τυχόν συμβουλές.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.413
10.616
Athens
Τι σκύλο είπμαε ότι έχεις? Μου θυμίζει την Κάρλα στην αρχή... Μια από τα ίδια! Δοκίμασε και λιχουδιά - αν και στη δικιά μου δεν πολυέπιασε. Για να την αναγκάσω να περπατήσει, την έπαιρνα αγκαλιά μέχρι τη γωνία κα ακόμη πιο πέρα όπου δεν υπήρχε οπτική επαφή με το σπίτι και από εκεί πέρα περπατούσε με χίλια ζόρια βέβαια... Λιχουδιά, αγκαλιά, επιμονή, γαιδουρινή υπομπονή....

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Εχω αγγλικό σταφορντσάιρ τεριέ...Μου δίνεις θάρρος λέγοντας μου ότι και η δικιά σου έκανε τα ίδια..Για πόσο καιρό?Πότε έμαθε να χαίρεται τη βόλτα?Αισθάνομαι ότι αν τον παίρνω αγκαλιά για να πάει βόλτα τον κακομαθαίνω πάρα πολύ.Οχι?

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
αχ κ εγω το ιδιο επαθα! εβγαλα την μικρη μου μια μικρη βολτουλα ισα ισα να αρχιζει να συνηθιζει κ τιποτα.. μουλαρωνει η ερχεται στα ποδια μου για να την παρω αγκαλια. κατα τα αλλα με το που εβλεπε ανθρωπο στο δρομο πηγαινε κατευθειαν να του γλειψει τα ποδια ( απο κοινωνικοτητα στους ανθρωπους σκιζουμε) δεν ξερω τι να κανω για να της αρεσει η βολτα, πραγματικα..

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Μια εύκολη λύση που σου προτείνω είναι η εξής:
Αφού το πάρκο είναι δίπλα σου πήγαινέ τον εκεί στην αγκαλιά σου για αρχή.
Ετσι θα συνδιάσει την έξοδο με κάτι θετικό όπως το παιχνίδι με άλλα σκυλάκια και θα ξεπεράσει το πρόβλημα. ;)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και εμείς κάτι ανάλογο κάναμε Αγκαλιά μέχρι το πάρκο και μετά τον άφηνα ελέυθερο και έκανε σαν τρελλός
Σε λίγο καιρό έβλεπε το λουρί του και χοροπήδαγε Αυτά τα έκανε ο KEAGAN , γνωστός τεμπέλης Ο Τσούφι καμία σχέση
Είναι κουτάβι ,ποιος ξέρει τι δεν του αρέσει έξω Ίσως το έδαφος να του φαίνεται περίεργο, ίσως το περιβάλλον γύρω του τεράστιο Νομίζω ότι σιγά σιγά θα το συνηθίσει

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Το πρόβλημα είναι πως και στο πάρκο που πάμε είναι σαν προσανατολισμένος μονίμως (σαν δείκτης ένα πράγμα) προς την κατευθυνση που ήρθαμε δηλαδή προς την κατευθυνσή που βρίσκετα το σπίτι (αν και δεν έχει καμία οπτικη επαφή) . Από την άλλη να τον παίρνω αγκαλιά για βόλτα μου φαίνεται πως θα τον κανω υπερβολικά κακομαθημένο. Βεβαια είμαι πρόθυμος να το κανω εαν προκειται να λυθει το πρόβλημα και να μάθει να του αρέσει η βόλτα...Αλλά δεν ειναι η καλύτερη μου.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Θα έρθει η ώρα που θα παρακαλάει να βγει έξω :D
Υπομονή και μη αγχώνεσαι. Αν σε βαστάει και δεν ντρέπεσαι να σε δουν οι γείτονες, όποτε είναι ώρα για φαί βάλε λουρί και πάρε το μπωλάκι και πάρε τον έξω να φάει.

• Like
Reactions: Vasger

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Υπομονή. Ο σκύλος να μην σε βλέπει θυμωμένο μαζί του, επειδή δε θέλει να βγει βόλτα.

Την ώρα που ο σκύλος αρνείται να βγει,
πες ένα τραγουδάκι για να καταλάβει ότι δεν τρέχει και τίποτα κι ότι είσαι κι εσύ χαρούμενος,
απόσπασέ του την προσοχή με κάτι πολύ ευχάριστο, σα να μην συμβαίνει τίποτα...
πάρε κανένα παιχνίδι / κουκουνάρι και πέτα το, να τρέξετε να το πιάσετε παρέα...
χοροπήδα προχωρώντας μπροστά, ώστε να τον συνεπάρει η διάθεσή σου...

κι άλλες τέτοιες ευχάριστες χαζομάρες... ώστε να ξεχαστεί!

εγώ έτσι κάνω όταν "κολλάει" και κοιτάει γάτες!

din@

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2010
58
1
αθηνα
και εγω εχω παρομοιο προβλημα.δεν θελει να παει βολτα με τον φιλο μου.οταν την παμε μαζι η μονη μου δεν υπαρχει προβλημα αλλα οταν ειναι να την παει μονος του αυτη καθεται κατω με κοιταζει και με περιμενει.με το ζορι την κατεβαζει μεχρι την εισοδο της πολυκατοικιας και μετα θελει να γυρισει πισω.το εκανε και στην αρχη αυτο αλλα μετα το σταματησε,τωρα παλι τα ιδια...ειναι πολυ δεμενη μαζι μου,μηπως φοβαται μην την εγκαταλειψω?οι προηγουμενοι ιδιοκτητες την παρατησαν...οταν την παω με τον φιλο μου βολτα και χωριστουμε για να παει καπου αλλου αυτος,αυτη καθεται κατω και κοιταζει προς το μερος που εφυγε.με γλυκολογα συνεχιζουμε την βολτα μας αλλα συνεχιζει να κοιταζει πισω.μηπως θεωρει οτι αυτος την εγκαταλειπει οποτε δεν του εχει εμπιστοσυνη?τι να κανω?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.413
10.616
Athens
Εχω αγγλικό σταφορντσάιρ τεριέ...Μου δίνεις θάρρος λέγοντας μου ότι και η δικιά σου έκανε τα ίδια..Για πόσο καιρό?Πότε έμαθε να χαίρεται τη βόλτα?Αισθάνομαι ότι αν τον παίρνω αγκαλιά για να πάει βόλτα τον κακομαθαίνω πάρα πολύ.Οχι?
Μας πήρε αρκετό καιρό - μήνα σίγουρα αλλά αφενός την είχα πάρει μεγάλη (7 μηνών).

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Υπάρχει κάποιο αγαπημένο παιχνίδι του ή λιχουδιά που να κάνει μέχρι και κολοτούμπες για αυτό? Αν ναι, δοκίμασε το εξής. Στο σπίτι, φόρα το λουράκι του, και με το παιχνίδι ή λιχουδιά κάλεσε τον να έρχετε προς τα εσένα ενώ εσυ θα περπατάς με την όπισθεν, αν πρόκειτε για λιχουδιά δείνε λίγο λίγο ανα 5 βήματα και αύξανε σταδιακά τα βήματα ανα λιχουδιά, αν είναι παιχνίδι απλά το δίνεις ανα κάποια βήματα για λίγο το ξαναπαίρνεις κ.ο.κ.

Εφόσων το έχει ποια καταλάβει το "παιχνίδι" αυτό κάνε το ίδιο απο την έξοδο του σπιτιού σου μέχρι τον δρόμο και μετά μέχρι το απέναντι πάρκο, πρόσεχε όμως, αν εσύ αγχωθείς ή στρεσαριστείς ή αρχίσεις να σκέφτεσε "ωχ, άραγε θα έρθει, θα πετύχει, κλπ" τότε το έχασες το παιχνίδι γιατί το σκυλί θα στρεσαριστεί επίσης και θα γυρίσει πίσω όπως πάντα.

Σιγά σιγά θα το κάνεις το "παιχνίδι" όπου θα προκαλείς να προχωράει δίπλα σου ή πίσω σου.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Άσε τα αγριέματα και βρες έναν διπλωματικό τρόπο να τραβήξεις σε μια ευχάριστη εμπειρία το κουτάβι ώστε να το συνδιάσει με ωραία πράγματα!Τις φωνούλες αστες για όταν θα γίνει γαϊδούρι και θα ξέρει που τον παίρνει και που όχι να κάνει τα τσαλιμάκια του και τις βλακίες του!Τώρα μόνο γουτσου γουτσου και ωραία πραγματάκια!Να σου ζήσει!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.413
10.616
Athens
Τώρα θυμήθηκα τι άλλο έκανα... Η Κάρλα είχε και έχει ψύχωση με τα κουκουνάρια. Έβρισκα λοιπόν κουκουνάρια στο δρόμο και τα πετούσα ανά διαστήματα μερικά μέτρα μπροστά. Αυτή έτρεχε να πάρει το κουκουνάρι. Με τέτοια "κουκουναροβήματα" κάναμε λίγη απόσταση - το κουκουνάρι το κουβάλαγε και σπίτι. Εκεί το έκρυβα και στην επόμενη βόλτα το είχα πάλι μαζί για τα δύσκολα...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εμενα το εκανε πολυ λιγο και το ξεπερασε στη δευτερη βολτα.Τον εσυρα με το λουρι και μουλαρωσε.Αφησα λοιπον το λουρακι κι απομακρυνθηκα γυρνωντας του την πλατη.Αγχωθηκε και με ακολουθησε τρεχοντας.Καντο σε περιφραγμενο χωρο ή καπου που πιστευεις οτι δε θα φυγει απο την αντιθετη κατευθυνση.Μολις ερθει σε εσενα αγκαλιτσες και φιλακια.

• Like
Reactions: Vasger

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Το έχω αντιμετωπισει κι εγώ με το Charlie.
Αυτο που έκανα ήταν να μουλαρώσω κι εγώ.
Περιμενα γύρω στο τεταρτο, αν θυμαμαι καλα μεχρι να αποφασισει να κανει εκεινος το επομενο βήμα.
(καπνισα ένα ολοκληρο camel κατοστάρι :p )
Εκει επιβραβευσα με πολύ χαρα και χαδια.
Στην αρχη έκατσε κατω, μετα ξαπλωσε αλλα καποια στιγμή βαρεθηκε και σηκωθηκε να περπατησει.

vagolf

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
209
0
ΑΧΑΡΝΑΙ
και εγω ειχα τ ιδιο προβλημα με την δικια μου,καναμε σχεδον ενα μηνα για να περπαταμε κανονικα.το κολπο που εκανα ηταν οτι προσπαθουσα να υην κοροιδεψω[εκανα οτι ετρεχα,ειχαμε ενα πανι που δαγκωνε και το κουναγα στο προσωπο τησ μπροστα,λιχουδιεσ.]πολυ υπομονη,πολυ ενθαρυνση και ηρεμοσ οσο περισοτερο γινεται

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Tο ειχα ξεχασει οτι το εκανε και ο δικος μου στην αρχη. Ειναι φυσιολογικη αντιδραση μιας και εκτος του σπιτιου-φωλια, του ειναι ολα αγνωστα και απροβλεπτα. Δωσε του λιγο χρονο και δειξε μεγαλη υπομονη, θα περασει ο χρονος και μετα θα παρακαλας να μην κανει σαν τρελος οποτε θα ακουει το "βολτα" ή θα βλεπει το λουρι του. Αν εχεις καναν φιλο κοντα σου, ο οποιος εχει και αυτος σκυλο, θα ηταν καλο να βγαινετε μαζι. Θα ακολουθησει τον αλλο σκυλο λογικα, ειδικα αν ειναι μεγαλυτερος στην ηλικια απο τον δικο σου.

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Ακριβως αυτο που λεει ο Ricos..Φοβουνται, αρχισε σιγα σιγα..Στην αρχη βγαλε τον εξω στο σπιτι σου αστον εκει, να..παρει τις μυρωδιες, παιξε εκει μαζι του, ταιζε τον λιγο, κανε τον να νιωσει ανετα.Σχεδον ολοι μας ειχαμε αυτο το προβλημα.

Φιλαρακος

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
221
0
Athens,N.Kosmos
Υπομονή. Ο σκύλος να μην σε βλέπει θυμωμένο μαζί του, επειδή δε θέλει να βγει βόλτα.

Την ώρα που ο σκύλος αρνείται να βγει,
πες ένα τραγουδάκι για να καταλάβει ότι δεν τρέχει και τίποτα κι ότι είσαι κι εσύ χαρούμενος,
απόσπασέ του την προσοχή με κάτι πολύ ευχάριστο, σα να μην συμβαίνει τίποτα...
πάρε κανένα παιχνίδι / κουκουνάρι και πέτα το, να τρέξετε να το πιάσετε παρέα...
χοροπήδα προχωρώντας μπροστά, ώστε να τον συνεπάρει η διάθεσή σου...

κι άλλες τέτοιες ευχάριστες χαζομάρες... ώστε να ξεχαστεί!

εγώ έτσι κάνω όταν "κολλάει" και κοιτάει γάτες!
ωπα! και πιανει???

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul