Μπα, τα λάδια και τα Ωμέγα-3 δεν κάνουνε πολλά όταν πρόκειται περί Μουφ που είναι σούπερ τριχωτό. Άλλωστε δε λέγανε εδώ μέσα πρόσφατα ότι άμα δίνουμε λάδια συχνά κάνουνε κακό στα νεφρά;
Αντιγράφω παρακάτω τα προσωπικά μηνύματα που έστειλα στο Χρήστο σε απάντηση μηνύματός μου:
Η σκούπα-ρομπότ είναι καλή μόνον αν δεν έχεις μοκέτα και χαλιά παντού. Δυστυχώς οι Αμερικάνοι έχουνε παντού μοκέτες και μόνο τελευταία ξαναγύρισε στη μόδα το παρκέ. Είναι όμως καλή για σκληρά πατώματα, πλακάκια και έτσι. Κανονικά δεν είναι να τη χρησιμοποιείς για σκούπισμα εις βάθος. Όμως αν την προγραμματίσεις να σου σκουπίζει π.χ. τρεις φορές τη μέρα μόνη της, τότε το σπίτι διατηρείται καθαρό και εσύ καθαρίζεις π.χ. μια φορά στις δυο βδομάδες ή μια φορά το μήνα, αν και εξαρτάται πάντα από την τρίχα που έχεις. Και πάλι όμως, καλό είναι να έχεις παρκέ ή μάρμαρο ή πλακάκι κάτω, όχι μοκέτα. Θα ανεβεί σε μοκέτα και χαλί, δε θα σου κάνει όμως την καλύτερη δουλειά.
Το καλύτερο είναι το τελευταίο μοντέλο της Roomba, αλλά πάρτε το από Αγγλία ώστε να κάνει για ευρωπαϊκό ηλεκτρικό αλλιώς θα φάτε πολλά σε μετασχηματιστές και δε μπορείτε και να προγραμματίσετε καλά. Θα σας έρθει τα ίδια λεφτά από να τα φέρετε από Αμερική που μπορεί και να μη στέλνουν. Πολύ καλή ήταν η Roomba 560, αν και της άλλαξα τις βούρτσες μια φορά διότι οι κανονικές της δεν κάνανε για τρίχα Μουφ, έπρεπε να τη λύνω και να καθαρίζω συνέχεια. Τώρα όμως θα έπαιρνα το τελευταίο μοντέλο διότι η 560 είναι παλιάς τεχνολογίας. Επίσης άριστη είναι η σφουγγαρίστρα-ρομπότ η Scooba και μάλιστα τώρα που έχω τις ιστορίες με τη σπονδυλική μου στήλη. Για σφουγγάρισμα εις βάθος, αν χρειαστεί, χρησιμοποιώ την ατμοσφουγγαρίστρα που δε με ταλαιπωρεί τόσο πολύ. Για δύσκολα σημεία, όπως π.χ. γύρω και κάτω από το ψυγείο αποφάσισα να κάνω άλλη φάση: χύνω χλωρίνη στο όποιο σημείο και την αφήνω να στεγνώσει μόνη της. Το μέρος γίνεται λαμπίκο.
Σόρυ για όσους έχουν σούπερ νοικοκυρωσύνες και έχουν φρίξει με τα παραπάνω, αλλά προτιμώ να λειτουργεί η πλάτη μου καλά, παρά να πονάω και να είμαι πεντακάθαρη σχολαστικά με τον παλιό καλό τρόπο. Σας υπόσχομαι όμως ότι μόλις γίνω δισεκατομμυριούχος, θα προσλάβω υπηρέτες που θα καθαρίζουν όλη μέρα τελείως παραδοσιακά. Μέχρι και ξάσπρισμα θα τους βάζω να κάνουν που λέει ο λόγος στην αυλή του πύργου που επίσης θα αγοράσω.