Δεν ανεβαίνει σκάλες

μανιτο

Member
3 Ιουνίου 2013
17
0
εχω ενα ημιαιμο λαμπραντορ 11 μηνων..το τελευταιο καιρο εχω ενα σοβαρο προβλημα που με εχει προβληματισει πολυ...μεσα στο σπιτι ειναι πολυ υπακουος κ εχω προσπαθησει μονη μου κ τον εχω εκπαιδευσει..κ ενω κ στη βολτα ητανε μια χαρα μονο τραβουσε λιγο τις τελευταιες βδομαδες δν θελει να ανεβει σπιτι..μενω σε μια πολυκατοικια κ μπροστα εχει σκαλια..ενω παμε την βολτα μας μια χαρα τουλαχιστον μιση ωρα 2 φορες την ημερα στο γυρισμο ανεωαινει τα δυο πρωτα σκαλια κ μετα μουλαρωνει..του ριχνω λιχουδιες αλλα κ παλι ανεβαινει μεχρι τα 2 πρωτα σκαλια..μεχρι που βαριεται μετα απο ενα διαστημα που μπορει να ειναι κ 2 ωρες κ τελικα ανεβαινει..πραγματικα δεν ξερω τι να κανω..δεν μπορω να τον παω σε εκπαιδευτη για δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα κ καθε μας βολτα πλεον ειναι μαρτυριο γτ μπορει να μου παρει κ 2 ωρες να ανεβει..σας παρακαλω αν μπορει καποιος να με βοηθησει θα το εκτιμουσα πολυ..

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
1. Για σκύλο 11 μηνών οι δύο μισάωρες βόλτες την ημέρα είναι πραγματικά πολύ λίγο.
2. Αν το σκυλί δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας (πχ. πονάει κάπου και δεν θέλει να ανεβαινει σκάλες) τράβα τον να ανέβει μια και καλή.

μανιτο

Member
3 Ιουνίου 2013
17
0
1. Για σκύλο 11 μηνών οι δύο μισάωρες βόλτες την ημέρα είναι πραγματικά πολύ λίγο.
2. Αν το σκυλί δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας (πχ. πονάει κάπου και δεν θέλει να ανεβαινει σκάλες) τράβα τον να ανέβει μια και καλή.
ποσες ωρες πρεπει να τον πηγαινω???? περα ομως απο τις βολτες ολη την ημερα στο σπιτι παιζουμε, τρεχει, κ κανει διαφορα...φοβαμαι να τον τραβηξω γιατι κανει σαν να πνιγεται κ φοβαμαι μην μου πνιγει..

μανιτο

Member
3 Ιουνίου 2013
17
0
οσο για το προβλημα υγειας δεν νομιζω να εχει κατι γιατι γενικα τρεχει παιζει μια χαρα μονο τα σκαλια δεν θελει να ανεβει μετα την βολτα

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.787
7.330
Δείχνει ότι φοβάται να τις ανέβει ή ότι απλά μουλαρώνει γιατί θέλει να ξαναβγεί?

μανιτο

Member
3 Ιουνίου 2013
17
0
Βάλτου στηθόλουρο.
το δοκιμασα αλλα ειναι περιπου 30 κιλα κ δεν διευκολυνει..την πρωτη φορα που το εβαλα μου εφυγε μεσα απο το στηθολουρο..λετε να το προσπαθησω παλι??? γτ ειναι καλυτερο ομως απο το κολαρο???

μανιτο

Member
3 Ιουνίου 2013
17
0
Δείχνει ότι φοβάται να τις ανέβει ή ότι απλά μουλαρώνει γιατί θέλει να ξαναβγεί?
δεν δειχνει να φοβατε απλα μουλαρωνει κ ξαπλωνει μπροστα απο τα σκαλια..ξαφνικα το αρχισε αυτο ενω πιο πριν ανεβαινε μια χαρα απο μονος του χωρις καμια δυσκολια

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Tο λιγοτερο 1.5-2 ωρες τη μερα.

Εχεις προσπαθησει με καποια λιχουδια να τον δελεασεις?

Με το να τον τραβηξεις δεν θα τον πνιξεις, ισως το στηθολουρο για να σου φυγει το ειχες πολυ χαλαρο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.787
7.330
το δοκιμασα αλλα ειναι περιπου 30 κιλα κ δεν διευκολυνει..την πρωτη φορα που το εβαλα μου εφυγε μεσα απο το στηθολουρο..λετε να το προσπαθησω παλι??? γτ ειναι καλυτερο ομως απο το κολαρο???
Για να μην πνίγεται αν το τραβήξεις να ανέβει...

μανιτο

Member
3 Ιουνίου 2013
17
0
Tο λιγοτερο 1.5-2 ωρες τη μερα.

Εχεις προσπαθησει με καποια λιχουδια να τον δελεασεις?
ακομα κ οταν το παω μακρυα κ για πολλες ωρες το ιδιο κανει..ναι το εχω κανει αλλα τρωει μονο τις λιχουδιες στα 2 πρωτα σκαλια κ μετα ξανακατεβαινει..μεχρι που του το κανω 100 φορες κ βαριεται κ ανεβαινει..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Μόνο γι'αυτό. Οχι για την βόλτα. Και φυσικά, φορεμένο σωστά. Σφιχτά. Να μην μπορεί να βγει.

μανιτο

Member
3 Ιουνίου 2013
17
0
τι να πω θα το ξαναδοκιμασω αν κ το φοβαμαι γτ μου εφυγε την πρωτη φορα..του εχω παρει κ πνικτη αλλα δεν τον εχουμε δοκιμασει γτ δεν τον θελει με τιποτα..θα βοηθουσε μηπως αυτο???

μανιτο

Member
3 Ιουνίου 2013
17
0
Μόνο γι'αυτό. Οχι για την βόλτα. Και φυσικά, φορεμένο σωστά. Σφιχτά. Να μην μπορεί να βγει.
δηλαδη να τον πηγαινω βολτα με το λουρι κανονικα κ μετα να του βαζω το στηθολουρο για να τον τραβηξω στα σκαλια???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Πνίχτη γιατί του 'χεις πάρει;
Ποιός σου το είπε;
Ξέρεις πότε και πως και πόσο να τον χρησιμοποιείς;

Αν...λίγα μέτρα πριν φτάσεις στα επίμαχα σκαλοπάτια, αρχίσεις να τρεχαλίζεις, δήθεν παίζοντας μαζί του και ανεβείτε με σχετική φόρα, μαζί τρεχαλίτσα τα σκαλιά, σαν να παίζετε; Δεν θα τον κοροιδέψεις; Αν πετάξεις στην κορυφή της σκάλας κανένα μπαλάκι;

Μήπως έχετε πουθενά μεσοτοιχεία, καμμιά θυληκιά σε οίστρο;

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Δεν νομιζω οτι δεν θέλει να ανεβαίνει σκάλες, στο σπιτι δεν θέλει να παει γιατι μαλλον δεν χορταίνει την βολτα.Θελει περισσοτερη εκτόνωση πιθανον!

μανιτο

Member
3 Ιουνίου 2013
17
0
Πνίχτη γιατί του 'χεις πάρει;
Ποιός σου το είπε;
Ξέρεις πότε και πως και πόσο να τον χρησιμοποιείς;

Αν...λίγα μέτρα πριν φτάσεις στα επίμαχα σκαλοπάτια, αρχίσεις να τρεχαλίζεις, δήθεν παίζοντας μαζί του και ανεβείτε με σχετική φόρα, μαζί τρεχαλίτσα τα σκαλιά, σαν να παίζετε; Δεν θα τον κοροιδέψεις; Αν πετάξεις στην κορυφή της σκάλας κανένα μπαλάκι;

Μήπως έχετε πουθενά μεσοτοιχεία, καμμιά θυληκιά σε οίστρο;
το πνιχτη μου ειπε να το παρω ο κτηνιατρος γτ με τραβουσε στη βολτα αλλα δεν του το εχω βαλει εξω ουτε μια φορα γτ δεν ξερω πως να το χρησιμοποιησω..αυτο που ειπες να ανεβαινω τρεχοντας το εκανα πριν εμφανισει αυτη τη συμπεριφορα κ ανεβαινε μια χαρα..πλεον δεν πιανει..ουτε με παιχνιδια..μερικες φορες ουτε με το κρεας δεν ανεβαινει να φανταστητε..εχω απελπιστει πια σκεφτομαι να τον παω βολτα..

οχι θυληκο δεν υπαρχει εδω γυρω κ γενικα κανενα σκυλι

Last edited by a moderator:

μανιτο

Member
3 Ιουνίου 2013
17
0
Δεν νομιζω οτι δεν θέλει να ανεβαίνει σκάλες, στο σπιτι δεν θέλει να παει γιατι μαλλον δεν χορταίνει την βολτα.Θελει περισσοτερη εκτόνωση πιθανον!
θα δοκιμασω να τον πηγαινω πιο μακρυα κ πιο πολυ ωρα μηπως ειναι αυτο αν κ μακρυα που τον παω το ιδιο κανει..