Δείξε μου το σκύλο σου, να σου πω ποιος είσαι

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δείξε μου το σκύλο σου να σου πω ποιος είσαι ε;...

Δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα από "εικόνα", έστω και από στιγμιότυπα ή το "αποτέλεσμα" (ένα καλά εκπαιδευμένο σκύλο, έναν επιθετικό σκύλο, ένα φοβικό σκύλο, ένα "χαζοχαρούμενο" σκύλο, κ.ο.κ.)...Στην καλύτερη περίπτωση να καταφέρεις να μαντέψεις κάποια στοιχεία.

Άσε με να σε "ζήσω" με τον σκύλο σου και θα καταλάβω ποιος είσαι...Πιο "ασφαλές", πιο "ολοκληρωμένο".

Θα δεις συμπεριφορές και αντιδράσεις στα "καλά" και στα "κακά" μιας συμβίωσης, θα δεις τι οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα και κατά πόσο ήταν τύχη ή γνώση, θα δεις τα κίνητρα (προβολή ή αγάπη, μόδα ή πάθος, ζήλια ή ανάγκη και πολλά άλλα)...αλλά ποιος ενδιαφέρετε για το "ντοκιμαντέρ" της ζωής μας με τον σκύλο (το Big Brother του Animal Planet ίσως);

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα ζώα, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους φτωχούς, τους αδύναμους...τον διπλανό μας είναι και το δείγμα του πολιτισμού μας και της ανθρωπιάς μας, ως αξία.Όχι τόσο η εικόνα αυτών (μεμονωμένα) που διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες.

Ώχου, πρωί-πρωί "φραπεδοφιλοσοφίες"...:D

Καλημέρα!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
αυτό που έχει σημασία είναι η σχέση μας με τον σκύλο και όχι ο ίδιος ο σκύλος....

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ειμαστε αμφοτερες,
ανεμελες, ψιλομουρλες, εκδηλωτικες, χαρουμενες, oχι τιποτις σαινια:p και με αγαπη στη δραση!

ταιριαζουμε πολυ σε πολλα....για εμας μιλω...ετυχε ισως....

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
αυτό που έχει σημασία είναι η σχέση μας με τον σκύλο και όχι ο ίδιος ο σκύλος....
Πολυ σωστο αυτο. Και για να υπαρχει καλη σχεση(εκτος απο αγαπη), χρειαζεται εκτιμηση και σεβασμος και απο τις δυο πλευρες.

cathy-bella

Active Member
5 Οκτωβρίου 2011
29
0
Αγ. Παρασκευή
για αρχή να πω οτι διάβασα αναλυτικά το πρώτο post όλα τα υπόλοιπα τα είδα επιγραμματικά οπότε συνχωρέστε με αν πω κάτι που έχει αναφερθει είδη...την συγκεκριμένη κουβέντα την κάνω πολυ συχνά τον τελευταίο καιρο με την σκυλοκολλητή μου :p το συμπερασμά μας είναι οτι έχει απόλυτη βάση αυτο που συζητάμε..σίγουρα δεν μπορώ να μιλησω για τον εαυτο μου απο κει και πέρα όσα σκυλιά έχω γνωρίσει βλέπω να "καθρεφτίζεται" ο χαρακτήρας του αφεντικου του.ένας ανθρωπος μπορει να κρύψει τον αληθινό του εαυτο ενας σκυλος ομως οχι... σχεδόν κάθε φορά που κάνουμε γνωριμία μ ενα καινουργιο σκυλάκι και μετά μιλάμε λιγο με το αφεντικο του σιγουρευομαστε όλο και περισσότερο οτι δεν ειναι τύχαιο πως στην πραγματικότητα ο σκύλος πέρνει στοίχεια απ τον χαρακτηρα του αφεντικου του c:

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
για αρχή να πω οτι διάβασα αναλυτικά το πρώτο post όλα τα υπόλοιπα τα είδα επιγραμματικά οπότε συνχωρέστε με αν πω κάτι που έχει αναφερθει είδη...την συγκεκριμένη κουβέντα την κάνω πολυ συχνά τον τελευταίο καιρο με την σκυλοκολλητή μου :p το συμπερασμά μας είναι οτι έχει απόλυτη βάση αυτο που συζητάμε..σίγουρα δεν μπορώ να μιλησω για τον εαυτο μου απο κει και πέρα όσα σκυλιά έχω γνωρίσει βλέπω να "καθρεφτίζεται" ο χαρακτήρας του αφεντικου του.ένας ανθρωπος μπορει να κρύψει τον αληθινό του εαυτο ενας σκυλος ομως οχι... σχεδόν κάθε φορά που κάνουμε γνωριμία μ ενα καινουργιο σκυλάκι και μετά μιλάμε λιγο με το αφεντικο του σιγουρευομαστε όλο και περισσότερο οτι δεν ειναι τύχαιο πως στην πραγματικότητα ο σκύλος πέρνει στοίχεια απ τον χαρακτηρα του αφεντικου του c:
;).....Τίποτα δεν είναι τυχαίο έχω μόνο να προσθέσω...Και επίσης εδώ κολλάει το ''κιτς'' και ''κλισέ'' ρητό...''Όλα είναι σχετικώς ,σχετικά"...

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Εμεις τον έχουμε κάνει μπομπο εντελώς!!! Μέσα στα χάδια, νομιζει οτι ολος ο κόσμος ειναι καλος και τον αγαπάει , δεν ασκουμε βία , αλλά ήμαστε αυστηροί με άλλες πιο θετικές μεθόδους. Μοιάζει στα αφεντικά του ,λαιμαργος, αλλά ευτυχώς μας αρέσει η γυμναστική.
Δεν θέλουμε φύλακα αλλά τον πιο χαδιάρη σκύλο. Έτσι και αλλιως βάζουν το λάστιχο κάτω απο την πορτα με το υπνωτικο αέριο και κοιμουνται άνθρωποι και ζώα και σε ληστεύουν μια χαρά. Τώρα για τον δρομο επειδη θα γινει μάλλον μεγάλος θα ειναι απωθητικος και απο την εμφάνιση του.
Η πρώτη εντολή που έμαθε ειναι τα φιλάκια:cool:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εμένα πάντως, όσοι φίλοι μου γνωρίζουν τους ορεινούς ή τουλάχιστον τους έχουν μάθει δίπλα σε μένα, μου λένε ότι μου αρέσουν οι τσοπάνηδες επειδή είναι ίδιοι με μένα......

Μικρή διευκρίνηση....
Στον χαρακτήρα....γιατί μορφολογικά μαλλον προς κοκόνι φέρνω!:p:D

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Εμένα πάντως, όσοι φίλοι μου γνωρίζουν τους ορεινούς ή τουλάχιστον τους έχουν μάθει δίπλα σε μένα, μου λένε ότι μου αρέσουν οι τσοπάνηδες επειδή είναι ίδιοι με μένα......

Μικρή διευκρίνηση....
Στον χαρακτήρα....γιατί μορφολογικά μαλλον προς κοκόνι φέρνω!:p:D
Μου άρεσει πολύ η διατύπωση σου Φοίβος, άρα όσο βαθαίνουμε στην κουβέντα (και παρατηρώ ότι ΔΕΝ έχουμε πολλές συμμετοχές :(...γιατί άραγε??:rolleyes::rolleyes::),,κρίμα -μέχρι στιγμής δηλαδή) πηγαίνουμε έστω και θεωρητικά ότι το ''σκυλί και το παιδί'' όπως το μάθεις ε????Κοίτα, σίγουρα υπάρχει το DNA και μάλιστα σε κάποιες φυλές θέλει ίσως να ''φτύσεις'' και αίμα για να τις ''φέρεις'' αλλά στο τέλος με πολύ σωστή δουλειά (χωρίς να προσπαθήσουμε να εξανθρωπίσουμε το ζώο γιατί είναι ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ) σίγουρα θα βγεί μεγάλο μέρος του ''είναι'' μας στο ζώο μας!!!!! Ας μη ξεχνάμε όμως ποτέ την αλληλουχία κάποιων λέξεων...ΠΟΤΕ

Animal - Spicies - Dog - Name....;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Άλλο πως συμπεριφερόμαστε στα ζώα γενικά..(που πράγματι είναι δείγμα του πολιτισμού μας..).
Άλλο γιατί τα επιλέξαμε (ποια φυλή) και κατά πόσο ανταποκρίνονται στον χαρακτήρα μας, στην ζωή μας, στις συνήθειες μας..
Άλλο αν τελικά δεν τα υπολογίσαμε καλά..(έλλειψη κυρίως γνώσεων και ίσως στενομυαλία..αλλά και συγκυρίες.., έχω δει γιαγιά με ντόπερμαν..της το άφησε το παιδί της.., τώρα για το ποίος είναι ο στενόμυαλος βρείτε το..)..
Άλλο η συμπεριφορά του σκύλου... η οποία εξαρτάται κατά μεγάλο μέρος από τις γνώσεις του ιδιοκτήτη (και το μυαλό.., γιατί αν δεν είναι δυναμικός και έχει πάρει μία δυναμική φυλή, ήταν ανεύθυνος και θα παραμείνει ανεύθυνος ..αν δεν τον δώσει σε κάποιον που μπορεί..), αλλά και τις συγκυρίες και την τύχη αλλά και το χρονικό διάστημα που "εγώ" το είδα και κρίνω..πχ. τι να κρίνω αν είδα ένα σκυλί ενός ιδιοκτήτη που μόλις το βρήκε το οποίο ήταν κακοποιημένο και πολύ πολύ φοβικό.., η συνέχεια όπως ήδη ξέρετε ..εξαρτάται και αυτή από πολλά..

Αν κρίναμε καθαρά την επιλογή και μόνο..εκεί θα φανέρωνε πόσο το μελέτησε ο άλλος πριν κάνει την επιλογή την συγκεκριμένη..
Νομίζω μπορώ να κρίνω μόνο εξωτερικά (και όχι βάση ταμπεραμέντου) αν δεν γνωρίζουμε τον άλλον..

Το τι φανερώνουν βάση των παραπάνω ..ελάχιστα ..γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.. πέρα από το τι βλέπουμε..

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν είμαι ιδιαίτερα υπέρ του "το παιδί και το σκυλί όπως το μάθεις"...
Με απόλυτη βεβαιότητα μπορώ να πω ότι δίνουμε πολλά στοιχεία από τον χαρακτήρα μας στα σκυλιά μας, αλλά πιστεύω ότι η βάση, η πρώτη ύλη πάνω στην οποία διαμορφώνεται η συμπεριφορά του σκύλου μας καθορίζεται κατά βάση από τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία της φυλής!

Δηλαδή, κάποιος που θέλει έναν σκύλο αγαπησιάρη και φιλικό με όλους δεν πρέπει να επιλέξει έναν ορεινό ποιμενικό, γιατί όσο όρεξη και να έχει, όση προσπάθεια να κάνει το πιθανότερο είναι να μην το πετύχει αυτό!
Κι αν τελικά προκείψει ένας τέτοιος σκύλος θα χαρακτηριστεί εκτός προτύπου....

Γενικά, για εμένα και πάλι, οι ιδιοκτήτες χωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες!
Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι διάλεξαν έναν σκύλο επειδή τους άρεσε στην tv, ήταν γλυκούλι στο πετσοπ, ήθελαν προέκταση του ανδρισμού τους κι άλλα αντίστοιχα....Σε αυτούς το συνηθέστερο είναι τα σκυλιά να μην μοιάζουν με τα αφεντικά τους!

Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι έψαξαν σοβαρά για τον σκύλο, πέρα από την εικόνα του, αλλά ταυτόχρονα αναζητούσαν μια ευκαιρία για καίριες αλλαγές στην ζωή τους οπότε και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν και τον σκύλο σε αυτό!Δηλαδή κάποιος ο οποίος αποφασίζει ότι θέλει να ξεκουνηθεί από τον καναπέ του κι επιλέγει μια ενεργητική φυλή κι ως κίνητρο!Σε αυτή την κατηγορία μπορείς να πετύχεις και να μοιάζουν, γιατί απλά και οι ιδιοκτήτες τους το είχαν μέσα τους, αλλά και να μην μοιάζουν γιατί τελικά δεν το είχαν....

Τέλος υπάρχουν κι αυτοί που ψάχνουν πάλι σωστά και σοβαρά τον σκύλο που ήθελαν να τους συντροφεύει!Αλλά δεν βάζουν κάποια αντίστοιχη με την παραπάνω κατηγορία, συνθήκη!Αυτοί συνειδητά ή ασυνείδητα συνήθως αναζητουν έναν χαρακτήρα, ως πρώτη ύλη, αντίστοιχο με τον δικό τους και τελικά τις περισσότερες φορές μοιαζόυν κιόλας!

cathy-bella

Active Member
5 Οκτωβρίου 2011
29
0
Αγ. Παρασκευή
Η πρώτη εντολή που έμαθε ειναι τα φιλάκια:cool:
σε λάτρεψααααααα ^_^
@foibos υπάρχει και μια 4η κατηγορία που την παρέλειψες εντελώς...τα τελευταια χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέροντε για το τι ράτσα είναι ο σκύλος να ναι καθαρόαιμος κτλπ αυτο που ξεχνάμε πολλοί είναι πως υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλάκια που ναι μεν δεν είναι καθαρόαιμα αλλά αυτο δεν σημαίνει πως έχουν και αυτα δικαίωμα σε μια αγκαλία. Την Bella μου την βρήκαν οι γονείς μου στο εξωχικό (ήταν δεν ήταν 2 μηνών) μ ενα τσιμπούρι πάνω της και κατα τρομαγμένη..αυτο το σκυλάκι τώρα έχει μια οικογένια είναι πανέμορφο,πανέξυπνο κ είμαι πολύ περίφανη που την έχω.Συνχωρέστε με αν ξέφυγα λίγο απ το θέμα απλα νόμιζω πως πρέπει να ξεφύγουμε απ τα κλισέ "να βρω ενα σκύλο με την ταδε ράτσα που μου άρεσε" όλα τα σκυλάκια έχουν δικαίωμα στην αγάπη

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Cathy μου θα συμφωνήσω αλλα ας αφήσουμε κ ένα παραθυρακι. Για τους ανθρώπους που ξέρουν ΑΚΡΙΒΏΣ τι ζητάνε απο σκύλο με αποτέλεσμα το καθαρόαιμο να είναι μονόδρομος.
Τέλος του οφ τοπικ ;)

cathy-bella

Active Member
5 Οκτωβρίου 2011
29
0
Αγ. Παρασκευή
Cathy μου θα συμφωνήσω αλλα ας αφήσουμε κ ένα παραθυρακι. Για τους ανθρώπους που ξέρουν ΑΚΡΙΒΏΣ τι ζητάνε απο σκύλο με αποτέλεσμα το καθαρόαιμο να είναι μονόδρομος.
Τέλος του οφ τοπικ ;)
σαφώς και συγνώμη αν φάνηκα απόλυτη (απλα προσπάθησα να δώσω έμφαση γιατί και αυτο πιστεύω πως είναι ένα σημαντικό θέμα προς συζήση)
έπρεπε να απαντήσω :p τωρα ναι τέλος off topic ^_^

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Μια σωστη και ισορροπημενη σχεση ειναι πετυχημενη οταν τα 2 μελη που την αποτελουν εχουν τοσα κοινα στοιχεια ωστε να ειναι αρμονικη η συμβιωση τους.
Συμπερασματικα.... οποιος εχει μια σωστη και ισορροπημενη σχεση με τον σκυλο του ειναι γιατι μοιαζουν.

Στο σπιτι ειμαστε 4. Ο καθενας με τον δικο του χαρακτηρα που εκ πρωτης οψεως δεν μοιαζουμε καθολου αλλα παρολα αυτα ταιριαζουμε.
Η Baroque γουσταρει τους μεγαλους περιπατους και να μυριζει σαν κυνηγοσκυλο που ειναι. Εμενα μου αρεσουν οι μεγαλες βολτες και να περπαταω χαζευοντας. Και οι 2 εχουμε θεμα με το πρωινο ξυπνημα. Για να σηκωθουμε το πρωι απο το κρεββατι θελουμε το χρονο μας, το χουζουρι μας και τα τεντωματα μας. Επισης και οι 2 θα φαμε ναι μεν αλλα δεν θα πεσουμε και με τα μουτρα. Και κυριως... θελουμε και οι 2 την ησυχια μας και να μην μας ζαλιζουν καποιες φορες. Και το πιο σημαντικο ειμαστε και οι 2 γκρινιαρες οταν θελουμε κατι και κατεβαζουμε μουτρα οταν δεν περναει το δικο μας. Το οτι η Baroque "μοιαζει" σε μενα ή το οτι εγω "μοιαζω" σε αυτην δεν ηταν επικτητο μιας και ηρθε στην ζωη μας με ηδη διαμορφωμενο χαρακτηρα.
Και η Froggy και το ετερον ημισι με το που θα ξυπνησουν ειναι μες την σπιντα. Τρωνε και οι 2 εξαιρετικα γρηγορα και παντα υπαρχει χωρος για λιγο ακομα (ή πολυ ακομα για να ειμαστε ακριβης). Και οι 2 καθονται μπροστα στο ψυγειο και χαζευουν τι εχει μεσα σκεφτομενοι τι καλο θα φαμε τωρα... :Ρ Και οι 2 ειναι αθλητικοι τυποι και βαριουνται εξαιρετικα οταν δεν εχουν κατι να κανουν. Βεβαια το αγορι μου λεει οτι την εχω κανει σαν τα μουτρα μου και για αυτο γκριναζει οταν δεν της δινουμε σημασια.... αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Εχοντας 2 σκυλια το ενα που ηρθε ενηλικο και το αλλο που εχουμε απο κουταβι και βλεποντας τα "κοινα'' μας συμπεραινω οτι στο κουταβι ενισχυσαμε χαρακτηριστικα της με την συμπεριφορα μας κανοντας την να μοιαζει ποιο πολυ με εμας. Στην αλλη δεν χρειαστηκε γιατι ηδη ειχε δικα μας χαρακτηριστικα (οκ δικα μου) και προφανως υποσυνειδητα "αναγνωρισαμε" η μια την αλλη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros