Δαλματίας από μητέρα.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Υιοθετήσαμε πριν δύο μήνες,ένα ημίαιμο Δαλματίας (από μητέρα δαλματικό),διότι δυστυχώς το μέλλον του κουταβιού,ήταν "άγνωστο"!
Αρκετοί που το είδαν ή το συζητήσαμε,μας προκατέλαβαν αρνητικά.Δηλαδή είναι δυναμικά,με πολύ ενέργεια, θέλουν κτήμα γιά εκτόνωση καί ενήλικα ακόμη δεν είναι απολύτως ήσυχα.
Μένουμε σε μονοκατοικία με μία μικρή αυλή, την οποία όμως δεν χρησιμοποιεί παρά ελάχιστα. Θέλει μέσα. Σαν κουτάβι είναι όντως παιχνιδιάρικο καί πολύ κινητικό, αλλά η αγάπη καί αφοσίωση που δείχνει,είναι ατελείωτη.
Αυτό που παρακαλώ από τους γνώστες των Δαλματικών, ή ακόμη περισσότερο τους ιδιοκτήτες,να μου πουν την γνώμη τους, γιά το αν ευσταθεί ότι καί ενήλικο θα είναι υπερκινητικό καί αν θα δυσκολεύεται μέσα στο σπίτι, κάτι που τώρα δεν δείχνει. Πάντως ανεξάρτητα από τις απόψεις που άκουσα, τα Δαλματίας όπου διαβάσεις τα παρουσιάζουν σκληρή ράτσα μεν, αλλά σκυλιά συντροφιάς, με μεγάλη αφοσίωση στην οικογένεια τους.
Κάθε άποψη θα με βοηθήσει πολύ!!

wizardsm

Well-Known Member
1 Μαϊου 2013
268
1
αν τον βγαζετε 2-3 φορες την μερα βολτα και καποιες φορες την εβδομαδα(ακομα και 1) σε καποιο παρκο να τρεχει δεν θα εχετε προβλημα πιστευω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ran Tan Plan δεν νομίζω ότι έχει καμμία ιδιαίτερη σημασία τώρα πια, αυτό που ρωτάς.
Οτι χαρακτήρας και να είναι, το υιοθετήσατε [αλήθεια...αγόρι; κορίτσι;] και θα πορευτείτε με αυτό, κάνοντας ότι καλύτερο μπορείτε. Αν ακούσετε δηλαδή τα χειρότερα, θα επηρρεαστεί η απόφασή σας και θα το γυρίσετε πίσω; Αυτό που σίγουρα δεν έχει νόημα, είναι να έχεις σαν γνώμονα τον χαρακτήρα των καθαρόαιμων Δαλματίας. Τα οποία πράγματι, είναι πολύ παρεξηγημένα σκυλιά. Είναι κυνηγόσκυλα με τα όλα τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την συμπεριφορά τους.

Με την Frida πως τα πάει;

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εχω και εγω ενα μικρο θυληκο κυνηγοσκυλο,,, μια χαρα εκτονωνεται και μεσα στην αυλη,,, γιατι κυνηγιεται ολη μερα στη αυλη και πλακωνεται με την αλλη και στο τελος πεφτουν ταβλα και οι δυο,,,,,,....

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Ran Tan Plan δεν νομίζω ότι έχει καμμία ιδιαίτερη σημασία τώρα πια, αυτό που ρωτάς.
Οτι χαρακτήρας και να είναι, το υιοθετήσατε [αλήθεια...αγόρι; κορίτσι;] και θα πορευτείτε με αυτό, κάνοντας ότι καλύτερο μπορείτε. Αν ακούσετε δηλαδή τα χειρότερα, θα επηρρεαστεί η απόφασή σας και θα το γυρίσετε πίσω; Αυτό που σίγουρα δεν έχει νόημα, είναι να έχεις σαν γνώμονα τον χαρακτήρα των καθαρόαιμων Δαλματίας. Τα οποία πράγματι, είναι πολύ παρεξηγημένα σκυλιά. Είναι κυνηγόσκυλα με τα όλα τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την συμπεριφορά τους.

Με την Frida πως τα πάει;
Αγαπητέ mareco,έχει σημασία να γνωρίζω (όσο γίνεται) τι θα αντιμετωπίσω στο μέλλον,γιατί το σπίτι μας έχει καί άλλα ζώα,μέσα καί έξω.Φυσικά όχι γιά να το επιστρέψω (βρήκες τον άνθρωπο),αλλά η γνώση μπορεί να διευκολύνει στο μέλλον.
Η ΕΥΑ μου όπως καταλαβαίνεις είναι θηλυκό καί από τα λεγόμενα του κτηνίατρου,καλώς ή κακώς, έχει στο DNA της τα περισσότερα χαρακτηριστικά,από την δαλματίας μητέρα της.Οταν κυνηγάει την γάτα,που δικαιολογημένα την βλέπει σαν νέο καταπατητή,πηδάει πάνω από τον καναπέ, πατώντας στον ώμο αυτού που κάθεται,γιά να πάει να της κάνει (ΕΥΤΥΧΩΣ) μόνο παιχνίδια. Πιστεύω να συμβιώνουν καί όταν ενηλικιωθεί. Η άλλη γάτα, πιό φοβιτσιάρα, εγκαταστάθηκε στον επάνω όροφο καί της πάμε φαγητό εκεί. Εξω στη αυλή δεν μένει παρά λίγα λεπτά,θέλει μέσα.
Δεν ξέρω τι εννοείς παρεξηγημένα σκυλιά,αλλά εκτός της μεγάλης ενεργητικότητας τους καί δύναμης, είναι πολύ πιστά,δένονται σε αφάνταστο βαθμό με την οικογένεια τους,είναι άριστοι φύλακες καί πανέξυπνα. Απλά ξεκίνησα να ζητήσω πληροφορίες,γιά την συμπεριφορά τους όταν ενηλικιωθούν, με αφορμή τα "κουτσομπολιά" που άκουσα.
EVA   8.jpg

Η "άτακτη" κούκλα μου!!

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
αν τον βγαζετε 2-3 φορες την μερα βολτα και καποιες φορες την εβδομαδα(ακομα και 1) σε καποιο παρκο να τρεχει δεν θα εχετε προβλημα πιστευω
Δεν γίνεται να τρέχει σε πάρκο ελεύθερο,έχει πολλούς κινδύνους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Απ'την φωτό που έβαλες, με Δαλματίας πέρασε και...δεν ακούμπησε. Ισως σε άλλες φωτό, να μοιάζει περισσότερο. Ο γιατρός σας, ποιά χαρακτηριστικά της Δαλματής μητέρας, διέκρινε; Γιατί, οι συμπεριφορές που περιγράφεις, είναι κοινές, για τα περισσότερα κουτάβια.

Σου ξαναλέω...έτσι κι αλλιώς, θα κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, με την κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευσή της και όσο μεγαλώνει θα βλέπεις ποιά στοιχεία του χαρακτήρα της, χρειάζονται παρέμβαση. Οτι πιο "εξειδικευμένο" προσπαθήσει ή θελήσει κάποιος να σου πει, θα είναι απλώς άκυρο. Κανείς, δεν μπορεί να ξέρει, πως θα εξελιχθεί. Σίγουρα όχι, ο γιατρός.

Δεν μου έγραψες όμως, με την άλλη σκυλίτσα σας, πως τα πάνε;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Είναι φύλακες τα δαλματίας; Απο που κι ως που;

Κυνηγόσκυλα δεν είναι;

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Εγω δεν ξερω να σου απαντησω θα ευχηθω ομως να σου ζησει!!

Το Ευακι απο το fazoo ειναι? γιατι αν ναι, την εχω δει απο κοντα και ουτε εμενα μου εμοιαζε για Δαλματιας, παρα τις βουλες.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Τα δυσκολα απο αποψης ενεργειας και κουταβοσυνης ειναι απο τους 6 μηνες εως τους 12. Εαν την παλεψεις αυτους τους μηνες εχουν περασει τα πιο δυσκολα.

Απο κει και περα τα περισσοτερα κυνηγοσκυλα ειναι παρεξηγημενα ειδικα τα μεγαλοσωμα που λογω μεγεθους προκαλουν περισσοτερες ζημιες. Οσο αφορα την εκτονωση και την συμπεριφορα σας ως προς το κουταβι εξαρταται απο το ιδιο το κουταβι. Αν τα πατε καλα μεχρ ι τωρα δεν θα εχετε προβλημα. Ιδιος σκυλος θα ειναι, απλως στην εφηβεια μπορει να εχετε λιγα τσαλιμια παραπανω.

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Εγω δεν ξερω να σου απαντησω θα ευχηθω ομως να σου ζησει!!

Το Ευακι απο το fazoo ειναι? γιατι αν ναι, την εχω δει απο κοντα και ουτε εμενα μου εμοιαζε για Δαλματιας, παρα τις βουλες.
Ευχαριστώ γιά τις ευχές σου!
Το κουτάβι μου λέγεται ΕΥΑ καί έχει την δική του ιστορία,όπως τα περισσότερα αδέσποτα.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Ευχαριστώ γιά τις ευχές σου!
Το κουτάβι μου λέγεται ΕΥΑ καί έχει την δική του ιστορία,όπως τα περισσότερα αδέσποτα.
Δεν ειπα το αντιθετο, το μονο που ειπα ειναι οτι αν ειναι η συγκεκριμενη κουταβιτσα, κι απο κοντα που την ειδα δεν μου εμοιαζε για δαλματιας.

Να τη χαιρεσαι!

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Απ'την φωτό που έβαλες, με Δαλματίας πέρασε και...δεν ακούμπησε. Ισως σε άλλες φωτό, να μοιάζει περισσότερο. Ο γιατρός σας, ποιά χαρακτηριστικά της Δαλματής μητέρας, διέκρινε; Γιατί, οι συμπεριφορές που περιγράφεις, είναι κοινές, για τα περισσότερα κουτάβια.

Σου ξαναλέω...έτσι κι αλλιώς, θα κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, με την κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευσή της και όσο μεγαλώνει θα βλέπεις ποιά στοιχεία του χαρακτήρα της, χρειάζονται παρέμβαση. Οτι πιο "εξειδικευμένο" προσπαθήσει ή θελήσει κάποιος να σου πει, θα είναι απλώς άκυρο. Κανείς, δεν μπορεί να ξέρει, πως θα εξελιχθεί. Σίγουρα όχι, ο γιατρός.

Δεν μου έγραψες όμως, με την άλλη σκυλίτσα σας, πως τα πάνε;
Αγαπητέ mareco,θα έλεγα ότι διακρίνω έναν "σαρκασμό" ή "υπεροψία",στην απάντησή σου!
Οπως γράφω ακόμη καί στην επικεφαλίδα του thread, δεν αναφέρομαι σε καθαρόαιμο Δαλματίας. Μπορούσα να δώσω ένα πακετάκι χρήματα καί να έρχομαι να "κομπάζω" γιά την καταγωγή,γενεολογικό δένδρο καί τους γονείς του σκύλου μου. Δεν είναι αυτή όμως η κουλτούρα μου (δυστυχώς?),αλλά να προσπαθώ να βοηθάω όσο μπορώ, την ατελείωτη δυστυχία των αδέσποτων στους δρόμους.
Το ότι είναι Δαλματίας δεύτερης γενιάς,μου το είπε καί το επιβεβαιώνει ο κτηνίατρος. Κάτι παραπάνω γνωρίζει,με μηδενικό συμφέρον καί δεν ανέφερε τίποτα γιά το αύριο.Αλλά γιά ημίαιμο σκύλο Δαλματίας, μου αναφέρουν καί όσοι το βλέπουν. Από εκεί ξεκινά ο χαρακτηρισμός που του έδωσα,όχι γιά αυτοπροβολή!
Προσωπικά εμένα καί όγδοης διασταύρωσης να ήταν, ή αλεπού με σκατζόχοιρο, το ίδιο θα με συγκινούσε. Διότι η πρώτη σου παράγραφος,εκτός του ότι διαστρεβλώνει το τι ζητώ από την ενσχόληση μου με τα ζώα, δεν θα την χαρακτήριζα "αρμόζουσα" σε διάλογο.
Μπορεί η ΕΥΑ μου κατά την άποψη σου να πέρασε καί να μην ακούμπησε τα Δαλματίας..... ακούμπησε όμως την ψυχή μου!!
Η FRIDA είναι σπάνια ψυχούλα,γιά προβλήματα!

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Είναι φύλακες τα δαλματίας; Απο που κι ως που;

Κυνηγόσκυλα δεν είναι;
Το να είναι καλός φύλακας ένας σκύλος,δεν είναι "μονοπωλιακό πλεονέκτημα" κάποιας ράτσας! Πολλές ράτσες είναι κυνηγοί,εργασίας κλπ, αλλα άριστοι φύλακες απο DNA.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ran Tan Plan...θα μου επιτρέψεις, στο ίδιο με το δικό σου ύφος, να σου πω, ότι...δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Τι διαβάζεις, τι καταλαβαίνεις και τι απαντάς...

Οταν καταφέρεις να επικοινωνήσεις με το εδώ σύμπαν, και μπορεί και να καταφέρουμε και να συνεννοηθούμε, τα ξαναλέμε. Στο μεταξύ, κάτσε και μάθε συμπεριφορές των Δαλματίας. Αν και...με την ίδια λογική, μπορείς να ερευνήσεις και συμπεριφορές των γερμανικών ποιμενικών, των boxer ακόμη και των κανίς αν θέλεις. Το ίδιο αποτέλεσμα στην διαδρομή σου, θα έχεις.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.222
Άσχετο: καλέ δε μοιάζει με το Ρας στο πιο ασπρουδερό?

Να τη χαίρεσαι την Εύα σου! Παρεμπιπτόντως η Frida ποια είναι???
Η FRIDA είναι σπάνια ψυχούλα,γιά προβλήματα!

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Ran Tan Plan...θα μου επιτρέψεις, στο ίδιο με το δικό σου ύφος, να σου πω, ότι...δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Τι διαβάζεις, τι καταλαβαίνεις και τι απαντάς...

Οταν καταφέρεις να επικοινωνήσεις με το εδώ σύμπαν, και μπορεί και να καταφέρουμε και να συνεννοηθούμε, τα ξαναλέμε. Στο μεταξύ, κάτσε και μάθε συμπεριφορές των Δαλματίας. Αν και...με την ίδια λογική, μπορείς να ερευνήσεις και συμπεριφορές των γερμανικών ποιμενικών, των boxer ακόμη και των κανίς αν θέλεις. Το ίδιο αποτέλεσμα στην διαδρομή σου, θα έχεις.
Ερχόμενος "ΤΩΡΑ" στο ύφος που λες ότι χρησιμοποίησα,βλεπω έναν "υπερόπτη ξερόλα", θρασύτατο συνομιλητή,πού κρύβει την άγνοια του σε επικοινωνιακές μπούρδες. Ασχολούμαι με τα σκυλιά 40 χρόνια καί σου επιστρέφω τα περί έρευνας συμπεριφοράς καί λοιπές παιδιάστικες αηδίες!!

Status
Κλειδωμένο θέμα