Δαγκώνει... πολύ!!! Τι να κάνω;

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Το κουτάβι μας, 2 μηνών γερμανικός ποιμενικός, τις τελευταίες μέρες έχει αρχίσει να δαγκώνει πολύ. Μας έχει ρημάξει!

Ξέρω οτι μπορεί να τραβάει ζόρι με τα δόντια του ή οτι αυτός το βλέπει σαν παιχνίδι, αλλά όταν φτάνει σε σημείο να μας πονάει και να μην σταματάει παρά τα αυστηρά "μη" και τα "οχι", έχουμε πρόβλημα. Του έχουμε πολλά παιχνίδια για να δαγκώνει,αλλά αυτός προτιμάει τα χέρια και τα πόδια μας όταν είμαστε μαζί του.

Δεν έχει κάνει ακόμη όλα τα εμβόλια, έτσι αναγκαστικά είναι συνέχεια μες συτο σπίτι και αρκετές ώρες μες στο δωμάτιο μου... Μπορεί αυτή η νευρικότητα να οφείλεται σ'αυτό? Μπορώ να κάνω κάτι για να περιορίσω το δάγκωμα?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Χαχαχα καλώς ήρθες στον κόσμο του Γερμανικού Ποιμενικού!

Υπομονή να κάνεις!Και να διατηρείς την ψυχραιμία σου!Μην διανοηθείς να σηκώσεις χέρι γιατί το έχεις χάσει το παιχνίδι!Αυτό να το βάλεις καλά στο μυαλό σου για τα επόμενα 10 χρόνια!

Θέλεις να σου δείξω τις πυτζάμες μου και τα χεράκια μου?

Δεν είναι επιθυμητή συμπεριφορά αλλά είναι φυσιολογική για ένα κουτάβι 2 μηνών!
Λεκτική αποτροπή(δυνατό "α" ή "όχι" ή "μη"), παύση του οτιδήποτε και αν κάνεις με τον σκύλο εκείνη την στιγμή!
Εφόσον δεν μπορείς να τον βγάζεις ακόμα βόλτες, προσπάθησε να το κουράζεις με στατικές ασκησούλες!

Εκπαιδευσούλα, εκμάθηση του λουριού μέσα στο σπίτι, παίξτε με κάτι που να του αρέσει και μετά βάζε τον να ηρεμεί κάπου!
Πάρε ένα kong, βάλε μέσα λίγο βραστό κοτοπουλάκι και δώστου το να το κρατσανάει!
Θέλει υπομονή και πρόγραμμα...

Τα φιλιά μου στον μικρό κροκόδειλο!Ομοιοπαθής...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Thanks Stelios! Το φανταζόμουν οτι αυτήν την απάντηση θα έπαιρνα, αλλά είπα μήπως υπάρχει κάτι που δεν το ξέρω.. Για πες μου εσύ ως έμπειρος πλέον.. υπομονή έχω και πολύ μάλιστα.. αλλά έτσι πληροφοριακά, πότε περίπου θα το κόψει αυτο? εγώ την ψιλοπαλεύω, αλλά η κοπέλα μου τα 'χει δει όλα! θα πάει και για εκπαίδευση βέβαια ο σκύλος κάποια στιγμή το καλοκαίρι, αλλά γενικότερα πότε να περιμένουμε βελτίωση?

thp

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
101
3
Έχω και γω κουτάβι γερμανικό ποιμενικό, τώρα είναι 2,5 μηνών και μας έχει τσακίσει. Απλά προσπαθώ να το απασχολώ περισσότερο με τα παιχνίδια του παρα με τα χερια μου. Καλύτερα να του μάθεις τι να δαγκώνει παρα τι να μην δαγκώνει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κοίταξε, αν κοιτάξουμε τον σκύλο μπορούμε να πούμε ότι στην ηλικία των 6 μηνών όπου και ολοκληρώνεται η μόνιμη οδοντοστοιχία θα τελειώσει και το δάγκωμα!
Αν κοιτάξουμε τον άνθρωπο, δηλαδή εσένα, εξαρτάται από το πόσο αυστηρός θα είσαι και το πόσο θα καθοδηγείς/κατευθύνεις τον μικρό ώστε να φύγει αυτή η περίοδος αναίμακτα...γιατί άσχετα με την ολοκλήρωση της οδοντοστοιχίας είναι και το...συνήθειο που λέμε...που αν δεν του το κόψεις θα το κουβαλάει...

Όπως βλέπεις απάντηση πλήρη για το πότε θα σταματήσει το δάγκωμα δεν μπορεί να σου δώσει κανείς...είναι το κοκτείλ που εσύ θα φτιάξεις γιατί ο δικός σου σκύλος μπορεί να είναι διαφορετικός από τον δικό μου...και εγώ είμαι σίγουρα διαφορετικός από σένα!

Την κοπέλα σου να την πεις να διατηρεί την ίδια και απαράλλακτη στάση με σένα!Ούτε ανοχές, ούτε τίποτα!
Θέλει σταθερότητα, υπομονή και πρόγραμμα...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όχι βέβαια, αστειεύτηκα γι'αυτό και το "χαχαχα"!

Το υπόλοιπο μήνυμα μου που ακολούθησε παρακάτω μόνο για κουτάβια Γ.Π. δεν αναφέρεται...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Όχι βέβαια, αστειεύτηκα γι'αυτό και το "χαχαχα"!

Το υπόλοιπο μήνυμα μου που ακολούθησε παρακάτω μόνο για κουτάβια Γ.Π. δεν αναφέρεται...
Το είδα πως είναι πιο γενικό αλλά θεώρησα καλό να το διευκρινίσω ούτως ή άλλως.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
κι εμεις με την κοπελα μου ακριβως τα ιδια περναμε.... υπομονη θελει.
το πιο σπαστικο φανταζομαι ειναι οτι οταν του λες μη αυτος συνεχιζει... θα το συνηθησεις.
πες στην κοπελα σου να ξεχασει τα σορτσακια στο σπιτι... ετσι τη βλεπω τη δουλεια και για εμας.

εχω παρατηρησει οτι μπορει καποια μερα το δαγκωμα να επιμενει πολυ ενω την επομενη να ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα.... παλι θα δαγκωνει αλλα πολυ λιγοτερο και με λιγοτερη ενταση.

εμεις τον μαλωνουμε και φαινεται να στρωνει καποιες φορες. οταν ομως τον πιανει η δαγκωμανια δεν τον σταματαει τπτ. εχε παντα κοντα σου κανα μασουλητηρι καμια παλια παντοφλα η οτι αλλο τρωει και ετσι αφου του πεις μη, φευγωντας του πασαρεις και το παιχνιδι και συνεχιζει εκει.

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Ευχαριστώ σε όλους! Όντως έχω παρατηρήσει κι εγώ οτι είναι με τις μέρες του, πότε τον πιάνει τρέλλα και μας ρημάζει και πότε είναι ήρεμος και παίζει χωρίς πολλά πολλά δαγκώματα. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας κι ελπίζω να πάνε όλα καλά...! Όπως και να 'χει θα πάμε και για εκπαίδευση κάποια στιγμή, οπότε ευελπιστούμε οτι όλα θα είναι οκ :)

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Ειναι φυσιολογικη συμπεριφορα του κουταβοκοσμου..Παντως προτιμοτερο απο το να του λες ΜΗ και ΟΧΙ και αυτος να κανει το δικο του (που ετσι ''καις'' κατα καποιον τροπο την εντολη γιατι μαθαινει ο μικρος οτι και να μην σε ακουσει δεν τρεχει και τπτ..) ειναι οταν σας δαγκωνει να βγαζεται ενα ''ΑΧ'' πονου και να μαζευεσαι-κουλουριαζεσαι κοβοντας το παιχνιδι για 2-3 λεπτα..
Μου το ειπανε και εμενα και επιασε μεσα σε 2-3 μερες, εχει σωσει πολυ κοσμο απο δαγκανιες κουταβοκροκοδειλων...το κακο ειναι οτι οταν ειναι μικρα ειναι και σουβλερα τα δοντια τους ρε γαμωτο...λες και σε δαγκωνει συρραπτικο ειναι :Ρ

Tolhs87

Banned
Banned
23 Φεβρουαρίου 2011
84
0
Λαρισα
Προσωπικα κανω κατι αλλο . Βαζω επιτηδες τα χερια μου κοντα στο προσωπο και με του τα βλεπει ορμαει ( πριν απο αυτο ομως χαδια, παιχνιδι κτλ)
και με του αρχιζει να δαγκωνει βγαζω την εφημεριδα που τν εχω στην κολοτσεπη και δεν την βλεπει και αρχιζω και τν ''μαλωνω'' την χτυπαω στο πατωμα και κανει θορυβο και τρομαζει . Bασικα δεν ξερει απο που του ηρθε :p . Y.Γ μην νομιζετε οτι τον χτυπαω και με κραξετε :D η βια μονο τα αντι8ετα αποτελεσματα εχει στα σκυλια. Στους ανθρωπους καμια φορα καμια στον πισινο δεν κανει και κακο Ετσι γιναμε και εμεισ ανθρωποι .....

30 Μαϊου 2011
7
0
Και ο δικός μου σε ηλικία 2-3 μηνών με είχε φάει τα χέρια.

Υπομονή,κάνε ότι πονάς και ότι κλαις όπως θα έκανε και αυτός αν πονούσε. Θα δεις ότι θα σταματάει και θα σε κοιτάει λυπημένος.

Μην το παρακάνεις όμως,πολύ σημαντικό είναι να το κάνεις την κατάλληλη στιγμή για να καταλάβει τί λάθος κάνει.

Στην χειρότερη αν δεν καταλαβαίνει και συνεχίζει, πάρε ένα λεμόνι και πασάλειψε τα χέρια σου με τον χυμό του. Άφησε τον να δοκιμάσει...

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Χαχα , τι ειρωνεία !! Και εγώ τα ίδια περνούσα πριν 1,5 μήνα και τώρα είναι το πιο ήσυχο σκυλί μέσα στο σπίτι , εαν εξαιρέσεις 2-3 πραγματάκια που πρέπει να μάθει .. Μην αγχώνεσαι και μην κάνεις απότομες κινήσεις .. Να του αποσπάς την προσοχή με παιχνίδια και στα πολύ ζόρια να τον αφήνεις λίγο μόνο του .. Όταν σου σπάνε τα νεύρα , τότε κοίτα το ταβάνι και πάρε βαθιές ανάσες (εγώ αυτό έκανα) :p

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Ειλικρινά παιδιά..θα σταματήσει ποτέ? χαχαχα! Είναι 5,5 μηνών τώρα, υπάρχει μια κάποια βελτίωση, δε λέω...

Αλλά ώρες ώρες τον πιάνει μια τρέλα και δε μας αφήνει ήσυχους.. Έχω διαβάσει όλα τα αντίστοιχα ποστ, έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα, αλλά ακόμα κυκλοφορώ χαρακωμένος!

Βέβαια είμαστε σε φάση που βρίσκουμε δόντια στο πάτωμα τώρα, το καταλαβαίνω.

Απλά τρέμω στην ιδέα μήπως και συνεχίσει την ίδια ιστορία και ως ενήλικος! Εγώ του το κόβω όσο και στο βαθμό που μπορώ. Αυτός μεγαλώνοντας θα ηρεμήσει καθόλου? Δεν θα επαναπαυτώ σ'αυτό βέβαια, απλά να ξέρω οτι υπάρχει ένα κάποιο φως στην άκρη του τούνελ! :p

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Ναι στο εγγυώμαι πως θα σταματήσει ! Εμένα σταμάτησε 10 μηνών να δαγκώνει!!! Να φανταστείς όταν τον μάλωνα , έδειχνε πως άκουγε και ''ηρεμούσε'' και εγώ καθησυχασμένος γυρνούσα την πλάτη μου και κονομούσα δαγκωνιά στα οπίσθια :p Η αλήθεια είναι πως εγώ δεν είδα τις χαρές ενός κουταβιού αλλά μιας μηχανής δαγκώματος! :)

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Μακάρι να είναι όπως τα λές Μάνο...

Μια απ'τα ίδια κι εμείς, δεν μπορούμε να απολαύσουμε την κουταβοχαζομάρα του γιατί ο νους του είναι συνέχεια πως θα μας δαγκώσει.

Του δίνω παιχνίδι, το πετάει κάτω και πιάνει τα χέρια μου, παίρνω τα χέρια πιάνει τα πόδια, του γυρνάω την πλάτη πιάνει οπίσθια! Ειδικά τις τελευταίες μέρες λες κι έχει πάθει παράκρουση, πάνω από 15 λεπτά δεν αντέχει άνθρωπος μαζί του. Μόνο αν αρχίσω τα παιχνίδια από απόσταση σταματάει και πάλι αν! Πάνω που νόμιζα οτι είχε ηρεμήσει μας γέμισε γρατζουνιές και μελανιές πάλι! :( Είναι κι αυτα τα δόντια τα ρημάδια..μέρα παρα μέρα δόντι βρίσκω.. :(

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Ναι βρε παιδί μου είναι άθλια περίοδος . Πάντως πάρ'του κανα κονγκ , θα ηρεμήσεις κανα 2ωρο! Να υποθέσω ο δικός σου σαν τον δικό μου , δεν έκατσε 60 μέρες στον τοκετό ε ?

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Δυστυχώς στις 50 μέρες τον πήρα απ'το εκτροφείο, δεν ήξερα τότε πόσο σημαντικό είναι να μείνει και τις 60 εκεί... Ήταν και ο ενθουσιασμός που περίμενα πως και πως, καταλαβαίνεις...

Κι εγω πραγματικά το κογνγκ σκεφτόμουν αυτές τις μέρες. Ευτυχώς που δεν του το πηρα πιο νωρις και θα του κινησει το ενδιαφέρον τώρα που το 'χουμε ανάγκη. Πραγματικά άθλια και κουραστική περίοδος, αλλά θα το ξεπεράσουμε κι αυτό, που θα παεί? (ελπίζω!) :-D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97