Δαγκωμα/κοψιμο ιμαντα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.395
10.569
Athens
Καλά αυτό το ξέρουμε για τους περισσότερους!
Εξαρτάται, αν θέλει να εκπαιδεύσει(ουσία) ή να τεστάρει την αντοχή των μετάλλων(ως εύκολη λύση).
Πολλοί επιθυμούν το πρώτο, οι...περισσότεροι όμως βολεύονται μια χαρά με το δεύτερο.
Εν κατακλείδι, όπως πάντα είπα τι προτείνω, το θέμα είναι αν θα πάρω την αντικειμενικά ορθή απάντηση!
Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί που τραβάνε τα σκυλιά τους γιατί αλλιώς οι εκπαιδευτές θα λήστευαν ψιλικατζίδικα. :LOL:
Προσωπικά αν ήμουν ο θεματοθέτης και έγραφα το παραπάνω - όπως περιγράφηκε - και ένας εκπαιδευτής μου απαντούσε ένα ξερό "βασική υπακοή" δεν θα τον επέλεγα, γιατί απλά δεν μπήκε καν στον κόπο να μελετήσει/ερμηνεύσει/μεταφράσει αυτή τη συμπεριφορά. Κάποιος ο οποίος θα προσπαθούσε να ασχοληθεί περισσότερο με την ερμηνεία-επίλυση και εν συνεχεία θα μου 'λεγε για τα πακέτα εκπαίδευσης ως μέρος της λύσης, ναι θα τον ακούσω.

• Like
Reactions: tasos malinoua

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Γεια σας,αναρωτιομουν αν καποιος εχει να μου προτεινει λυση στο εξης προβλημα.Εχω εδω και ενα χρονο ενα καταπληκτικο ημιαμο σκυλο τον οποιο πηρα 4 μηνων και τωρα ειναι περιπου 16 μηνων.Ειναι παρα πολυ υπακουο δεν δημιουργει προβλημα μεσα στο σπιτι η εξω,ολα καλα εκτος απο το γεγονος οτι αν τον δεσω καπου για λιγο κοβει τον ιμαντα με τα δοντια του.Εχω δοκιμασει και τους διπλους φαρδεις ιμαντες που ειναι για τεραστια σκυλια,τιποτα,τα κοβει για πλακα,οπως και οποιοδηποτε σκοινι εχω δοκιμασει.
Οταν κοβει τον ιμαντα δεν φευγει,καθεται και περιμενει να γυρισω,επισης αν του δωσω τον ιμαντα σκετο χωρις να ειναι δεμενος δεν τον μασουλαει.Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να διορθωσω αυτην την συμπεριφορα γιατι την εκδηλωνει μονο οταν ειμαι απων,αν ειμαι μαζι του μπορει να κατσει 3 ωρες χωρις να δαγκωσει.Μοιραια εχω καταληξει να εχω αλυσιδα την οποια μισω να βλεπω και να κραταω,αλλα απο την αλλη ουτε οικονομικα μπορω να αγοραζω 2 ιμαντες την εβδομαδα,αλλα το κυριοτερο δεν ειμαι σιγουρος οταν τον δενω π.χ. να μπω να αγορασω γαλα,ουτε φυσικα μπορω να κουβαλαω αλυσιδα μαζι μου για οταν χρειαστει να τον δεσω.Καποια ιδεα please?
p.s. εννοειται τον εχω πιασει παρα πολλες φορες να προσπαθει να κοψει με τα δοντια του και την αλυσιδα,δηλαδη δεν ειναι οτι του αρεσει να μασαει το υλικο του ιμαντα,ειναι φανερο οτι θελει να κοψει οτι τον δενει,χωρις ομως να θελει να φυγει απο εκει.
Ολα τα κουταβια προσπαθουν να το κανουν αυτο οταν τα πρωτοξεκινας στο λουρι.
Σιγα σιγα με διορθωσεις τους μαθαινουμε οτι αυτη η συμπεριφορα ειναι λαθος(για εμας).
Οποτε μακροπροθεσμα η λυση ειναι να τον παρακολουθεις(κρυφα) την ωρα που ξεκιναει το μασημα και τον διορθωνεις μεχρι να το σταματησει.
Σιγουρα θα χρειαστουν πολλες φορες τωρα που το εχει μαθει το κολπο.
Υπομονη.

Ενα τιπ που μπορω να σου δωσω να δοκιμασεις ειναι να ψεκαζεις καλα τον ιμαντα με σπρει σιτρονελας.
Τα σκυλια, κι εγω το ιδιο, σιχαινομαστε τη μυρωδια αυτης της αηδιας...
Πιστευω οτι δεν θα το ακουμπησει καν;)

• Like
Reactions: mareco