Δίλημμα..

irowhite

Member
3 Σεπτεμβρίου 2016
6
5
27
Καλημέρα σας. Είμαι καινούριο μέλος, καλώς σας βρήκα οπότε, και θα ήθελα να σας ρωτήσω ως αρχάρια κάποια πράγματα. Καταρχήν θέλω να πάρω σκύλο μεσα στο 2017. Είναι μια επιθυμία που την είχα πάντα. Οι ράτσες που θέλω βέβαια είναι ένα θέμα... Η αγαπημένη μου και πρώτη επιλογή, Akita Inu, η δεύτερη εξίσου αγαπημένη Samoyed και η τρίτη που ανακάλυψα πριν από λίγες μέρες και έχει κερδίσει την καρδιά μου λέγετε Crystal Kingdom Eurasier. Να πω σε αυτό το σημείο ότι οι ράτσες μου άρεσαν και σαν χαρακτήρες και σαν ομορφιά και ότι και με τις τρείς έχω πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Να πω επίσης ότι είμαι δευτεροετής φοιτήτρια σε Ι.Ε.Κ. Και ότι τελειώνω του χρόνου όμως αυτό δεν θα με εμποδίσει από το να φροντίζω τον σκύλο μου και να του αφιερώνω χρόνο. Ακούω την γνώμη σας και για τις τρείς ράτσες και περιμένω να το συζητήσουμε.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Σκέψου σοβαρά να πάρεις κάνα ημιαικάκι.Πέρνα από καμία φιλοζωική κ δες τι σου κάνει κλίκ.

Με τις φυλές το θέμα είναι πολυσχιδές κ θα πέσεις σίγουρα σε κακοτοπιές.

Στην ηλικία κ στη φάση που είσαι ταιριάζει καλύτερα μια προσεγμένη υιοθεσία την οποία ενδεχομένως δεν θα εκτιμήσεις στην αρχή,περνώντας τα χρόνια όμως θα καταλάβεις.

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Καλώς ήρθες @irowhite στη παρέα μας. Από ότι διάβασα από θέμα ράτσας ξέρεις τι θέλεις και έχεις ενημερωθεί όπως γράφεις για το χαρακτήρα κ τη φροντίδα που θέλουν. Αν γυρέψεις κάποια ράτσα μίλα και με εκτροφέα, θα σε κατατοπίσει πιο καλά για απαιτήσεις κτλ . Έχε στο μυαλό σου ότι κάνεις να γίνει υπεύθυνα και με αγάπη.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλώς ήρθες!

Ψάχνεις να αποκτήσεις καθαρόαιμο, δηλαδή θες να αναφέρουμε κάποια εκτροφεία?
Ή ψάχνεις ημίαιμα, δηλαδή να αναφέρουμε φιλοζωικές κοντά σε σένα?

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Καλωσήρθες και με το καλό να πάρεις το σκυλάκι που ονειρεύεσαι!

Για τις ράτσες που αναφέρεις δυστυχώς δεν μπορώ να σε διαφωτίσω, ας μιλήσουν οι πιο έμπειροι..

Αυτό που ήθελα να πω γενικά είναι οτι, ένα ημιαιμάκι δεν διαφέρει ιδιαίτερα από ένα σκυλί ράτσας.. Θέλει εξίσου αγάπη, χάδια, βόλτες, φαγητό, εκπαίδευση, εκτόνωση, κτηνίατρο κλπ.. Επομένως αν δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ή λόγο να θελεις κατι συγκεκριμένο υιοθέτησε ένα αδεσποτάκι. Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις θησαυρούς, σε όλα τα μεγέθη, χρώματα και σχέδια! Ούτως ή αλλιώς ο κάθε χαρακτήρας ειναι μοναδικός και "λαχείο", δεν ειναι κατι που πληρώνεται!

Το σχόλιο αυτό δεν απευθύνεται μονο σε εσένα, απλά πολύ συχνά τελευταία διαβάζω "θελω ένα σκυλάκι ..... (τάδε) και ..... (τάδε)" και η αίσθηση μου είναι οτι εχει να κάνει περισσότερο με την εξωτερική εμφάνιση παρά για άλλο λόγο..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ένα ημιαιμάκι δεν διαφέρει κατά πολύ από ένα σκύλο φυλής?
Δηλαδή τι η αγάπη, το χάδι, οι βόλτες και το φαγητό είναι οι διαφορές τους ΜΟΝΟ?

Νταξ μην λέμε για να λέμε ρε παιδιά!
Διαφέρουν κατά πολύ ημίαιμο από καθαρόαιμο!

Διόρθωση στην διόρθωση σε αυτό το forum!!!:(

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Η πλειοψηφία που θέλει καθαρόαιμο, το θέλει για λάθος λόγους, επομένως ένα ημίαιμο θα κάνει την ίδια "δουλειά".. Για αυτο είπα οτι μιλάω γενικά.
Πρέπει να έχουμε όλοι την ίδια άποψη ή μήπως αν δεν "προωθούμε" τα καθαρόαιμα να μην μιλάμε;;
Αυτή ειναι η άποψη μου, take it or leave it!!

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Το Crystal Kingdom ειναι εκτροφειο ενος παλιου μελους του φορουμ (ανενεργο νομιζω πια),η φυλη λεγεται απλως Ευρασιας (Eurasian-Eurasier).Μοιραζονται αρκετα κοινα στοιχεια με τα Σαμογεντ,και τα δυο μαζι ειναι αρκετα διαφορετικες φυλες ομως απο τα Ακιτα.

Πολυ ευκολα θα βρεις πλεον κουταβι εκτροφικο Ακιτα Ινου απο Ελλαδα,υπαρχουν πολλοι ιδιοκτητες-εν δυναμει εκτροφεις και νυν εκτροφεις βεβαιως.Για Σαμογεντ δεν γνωριζω αν υπαρχει αυτη την στιγμη ενεργος εκτροφεας,σιγουρα υπαρχουν γεννες σκυλιων με πεντιγκρι αλλα δεν ξερω αν οι ιδιοκτητες τους θεωρουνται εκτροφεις ή αν απλως ζευγαρωσαν δυο καθαροαιμα σκυλια και εβγαλαν μια επωνυμια εκτροφειου.Περα απο το εκτροφειο που ανεφερες εσυ η ιδια για τα Ευρασιας εγω δεν γνωριζω καποιο αλλο εντος Ελλαδος.

• Like
Reactions: mareco

irowhite

Member
3 Σεπτεμβρίου 2016
6
5
27
Ευχαριστώ για την τόσο γρήγορη ανταπόκριση!! Για αδεσποτάκι δεν έχω θέμα να ρίξω μια ματιά και σε φιλοζωικές, γιατι αν κρίνω από κάποια που έχουμε στο χωριό μου είναι ψυχάρες!! Απλά και οι τρείς έκαναν ένα κλίκ μέσα στην ψυχή μου τόσο ως μουτράκια όσο καη σαν χαρκτήρες που μπορώ να πω ότι με κέρδισαν πολύ.. Πολύ παραπάνω.. Εκτός από το θέμα του εκτροφέα που με προβληματίζει γιατί για Akita και Samoyed δεν βρήσκω εύκολα, ακούω πολλά και από πολλούς που με μπερδεύουν και μου αλλάζουν γνώμη για την τελική μου επιλογή ανάμεσα στις τρείς αυτές ράτσες.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Οτιδηποτε και αν ακους και οποιαδηποτε απαντηση παρεις απο εδω,εσυ θα πρεπει να αποφασισεις ποια φυλη ταιριαζει στον χαρακτηρα,την καθημερινοτητα και την ιδιοσυγκρασια σου.Αυτο που προτεινω παντα εγω ειναι πως εμεις πρεπει να προσαρμοζομαστε στις αναγκες του σκυλου και οχι αυτος σε εμας,για αυτο αλλωστε υπαρχουν και τοσες φυλες με διαφορετικα χαρακτηριστικα(και δεν πρεπει να μενουμε στην εξωτερικη εμφανιση οταν προκειται να επιλεξουμε φυλη).

Kαλο θα ειναι (αν καταληξεις τελικα σε καθαροαιμο) να διαλεξεις την φυλη που θελεις,και επειτα θα βρεις εκτροφεα (λογικα :p ) Αναλογα με το που μενεις δες και τις παρακατω εκθεσεις,ενδεχομενως να βοηθηθεις ειτε βλεποντας τα σκυλια απο κοντα ειτε μιλωντας με εκτροφεις http://www.dogpark.gr/dog-shows-events/dog-shows/

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Καλησπέρα και από εμένα και καλή σου τύχη με το νέο τετράποδο μέλος, είτε ημίαιμο είτε καθαρόαιμο!:)

Αν με ρωτήσεις προσωπικά και εγώ ημίαιμο θα σου προτείνω...
Καταρχάς να ξέρεις ότι η αγορά καθαροαιμου σκύλου είναι μια δύσκολη και χρονοβορα υπόθεση. Απαιτείται σχολαστική έρευνα που ίσως σου πάρει και μήνες, πλήρης ενημέρωση σχετικά με τη ράτσα που θα επιλέξεις και τα χαρακτηριστικά της και φυσικά, επισκεψεις στα εκτροφεία που σε ενδιαφέρουν για αξιολόγηση. Ένας καλός εκτροφέας θα σου μιλήσει ανοιχτα για τη φυλή που επέλεξες όσο αφορά τα προβλήματα υγειας στα οποία είναι επιρρεπής, το χαρακτήρα κλπ
Γενικά, στις μέρες μας είναι δύσκολη η εύρεση αξιόπιστου εκτροφείου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πόσο μάλλον για τις 2 τελευταίες Ράτσες που ανέφερες οι οποία νομίζω ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το δείκτη...

Αντιθέτως, στο θέμα του ημιαιμου από φιλοζωική ή από το δρόμο, σε διαβεβαιώ ότι δε θα απογοητευτείς. Υπάρχουν χρυσές καρδιές εκεί έξω που περιμένουν...;)
Προσωπικά, πιστεύω ότι ένα ημίαιμο που ζούσε σε άθλιες συνθηκες και μενσοβαρες ελλείψεις αγάπης και φροντίδας, εκτιμάει ιδιαίτερα την στοργή που θα του προσφέρει εκείνος που θα το υιοθετήσει και το ανταποδίδει κάθε μέρα. Δική μου εμπειρία..!
Με μια βόλτα σε φιλοζωική, θα βρεις κουτάβια, ενήλικα, γερικα, υγιή, άρρωστα, μικρά, μεγάλα, μαλλιαρα, κοντοτριχα κλπ. ...για όλα τα γούστα!
Όπως έχω πει και σε προηγούμενο μέλος, άτομα όπως εσύ που παίρνετε πρώτη φορά σκυλί, μπορείτε μέσω Φιλοζωικής να ζητήσετε κάποιο που έχει φιλοξενηθεί σε σπίτι και έχει εκπαιδευτεί στα βασικά (τουαλέτα,λουρί, εντολές κλπ.)
Αν έχεις πάθος με φυλές, υπάρχουν και διάφορα "καθαροαιμα" βάση φαινοτυπου φυσικά, τα οποία πολλές φορές λόγω αναχώρηση των οικογενειών για εξωτερικό μενουν πίσω...

Απλά σκέψου τις οικονομικές σου δυνατότητες, τον χρόνο και τις ορέξεις σου ώστε να προσανατολιστεις προς δυναμικό/ηρεμο/μικρο/μεγάλο/κουταβι/ενηλικο κλπ σκυλο. Όλα πάντοτε σύμφωνα με τα δικά σου μπορώ...

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήρθες.
Βασική ερώτηση: πόσα χρήματα διαθέτεις για την απόκτηση του σκύλου; για να ξεκινήσουμε από τον πιο απαραίτητο παράγοντα μιας και αναφέρεσαι σε καθαρόαιμα.
Για "έξοδα χρήσης" δεν ρώταω, υποθέτω ότι το έχεις εξασφαλίσει αυτό το κομμάτι...ασχέτως φυλής και τρόπου απόκτησης.

irowhite

Member
3 Σεπτεμβρίου 2016
6
5
27
Στο χρηματικό θέμα μπορώ να διαθέσω ένα μεγάλο ποσό αλλά όχι αστρονομικό. Πχ τιμές pet shop 600€ και 1.000€ μέχρι 450€ μπορώ και αυτά τα λεφτά θα τα δουλέψω μόνη μου όχι από τους δικούς μου. Για το Akita εχω ακούσει ότι θα είναι επιθετικό με τον σύντροφο μου και ότι είναι γενικά σκυλί που πάει με τα νερά του.. Για το Samoyed και το Ευρασίας έχω ακούσει και διαβάσει ότι είναι παιχνιδιάρικα και στοργικά.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Α γεια σου. :)
Άσε τα καθαρόαιμα, ψάξε να βρεις ένα πολύ όμορφο σκύλο "ράτσας" από καμία φιλοζωική ή ιδιώτη που το χαρίζει και κράτα τα χρήματα που βγάζεις με τον κόπο σου (μπράβο για αυτό) για κάποια μελλοντική ανάγκη του σκύλου (που να μην προκύψει ποτέ).

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν θέλεις καθαρόαιμο ξεχνάς ως πηγές απόκτησης τα Pet Shop, εισαγωγείς, γνωστό γνωστού, χρυσή ευκαιρία και λοιπές προσφορές. Ψάχνεις για εκτροφείς (μέσω κυνολογικού ομίλου Ελλάδας), που να εκδιδουν πεντιγκρί σε κάθε γέννα που κάνουν, που έχουν εξετάσεις υγείας να σου δείξουν για τους γεννητορες των κουταβιών και γενικά που θα σε καθοδηγησουν ή ακόμα και θα σε απορρίψουν, εάν σε θεωρούν ακατάλληλη για την φυλή (για παράδειγμα αν δεν είσαι αρκετά ισχυρός χαρακτήρας για ακιτα). Να εκτιμήσεις τον ειλικρινή άνθρωπο κι όχι αυτόν που θα σου χαϊδέψει τα αυτιά. Κι όλα αυτά, σίγουρα για κουτάβι πάνω από 500 ευρώ. Ίσως και χίλια, ίσως και παραπάνω. Αν δεν μπορείς να τα μαζέψεις μέσα στο '17, το καθυστερείς για το '18

Edit: Από την άλλη, αν δεν θες καθαρόαιμο, οι δρόμοι, οι φιλοζωικές και τα σπίτια των εθελοντών είναι γεμάτα με σκύλους κάθε μεγέθους, ηλικίας, εμφάνισης και χαρακτήρα. Διάλεξε από εκεί. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΑ ΣΚΥΛΟΥ

irowhite

Member
3 Σεπτεμβρίου 2016
6
5
27
Δεν θα με πείραζε να το καθυστερούσα μέχρι να μαζέψω κάθε δραχμή. Απλά πηστεύω για ακίτα ότι όσα κοινά χαρακτηριστικά και να έχω μαζί του δεν είμαι αρκετά δυναμική. Και μίλησα με εναν εκπαιδευτή και μου είπε πως για πρώτο σκυλί θα είναι πολύ ζόρικο και πως ίσως να μην μπορέσω να ανταποκριθώ και να έχει ως αποτέλεσμα να μην δεθώ μαζί του..

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Καλως ηρθες καταρχην...:)
Θα σου προτεινα κι εγω να παρεις καποιο ημιαιμακι απο τα τοσα που υπαρχουν και περιμενουν σε καταφυγια...μπορεις να βρεις και ημιαιμα που να μοιαζουν στις ρατσες που θα ηθελες να αποκτησεις...
Τον δικο μου τον πηρα απο φιλοζωικη...επειδη εχω αδυναμια στους Γερμανικους ποιμενικους,εψαξα σε αυτη τη πλευρα και οχι σε εκτροφεια,γιατι δεν με επαιρνε οικονομικα...Δεν τον αλλάζω με τιποτα...
Εξαρταται βεβαια για το τι θελει καποιος απο το σκυλο του...αν θελει να παιρνει μερος σε εκθεσεις πχ.τότε ο εκτροφεας ειναι μονοδρομος...Διαφορετικα,και τα ημιαιμα ειναι πολυ καλη περιπτωση...
Προσοχη..μακρυα απο petshop και byb (back yuard breeders)...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
@irowhite καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Αν επιμείνεις στην αγορά καθαρόαιμου, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον Κυνολογικό Ομιλο [www.koe.gr] και να ζητήσεις λίστα εκτροφέων. Στο ίδιο site, μπορείς να παρακολουθείς τις ημερομηνίες διεξαγωγής εκθέσεων μορφολογίας και να προσπαθήσεις να παρευρεθείς, σε όσες μπορείς, για να δεις τις φυλές που σε ενδιαφέρουν και να γνωριστείς με ιδιοκτήτες και εκτροφείς.

Το 1000άρικο θα σου χρειαστεί το νερό, για αγορά. Και κάμποσα ακόμη, για τα πρώτα του έξοδα. Αν δεν έχεις εμπειρία από σκύλο, και χρειαστείς [πιθανότατα] την βοήθεια εκπαιδευτή, υπολόγισε ένα 500άρικο ακόμη.

Αυτοκίνητο έχεις; Και τα τρία που ανέφερες είναι σχετικά μεγαλόσωμα. Δεν μεταφέρονται στην αγκαλιά, σε περίπτωση ανάγκης και όχι μόνο βέβαια.

Μένεις μόνη; Γιατί εσύ, προφανώς θα μπορείς να διαχειριστείς τα βουνά τρίχας που συνοδεύουν και τις 3 αυτές φυλές. Αν όμως μένουν κι άλλοι μαζί σου, θα πρέπει να είναι ενήμεροι και προετοιμασμένοι, ότι η ζωή τους, θα γίνει γούνινη :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Σιγά τις τρίχες!

Έναν βιομηχανικό ανεμιστήρα οροφής χρειάζεται!
Το βάζει στην 5η σκάλα και φεύγουν και τα έπιπλα μαζί...

Έχω κοτσάρει έναν στο δωμάτιο που είναι ο σκύλος και είναι λες και προσγειώνεται σινούκ!
Κάθε φορά που βλέπω τριχούλες, ανοίγω τέλος!:D
The end!