Καλησπέρα και από εμένα και καλή σου τύχη με το νέο τετράποδο μέλος, είτε ημίαιμο είτε καθαρόαιμο!
Αν με ρωτήσεις προσωπικά και εγώ ημίαιμο θα σου προτείνω...
Καταρχάς να ξέρεις ότι η αγορά καθαροαιμου σκύλου είναι μια δύσκολη και χρονοβορα υπόθεση. Απαιτείται σχολαστική έρευνα που ίσως σου πάρει και μήνες, πλήρης ενημέρωση σχετικά με τη ράτσα που θα επιλέξεις και τα χαρακτηριστικά της και φυσικά, επισκεψεις στα εκτροφεία που σε ενδιαφέρουν για αξιολόγηση. Ένας καλός εκτροφέας θα σου μιλήσει ανοιχτα για τη φυλή που επέλεξες όσο αφορά τα προβλήματα υγειας στα οποία είναι επιρρεπής, το χαρακτήρα κλπ
Γενικά, στις μέρες μας είναι δύσκολη η εύρεση αξιόπιστου εκτροφείου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πόσο μάλλον για τις 2 τελευταίες Ράτσες που ανέφερες οι οποία νομίζω ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το δείκτη...
Αντιθέτως, στο θέμα του ημιαιμου από φιλοζωική ή από το δρόμο, σε διαβεβαιώ ότι δε θα απογοητευτείς. Υπάρχουν χρυσές καρδιές εκεί έξω που περιμένουν...
Προσωπικά, πιστεύω ότι ένα ημίαιμο που ζούσε σε άθλιες συνθηκες και μενσοβαρες ελλείψεις αγάπης και φροντίδας, εκτιμάει ιδιαίτερα την στοργή που θα του προσφέρει εκείνος που θα το υιοθετήσει και το ανταποδίδει κάθε μέρα. Δική μου εμπειρία..!
Με μια βόλτα σε φιλοζωική, θα βρεις κουτάβια, ενήλικα, γερικα, υγιή, άρρωστα, μικρά, μεγάλα, μαλλιαρα, κοντοτριχα κλπ. ...για όλα τα γούστα!
Όπως έχω πει και σε προηγούμενο μέλος, άτομα όπως εσύ που παίρνετε πρώτη φορά σκυλί, μπορείτε μέσω Φιλοζωικής να ζητήσετε κάποιο που έχει φιλοξενηθεί σε σπίτι και έχει εκπαιδευτεί στα βασικά (τουαλέτα,λουρί, εντολές κλπ.)
Αν έχεις πάθος με φυλές, υπάρχουν και διάφορα "καθαροαιμα" βάση φαινοτυπου φυσικά, τα οποία πολλές φορές λόγω αναχώρηση των οικογενειών για εξωτερικό μενουν πίσω...
Απλά σκέψου τις οικονομικές σου δυνατότητες, τον χρόνο και τις ορέξεις σου ώστε να προσανατολιστεις προς δυναμικό/ηρεμο/μικρο/μεγάλο/κουταβι/ενηλικο κλπ σκυλο. Όλα πάντοτε σύμφωνα με τα δικά σου
μπορώ...