Δίλημμα: Ημίαιμο καταφυγίου ή Βέλγικο από ΒΥΒ;;;

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις τύψεις μου, γτ την επιλογή την έκανα ήδη...

Πέθανε το σκυλάκι (τρόπος του λέγειν. Μια τερατίνα ΕΠ ήταν το Φριντάκι...) της γιαγιάς που μένει μόνη της στο χωριό κ εδώ κ καιρό ψάχναμε για σκυλάκι να της πάμε. Δν είχαμε προτίμηση σε ράτσα μόνο σε μέγεθος. Λόγω περιβάλλοντος θα ήταν καλύτερα να είναι μεγάλο.

Εκανα λοιπόν μια ανάρτηση στο FB σε σελίδα για αδέσποτα ότι ψάχνω ένα μεγαλόσωμο κουταβάκι κ το άφησα εκεί. Δν βιαζόμασταν κ ιδιαίτερα... Απλώς κοιτούσα ότι μου έστελναν. Κ έρχεται μνμ μια μέρα από μια "φίλη" μου ότι γέννησε η σκύλα της. Βελγίδα, την ζευγάρωσαν με Βέλγο μου έλεγε κλπ κλπ τελοσπάντων τα κουτάβια θα είναι έτοιμα λέει σε λίγο καιρό. Παράλληλα μου είπαν κ τα παιδιά από την σελίδα των αδεσπότων ότι υπάρχει κουταβάκι για μένα στο καταφύγιο. Ημίαιμο Βελγάκι. Δν είπα τπτ στο αγόρι μου γτ ήξερα την απάντηση: 200 ευρώ για Βέλγο δν είναι πολλά, γτ να πάρουμε το ημίαιμο;
Το σκέφτηκα μόνη μου κ λέω τι σ@@@ λέμε τόσο καιρό στο φόρουμ, δν έπρεπε καν να μπαίνω στν διαδικασία να το σκέφτομαι! Πήρα τηλέφωνο, έκλεισα ραντεβού για την επομένη κ πήγαμε να δούμε τα αδεσποτάκια. Δν μας άρεσε αυτό που μου πρότειναν αλλά βρήκαμε κ τελικά πήραμε αυτήν την δεσποινίδα, την οποία ερωτεύτηκα! Κατά πάσα πιθανότητα ημίαιμο ΕΠ, με την κατανομή χρωμάτων του Μπόρντερ για να φανταστείτε. Θα δείξει μεγαλώνοντας! Για τώρα, ούτε ακριβή ηλικία δν ξέρουμε. Απλά ότι είναι αρκετά μικρή.

Τώρα το κακό είναι ότι ακόμα σκέφτομαι τα άλλα που ψάχνουν σπίτια. Πού θα πάνε; Ποιος θα τα πάρει; Μήπως αν έπαιρνα εγώ ένα θα το έσωζα; Σμρ με ξαναρώτησε η κυρία από το FB αν ενδιαφέρομαι τελικά κ της είπα όχι, βρήκαμε να είστε καλά. Δν έχουμε την άνεση να της πω τι σκέφτηκα κ γτ της λέω όχι. Απλά ότι ελπίζω να πάνε σε καλά σπιτάκια.
Ετσι εμείς τώρα έχουμε την Μπαλού μαζί μας. Μπαλού από το χοντρομπαλού, για να ξηγιόμαστε ε? Χαχα! Είναι πολύ παιχνιδιάρα, έξυπνη κ ανεξάρτητη. Εχει την επιλογή να μπαίνει μέσα, να μένει έξω στο κτήμα, γενικά να κάνει ότι θέλει κ αυτή βρήκε μόνη της μια μέση λύση: μένει όλη μέρα στην βεράντα κ μέσα έρχεται για ύπνο το βράδυ. Κ καλύτερα, να μην γυρνάει πολύ μέχρι να τελιώσει τον κύκλο εμβολίων, αλλά δν κρατιέται μέσα. Κλαίει η γυρίστρω! Κάναμε εμβόλιο κ αποπαρασίτωση κ τέλος του μήνα θα κάνουμε το 2ο εμβόλιο. Τα πάει πολύ καλά κ με την Τσίλι μου κ με το άλλο σκυλί μας εδώ αν κ εκείνος την αποφεύγει μάλλον για να μν την πατήσει! Σε σχέση με τα άλλα, εννοείται δν μετανιώνω που πήρα αυτήν που πήρα, απλά σκέφτομαι αν όχι εγώ, ποιος; Αν δν βρεθεί καποιος τι θα γίνουν εκείνα;
Γενικά ότι θα έπρεπε να σκεφτούν αυτοί που έχουν τη γέννα, τα σκέφτομαι εγώ! είμαι για δέσιμο;;;
Δείτε κ την κούκλα μας την 1η μέρα που την είχαμε σπίτι
323713_181028959194&.jpg

Last edited by a moderator:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Για κανέναν λόγο δε θα χρειαζόταν να πάρεις κουτάβι από την κυρία ΒΥΒ. Για παράδειγμα, 2 tervuren αδέσποτα υπάρχουν διαθέσιμα αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Επίσημος εκτροφέας Τερβίρεν στην Ελλάδα δεν υπάρχει, για Γκρένενταλ υπάρχει στην Αυλώνα, κ μάλιστα είναι αρκετά καλός. Οπότε για πιο λόγο να έδινες 200€ για ένα "wanna be" καθαρόαιμο γέννας ΒΥΒ έτσι κ αλλιώς;

Χαίρομαι που καταλήξατε στην Ελληνίδα Μπαλού, να τη χαίρεστε!!:):)
(καμία σχέση, βέβαια, με τη φυλή που αρχικά επιθυμούσατε)

Τέλος...
Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις τύψεις μου, γτ την επιλογή την έκανα ήδη...
γιατί έχεις τύψεις;

Δική μου σκέψη την οποία εκφράζω ανοιχτά
: Θα γεμίζει ο κόσμος αδέσποτα βελγικά γμτ, δεν μπορώ...:(:mad:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δεν το συζητάμε νομίζω ότι έκανες τη σωστή επιλογή!
Να σας ζήσει η κούκλα!

Τα κουτάβια του ΒΥΒ τώρα...δυστυχώς κανείς μας δε μπορεί να ξέρει τι θα απογίνουν....όπως δεν ξέρουμε τι απογίνονται τα περισσότερα κουτάβια που γεννιούνται έτσι τυχαία...
Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση σου, θα της έλεγα ότι είναι λάθος που ζευγάρωσε τη σκύλα της και μάλιστα πουλάει τα κουτάβια στον πρώτο τυχόντα....και νευριάζω/λυπάμαι που τέτοιοι τύποι εκμεταλλεύονται σελίδες που ψάχνουν να βρουν σπίτι σε αδέσποτα για να προωθούν τα δικά τους κουτάβια

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Χαίρομαι που καταλήξατε στην Ελληνίδα Μπαλού, να τη χαίρεστε!!:):)
(καμία σχέση, βέβαια, με τη φυλή που αρχικά επιθυμούσατε)

Τέλος...
γιατί έχεις τύψεις;

Δική μου σκέψη την οποία εκφράζω ανοιχτά
: Θα γεμίζει ο κόσμος αδέσποτα βελγικά γμτ, δεν μπορώ...:(:mad:
Ναι έχεις δίκιο, καμία σχέση! Υποτίθεται θέλαμε κτ ΑΛΛΟ από ΕΠ γτ κ το ήδη υπάρχον σκυλί τέτοιο είναι κ αυτό που πέθανε τέτοιο ήταν κ γενικά όλο τέτοια κυκλοφορούν στο χωριό! Λέγαμε να πάρουμε κτ άλλο επιτέλους! Αλλά η Μπαλού είναι ερωτεύσιμη, τι να κάναμε?

Τύψεις δν ξέρω γτ έχω... Στο μυαλό μου θεωρώ ότι τα Βελγάκια είναι αδέσποτα κ χρειάζονται σωτηρία. Ασχετα με το ότι θα επιβράβευα μια κατάσταση που δν μου αρέσει.

Κ όντως θα γεμίσουμε Βέλγικα. Η συγκεκριμένη γέννα είχε 6...