Δέχτηκα (σχεδόν) επίθεση.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Καλησπέρα!!
Σήμερα το πρωί, καθώς επέστρεφα σπίτι, συνάντησα έναν αδέσποτο πιτμπουλάκο γνωστό σε όλους στην πόλη. Μόλις είχε καθίσει στα πόδια 2 κοριτσιών (ηλικίας 10-11 χρόνων) και τον χάιδευαν. Πλησίασα, τον φώναξα με το όνομά του, κατέβηκα στο επίπεδό του και του έδωσα το χέρι μου για να με μυρίσει.
Εκεί εισέπραξα το πρώτο γρύλισμα με εμφάνιση των δοντιών του. Απομάκρυνα το χέρι μου και συνέχισα να του μιλάω. Τα κοριτσάκια φοβήθηκαν και μπήκαν στη διπλανή αυλή, όσο και αν τους έλεγα οτι κάτι έκανα εγώ λάθος. (Έκανα ή όχι;; Δε ξέρω. Έτσι τους είπα για να μη τρομάξουν).
Μετά από λίγα δευτερόλεπτα του έδωσα και πάλι το χέρι μου να με μυρίσει, με άφησε να τον χαϊδέψω και λίγο στο κεφάλι του και μετά χωρίς να γρυλίσει 2η φορά ή να με προειδοποιήσει, έκανε επίθεση και πήγε να αρπάξει το μπράτσο μου.
Έκανα πίσω αμέσως και τράβηξα το χέρι μου και έτσι κατάφερε να δαγκώσει μόνο το μπουφάν μου. Έπειτα, έμεινε να με κοιτάει και ξάπλωσε στο ίδιο σημείο που τον είχα βρει, λες και δεν έγινε τίποτα.

Η πρώτη μου σκέψη είναι μήπως κάποιος τον χτύπησε.
Ο Ρίκι γενικά είναι ιδιότροπος με τα σκυλιά και καχύποπτος (μιας και τον είχαν για κυνομαχίες).
Με τους ανθρώπους όμως είναι χαλβάς. Τρίβεται σα το γατί σε όποιον τον χαϊδεύει.

Όσο το σκέφτομαι παραπάνω, πηγαίνει το μυαλό μου στο εξής.
Μήπως ο ρίκι θεώρησε εισβολή από μέρους μου, το οτι πήγα να τον χαιδέψω όσο ήταν και κοριτσάκια εκεί;; Μήπως προσπάθησε να τα "προστατεύσει";;

Το μόνο που φοβάμαι είναι να μη μεγαλοποιήσουν το θέμα τα παιδιά και έχει προβλήματα ο μικρός. Έχει δεχτεί πολλές απειλές + το πως βλέπουν τη ράτσα του, δε θέλει και πολύ για να γίνει κανένα κακό.
Εμένα δε με πείραξε η επίθεση, όσο και αν δε την περίμενα, αλλά με ανησύχησε το γιατί το έκανε.
Ήταν και τα μικρά δίπλα μου.. Αν ήταν το δικό τους χέρι; Αν δεν είχαν προλάβει να απομακρυνθούν;; Δε ξέρω...

Τα φώτα σας....

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Κατά την ταπεινή μου άποψη απολάμβανε το χάδι που ήθελε και κάποιος παρείσακτος τον ενόχλησε. Εντιμότατα δήλωσε την ενόχληση με το γρύλισμα. Θα έπρεπε να το είχατε δεχτεί και να τον αφήσετε στην ησυχία του.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Πριν λίγο μου έγραψε μια κοπέλα ότι το ίδιο της έκανε και πριν 1 μήνα. Ήταν μόνος του και ενώ τον πλησίασε όπως πάντα, της γρυλισε. Μετά από αυτό όμως ήταν εντάξει. Δε το έκανε ξανά στην κοπέλα.
Το θέμα είναι ότι μας ξέρει. 2 χρόνια τον χαϊδεύω και του μιλάω...

Ελπίζω να είναι αυτό που μου εγραψες @ptf . Έτσι σημαίνει ότι ήταν δικό μου λάθος.

• Like
Reactions: l.Kyveli

korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
34
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, απλώς υποθέσεις κάνω, μπορεί να απολάμβανε περισσότερο τα χάδια ή και ίσως την παρέα των κοριτσιών και να θύμωσε που τον απομάκρυνες από αυτά αρχικά και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν αυτά από εκείνον λόγω της συμπεριφοράς του προς εσένα. Με άλλα λόγια, κατά τη γνώμη μου σε συνέδεσε με το γεγονός ότι έδιωξες αυτούς που τον χάιδευαν και θύμωσε.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
@korthem τα κοριτσάκια ίσα που είχαν αρχίσει να τον χαιδεύουν και εκείνα.
Παρόλα αυτά, δε τα απομάκρυνα, μιας και μέχρι να έρθει το γρύλισμα, ήταν δίπλα του και τον πασπάτευαν. Έφυγαν αφού μου γρύλισε, γιατί τρόμαξαν.
Ούτε αυτόν απομάκρυνα από τα μικρά, αφού έμεινε στο σημείο που ήταν και εγώ πήγα σε αυτόν.

• Like
Reactions: korthem

korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
34
Αααα σόρρυ τότε, δεν ξέρω τι μπορεί να του συνέβη και να παρουσίασε τέτοια συμπεριφορά...
Εάν μπορείς παρακολούθα λίγο και πως θα συμπεριφέρεται από εδώ και πέρα στους άλλους, για να καταλάβεις εάν ήταν κάτι παροδικό ή εάν επιτήθεται και σε άλλους.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Εφόσον τον πετύχω ξανά, θα τον αφήσω να έρθει μόνος του σε εμένα αν θέλει. Δε θα τον φωνάξω, ούτε θα τον πλησιάσω ξανά (όχι, γιατί τον φοβάμαι, αλλά για να του δώσω το χώρο του και χρόνο).
Λογικά, κάποιος θα αναφέρει κάτι, αν συμβεί παρόμοιο γεγονός, οπότε και θα γνωρίζω. Ελπίζω να ήταν κάτι παροδικό ή δικό μου λάθος που δε σεβάστηκα την πρώτη του προειδοποίηση.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
το αυτό....
Κατά την ταπεινή μου άποψη απολάμβανε το χάδι που ήθελε και κάποιος παρείσακτος τον ενόχλησε. Εντιμότατα δήλωσε την ενόχληση με το γρύλισμα. Θα έπρεπε να το είχατε δεχτεί και να τον αφήσετε στην ησυχία του.