Δάγκωσε άνθρωπο

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
Καλημερα , ειχαμε παρει ενα σκυλι πριν 2 χρονια τυπου γκολνεν , που αποδειχθηκε στην πορεια οτι ειχε ψυχολογικα προβληματα , ηταν ηδη 2-3 χρονων
το εχουν οι γονεις μου στην αυλη τους , σαν πασα που λενε , μεσα στα χαδια και στις αγκαλιες , το προβλημα φανηκε μετα απο 3-4 μηνες οταν εμεις που επισκεπτομασταν τους γονεις μου γρυλλιζε και γαυγιζε σαν να μας εβλεπε ΠΡΩΤΗ φορα , αυτο συνεχιστηκε μεχρι και χθες μεχρι που εγινε ΤΟ ΚΑΚΟ
Ο αδελφος μου ηλθε για επισκεψη με τον δικο του αρσενικο μικροσωμο , μπηκε στο σπιτι κρατοτας το αγγαλια για να μην τσακωθουνε , και οταν πηγε να βγει με τον δικο του παντα αγκαλια , ο ΓΚΟΛΝΤΕΝ χυμηξε να πιασει μαλλον τον μικρο , αρπαξε τον αδελφο μου απο παντου δαγκωνοντας τον , χερια -ποδια του εκοψε κομματια και ετρεχε στα νοσοκομεια
Τα πραγματα εξελιχθηκανε σε πολυ σοβαρα οικογενειακα δραματα , ο αδελφος μου λεει οτι ο σκυλος πρεπει να παει για ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΑΓΚΩΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ , οι γονεις μου κλαινε , γιατι απο την μια εχουν δεθει με τον σκυλο και απο την αλλη ,τον φοβουνται γιατι γυαλλιζει το ματι του και ανοιγοκλεινει με σπασμωδικες κινησεις το στομα του , φοβομαστε μηπως η επομενη , ειναι πολυ περισσοτερο ασχημη καταληξη για το επομενο συγγενη , δηλαδη οι γονεις μου οι εμεις , ΘΑ με βοηθουσε να μου απαντησετε συντομα ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ
ΝΑ σημειωσω ΟΤΙ δεν ξερουμε ην ζωη του πριν απο μας ,

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Έχει δείξει ποτέ επιθετικότητα στους ίδιους τους γονείς σου; Εκπαιδευτής τον έχει δει; Μπορεί να είναι απλά ένας σκύλος που δεν μπορούν να διαχειριστούν οι γονείς σου, αυτός δεν είναι απαραίτητα λόγος για ευθανασία όσο στενάχωρο και αν ήταν το περιστατικό.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εξαρτάται mariaa, ο σκύλος ορμάει χωρίς λόγο ή λάθος ανθρώπινοι χειρισμοί έφεραν αυτό το αποτέλεσμα; Παλιότερα είχα ποστάρει την περιπέτεια της θείας μου με τον σκύλο της που της όρμησε και κόντεψε πραγματικά να την σκοτώσει γιατί τον σταμάτησε από το να ορμήσει σε μια γάτα. Δεν του έκανε ευθανασία, και με την συζήτηση είχαν καταλήξει πολλά μέλη του φόρουμ ότι ορθώς δεν του έκανε γιατί δεν είναι ένας σκύλος που αψυχολόγητα θα ορμήσει και θα φάει κόσμο, θέλει ειδικό χειρισμό , γνώση της γλώσσας σώματος του, ουσιαστικά έμπειρο χειριστή που να μην κάνει μοιραία λάθη.
Εγώ πρώτα από όλα θα μιλούσα με εκπαιδευτή , και επειδή κυκλοφορύν και πολλοί που έχουν μόνο το όνομα και όχι την χάρη, με έμπειρο συστημένο εκπαιδευτή που θα του είχα εμπιστοσύνη και θα αξιολογούσε τον σκύλο.
Η ευθανασία δεν είναι η πρώτη κίνηση σε αυτή την περίπτωση αλλά η τελευταία.

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
καταρχας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την γρηγορη απαντηση σας
ειμαστε ΡΑΚΟΣ ψυχολογικα ολοι μας , δεν ειναι ευκολο πραγμα
ΝΑΙ στον σκυλο εχουμε δει δειγματα επιθετηκοτητας , ΞΕΡΩ οτι δεν ειναι ευκολο απο δω μεσα να συμβουλεψετε , ναι πηγαινετον για ευθανασια χωρις να τον εχετε ζησει , ΓΡΥΛΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΑΣ , με το μπαινουμε στην εξωπορτα σαν μασ βλεπει πρωτη φορα , με ορθια τριχα , ΟΙ γονεις μου εχουν εμπειρια απο σκυλια 30 και πλεον χρονια , ενεκα της αφεντομουτσουναρας μου χαχχα , τα πραγματα εινει τραγικα στην οικογενεια μετα το γεγονος , μοιρασμενοι στα δυο -τρια , χαμος ,
γιατρο που ρωτησαμε μας ειπε ναι για ευθανασια , απο την στιγμη που δαγκωσε ανθρωπο , ασε που το περιμεναμε , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΒΡΑΖΕ , το ματι του γυαλιζει , εκπαιδευτης ουτε λογος ,οικονομικα γιοκ , και το ξαναγραφω δεν ειναι ευκολο για μας , ο πατερας μου τον λεει ΓΙΟ ΤΟΥ , αλλα μαλλον ....... τι να πω ειμαστε πολλοι χαλια ψυχολογικα ,

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οτι και να ειναι, η ουσια ειναι μια: Το συμβαν. Ο σκυλος ενηργησε με απαραδεκτο τροπο και ή πρεπει να ελεγθει, ή να περιοριστει τουλαχιστον οταν ερχονται επισκεψεις στο σπιτι.

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
κυβελλη δεν τον ξεραμε τον σκυλο 2-3 χρονων τον πηραμε απο φιλοζωικη , εχουμε καταληξει οτι πρεπει να ηταν κακοποιημενος απο καποιον <καλο ανθρωπο > γιατι την πρωτη μερα που φεραμε στο σπιτι οταν πηγε ο πατερας μου να πιασει την αλυσιδα , μια τυχαια , γρυλλιζε και ψιλορμιξε αλλα δεν δοσαμε σημασια , απλα καταληξαμε οτι ηταν φοβισμενος
ice τον φοβουνται τωρα και οι δικοι μου και μετα απο αυτο το γεγονος ειναι σιγουρο οτι του εχει ανεβει η αυτοπεποιθηση , δεμενο δεν μπορουμε να τον εχουμε παντα καποια στιγμη θα ξαναγινει το κακο , τι να πω , εχουμε γινει δυο χωρια χωριατες στο σπιτι

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.771
4.048
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Λες πως ο σκύλος ζει σε αυλή. Γιατί δεν φτιάχνετε μέσα στην αυλή έναν περιφραγμένο χώρο (όπου θα είναι και το σπιτάκι του) και όταν έρχονται επισκέπτες να τον βάζετε μέσα; Κάτι τέτοιο

Προσωπικά πιστεύω πως υπάρχουν 1002 λύσεις πριν την ευθανασία.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Πρώτη φορά έβλεπε ο σκύλος των γονιών σου τον σκύλο του αδερφού σου; Μήπως καλύτερα να γνωρίζονταν εκτός σπιτιού και μετά να έμπαιναν στο σπίτι πατώντας στο έδαφος και οι δυο;
Ο αδερφός σου με τον σκύλο τι σχέση έχουν;
Με το δικό σου πώς τα πάνε;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
κυβελλη δεν τον ξεραμε τον σκυλο 2-3 χρονων τον πηραμε απο φιλοζωικη , εχουμε καταληξει οτι πρεπει να ηταν κακοποιημενος απο καποιον <καλο ανθρωπο > γιατι την πρωτη μερα που φεραμε στο σπιτι οταν πηγε ο πατερας μου να πιασει την αλυσιδα , μια τυχαια , γρυλλιζε και ψιλορμιξε αλλα δεν δοσαμε σημασια , απλα καταληξαμε οτι ηταν φοβισμενος
Το κατάλαβα αυτό mariaa, ότι τον υιοθετήσατε ενήλικο και δεν μπορείτε να ξέρετε τα βιωματα του. Τον ξέρετε όμως χρόνια τώρα από τοτε που τον έχετε. Μήπως το να βγει ο αδελφός σου με το σκυλάκι αγκαλιά και τον σκύλο στην αυλή να γρυλίζει ήταν λάθος; Θα μου πεις τώρα θα τα ρίξουμε στον δαγκωμένο αδελφό μου; Δεν το λέω καθόλου με αυτό το πνεύμα, αλλά έναν σκύλο που γνωρίζεις ότι βγάζει επιθετικότητα αλλιώς τον προσέχεις. Ο σκύλος μου που βγάζει επιθετικότητα με τους ξένους όταν μπαίνει κάποιος μέσα του έχω φορέσει από πριν το λουρί του και τον διορθώνω..Πάντα με συμβουλές εκπαιδευτή. Θα μπορούσα να τον βάζω σε άλλο δωμάτιο ή στο κρέιτ του αλλά θέλω να καταλάβει ότι παρουσία μου είναι λάθος να το κάνει αυτό και όχι να κρύψω το πρόβλημα.
Το ότι δεν μπορείτε να τον πάτε σε εκπαιδευτή είναι απόλυτα κατανοητό, απλά δεν έχω τις γνώσεις να σε βοηθήσω με κάποια άλλη συμβουλή.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
mariaa μπορεί να είστε συγγενείς, αλλά ο σκύλος δεν το ξέρει. Γι'αυτό ρώτησα αν έχει δείξει ποτέ ότι μπορεί να επιτεθεί στους γονείς σου. Τα σκυλιά που μπορούν να τα χειριστούν μόνο οι δικοί τους άνθρωποι είναι πάρα πολλά. Δεν πηγαίνουν όλα για ευθανασία. Απλά τηρούνται μέτρα ώστε να είναι ασφαλείς οι επισκέπτες.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Η ευθανασια στην προκειμενη περιπτωση δε θα επρεπε καν να ειναι λυση... αλλα οπως και να χει πρωτιστως θα πρεπει να ενημερωθει η Φιλοζωικη απο οπου τον πηρατε. Γνωριζατε τις αντιδρασεις του απο πριν το συμβαν, οφειλατε να προστατεψετε και τον ιδιο και τον αδελφο σου.

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
ΚΥΒΕΛΛΗ το λαθος το ριηαμε στον αδελφο μου , γιατι ηλθε με ενα σκυλι , επιθετικο αν και 5 κιλα μεσα στον χωρο του αλλου , γιαυτο και δεν μιλιομαστε , τοσο αρρωστοι ειμαστε με τα ζωα μας , απο κει και περα ομως εγω πιστευω οτι με αυτον τον σκυλο ΗΤΑΝ θεμα χρονου , οταν μπαινου οι κορες μου μεσα τις ακολουθει μεχρι την πορτα χωρις να κουναει ουρα , σαν τις παρακολουθει αμιλητος και ανεκφραστος , σας γραφω για να αποσυμφορηθω συνχωρεστε με δεν μου ειναι ευκολο , 2 χρονια το ιδιο σκηνικο , μεχρι χθες ,
να σας πω οτι τον αδελφο μου τον εβαλε κατω και εκοβε κομματια

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
αμμαλια . την φιλοζωικη την ενημερωσαμε και μας ειπε να τον επιστρεψουμε , τι να επιστεψουμε , πουκαμισο ειναι ? ασε ειμαστε χαλια

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
αμμαλια . την φιλοζωικη την ενημερωσαμε και μας ειπε να τον επιστρεψουμε , τι να επιστεψουμε , πουκαμισο ειναι ? ασε ειμαστε χαλια
Και βεβαια να τον επιστρεψετε εαν δεν φτιαξετε τετοιες συνθηκες ωστε ο σκυλος να μην αποτελει απειλη για κανεναν σας.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ε, απο την ευθανασία, καλύτερα να τον δώσετε πίσω. Τι συζητάς;
Αν και έπρεπε να είχε εκπαιδευτεί ο σκύλος από την πρώτη μέρα. Απο τη στιγμή που είδατε ότι φοβάται την αλυσίδα και είχε και άλλες εκρήξεις.
Η μόνη λύση είναι η σωστή εκπαίδευση, για μένα. Το μάντρωμα στο δικό του σπίτι, δεν είναι λύση.

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Καλημερα.Ευθανασια σε καμμια περιπτωση.Χιλιες φορες να τον πατε στην φιλοζωικη.Παντως μου κανει εντυπωση που ειναι το 3 συμβαν μεσα σε 3 μερες.Τι εγινε ρε γαμωτο?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Tώρα σοβαρολογείς; Χίλιες φορές να τον δώσετε στην φιλοζωϊκή αν η επόμενη σας κίνηση είναι η ευθανασία. Εκτός βέβαια αν εννοούν επιστρέψτε τον να του κάνουμε εμείς την ευθανασία, αυτό δεν το ξέρω.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δεν λυνονται παντα Ολα τα προβληματα με μια εκπαιδευση, λες και μιλαμε για λοβοτομη. Ποτε δεν ξερεις τι θα βγαλει σε μια δεδομενη στιγμη ενας σκυλος με τετοιο ιστορικο στην διαρκεια της ζωης του. Η σιγουρη λυση, ειναι το να ειναι ελεγχομενος οτι και αν σημαινει αυτο για τον καθενα. Και ποτε ενας σκυλος λυτος σε διαφορετικα ερεθισματα δεν ειναι(ή δεν θα ειναι παντα) 100% ελεγχομενος...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δεν λυνονται παντα Ολα τα προβληματα με μια εκπαιδευση, λες και μιλαμε για λοβοτομη.
Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο. Λύνονται όμως περισσότερα από όσα ίσως φαντάζεσαι. Επίσης ένας εκπαιδευτής μπορεί να αξιολογήσει έναν σκύλο και να πει εάν το προβλημα είναι αξεπέραστο και αποτελεί κίνδυνο για οτιδήποτε κινείται ή αν με σωστούς χειρισμούς ελέγχεται.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ