Δάγκωμα στο κυνηγητό

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ο καθε σκυλος αντιδραει διαφορετικα. Δεν υπαρχει μια συνταγη για ολους.
Στο εχω ξαναπει σε προηγουμενο ποστ. Ξεκινηστε agility. Θα ενδυναμωσει πολυ τη σχεση σας και θα την υπακοη του σκυλου. Τα μπορντερ εχουν πολυ μεγαλη αναγκη για εκτονωση σωματικη και εργασια.

stavros.m.

Well-Known Member
11 Μαρτίου 2010
58
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
το ¨μισος¨το ειπα αστειευομενος βρε παιδια.αν εχουμε φτασει σε σημειο να νομιζουμε οτι το σκυλι μας μας μισει το χυσαμε το γαλα!
συμφωνω με την Αmaliaz.

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Ο καθε σκυλος αντιδραει διαφορετικα. Δεν υπαρχει μια συνταγη για ολους.
Στο εχω ξαναπει σε προηγουμενο ποστ. Ξεκινηστε agility. Θα ενδυναμωσει πολυ τη σχεση σας και θα την υπακοη του σκυλου. Τα μπορντερ εχουν πολυ μεγαλη αναγκη για εκτονωση σωματικη και εργασια.
Θα δούμε, πάντως δεν έχει χρονίσει ακόμα.

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Όταν παίζει κάθε μέρα με σκυλιά και τον χαιδεύουν οι πάντες ο σκύλος λαμβάνει απεριόριστη προσοχή.
Για ποιό λόγο να έρθει να σε σένα για χάδι-ανταμειβή οταν τα πέρνει "δωρεάν" απο όλους τους υπόλοιπους?
Με αυτό εννοείς ότι του λείπουν χάδια ή ότι παίρνει υπερβολικά πολλά;

Κάπου έχω ακούσει ότι καλό μέχρι να χρονίσει να παίζει αρκετά με άλλα σκυλιά και μετά μειώνεις τα παιχνίδια με σκυλιά και γίνεσαι μόνο εσύ άυτός με τον οποίο περνάει καλά.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όχι!

Δεν έχει να κάνει με τα χάδια ούτε με το ότι έρχεται σε επαφή με αλλά σκυλιά!

Η σχέση εσένα με του σκύλου πρέπει να ενδυναμωθεί χωρίς απαραίτητα να κοπούν αλλά πράγματα!Είναι διαφορετικές καταστάσεις όπου εσυ θα ορίσεις τι θέλεις από αυτόν!

Ξέρω ότι δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και πως!Είναι ακόμα μικρός!Ήδη σου δείχνει πολλά πράγματα από τον χαρακτήρα του!Γι αυτό σου λέω κράτα καταστάσεις στην άκρη!

Το πρόγραμμα ενός κουταβιού ξέρεις πιο πρέπει να είναι?Όχι να εξιταρεται!
Ξυπνάμε πρωί,1η βόλτα,τρώμε,κοιμόμαστε,2η βόλτα,τρώμε,κοιμόμαστε,3η βόλτα(παιχνίδι,εντολές,συναναστροφή με αλλά σκυλιά)!Ήρεμα και αυστηρά αν παρεκτρέπεται!Τίποτα παραπάνω τίποτα πιο λίγο!Ούτε κυνηγητα σε άσχετες στιγμές,ούτε να αλωνίζει,ούτε τίποτα!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εννοειται ρε παιδια οτι δεν υπαρχει μια συνταγη κ ενα μετρο...επισης αλλο τα χαδια κ αλλο το παιχνιδι.ολα θελουν μετρο βεβαια.συμφωνω κ με στελιο!

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Φίλε στέλιο με αυτές τις απλές συμβουλές με βοήθησες πάρα πολύ. Όταν λες εξιτάρεται;

Θέλω να αναφέρω ένα περιστατικό:
Όποτε πάμε στο εξοχικό μου που έχει μεγάλη αυλή και περνάνε από έξω διάφορα αδέσποτα ή δεσποζόμενα, πολλές φορές και γατιά από μέσα ή έξω απ' το οικόπεδο, πουλάκια κτλ. Τότε γίνεται έξαλος με όλα αυτά, τρέχει πέρα δόθε σα μανια κός και γαυγίζει. Έμάς δεν μας δίνει καμιά σημασία εκτός απ' την ώρα του παιχνιδιού. Πολλές φορές αρνείται να μείνει και μέσα στο σπίτι μαζί μας το βράδυ αν και έξω έχει ερημιά. Όποτε πάει να κοιμηθεί, με τον παραμικρό ήχο τρλένεται και πολλές φορές έχω την αίσθηση πως δεν υπάρχει ούτε ήχος. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μήν κοιμάται σχεδόν καθόλου ολόκληρη την ημέρα και είναι συνεχώς στην τσίτα και με οτιδήποτε περνάει αρχίζει να γαυγίζει και μας τρελαίνει όλους. Δεν ενδιαφέρεται ούτε για χάδια ούτε για τίποτα και είναι συνέχεια κολημένος στην πόρτα μήπως περάσει κανένας σκύλος ή γατί.

Πώς την χαρακτιρίζετε αυτή τη συμπεριφορά;

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
φυσιολογικη για ενα σκυλο που εχει ολο καινουρια ερεθισματα,που δεν επεξεργαζετε και δεν αφομοιωνει τις καταστασεις σωστα λογο κοινωνικοποιησης κ οπως επισης δειχνει ενα σκυλο που πληττει αφορητα

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Ναι όταν εγώ πάω να παίξουμε με την μπάλα αυτός πολλές φορές μισοενδιαφέρεται και δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι αλλά έχει πιο πολύ στο μυαλό του το ποιος περνάει έξω.
Σχετικά με την κοινωνικοποίηση. Έρχονται τα σκυλιά κοντά του, όλα μια χαρά, με το που απομακρύνονται αρχίζει το γαύγισμα.
Περνάνε και δεν του δίνουν σημασί αυτός τρελένεται ακόμα περισσότερο.

Αυτή τη συμπεριφορά την έχει μόνο στο εξοχικό. Στην Αθήνα μες το διαμέρισμα είναι άψογος. Κοιμάται αρκετά, παίζουμε σαν "άνθρωποι" και μας δίνει πολύ σημασία. Με το που πάμε εξοχικό αλλάζει όλη του η συμπεριφορά.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ναι γιατι δεν ειναι η συνηθησμενη κατασταση γιαυτον.οποτε αντιδρα διαφορετικα απο το φυσιολογικο η εξοχη εχει ενα καρο διαφορετικα ερεθισματα απο την πολη.για το γαυγισμα στα σκυλια απλα το παιζει αντρας μεσα απο τη περιφραξη/(δεν ειναι ο μονος).πιστευω οτι πρεπει να διαθεσεις περισσοτερο χρονο στο σκυλο η ποιοτικοτερο χρονο.εγω πιστευω οτι χρειαζετε πολυ εκτονωση σωματικη και πνευματικη

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Με το εξιτάρεται(πάνω στο παιχνίδι) θέλω κατά κάποιο τρόπο να πω αν είναι αυτό εφικτό με παράδειγμα ότι εκεί που παίζεται σύμφωνα πάντα με τους δικούς σου όρους αρχίζει και κάνει τα δικά του και αρχίζει και κάνει βλακείες στο τέλος!Μετά από κάποια στιγμή στο παιχνίδι επάνω θα θέλει να παίξει με τους δικού του όρους!Η λύση είναι ή να παίζεται χαλαρά χωρίς εντάσεις αλλά ευχάριστα και προσπαθείς να αποφύγεις όλο αυτό ή κόβεις το παιχνίδι δίνοντας στο κουτάβι το μήνυμα ότι "δεν θα με δουλεύεις μικρέ έτσι,τέλος)

Δεν το θέλουμε να εξιτάρεται γιατί εκεί το κουτάβι δεν ακούει και κάνει τα δικά του και αν πάμε και το μαλώσουμε ή το διορθώσουμε θα αντιδράσει(θα τρέξει μακρία γρήγορα,θα δαγκώσει,θα κάνει σαν κατσίκι κτλ κτλ)!

Υπόψιν ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να κάνει έτσι γιατί είναι μωρό και είναι κατανοητο από εμάς και έτσι με την στάση μας μέσα απο επικοδομητικά παιχνίδια μαθαίνουμε και βάζουμε τα όρια μας στις συμπεριφορές του!

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός...

Για τα αδέσποτα που παιρνούν από έξω δώστον να καταλάβει ότι το να γυρίσει σε σένα την ώρα που περνούν είναι καλύτερο από το να παλεύει να πάει κοντά τους!Το πως εσύ θα το επιλέξεις,τροφή,χαρούμενη φωνή,μπάλα,χτύπημα χεριών)!

Τέλος ήθελα να σου πω να μην ζητάς πολλά από το κουτάβι, δηλαδή μην θέλεις γρήγορα αποτελέσματα στις συμπεριφορές!

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
A οκ κατάλαβα.

Ναι η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές του ζητάω ακατόρθωτα γι' αυτόν πράγματα. Θα έχει αυτό κάποια επίδραση πάνω του ή απλώς για να μην χάνω το χρόνο μου;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97