Πάντως προτιμώ να κόψω το παιχνίδι παρά να τον μαλλώνω κάθε φορά που κάνει λάθος.
Είναι μια λύση που την προτείνουν πολύ και είναι και η πιο αποτελεσματική.
Εγώ δεν θα το έκανα γιατί θεωρώ πλεονέκτημα μεγάλο να θέλει να παίζει ο σκύλος μαζί σου. Σίγουρα είναι πιο χρονοβόρα, κουραστική σαν διαδικασία και θέλει αποφασιστικότητα για να καταλάβει πως πρέπει να παίζει αλλα νομίζω είναι το καλύτερο.
Υπάρχουν πολύ τρόποι να σταματίσεις αυτή την συμπεριφορά. Μπορείς φυσικά να του το δειξεις με ένα μικρό χτύπημα κάτω απο το σαγόνι ώστε να κλείσει απότομα το στόμα του. Με το καιρό θα μάθει ότι όποτε ακουμπουν τα δόντια στο χέρι σου θα νιώσει την άβολη αίσθηση του στόματος του να κλείνει αποτομα.
Αν είναι καλά εκπαιδευμένο μπορείς όποτε σε δαγκώνει να δίνεις εντολή να κάτσει και να μη τον ελευθερώσεις μέχρι να ηρεμίσει. Έτσι μαθαίνει ότι ακουμπόντας σε θα έχει σαν αποτέλεσμα να παραμείνει ακίνητο για λίγη ώρα (βασανιστήριο για ενεργό σκύλο)
Το καλύτερο νομίζω είναι να έχεις μαζί σου ένα παιχνίδι. Όταν καταλάβεις απο την στάση του σώματος του ότι θα σε ακουμπήσει προσπάθησε να κερδίσεις την προσοχή του με το παιχνίδι. Με λίγα λόγια να συγκεντρώση το ενδιαφέρον του στο παιχνίδι.