Δάγκωμα μέχρι ποτε;;;

Eiriana

New Member
27 Απριλίου 2018
4
18
36
καλησπέρα σε όλη την παρέα!!! Με λένε Ειρήνη και εδώ και 10 ημέρες υιοθέτησα μια ημίαιμη κούκλα (συγνώμη αλλά είναι αλήθεια!) σκυλίτσα! Η Αγάπη είναι 4 μηνών! Λόγω άγνοιας μου (είναι το πρώτο μου σκυλάκι) ξεκίνησε στο παιχνίδι να με δαγκώνει! Έχω διαβάσει εδώ, έχω μιλήσει και με εκπαιδευτρια( μιας και θα ξεκινήσω σύντομα την εκπαίδευση μου ουσιαστικά ) απλώς έχω μια απορία!!! Πόσες ώρες την ημέρα δαγκώνει; Πόσες φορές πρέπει να αλλάζω δρόμο ουσιαστικά μετά από το δάγκωμα της;;;

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Πόσες ώρες την ημέρα δαγκώνει; Πόσες φορές πρέπει να αλλάζω δρόμο ουσιαστικά μετά από το δάγκωμα της;;;
Η συμβαση ποσες ωρες γραφει;
Ο δικος μου εκανε κανονικο 8ωρο, που και που καμια υπερωρια αλλα δε του τις πληρωνα και σταματησε...

Τωρα ποσες φορες αλλαζεις δρομο ουσιαστικα;
Απο ποιο δρομο πας;
Μηπως να αλλαζες δρομο για δοκιμη;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
@Eiriana καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Μπράβο σου που υιοθέτησες κοπρίτσα. Είναι το καλύτερο που μπορούσες να έχεις κάνει (y)
Βάλε και καμιά φωτό της, να την χαζέψουμε.

Δεν υπάρχει κανόνας για το δάγκωμα. Ούτε για τις άλλες κουταβίσιες συμπεριφορές.
Εξαρτάται από τον κάθε χαρακτήρα. Σκύλου ΚΑΙ ανθρώπου του.
Αφού έχεις ήδη μιλήσει με εκπαιδευτή, καλό είναι να κάνεις απευθείας εκεί, αυτές τις ερωτήσεις σου, ώστε να μπείτε σιγά-σιγά στο κλίμα της εκπαίδευσης και να μην πάρεις διαφορετικές γραμμές αντιμετώπισης των προβλημάτων σου, από τρίτους.

Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"

Marilia L.

Active Member
19 Απριλίου 2018
30
11
31
καλησπέρα σε όλη την παρέα!!! Με λένε Ειρήνη και εδώ και 10 ημέρες υιοθέτησα μια ημίαιμη κούκλα (συγνώμη αλλά είναι αλήθεια!) σκυλίτσα! Η Αγάπη είναι 4 μηνών! Λόγω άγνοιας μου (είναι το πρώτο μου σκυλάκι) ξεκίνησε στο παιχνίδι να με δαγκώνει! Έχω διαβάσει εδώ, έχω μιλήσει και με εκπαιδευτρια( μιας και θα ξεκινήσω σύντομα την εκπαίδευση μου ουσιαστικά ) απλώς έχω μια απορία!!! Πόσες ώρες την ημέρα δαγκώνει; Πόσες φορές πρέπει να αλλάζω δρόμο ουσιαστικά μετά από το δάγκωμα της;;;
Καλως ήρθες στο κλαμπ των dog owners! ρε συ συμβουλή μου είναι να το κόψεις το δάγκωμα γενικότερα γιατι ενθαρυνεις μια επιθετική συμπεριφορά. καλή αρχή και με την εκπαίδευση!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δεν ειναι επιθετικη συμπεριφορα αυτο το δαγκωμα του παιχνιδιου!
Το σκυλι παιζει και με το στομα. Απλως πρεπει να μαθει γιατι ακομα δεν ξερει, αν και ποσο να σφιγγει τα σαγονια του ωστε να θεωρειται και απ τον αλλον παιχνιδι.

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Συμφωνώ με τον @epial

Με μικρά αναφωνητά αααοοουτς από την πλευρά σου αν σφίξει περισσότερο θα αρχίσει να μαθαίνει. Όπως είπε η mareco εξαρτάται απο την συμπεριφορά του συγκεκριμένου σκύλου αλλά και του ανθρώπου.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι η βόλτα ( δρόμος ) τι ρόλο παίζει.

* Ο δικός μου που τώρα έκλεισε δύο χρονών παίζει με την μορφή δαγκωμάτων με άλλο σερνικό λαβ παρόμοιας ηλικίας. Από κουτάβια έκαναν παρέα και όταν δεν υπάρχουν άλλα σκυλιά γύρω αρχίζουν το παιχνίδι σαν να είναι 6 μηνών.

PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
41
Εμένα ο δικός μου δεν έμαθε ποτέ να παίζει μαζί μου με τα δόντια. Πάντα όταν ήταν κουτάβι και πήγαινε να το κάνει, του έλεγα "αουτς, με πόνεσες" και του έδινα το παιχνίδι του να το δαγκώσει. Όλοι όσοι θέλουν να παίξουν μαζί του μου λένε ότι τον έχω κάνει φλώρο γιατί του πειράζουν το στόμα κι αυτός δεν τους δαγκώνει, αλλά εγώ το προτιμώ! :)

• Like
Reactions: Hiraeth

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
33
Πάτρα
Σας ευχαριστούμε για το καλωσόρισμα και για όλες τις συμβουλές.. εδώ είναι η μικρή μου λοιπόν!!!
Πανέμορφη είναι!!! :X3: Να σου ζήσει και καλώς ήρθες!! :)

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Να τη χαιρεσαι πολυ ωραιο ματι η δικια σου!
Να σε πω την αληθεια νομιζα οτι τρολαριζες...
Μην ανησυχεις το δαγκωμα ειναι παροδικο τους επομενους μηνες θα το δεις σταδιακα να υποχωρει, μεχρι που θα φτασεις στο σημειο να σου λειπει λιηο καμια φορα.
Για εμενα η καλυτερη αντιμετωπιση ειναι να κανεις σαν να μην συμβαινει τιποτα, καμια σημασια.
Ενταξει αν καποιες φορες το παρακανει πετας κανενα "μη" με αυστηρο τονο να δειξεις οτι δεν συμφωνεις, οχι οτι προκειται να το παρει τοις μετρητοις...
Οταν δεις οτι δε την παλευεις αλλο μπορεις να την βαζεις για λιγο στο κλουβακι της για να παρεις μια ανασα
Κουταβι ειναι κοιταξε να το ευχαριστηθεις οσο μπορεις:)

• Like
Reactions: mareco and vek

Eiriana

New Member
27 Απριλίου 2018
4
18
36
Να τη χαιρεσαι πολυ ωραιο ματι η δικια σου!
Να σε πω την αληθεια νομιζα οτι τρολαριζες...
Μην ανησυχεις το δαγκωμα ειναι παροδικο τους επομενους μηνες θα το δεις σταδιακα να υποχωρει, μεχρι που θα φτασεις στο σημειο να σου λειπει λιηο καμια φορα.
Για εμενα η καλυτερη αντιμετωπιση ειναι να κανεις σαν να μην συμβαινει τιποτα, καμια σημασια.
Ενταξει αν καποιες φορες το παρακανει πετας κανενα "μη" με αυστηρο τονο να δειξεις οτι δεν συμφωνεις, οχι οτι προκειται να το παρει τοις μετρητοις...
Οταν δεις οτι δε την παλευεις αλλο μπορεις να την βαζεις για λιγο στο κλουβακι της για να παρεις μια ανασα
Κουταβι ειναι κοιταξε να το ευχαριστηθεις οσο μπορεις:)
Σήμερα που έκανε το εμβολιο της και πήγαμε την βόλτα μας όλα καλά μετά στο σπιτι! Μόλις έκανε κίνηση για δάγκωμα μόνο και μόνο με το βλέμμα μου σταματούσε!! Ξέρω ότι θα μου λείψει όλη η περίοδος αυτή αλλά πραγματικά σπαράζει η καρδια μου αν πρπει να της φωνάξω η να αδιαφορήσω! Αλλά ξέρω ότι πρπει να το κάνω! Σας ευχαριστωωωωωωω!!!

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Καλωσήρθατε και από εμένα! Είναι πράγματι πανέμορφο το κουτάβι!:love:
Αναλόγως με τον χαρακτηρα του κουταβιού, μπορεί φωναζοτάς της να την ενθαρρύνεις περισσότερο προς το δαγκωμα.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Ο δικος μου εκανε κανονικο 8ωρο, που και που καμια υπερωρια αλλα δε του τις πληρωνα και σταματησε...

Απο ποιο δρομο πας;
Εκλαψα

• Like
Reactions: Hammer

sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
και του έδινα το παιχνίδι του να το δαγκώσει.
Όπως έγραψε και ο @PantelisCocker έχε πάντα μαζί σου ένα παιχνίδι και μόλις αρχίσει το δάγκωμα κατεύθυνέ την σ'αυτό για να εκτονώνεται κιόλας.
Ο δικός μου το έκοψε σταδιακά μετά που άλλαξε δόντια.
Κούκλα η δικιά σου. Να τη χαίρεσαι.

sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
Η Αγάπη είναι 4 μηνών! Λόγω άγνοιας μου (είναι το πρώτο μου σκυλάκι) ξεκίνησε στο παιχνίδι να με δαγκώνει!
Όλα τα σκυλάκια του κόσμου δαγκώνουν σε αυτή την ηλικία. Ειδικά μεταξύ τους. Απλά πρέπει να μάθουν τα όρια του πόνου.
Δες εδώ πόσο άγρια έπαιζε ο δικός μου όταν ήταν 5 μηνών με συνομήλικο golden retriever

Aizak's mom

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2018
284
537
27
Αθήνα

Απο ποιο δρομο πας;
Χαχαχαχαχα!!:ROFLMAO:

Aizak's mom

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2018
284
537
27
Αθήνα
Λόγω επαγγέλματος θα πω οτι το δάγκωμα είναι κάτι το οποίο πρέπει να κοπεί απο νωρίς. Όχι γιατί δείχνει οτι το σκυλί είναι επιθετικό και ότι πρέπει να ηρεμήσει, αλλά γιατί μπαίνουν λάθος μηνύματα στο λουλουδάκια του σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι οχι και μπορεί να το συνεχίσει εν αγνεία του μεγαλώνοντας το οποίο μπορεί να μην είναι πλέον τόσο ευχάριστο και χαριτωμένο. Μπράβο για την απόφασή σου να την εκπαιδεύσεις την κούκλα σου! Είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσες να της κάνεις! Το να έχεις να της δίνεις ένα παιχνιδάκι σαν εναλλακτική και ένα "μη" όταν δαγκώνει εσένα νομίζω θα λειτουργήσει μια χαρά με την μικρή σου!! Καλή αρχή και να την χαίρεσαι!!:D:D

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
εγω θα γραψω για να πω τον πονο μου μονο
πριν μια βδομαδα μου παρατησαν ενα μικρακι.....
προς το παρων ζει στο σαλονι και δεν ερχετε σε επαφη με αλλα σκλια μην παθει και τιποτα,νταξ,μονο με την σουρι μια δυο φορες ισα ισα..30 ημερων το κοβω και τωρα που ξεψαρωσε λοιπον εκει που καθομαι χαλαρα πινω την φραπα μου και καπνιζω την σουμπεκα μου ερχετε το πορνιδιο και μου αρπαζει το μεγαλο δαχτυλο του ποδιου και χωνει τα τεσσερα δοντακια του το μαμημενο.α ου κλπ και το μαμημνο τραβαω το ποδι και ερχετε μαζι σε σημειο να σηκωνετε και στον αερα ρε μαζι με το δαχτυλο και το πιο αστειο ειναι οταν παω να το βγαλω το δαχτυλο απο την στοματαρα του μου νευριαζει κιολας και μου σκοτωνει το δαχτυλο.
η φαση ειναι οτι σε εμενα ερχετε μονο με τετοιες διαθεσεις,τι διαολο,κανενα σκλι δεν με θελει ρε γμτ.
ζω ενα δραμα αλλα οταν μου εχει μαγκωμενο το δαχτυλο και μου νευριαζει μαρεει..μηπως ειμαι μαζοχα;;;

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
εγω θα γραψω για να πω τον πονο μου μονο
πριν μια βδομαδα μου παρατησαν ενα μικρακι.....
προς το παρων ζει στο σαλονι και δεν ερχετε σε επαφη με αλλα σκλια μην παθει και τιποτα,νταξ,μονο με την σουρι μια δυο φορες ισα ισα..30 ημερων το κοβω και τωρα που ξεψαρωσε λοιπον εκει που καθομαι χαλαρα πινω την φραπα μου και καπνιζω την σουμπεκα μου ερχετε το πορνιδιο και μου αρπαζει το μεγαλο δαχτυλο του ποδιου και χωνει τα τεσσερα δοντακια του το μαμημενο.α ου κλπ και το μαμημνο τραβαω το ποδι και ερχετε μαζι σε σημειο να σηκωνετε και στον αερα ρε μαζι με το δαχτυλο και το πιο αστειο ειναι οταν παω να το βγαλω το δαχτυλο απο την στοματαρα του μου νευριαζει κιολας και μου σκοτωνει το δαχτυλο.
η φαση ειναι οτι σε εμενα ερχετε μονο με τετοιες διαθεσεις,τι διαολο,κανενα σκλι δεν με θελει ρε γμτ.
ζω ενα δραμα αλλα οταν μου εχει μαγκωμενο το δαχτυλο και μου νευριαζει μαρεει..μηπως ειμαι μαζοχα;;;
Ξεραν που το αφησαν οι ανθρωποι (ανθρωποι τροπος του λεγειν)...
Καλως το δεχτηκες . :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν