Γ.Π και επιλογή τροφής

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Δε διαφωνω αλλά δε μπορώ να ασπαστω τις ετικέτες κάποιων εταιριών με τόσο μεγάλο διαχωρισμό στις τροφές τους. Δεν έχουν σημασία μόνο τα ποσοστά πρωτεινης-λιπαρων... Για μένα έχει μεγαλύτερη σημασία από που προέρχονται οι πρωτεινης και ποσό αφομοιωσιμες είναι από τον σκυλο. Δε θα έδινα σε ένα κουτάβι μεγαλόσωμος φυλής τροφή με 40% πρ. οπως και με 25%πρ. όταν τον 30% αυτης προερχεται από καλαμπόκι σιτάρι ξανά καλαμπόκι κλπ.
Προτιμώ να δώσω μια τροφή με 30% πρ. Και να ξέρω ότι το 90% αυτής είναι ζωικη. Για μένα το λίπος θέλει λίγη παραπάνω προσοχή σαυτες τις περιπτώσεις.

Nikolr

Active Member
25 Αυγούστου 2015
29
25
28
αν ομως παρατηρησουμε μια εταιρεια που εχει διαφορετικους κωδικους για ενηλικα και κουταβια κι επισης εχει διαφορετικους κωδικους για μικροσωμες μεσαιες και μεγαλοσωμες φυλες θα παρατηρησουμε οτι στα κουταβια μεγαλοσωμων φυλων εχει το μικροτερο ποσοστο πρωτεινης....
κατι που οχι μονο με βρισκει συμφωνο αλλα πλεον τονιζω στον κοσμο να προσεχει τι ταιζει τα κουταβια μεγαλοσωμων φυλων....
Δηλαδή για να καταλάβω...για κουτάβια μεγαλόσωμων φυλών πρέπει να ψάχνω τροφή με χαμηλή την πρωτείνη??

• Like
Reactions: GRDANE

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Στα κουτάβια μεγαλόσωμης φυλής θέλουμε όσο το δυνατόν πιο αργή και ομαλή την ανάπτυξη τους.
Γιαυτό το λόγο δε δίνουμε τροφές με υπερβολικά ποσοστά πρωτεινης-λιπαρων ... Κατά τη γνώμη μου άνω των 30% πρωτεινης και άνω των 17-18% λίπους... Από εκεί και πέρα όμως είναι σημαντικό να κάνουμε σωστή ανάγνωση των συστατικων μιας τροφης για να καταλαβαίνουμε από που προέρχονται αυτές οι πρωτεινες, λιπαρά, υδατάνθρακες κλπ.
Ρίξε μια μάτια στις τροφές που σου έχουμε προτείνει επέλεξε δύο τρεις κι εδώ είμαστε να συζητησουμε πιο διεξοδικα αν θες.

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Εγω το μονο που μπορώ να σου πώ ειναι να μην το παρακάνεις στο ψάξιμο γιατί θα μουρλαθείς .....βρές μια καλή τροφή (θα χρειαστεί να πληρώσεις κατι αξιοπρεπές) και δοκίμασε την ....η πρωτείνη στις περισσότερες καλές τροφές ειναι ψηλά ...αλλα αν η εταιρία ειναι καλή ...οι φορμουλές τους ειναι μαλλον δοκιμασμένες. Σημασία εχει πώς θα κάτσει στον σκύλο ....εγώ ας πόυμε του εδινα μία τροφή που θεωρείται απο τις καλύτερες και συνέχιζα να επιμένω σαν βλακας !!!παρόλο που δεν του έκατσε ποτέ καλά γιατί ειχα πεισθεί οτι δεν συγκρίνεται καμία αλλη οσον αφορά στα συστατικά της. Μαθε να διαβάζεις τα συστατικά λοιπόν (για να επιλέξεις μια καλή τροφή) και απλά ξεκίνα. Πολλές απο τις προτάσεις που ακούστηκαν σε μάρκες θα σε καλύψουν.

Nikolr

Active Member
25 Αυγούστου 2015
29
25
28
Λοιπόν..Μετά από πολύυυ ψάξιμο ( έψαξα όσες μάρκες αναφέρθηκαν :confused::rolleyes:) κατέληξα σε 3 εταιρίες αλλά σε 4 προϊόντα..Και θα ήθελα σαν άπειρη που είμαι, την γνώμη σας :D
1.http://www.skroutz.gr/s/6025177/Naturea-Naturals-Puppy-12kg.html (νομίζω είναι η πρώτη μου επιλογή, αλλά μπορεί να είμαι και τελείως λάθος:rolleyes:..το μόνο που με χαλάει είναι οι πρωτεϊνες και τα λίπη που είναι πιο πάνω από ότι μου προτείνατε :()
2.http://www.skroutz.gr/s/4756599/Sam-s-Field-Puppy-13kg.html (άμα μπορείτε βρείτε την κάπου αλλού για να δείτε τα συστατικά της γιατί στο skroutz δεν υπάρχει..πάλι με 30% πρωτεϊνη και 18% λίπη)
3.http://www.skroutz.gr/s/4756611/Sam-s-Field-Junior-Large-13kg.html (το ίδιο..με 28% πρωτεϊνη και 14% λίπη :D)
και
4.http://www.skroutz.gr/s/4747890/Arden-Grange-Puppy-Junior-Large-Breed-12kg.html (κι η τελευταία μου επιλογή,αλλά επίσης μπορεί και να κάνω λάθος:rolleyes: )
Βασικά να πω την αλήθεια κοιτούσα τις τροφές κυρίως να έχει κρέας στα πρώτα πρώτα συστατικά της και όσο λιγότερο σιτηρά..Είμαι τελείως άπειρη :p
Ευχαριστώ πολύ και για τις προτάσεις σας και για την ήδη βοήθειά σας:) (y)

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Δεν έχω ακόμα σκύλο αλλά άν είχα και δεν του έδινα BARF, απο τις ξηρές αυτή θα προτιμούσα[αφού το συζητούσα με τον εκτροφέα του κουταβιού] και ειδικά σε Γ.Π. λόγω της χαμηλής πρωτεϊνης της αλλά και των υπόλοιπων συστατικών της.

• Like
Reactions: Nikolr

Nikolr

Active Member
25 Αυγούστου 2015
29
25
28
Δεν έχω ακόμα σκύλο αλλά άν είχα και δεν του έδινα BARF, απο τις ξηρές αυτή θα προτιμούσα[αφού το συζητούσα με τον εκτροφέα του κουταβιού] και ειδικά σε Γ.Π. λόγω της χαμηλής πρωτεϊνης της αλλά και των υπόλοιπων συστατικών της.

Δηλαδή να το κοιτάξω καθαρά σε θέμα πρωτεϊνων?Κι ας έχουν οι υπόλοιπες περισσότερο 'κρέας'?

• Like

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Ή Naturea καλή είναι αλλά όχι ή puppy λόγω αυξημένης πρωτεινης-λιπαρων... Τη Sams field εγώ δεν τη συμπαθω λόγω συστατικων. Ή Arden είναι πολύ καλή εταιρία αλλά όλοι οι κωδικοί εκτός από δύο περιέχουν καλαμπόκι που εγώ το αποφεύγω... Ή barking είναι καλη τροφη αλλά για μένα έχει χαμηλή ζωικη πρωτεινη αν αναλογιστείς ότι περιέχει τουλάχιστον 3% πρωτεινη μπιζελιου και χαμηλά ποσοστά χονδροιτινης γλυκοζαμινης για την τιμή της. Μεταξύ των 4ων τροφών εγώ θα εμπιστευομουν την Αrden. Και ή Barking είναι καλη αλλά με τα ίδια λεφτά εγώ θα επελεγα τις δύο που σου είχα προτείνει σε προηγούμενο ποστ.

Nikolr

Active Member
25 Αυγούστου 2015
29
25
28
Μάλλον σε naturea θα καταλήξω,αλλά περιμένω και άλλες γνώμες για να καταλήξω κάπου...Την δεύτερη που μου πρότεινες δεν την βρήκα στο ίντερνετ να σου πω την αλήθεια :/

Nikolr

Active Member
25 Αυγούστου 2015
29
25
28
Από ότι έχω καταλάβει μετά από τόσο ψάξιμο αυτές οι τροφές στις συγκεκριμένες τιμές είναι σχετικά καλές απλά η κάθε μία υπερτερεί της άλλης σε κάτι διαφορετικό..π.χ μία με καλά συστατικά 'χάνει' στις πρωτεΐνες που είναι υψηλές,η άλλη με μέτρια συστατικά 'κερδίζει' στις πρωτεΐνες και τα λίπη τα οποία είναι χαμηλά..καλά το 'χω πιάσει το νόημα? :p αλλά με μπερδεύει αυτό...δηλαδή...να διαλέξω μια τροφή με καλά συστατικά ή μία μέτρια με χαμηλές πρωτεΐνες? :-/

• Like

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
θα διαλεξεις μια με πρωτεινη μαξιμουμ 28%
κι εδω ομως ειναι θεμα προσωπικης γνωμης αλλος μπορει να μπει και ν ασου πει ..
φιλε διαλεξε μια με 40% πρωτεινη...

• Like
Reactions: Aslan

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog