Γ.Π και επιλογή τροφής

Nikolr

Active Member
25 Αυγούστου 2015
29
25
28
Γειά σας..είμαι καινούριο μέλος(όχι όμως καινούρια στο φόρουμ) γι΄αυτό συγχωρέστε τυχόν λάθη μου :)
Καταρχάς απέκτησα πριν μια εβδομάδα έναν γερμανικό ποιμενικό(ημίαιμο καθως δεν υπάρχουν pedigree κτλ,αν και δεν μας ενδιαφέρει τον λατρεύουμε έτσι κι αλλιώς:love:) από ιδιώτη..Τώρα ο ''μικρός'' είναι 63 ημερών, και θα ήθελα τα φώτα σας..Αν και διάβασα διάφορα θέματα στο φόρουμ δυστυχώς δεν μπόρεσα να καταλήξω κάπου..:rolleyes: Να προσθέσω ότι είναι υγιέστατος και μια χαρά στα κιλά του(μήπως χρησιμεύσει κάπου),αφού κάναμε την πρώτη μας επίσκεψη στον κτηνίατρο.;)
Είμαι άπειρη στο θέμα γ.π αν και μεγάλωσα μαζί με σκυλιά και μεγαλόσωμα μάλιστα,γι' αυτό ζητάω την γνώμη σας για να μπορέσω να του προσφέρω το καλύτερο :)
Οπότε στο θέμα μας..στο κουτάβι αυτή τη στιγμή δίνω ξηρά τροφή της flatazor για κουτάβια, καθώς είναι η μόνη 'καλή' τροφή στο νησί,και οποιαδήποτε άλλη θελήσω να πάρω, θα γίνει με παραγγελία από το ίντερνετ.
Μου πρότειναν τις παρακάτω τροφές:
1. http://www.petamazon.gr/index.php/d...al-canin-maxi-junior-me-poulerika-15kg-detail
2. http://www.animal.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=4745
3.http://www.petamazon.gr/index.php/d...rman-shepherd-junior-me-poulerika-12kg-detail
Και θέλω την γνώμη σας γιατί δεν γνωρίζω πολλές τροφές και από που μπορώ να τις παραγγείλω απο το ίντερνετ..Να επισημάνω ότι η κτηνίατρος που συμβουλεύομαι μου προτείνει Royal δαγκωτό.Όμως γνωρίζω ότι είναι υπερεκτιμημένη σε σχέση ποιότητας-τιμής γι' αυτό και ζητάω την βοήθειά σας :confused:. Φυσικά δέχομαι οποιαδήποτε άλλη γνώμη/πρόταση σε αυτές τις τιμές και κυρίως να μπορώ να την βρω στο ίντερνετ :D

Ευχαριστώ πολύυυυ για τον χρόνο σας και συγγνώμη που σας κούρασα με το κατεβατό:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Με βάση αυτά που είδα για την flatazor .....Royal δαγκωτό ! Υπάρχουν πολλές αλλα θέλει ψάξιμο και είναι και τι θα κάτσει στο σκυλο σου .... ψάξε λίγο για τροφές και για να σου δώσω μια κατεύθυνση ψάξε για τροφές που δεν έχουν σιτηρά. Η Royal είναι λόγο τσιμπημένη αλλά σχετικά αξιόπιστη και θα σε βγάλει μια χαρα μεχρι να ολοκληρώσεις το ψάξιμο σου Ισως να παραμείνεις και σε αυτή αν και κατα την γνωμη μου υπάρχουν καλύτερες σε αυτά τα χρήματα (δές ..Acana, Naturea, κτλ ) ...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
καταρχήν μην ψάχνεις τροφές που εχουν "ειδικότητα" στους γερμανικούς ποιμενικούς... εντελώς μαρκετινίστικο τρικ που δεν ωφελεί σε τίποτα.

Μπορείς να βρεις πολλές τροφές για κουτάβια, αξιόλογες. Δες εταιρίες όπως earthborn, acana, brit, arden grange, sam's field, barking heads, belcando....
Όσο για την κτηνιατρο... το 99.99999% των κτηνιατρων προτείνει royal canin ή hills... τυχαίο που τις πουλάνε κιόλας? (προσωπικά δεν τρέφω ΚΑΜΙΑ εκτίμηση σε αυτές... πολύ καλή διαφήμιση χωρίς αντίστοιχη ποιότητα)

Nikolr

Active Member
25 Αυγούστου 2015
29
25
28
Με βάση αυτά που είδα για την flatazor .....Royal δαγκωτό ! Υπάρχουν πολλές αλλα θέλει ψάξιμο και είναι και τι θα κάτσει στο σκυλο σου .... ψάξε λίγο για τροφές και για να σου δώσω μια κατεύθυνση ψάξε για τροφές που δεν έχουν σιτηρά. Η Royal είναι λόγο τσιμπημένη αλλά σχετικά αξιόπιστη και θα σε βγάλει μια χαρα μεχρι να ολοκληρώσεις το ψάξιμο σου Ισως να παραμείνεις και σε αυτή αν και κατα την γνωμη μου υπάρχουν καλύτερες σε αυτά τα χρήματα (δές ..Acana, Naturea, κτλ ) ...
Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος λόγος που είναι στη επιλογές μου η Royal είναι ότι την προτείνουν κτηνίατροι..Την έχω σαν 'ασφαλή' λύση...ίσως και λάθος μεγάλο αυτό... Για αρχή κοιτάω να έχει πρώτα το κρετατικά(αφυδατωμένο κτλ)..Τώρα για καθόλου σιτηρά δεν έχω βρει να πω την αλήθεια...όλο και κάτι θα έχει (ρύζι κτλ.) απλά κοιτάω να είναι στα όσο πιο τελευταία γίνεται.Απλά φοβάμαι μην του δίνω κάτι που δεν βοηθάει την ανάπτυξη του,δεν του δίνει δηλαδή τα απαραίτητα που χρειάζεται όσο είναι κουτάβι..Για την acana έχω ακούσει διάφορα και το ψιλοσκέφτομαι:confused:..ξέρεις για εμετούς αλλεργίες κτλ., αλλά θα δω και την άλλη που πρότεινες..

Nikolr

Active Member
25 Αυγούστου 2015
29
25
28
καταρχήν μην ψάχνεις τροφές που εχουν "ειδικότητα" στους γερμανικούς ποιμενικούς... εντελώς μαρκετινίστικο τρικ που δεν ωφελεί σε τίποτα.
Μπορείς να βρεις πολλές τροφές για κουτάβια, αξιόλογες. Δες εταιρίες όπως earthborn, acana, brit, arden grange, sam's field, barking heads, belcando....
Κι εγώ που νόμιζα ότι είναι καλύτερα να βρω για την φυλή :unsure: Θα κοιτάξω ποιες από αυτές μπορώ να βρω στο ιντερνετ ;) Εσύ τι έχεις βρει καλύτερο για το/τα σκύλο/ια σου? Ξέρω ότι σε κάθε σκύλο είναι διαφορετικά το πως θα του 'κάτσει' η τροφή απλά θέλω να ξέρω τι δεν θα του δημιουργήσει πρόβλημα :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Η αλλεργία μπορεί να προκληθει από κάποιο συστατικό, σε οποιαδήποτε τροφή. Δεν είναι δηλαδή "αποκλειστικότητα" της εταιρίας. Για εμετούς δεν έχω ακούσει αλλά αυτό εξαρτάται από τον σκύλο, τι ποσότητες τρώει κλπ.
Αν θες να δεις τροφή χωρίς σιτηρά, ψάξε στις grain free/glouten free.
Οι κτηνιατροι έχουν κέρδος με κάθε σακί που αγοράζεις απο αυτούς.... είναι σαν τους γιατρους που προτείνουν συγκεκριμένα φάρμακα

Εμένα είναι ιδιαιτερως δύστροπη με το φαί της, αλλά τρώει barking heads
Όλα τα σκυλιά το ίδιο πεπτικό έχουν... και οι γπ και τα λαμπ (καλά τα λαμπ δεν εχουν πεπτικό, τον ασυγκράτητο έχουν) και τα μικρόσωμα. Μην παραμυθιάζεσαι από κωδικούς δήθεν για γπ.

Nikolr

Active Member
25 Αυγούστου 2015
29
25
28
Η αλλεργία μπορεί να προκληθει από κάποιο συστατικό, σε οποιαδήποτε τροφή. Δεν είναι δηλαδή "αποκλειστικότητα" της εταιρίας. Για εμετούς δεν έχω ακούσει αλλά αυτό εξαρτάται από τον σκύλο, τι ποσότητες τρώει κλπ.
Αν θες να δεις τροφή χωρίς σιτηρά, ψάξε στις grain free/glouten free.
Οι κτηνιατροι έχουν κέρδος με κάθε σακί που αγοράζεις απο αυτούς.... είναι σαν τους γιατρους που προτείνουν συγκεκριμένα φάρμακα

Εμένα είναι ιδιαιτερως δύστροπη με το φαί της, αλλά τρώει barking heads
Όλα τα σκυλιά το ίδιο πεπτικό έχουν... και οι γπ και τα λαμπ (καλά τα λαμπ δεν εχουν πεπτικό, τον ασυγκράτητο έχουν) και τα μικρόσωμα. Μην παραμυθιάζεσαι από κωδικούς δήθεν για γπ.
Έχεις δίκιο απλά έχω διαβάσει και εδώ αλλά και ακούσει ότι έκανε π.χ εμετό ο σκύλος και μερικοί έλεγαν ότι μπορεί να φταίει η acana και γι αυτό είμαι λίγο διστακτική:p
Χαχαχ ναι αυτό για τα λαμπραντόρ έχω βρεθεί και μπροστά την ώρα του φαγητού :p
Πάντως ο δικός μου κι αυτός δεν πάει πίσω,δεν νομίζω να κάνει δυσκολίες με το φαγητό ;)

• Like
Reactions: ghelly

Nikolr

Active Member
25 Αυγούστου 2015
29
25
28
να το παμε λιγο αναποδα?
ποσα χρηματα μπορςεις να διαθεσεις τον μηνα για τροφη μονο?
Ε όσο κοστίζουν κι αυτές..γύρω στα 50 με 60€..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
earthborn,arden grange, sam's field, barking , bewi dog....
koita αυτες για αρχη μην σε πολυ μπερδευουμε
δες συστατικα κι αποφασισε.. οι τιμες εκει κυμαινονται

Nikolr

Active Member
25 Αυγούστου 2015
29
25
28
Μπαρφ :D
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι από τις πρώτες επιλογές μου...πριν πάρω το σκύλο είχα καταλήξει ότι τον σκύλο θα τον ταΐζω με ξηρά..να 'χω και το κεφάλι μου πιο ήσυχο :p

Nikolr

Active Member
25 Αυγούστου 2015
29
25
28
earthborn,arden grange, sam's field, barking , bewi dog....
koita αυτες για αρχη μην σε πολυ μπερδευουμε
δες συστατικα κι αποφασισε.. οι τιμες εκει κυμαινονται
Από όσες είπες μόνο τις 2 έχω ακουστά :p θα τις κοιτάξω όσες είπατε και θα δω πια προτιμώ :) Ευχαριστωω :)

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι από τις πρώτες επιλογές μου...πριν πάρω το σκύλο είχα καταλήξει ότι τον σκύλο θα τον ταΐζω με ξηρά..να 'χω και το κεφάλι μου πιο ήσυχο :p
Καλώς εγώ απλά το είπα.
Οι επιλογές σου βέβαια για εμένα θέλουν λίγο δουλίτσα :D
Να σου ζήσει ο μικρός!

Nikolr

Active Member
25 Αυγούστου 2015
29
25
28
Καλώς εγώ απλά το είπα.
Οι επιλογές σου βέβαια για εμένα θέλουν λίγο δουλίτσα :D
Να σου ζήσει ο μικρός!
Χαχα ναι το ξέρω,γι αυτό ψάχνομαι όσο μπορώ ☺με έχει επηρεάσει το μαρκετιν και οι κτηνίατροι :p
Ευχαριστωωω :)

• Like
Reactions: GRDANE

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Naturea Naturalls , Farmina N&D ancestral grain(adult) δύο τροφές για μένα με άριστη σχέση ποιότητας/συστατικών και τιμής γύρω στα 55€ τα 12κιλα και γενικά εύκολα αποδεκτές. Μη παρασυρεσαι από τίτλους και "εμπορους"!!

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Σε κάποιες τροφές έχει σε άλλες όχι... Ή συγκεκριμένη τροφή είναι κατάλληλη για όλα τα στάδια ζωής ενός σκύλου και επειδή γενικά ή συγκεκριμένη σειρά της farmina έχει υψηλά ποσοστά πρωτεινης-λιπαρων ή adult για μένα είναι πιο σωστη για ένα μεγαλόσωμο κουτάβι... Με αυτή μεγάλωσα την κουταβα μου 22μηνων τώρα και τα παει περίφημα από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα... Με προσοχή και ακρίβεια βέβαια στη δοσολογία... Και στη Naturea θα προτιμούσα την adult επίσης. Ή ετικέτα δεν έχει πάντα σημασία... Puppy ονομάζει μια εταιρία τη τροφή της με 27/14 και μια άλλη με 35/20 κάπου στη μέση για μένα βρίσκεται ή αλήθεια!

• Like
Reactions: Nikolr

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
αν ομως παρατηρησουμε μια εταιρεια που εχει διαφορετικους κωδικους για ενηλικα και κουταβια κι επισης εχει διαφορετικους κωδικους για μικροσωμες μεσαιες και μεγαλοσωμες φυλες θα παρατηρησουμε οτι στα κουταβια μεγαλοσωμων φυλων εχει το μικροτερο ποσοστο πρωτεινης....
κατι που οχι μονο με βρισκει συμφωνο αλλα πλεον τονιζω στον κοσμο να προσεχει τι ταιζει τα κουταβια μεγαλοσωμων φυλων....

• Like
Reactions: ghelly and Aslan

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog