Γ.Π. Πρώτες Ορμές...

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Για ποιο λόγο να υποβάλει τον σκύλο σε χειρουργική επέμβαση και να του αφαιρέσει ένα μέρος του σώματός του και της ίδιας του της φύσης, αν μπορεί να τον ελέγξει ώστε να μην ζευγαρώσει κατά λάθος? Για να μην βασανίζεται? Πολύ μόδα έχει γίνει στους κυνοφιλικούς κύκλους η στείρωση.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Σε συνεργασία με τον εκτροφέα του και εάν οι εξετάσεις είναι καθαρές και το σκυλί συμμετέχει σε εκθέσεις και αποδειχθεί εξαίρετο δείγμα δεν καταλαβαίνω γιατί θα ήταν κακό να το κάνει?
Ακριβώς! Κάτω από αυστηρότατες προυποθέσεις ισως να γινόταν αυτό... Προς το παρόν δεν υπάρχει σαν σκέψη καν...

Sent from my iPhone using Tapatalk

3 Μαϊου 2013
129
0
Για ποιο λόγο να υποβάλει τον σκύλο σε χειρουργική επέμβαση και να του αφαιρέσει ένα μέρος του σώματός του και της ίδιας του της φύσης, αν μπορεί να τον ελέγξει ώστε να μην ζευγαρώσει κατά λάθος? Για να μην βασανίζεται? Πολύ μόδα έχει γίνει στους κυνοφιλικούς κύκλους η στείρωση.
Aκουσέ με ξέρω τί σου λέω. Πέρα απο τα υγρά που θα βγάζει και θα κάνει χάλια το σπίτι και απο το οτι θα τρέχει πίσω απο τις σκυλίτσες, βασανίζεται. Και η δικία μου βασανίζεται και το καταλαβαίνω! Το βλέπω! Νιαουρίζει συνέχεια και τρίβεται σε ότι βρει και στύνεται με τον πισινό της.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
αλλο οι γατες, που ειναι και πολυοιστρηκες- και αλλο οι σκυλοι!

Δεν υπαρχει λογος να στειροθει σκυλος, οταν οι ιδιοκτητες του ειναι σκεπτομενοι ανθρωποι που ξερουν να τα χειρειζονται και να τα προσεχουν! Και σε αυτους κατατασσω και τον Δημητρη και την γυναικα του.

Για μενα μονο για ιατρικους λογους θα στειρονα ενα απο τα κοριτσια μου!

3 Μαϊου 2013
129
0
αλλο οι γατες, που ειναι και πολυοιστρηκες- και αλλο οι σκυλοι!

Δεν υπαρχει λογος να στειροθει σκυλος, οταν οι ιδιοκτητες του ειναι σκεπτομενοι ανθρωποι που ξερουν να τα χειρειζονται και να τα προσεχουν! Και σε αυτους κατατασσω και τον Δημητρη και την γυναικα του.

Για μενα μονο για ιατρικους λογους θα στειρονα ενα απο τα κοριτσια μου!
Εγώ πάντως θα τον στειρώσω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Ευχαριστούμε Ανδριάνα για τα καλά σου λόγια! Όμως θέλω να επισημάνω οτι αν δεν ήταν τόσο αυτό το φόρουμ εδώ και οι πολύτιμες πληροφορίες που βρήκαμε, όσο και πολλά από τα παιδιά που γνωρίσαμε και κουβεντιάσαμε, δεν θα είχαμε αποκτήσει την συνείδηση αυτή για την οποία υπερηφανευόμαστε αλλά και μαχόμαστε να μεταδώσουμε...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.122
1.393
όπως σου είπε και η frenchie άλλο οι gates και άλλο οι σκύλοι...σε πια υγρά αναφέρεσαι by the way? γιατί τόσα σκυλιά είχα μέχρι τώρα κανενός δεν του τρέχαν υγρά...

κι εγώ δεν βρίσκω λόγο να τον στειρώσετε Dimitri... :)

3 Μαϊου 2013
129
0
όπως σου είπε και η frenchie άλλο οι gates και άλλο οι σκύλοι...σε πια υγρά αναφέρεσαι by the way? γιατί τόσα σκυλιά είχα μέχρι τώρα κανενός δεν του τρέχαν υγρά...

κι εγώ δεν βρίσκω λόγο να τον στειρώσετε Dimitri... :)
Για τον σκύλο λέω!
Ναι οι γάτεσ βγάζουν αυτά τα υγρά αλλά απ οτι ξέρω και οι σκύλοι!

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Δηλαδή θα χειρουργήσεις τον σκύλο σου και θα τον ακρωτηριάσεις επειδή εσύ δεν μπορείς ή δεν θέλεις να προσέχεις ώστε να μην ζευγαρώσει? Για να έχεις εσύ το κεφάλι σου ήσυχο θα κάνεις κάτι τέτοιο στο σκύλο σου? Επειδή θα σου λερώνει το σπίτι? Και αυτό το θεωρείς υπέυθυνη στάση? Κόψ'του και τα πόδια για να μην σου γραντζουνάει και τα έπιπλα. Αν δεν ήθελες να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία να μην έπαιρνες σκύλο. Σόρρυ για το ύφος, αλλά δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω ότι για την δική σου βολή θα αλλάξεις τη φύση του σκύλου σου, χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος. Η στείρωση δεν είναι πανάκεια, και την καραμέλα, ότι και καλά στειρώνουμε τα σκυλιά μας αν δεν θέλουμε να τα ζευγαρώσουμε (και σωστά δεν θέλουμε εκτός αν υπάρχουν οι σωστές προϋποθέσεις) για να μην γεμίζουμε αδέσποτα, την θεωρώ την πλήρη διαστρέβλωση του όρου "κυνοφιλία" και τίποτα παραπάνω από μια δικαιολογία για να καλύψουμε την δική μας ανικανότητα να ελέγξουμε το σκύλο μας.

3 Μαϊου 2013
129
0
Δηλαδή θα χειρουργήσεις τον σκύλο σου και θα τον ακρωτηριάσεις επειδή εσύ δεν μπορείς ή δεν θέλεις να προσέχεις ώστε να μην ζευγαρώσει? Για να έχεις εσύ το κεφάλι σου ήσυχο θα κάνεις κάτι τέτοιο στο σκύλο σου? Επειδή θα σου λερώνει το σπίτι? Και αυτό το θεωρείς υπέυθυνη στάση? Κόψ'του και τα πόδια για να μην σου γραντζουνάει και τα έπιπλα. Αν δεν ήθελες να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία να μην έπαιρνες σκύλο. Σόρρυ για το ύφος, αλλά δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω ότι για την δική σου βολή θα αλλάξεις τη φύση του σκύλου σου, χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος. Η στείρωση δεν είναι πανάκεια, και την καραμέλα, ότι και καλά στειρώνουμε τα σκυλιά μας αν δεν θέλουμε να τα ζευγαρώσουμε (και σωστά δεν θέλουμε εκτός αν υπάρχουν οι σωστές προϋποθέσεις) για να μην γεμίζουμε αδέσποτα, την θεωρώ την πλήρη διαστρέβλωση του όρου "κυνοφιλία" και τίποτα παραπάνω από μια δικαιολογία για να καλύψουμε την δική μας ανικανότητα να ελέγξουμε το σκύλο μας.
Oχι θα τον αφήσω να πηδάει την κάθε σκυλίτσα και να σπέρνει ημίαιμα κουτάβια.... Ασε μας σε παρακαλώ κουμάντο στον δικό σου σκύλο.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μαρία_Γιάννης, λες στον/στην mariosn να κάνει κουμάντο στο σκύλο του, ενώ ταυτόχρονα υποδυκνύεις στον dimitris_s2k τι να κάνει με τον δικό του?

Οι αρσενικές γάτες όταν είναι αστείρωτες (κι ορισμένες φορές-ελάχιστες-αλλά συμβαίνει) μαρκάρουν την περιοχή τους με ορμόνες που εκτοξεύουν από την περιοχή του πρωκτού. Ορμόνες οι οποίες μυρίζουν πολύ χειρότερα από ούρα. Μυρίζουν, κατά τη γνώμη μου, ανυπόφορα. Τα αρσενικά σκυλιά, αντιθέτως, μαρκάρουν με τα ούρα τους, που μυρίζουν όπως μυρίζουν τα ούρα. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστη η μυρωδιά αλλά δεν είναι τόσο τραγική όσο οι ορμόνες ενός γάτου. Επιπλέον, οι γάτοι, εφ'όσον έχουν το μαρκαρισμα διακριτό από την ούρηση, μαρκάρουν σε σημεία εκτός αμμολεκάνης και καθώς είναι δύσκολο να εκπαιδεύσεις μια γάτα ώστε να διορθώσει συμπεριφορές, ή μαθαίνεις να ζεις με τη μυρωδιά ή στειρώνεις το γάτο. Τα σκυλιά, αντιθέτως, εκπαιδεύονται,σχετικά εύκολα, να μην ουρούν μέσα στο σπίτι. Και καθώς συνδέουν το μαρκάρισμα με την ούρηση, όταν έρθουν σε ηλικία μαρκαρίσματος έχουν ήδη εκπαιδευτει να μην το κάνουν μέσα στο σπίτι.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι για να έχει την ευκαιρία να "πηδάει την κάθε σκυλίτσα και να σπέρνει ημίαιμα κουτάβια" σημαίνει ότι είτε θα είναι υπό την επιτήρησή σου και θα το επιτρέπεις, είτε θα φεύγει από την επιτήρησή σου... Δεν το βλέπω και πολύ υπεύθυνο από κάποιον που σκέφτεται ακόμα και για μια αρκετά δυναμική φυλή, όπως είναι το cane corso. Το οποίο κάνε κόρσο, αν κάνει βόλτες ανεπιτηρητο, το τελευταιο που θα έπρεπε να σε ανησυχει είναι τα κουτάβια που θα σπέρνει. (Όχι ότι δεν θα πρέπει να είναι θέμα ανησυχίας και αυτά, αλλά θα το εχεις αποφυγει με τη...στείρωση)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Oχι θα τον αφήσω να πηδάει την κάθε σκυλίτσα και να σπέρνει ημίαιμα κουτάβια.... Ασε μας σε παρακαλώ κουμάντο στον δικό σου σκύλο.
Μαρία(ή Γιάννη) πολλοί έχουμε αρσενικούς σκύλους μη στειρωμένους!Ταυτόχρονα προσέχουμε να μην ζευγαρώσει ο σκύλος μας!
Δεν μπορώ να φανταστώ νοήμων και ενημερωμένος ιδιοκτήτης σκύλου να αφήσει τον σκύλο του να ζευγαρώσει!Καταρχήν πως θα γίνει αυτό?Αν πχ κυκλοφορεί λυτός στην βόλτα ή αν τον αφήνει ο ιδιοκτήτης του να βολτάρει μόνος ο σκύλος δεν φταίει ότι δεν είναι στειρωμένος αλλά φταίει ο κάλος που έχει για μυαλό ο ιδιοκτήτης!Δεν τίθεται δηλαδή θέμα στείρωσης αλλά ενημέρωσης του ιδιοκτήτη ότι ο σκύλος που κυκλοφορεί λυτός είναι παρόνομο.
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο!Συγκεκριμένα δεν είναι απολύτως τίποτα το να προσέχεις τον σκύλο σου!
Αν δει μια σκυλίτσα σε οίστρο θα τον μαζέψεις και θα συνεχίσετε την βόλτας σας!Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ή το ένα πρέπει να γίνει ή το άλλο.

Είμαστε εδώ να ενημερώνουμε και να ενημερωνόμαστε!Όχι, να εμένουμε σε μια άποψη χωρίς λόγο.
Από αστείρωτο σκύλο και ενημερωμένο ιδιοκτήτης δεν έχεις να φοβιθείς τίποτα!
Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν έχει στειρωθεί ένας αρσενικός αυτόματα σημαίνει ότι αραδιάζει κουτάβια.
Δεν σημαίνει ότι επειδή "πονάει κεφάλαιο αδέσποτο, κόβει κάκαλα αρσενικού", σύμφωνα με το "πονάει πόδι, κόβει πόδι".;)

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και εμείς τα κάνουμε δύσκολα για ακόμη μια φορά.
Ιδιοκτήτης με αρσενικό σκύλο αν είναι σωστός μια χαρά μπορεί να ζήσει ο σκύλος του με τα μπαλάκια του!
Και αν είναι ανήσυχος μια στο τόσο επειδή μυρίστηκε θηλυκιά σε οίστρο στην βόλτα δεν έγινε και τίποτα, λίγες μέρες είναι θα περάσουν.

Σε στείρωση προχωρούμε για:
• Ιατρικούς/παθαλογικούς λόγους
• Λόγους προβληματικής συμπεριφοράς, ως έσχατη λύση και μετά από προσπάθεια εκπαίδευσης του σκύλου μας πάνω στο πρόβλημα.
• Σε αδέσποτους σκύλους που όπως και να 'χει δεν είναι υπό την επίβλεψή μας και για πρόληψη έναντι στην...σπορά ημίαιμων κουταβιών.;)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Και ως έχουσα θέμα με, στειρωμένο πλέον, σκύλο με προβληματική συμπεριφορά, να πω ότι η στείρωση δεν βελτίωσε την συμπεριφορά του. Βελτίωσε, ίσως, μόνο τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν ορισμένα άλλα αρσενικά.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Και ως έχουσα θέμα με, στειρωμένο πλέον, σκύλο με προβληματική συμπεριφορά, να πω ότι η στείρωση δεν βελτίωσε την συμπεριφορά του. Βελτίωσε, ίσως, μόνο τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν ορισμένα άλλα αρσενικά.
Αγαπάω έκφραση αρσενικού σκύλου που μυρίζει στειρωμένο αρσενικό!

'Εκφραση σαν ούφο!Σου λέει, τι είν' τούτο, ουδέτερο?:cuniaoo:

:paja1:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αγαπάω έκφραση αρσενικού σκύλου που μυρίζει στειρωμένο αρσενικό!

'Εκφραση σαν ούφο!Σου λέει, τι είν' τούτο, ουδέτερο?:cuniaoo:

:paja1:
Και παλι καλα να γινει αυτο και να τον αφησουν ησυχο!
Εγω ξερω περιπτοση που ο αρσενικος μετα απο την στειροση του "αλλαξε μυροδια" και ολοι οι αρσενικοι ειναι πλεον ερωτευμενοι μαζι του- σε βαθμο που η ιδιοκτητρια δεν μπορει να παει βολτα μαζι του σε μερη που ειναι αλλα αρσενικα!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ευχαριστούμε Ανδριάνα για τα καλά σου λόγια! Όμως θέλω να επισημάνω οτι αν δεν ήταν τόσο αυτό το φόρουμ εδώ και οι πολύτιμες πληροφορίες που βρήκαμε, όσο και πολλά από τα παιδιά που γνωρίσαμε και κουβεντιάσαμε, δεν θα είχαμε αποκτήσει την συνείδηση αυτή για την οποία υπερηφανευόμαστε αλλά και μαχόμαστε να μεταδώσουμε...

ΟΤ- μεν αλλα δεν γινεται να μην το αναφερω!
Εσυ ( η εσεις- μαζι με την Βαρβαρα) ειστε το λαμπρο παραδειγμα, οτι δεν χανουμε εντελος τον χρονο μας εδω περα, προσπαθοντας να ενημεροσουμε για καποια θεματα γυρο απο τον σκυλο!
Θυμαμαι οταν πρωτομπηκες εδω και ηθελες να παρεις κουταβι Pug απο γνωστο Puppy-Mill και καταφεραμε να σου ανοιξουμε τα ματια!!
Ακουσες, εψαχνες, εμαθες και εκανες τα σωστα βηματα! Και τωρα εισαι ενα πολυτιμο μελος του φορουμ που μεταδιδει της γνωσεις σου που απεκτησες με τον καιρο!
Μακαρι να ηταν ολοι ετσι!

3 Μαϊου 2013
129
0
Μαρία_Γιάννης, λες στον/στην mariosn να κάνει κουμάντο στο σκύλο του, ενώ ταυτόχρονα υποδυκνύεις στον dimitris_s2k τι να κάνει με τον δικό του?

Οι αρσενικές γάτες όταν είναι αστείρωτες (κι ορισμένες φορές-ελάχιστες-αλλά συμβαίνει) μαρκάρουν την περιοχή τους με ορμόνες που εκτοξεύουν από την περιοχή του πρωκτού. Ορμόνες οι οποίες μυρίζουν πολύ χειρότερα από ούρα. Μυρίζουν, κατά τη γνώμη μου, ανυπόφορα. Τα αρσενικά σκυλιά, αντιθέτως, μαρκάρουν με τα ούρα τους, που μυρίζουν όπως μυρίζουν τα ούρα. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστη η μυρωδιά αλλά δεν είναι τόσο τραγική όσο οι ορμόνες ενός γάτου. Επιπλέον, οι γάτοι, εφ'όσον έχουν το μαρκαρισμα διακριτό από την ούρηση, μαρκάρουν σε σημεία εκτός αμμολεκάνης και καθώς είναι δύσκολο να εκπαιδεύσεις μια γάτα ώστε να διορθώσει συμπεριφορές, ή μαθαίνεις να ζεις με τη μυρωδιά ή στειρώνεις το γάτο. Τα σκυλιά, αντιθέτως, εκπαιδεύονται,σχετικά εύκολα, να μην ουρούν μέσα στο σπίτι. Και καθώς συνδέουν το μαρκάρισμα με την ούρηση, όταν έρθουν σε ηλικία μαρκαρίσματος έχουν ήδη εκπαιδευτει να μην το κάνουν μέσα στο σπίτι.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι για να έχει την ευκαιρία να "πηδάει την κάθε σκυλίτσα και να σπέρνει ημίαιμα κουτάβια" σημαίνει ότι είτε θα είναι υπό την επιτήρησή σου και θα το επιτρέπεις, είτε θα φεύγει από την επιτήρησή σου... Δεν το βλέπω και πολύ υπεύθυνο από κάποιον που σκέφτεται ακόμα και για μια αρκετά δυναμική φυλή, όπως είναι το cane corso. Το οποίο κάνε κόρσο, αν κάνει βόλτες ανεπιτηρητο, το τελευταιο που θα έπρεπε να σε ανησυχει είναι τα κουτάβια που θα σπέρνει. (Όχι ότι δεν θα πρέπει να είναι θέμα ανησυχίας και αυτά, αλλά θα το εχεις αποφυγει με τη...στείρωση)
Aς κανει οτι θελει εξαλλου δεν με ενδιαφερει δεν ειναι δικος μου ο σκυλος, δικος του ειναι. Καθε ποτε εχει ορέξεις ενας σκύλος; Εχω ξέρω μονο απο τις εμπειρίες μου με γάτες γι αυτό ήμουν καθέτη, γιατί είναι τεράστιο πρόβλημα...

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
ΟΤ- μεν αλλα δεν γινεται να μην το αναφερω!
Εσυ ( η εσεις- μαζι με την Βαρβαρα) ειστε το λαμπρο παραδειγμα, οτι δεν χανουμε εντελος τον χρονο μας εδω περα, προσπαθοντας να ενημεροσουμε για καποια θεματα γυρο απο τον σκυλο!
Θυμαμαι οταν πρωτομπηκες εδω και ηθελες να παρεις κουταβι Pug απο γνωστο Puppy-Mill και καταφεραμε να σου ανοιξουμε τα ματια!!
Ακουσες, εψαχνες, εμαθες και εκανες τα σωστα βηματα! Και τωρα εισαι ενα πολυτιμο μελος του φορουμ που μεταδιδει της γνωσεις σου που απεκτησες με τον καιρο!
Μακαρι να ηταν ολοι ετσι!
Η αλήθεια είναι ότι πριν περίπου 1.5 χρόνο, τόσος χρόνος πέρασε περίπου από τη μέρα που έκανα εγγραφή στο dogforum, δεν γνωρίζαμε απολύτως τίποτα για petshops, puppy mills, byb, κοκ. Οπότε το φόρουμ αυτό πραγματικά μας άνοιξε τα μάτια σε πολλούς τομείς!

Τώρα επί προκειμένου, δεν βρίσκω κανένα λόγο να στειρώσουμε τον σκύλο μας από την στιγμή που θα είναι πάντα κάτω από τον έλεγχο μας! Συνειδητά δεν θα ζευγαρώσει!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
κανένας υγιής σκύλος στα χέρια ενός σωστού ιδιοκτήτη δεν χρειάζεται στείρωση .
Κατά συνέπεια ούτε ο σκύλος σου Δημήτρη .