Γρύλισμα όταν πλησιάζω το μπολ της τροφής

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Την μάζεψα αδέσποτη πριν μία εβδομάδα. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας, υπάκουη, ήσυχη, χωρίς άγχος αποχωρισμού, δε λερώνει μέσα...

Έχω όμως ένα σοβαρό πρόβλημα με την τροφή της. Της βάζω να φάει μία φορά την ημέρα και της έχω την τροφή διαθέσιμη για 10 - 15 λεπτά. Αν δεν φάει της την παίρνω.

Όμως όταν τρώει και τύχει να πλησιάσω θα γρυλίσει, θα σταματήσει το φαγητό και ίσως κάνει κίνηση να δαγκώσει. Ως ένα σημείο δικαιολογώ τη συμπεριφορά αυτή μιας και ήταν αδέσποτη και δεν έβρισκε πάντα φαγητό... Οι συνθήκες την έκαναν τόσο κτητική με την τροφή της...

Τώρα όμως τι κάνω; Πως να την εκπαιδεύσω ώστε να μην με θεωρεί κίνδυνο για την τροφή της;

Κάθε συμβουλή δεκτή!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Θα σου έλεγα να της δώσεις χρόνο να σε εμπιστευτεί και να νιώσει ασφάλεια.

Πριν μια εβδομάδα ζουσε στο δρόμο. Μη τη πιέζεις. Υπάρχει λόγος τώρα να την ενοχλείς όταν τρώει?

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Συμφωνω κ εγω. Μην την πιεζεις,δωσε της χρονο να σε εμπιστευτει. Εξαλλου οντως δεν υπαρχει λογος να την ενοχλεις οταν τρωει.

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Παιδιά, συμφωνώ με αυτό αλλά αν κατά τη διάρκεια της βόλτας βάλει κάτι στο στόμα που δεν πρέπει; Αν φάει φόλα όταν περπατάμε, πως θα της το πάρω από το στόμα;

Χθες καθώς περπατούσαμε στη βόλτα έβαλε στο στόμα της ένα κομμάτι κρέας... Της το έβγαλα από το στόμα αλλά με δάγκωσε... Φοβήθηκα μήπως ήταν φόλα... Τόσα ακούγονται καθημερινά...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Παιδιά, συμφωνώ με αυτό αλλά αν κατά τη διάρκεια της βόλτας βάλει κάτι στο στόμα που δεν πρέπει; Αν φάει φόλα όταν περπατάμε, πως θα της το πάρω από το στόμα;

Χθες καθώς περπατούσαμε στη βόλτα έβαλε στο στόμα της ένα κομμάτι κρέας... Της το έβγαλα από το στόμα αλλά με δάγκωσε... Φοβήθηκα μήπως ήταν φόλα... Τόσα ακούγονται καθημερινά...
φίμοτρο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Σε ένα σεμινάριο που παρακολούθησα ο κύριος Κωστόπουλος μας είχε πει ότι σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε food aggression με τον σκύλο μας θα πρέπει να του δώσουμε να καταλάβει ότι από το χέρι μας μόνο θα παίρνει φαγητό και δεν θα του το στερήσουμε ποτέ. Θα πρέπει λοιπόν, μας είχε πει, σαν άσκηση εμπιστοσύνης, να έχουμε το μπωλ με το φαγητό του στην αγκαλιά μας κι από κει να τρώει. Σιγά σιγά θα καταλάβει ότι από εμάς δεν κινδυνεύει, ίσα ίσα του παρέχουμε το φαγητό. Δεν το έχω κανεί ποτέ γιατί δεν είχα σκύλο με παρόμοιο πρόβλημα. Απλώς το αναφέρω μήπως και βοηθήσει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δεν είχες ακόμη ένα θηλυκό σκυλάκι; Σκοπεύεις να την κρατήσεις την κυρία που μάζεψες ή θα την προωθήσεις για υιοθεσία.
Πολύ χαίρομαι όταν ακούω για διασώσεις και θέλω λεπτομέρειες!!! :D

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
προσοχη το συγκεκριμμενο βοηθαει οταν ξεκινας με ενα κουταβι..
οταν εχεις ενηλικο με ηδη επιθετικοτητα την ωρα του φαγητου.. δεν ξεκινας ετσι..
υπομονη και δωστης χρονο...
σιγα σιγα και σταδιακα θα καταλαβει οτι το να περνας διπλα της δεν ειναι επικινδυνο γι αυτη και το φαγητο της αργοτερα το να στεκεσαι διπλα της... να καθεσαι κοντα της να εχεις ενα χει πανω της κλπ σταδιακα και μικρα αλλα σημαντικα βηματα..
μεχρι τοτε σκεψου ποσο χρονο ηταν μονη της στους δρομους και ν επαθε κατι..
βολτα στο λουρι της ετσι ωστε με απαλο τραβηγμα να μην της επιτρεπει να βαζει κατι στο στομα της και για να μην συνδεσει το χερι σου με κατι αρνητικο καλυτερα να προλαμβανεις παρα να προσπαθεις να της το βγαλεις που σας γυρναει πισω αρκετα βηματα...

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Θα βαζεις το μπωλ ειτε αναμεσα απο τα ποδια σου, ειτε στη χουφτα σου και θα τρωει απο κει.(συμβουλες εκπαιδευτη). Σε εμας αφου δεν επιασε το πρωτο, επαιρνα το μπωλ, εβαζα τη χουφτα μου μεσα κι επιανα τροφη και τη ταιζα ετσι και το εκοψε. Δεν θα το αφηνα να εξελιχθει, ακομα και να το ειχα μονο μια μερα το ζωο σπιτι αλλα ουτε και θα το προκαλουσα με το να πλησιαζω την ωρα που τρωει η να διακοπτω το φαι κλπ. Πλεον ξερω οτι οποτε θελω της παιρνω το μπωλ, αλλα απο τη στιγμη που θα το αφησω κατω δεν την ξανα ενοχλω. Προσωπικη μου γνωμη βεβαια αυτο :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
προσοχη το συγκεκριμμενο βοηθαει οταν ξεκινας με ενα κουταβι..
οταν εχεις ενηλικο με ηδη επιθετικοτητα την ωρα του φαγητου.. δεν ξεκινας ετσι..
υπομονη και δωστης χρονο...
Δεν το ξέρω αυτό αλλά λογικότατο μου φαίνεται.

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Δεν είχες ακόμη ένα θηλυκό σκυλάκι; Σκοπεύεις να την κρατήσεις την κυρία που μάζεψες ή θα την προωθήσεις για υιοθεσία.
Πολύ χαίρομαι όταν ακούω για διασώσεις και θέλω λεπτομέρειες!!! :D
Φυσικά και θα την κρατήσω την κυρία! Ναι, έχω ένα ακόμα θηλυκό σκυλάκι!

Δεν την δίνω για υιοθεσία για κανένα λόγο!
Είναι πολύ καλός χαρακτήρας όπως έχω ξαναπεί! Τώρα έχω επικεντρωθεί στην εκπαίδευση της!

Και κάθε φορά που την πηγαίνω βόλτα (3 βόλτες την ημέρα της μισής ώρας το λιγότερο) ακούω τόσο όμορφα σχόλια! Για την ομορφιά της, για την υπακοή της για όλα της!

Είμαι φοιτήτρια και ήθελα ένα σκυλάκι τώρα που σπουδάζω λίγο μακριά από το σπίτι μου. Είμαι από Ηράκλειο και σπουδάζω στο Ρέθυμνο. Μπορεί να πηγαίνω κάθε σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο, όμως η παρέα ενός σκύλου, όταν είσαι μόνος στο σπίτι, είναι κάτι το τέλειο. Θέλω να την έχω σαν βασίλισσα! :cool:

Όταν προετοιμαζόμουν για τις Πανελλήνιες την έβλεπα την κυρία πρώην αδεσποτούλα και και κάποια στιγμή της είχα πει: «Εσένα θα σε υιοθετήσω όταν περάσω». Βγήκα στο λόγο μου! ;)

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Συνήθως πόσο χρόνο χρειάζεται ένας πρώην αδέσποτος σκύλος για να προσαρμοστεί πλήρως στην καινούρια του ζωή;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
xm..
εξαρταται απο το σκυλο αλλα και εσενα ..
εχω ακουσει μεχρι και τρεις μηνες...
εχω ακουσει και πολυ λιγοτερο...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Συνήθως πόσο χρόνο χρειάζεται ένας πρώην αδέσποτος σκύλος για να προσαρμοστεί πλήρως στην καινούρια του ζωή;
Δεν εξαρτάται από το ζώο αν εσύ χώνεις τα χέρια σου στο μπολ από την πρώτη βδομάδα!
Από σένα εξαρτάται!

Προτιμότερο είναι να της διδάξεις ότι από τα χέρια σου θα παίρνει μόνο φαγητό!

Αυτό που θα έκανα εγώ είναι να καλέσω την σκύλα για φαγητό, να κάτσω κάτω στο πάτωμα και να βάλω το μπολ μπροστά μου και να μην κάνω απολύτως τίποτα. Απλά να την αφήσω να φάει!Όταν τελειώσει θα συμπλήρωνα μια χούφτα ξηρά!Αυτό!Θα έτρωγε, θα έφευγε και θα έπαιρνα το μπολ!
Ταυτοχρόνως πειθαρχία γενικά σε όλα, εκπαίδευση, τήρηση ωραρίου!
Με τις μέρες/βδομάδες(εξαρτάται από την ανεκτικότητα της) θα προσπαθούσα να συμπληρώνω την ώρα που τρώει μια χούφτα ξηρά!

Αυτό προϋποθέτει κανένα άλλο λάθος από σένα, και ξεκίνημα χτισίματος σχέσης στην βόλτα αλλά και μέσα στο σπίτι!

zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα ,γράφω και εγώ γιατί έχω ένα παρόμοιο θέμα,βέβαια εμένα ειναι 3 μηνών κουτάβι.
Είχα ενημερωθεί για το θέμα από νωρίς,έτσι του έχω μάθει να έχω τα χέρια μου κοντά του όταν τρώει,
τον αγγίζω και ελάχιστες φορές γρυλίζει.τώρα τελευταία καθόλου.
τον ταίζω συνέχεια από το χέρι μου και πολλές φορές κρατάω το μπωλ και ταυτόχρονα τον αγγίζω.
ακόμα του προσθέτω και φαγητό στο μπωλ είτε καθώς τρώει είτε δίνοντας του την εντολή κάτσε και μείνε,μόνο αν του πω πάρτο θα το φάει(χωρις να τον βασανίζω για πολύ ώρα, απλά του δίνω μετά απο λίγο την εντολή για να φάει ότι άφησα).
όμως όταν του δώσω ένα κόκαλο (λιχουδιά ασβεστίου) αγριέυει αρκετά.δεν τον ξαναείδα έτσι.
του το έδωσα και τον άφησα λίγη ώρα να το απολαύσει. επειδή ήθελα να του το πάρω και να του το δώσω πάλι αργότερα αγρίεψε. τώρα θα μου πείτε πόσο αγρίεψε ενα golden ritriever 3 μηνών;;
σας πληροφορώ δεν τον είχα ξαναδεί έτσι και γάβγιζε συνέχεια. την 1η φορα το πήρα δελεάζοντάς τον με τροφή και την 2η δεν έδινε σημασία στην τροφή. τον σήκωσα αγκαλιά και του το πήρα που ήταν πιο ανήμπορος.
είναι λίγο αντιθετικό να του το δίνω και μετά να το παίρνω αλλά θέλω και εγώ να με εμπιστεύεται πλήρως και να μπορώ να του πάρω μία ενδεχόμενη φόλα στο μέλλον.
να επιχειρήσω να το πάρω από το στόμα του ή να αρχίσω πρώτα να βάζω το χέρι μου (που δεν χωράει ιδιαίτερα) στο μπωλ καθώς τρώει.
κάποια άλλη συμβουλη;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
είναι λίγο αντιθετικό να του το δίνω και μετά να το παίρνω αλλά θέλω και εγώ να με εμπιστεύεται πλήρως και να μπορώ να του πάρω μία ενδεχόμενη φόλα στο μέλλον.
να επιχειρήσω να το πάρω από το στόμα του ή να αρχίσω πρώτα να βάζω το χέρι μου (που δεν χωράει ιδιαίτερα) στο μπωλ καθώς τρώει.
κάποια άλλη συμβουλη;
Αν το συνεχίσεις έτσι το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σου εμπιστευτεί τίποτα απολύτως!

Είναι άκυρο να συγχέουμε την αποδοχή μέσα στο μπολ με την αποφυγή φόλας στο μέλλον!
Και είναι άκυρο γιατί δεν έχει καμία σημασία!Είναι άλλο η διαδικασία ΦΑΓΗΤΟΥ και άλλο η τυχαία λήψη φόλας από το δρόμο καθώς περπατάτε!Υπό άλλες συνθήκες, υπό άλλη κατάσταση μυαλού!

Εγώ θέλω να πω να μην χαλάτε τα σκυλιά σας τζάμπα για να αποδεχθεί το χέρι σας στο μπολ!Είναι χαζό!
Έχεις ένα ωραίο σκύλο-κουτάβι με ωραίο μυαλουδάκι και για να δεις αν θα σε δεχθεί στο μπολ χώνεις τα χέρια σου ΓΙΑ ΝΑ σε εμπιστευτεί και συν του ότι το παίρνεις ετσιθελικά σηκώντας το με αποτέλεσμα να σου γαβγίζει!Ξέρεις πόσο πίσω πήγε την σχέση σας αυτό το πράγμα?

Επίσης θα πω να ανεβάσετε τις γνώσεις σας σε ένα επίπεδο όσον αφορά τον χαρακτήρα του σκύλου σας!
Το αν θα σας δεχθεί στο μπολ ή γενικά έχει να κάνει με το τι χαρακτήρα έχει ο σκύλος!
Δεν διαπιστώνεις ότι δεν θα σε δεχθεί μόνο χώνοντας τα χέρια στο μπολ. Ουσιαστικά είναι χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του σκύλου σας το food agressive και το καταλαβαίνεις "σκανάροντας" το τον χαρακτήρα του σκύλου στην καθημερινότητα του!Ακόμα και από ένα κουτάβι 3 μηνών μπορείς να καταλάβεις που το πάει το πράγμα...

Γι'αυτό λοιπόν ξεκολλήστε με τα χέρια μέσα στα μπολ και κοιτάξτε να χτίστε σχέση με τον σκύλο σας μέσα από άλλα πράγματα όντας ενημερωμένοι!Μην τεστάρετε καταστάσεις που μπορεί από εκεί που δεν υπάρχουν να δημιουργηθούν!

zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
εμένα δεν μαπασχολεί να βάζω τα χέρια μου για κάποιο λόγο στο μπώλ ή να του παίρνω την τροφή.
θέλω να ξέρει πως εγώ του την δίνω και να με εμπιστέυεται για αυτό.

1.θέλεις να πεις δηλαδή πως μία φόλα μιας και την έχει πάρει υπό άλλες συνθήκες θα δεχθεί να του την πάρω από το στόμα;

2.στην περίπτωση με το κόκαλο,να τον αφήσω να μου γρυλίζει; ή θα έπρεπε να έχω κάνει κάτι από πριν για να μην φτάσουμε σε τέτοιο σημείο;

3.έχω διαβάσει πολλά μέσα από το φόρουμ, έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο για να ενημερωθώ περισσότερο στο όλο ζήτημα;
ευχαριστώ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
εμένα δεν μαπασχολεί να βάζω τα χέρια μου για κάποιο λόγο στο μπώλ ή να του παίρνω την τροφή.
θέλω να ξέρει πως εγώ του την δίνω και να με εμπιστέυεται για αυτό.

1.θέλεις να πεις δηλαδή πως μία φόλα μιας και την έχει πάρει υπό άλλες συνθήκες θα δεχθεί να του την πάρω από το στόμα;

2.στην περίπτωση με το κόκαλο,να τον αφήσω να μου γρυλίζει; ή θα έπρεπε να έχω κάνει κάτι από πριν για να μην φτάσουμε σε τέτοιο σημείο;

3.έχω διαβάσει πολλά μέσα από το φόρουμ, έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο για να ενημερωθώ περισσότερο στο όλο ζήτημα;
ευχαριστώ
Πίστεψε με υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορούν να δέσουν την σχέση σας περισσότερο!

1. Θέλω να πω ότι αν τσιμπήσει φόλα από κάτω ακόμα ακόμα και αν έχει δεχθεί τα χέρια σου στο μπολ, από τον πανικό που θα βρίσκεσαι εκείνη την ώρα να ανοίξεις το στόμα να βγάλεις την φόλα, μπορεί να σε δαγκώσει ή να μην σε αφήσει!Είναι διαφορετικές στιγμές, διαφορετικές καταστάσεις μυαλού!

2. Θα πρέπει να χτίσεις ένα πρόγραμμα και βάσει αυτού να ξεκινήσεις να δίνεις στο μικρό να καταλάβει ότι θα καθιερωθεί συνεργασία μέσω της εκπαίδευσης. Θα πρέπει να καταλάβει μέσα από την συνεργασία ότι θα πρέπει να δίνει και να παίρνει. Και αυτό μπορεί να χτιστεί και χωρίς γρυλίσματα.

3. Αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να θέσεις πρόγραμμα βόλτα-εκπαίδευσης-φαγητού και να μην στέκεσαι σε προκαταλήψεις που μόνο κακό κάνουν! Μάθε και ενημερώσου για την σωστή βασική υπακοή, για παιχνίδια που θα χτίσουν την σχέση σας και κυρίως για το πως πρέπει να φέρεσαι εσύ.