Γρύλισμα κατά το παιχνίδι

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Από την αρχή που φέραμε τον μικρό στο σπίτι, 2 μηνών και κάτι, από την άνοιξη, παίζουμε αρκετές φορές τη βδομάδα με το λίγο μεγαλύτερο θηλυκό των γειτόνων. Το παιχνίδι στην αρχή ήταν με λουρί, σύντομα μετατράπηκε σε ελεύθερο παιχνίδι σε περιφραγμένο χώρο. Τον τελευταίο καιρό, ακούω που και που και γρυλίσματα από το θηλυκό, και πάει να πιάσει τον δικό μου από το λαιμό. Δεν έχω δει δάγκωμα-δάγκωμα, ούτε σημάδια ούτε τίποτα, και ο δικός μου δεν δείχνει να φοβάται ή να αγριεύει. Η φάση δεν έχει ποτέ εξελιχθεί σε κάτι πιο επιθετικό και συνεχίζουν να τρέχουν ενθουσιασμένα. Γενικά τον εχω δει μέχρι και κοκκαλο να της παίρνει κυριολεκτικά από το στόμα, και αν και εγώ τα χρειάστηκα, το αντιμετώπισαν και οι δύο ως παιχνίδι, πολύ χαλαρά (γενικά κανένα από τα δύο δε φυλά το φαγητό του και είναι και τα δύο πολύ κοινωνικοποιημένα). Ομολογώ πάντως ότι επειδή το γρύλισμα είναι νέο, λίγο με ψιλοανησυχεί, αν και τον ιδιοκτήτη της που την ξέρει και καλύτερα φυσικά, τον βλέπω χαλαρό. Θα έπρεπε να προσέξουμε κάτι, να βάλουμε κάποιους κανόνες, ή απλά εγώ υπερβάλλω και το σκέφτομαι;

• Like
Reactions: nakopol

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το γρύλλισμα δεν είναι μονάχα ένδειξη προειδοποίησης πριν την διόρθωση/επίθεση!

Ενίοτε μπορεί να είναι και ένα ηθικό booster(αν μπορώ να το πω έτσι) όταν την βρίσκεις με κάτι που σ'αρέσει!

In other words...κώδικας επικοινωνίας!

Υπάρχει κάποιο βίντεο?

Πέρα από τα παραπάνω θέλω να σου κάνω μία ερώτηση!
Εσύ την σκύλα σου, που από ότι κατάλαβα έχει μια σεβαστή διαφορά ηλικίας με το κουτάβι, δεν την γνωρίζεις? Που είναι πχ. τα όρια της, μέχρι που φτάνουν οι ανοχές της, πως ενεργεί κτλ κτλ?
Πως το κρίνεις εσύ?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Kάποια σκυλιά γρυλίζουν στο παιχνίδι. Την πρώτη φορά που είδα/άκουσα ένα σταφάκι να παίζει με τις δικές μου νόμιζα από τον ήχο του ότι δεν θα μείνει ούτε ουρά από τις γαλλίδες. Μετά συνήθισα αν και πάντα έχω το νου μου και είμαι standby να το κόψω αν χρειαστεί.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Το γρύλλισμα δεν είναι μονάχα ένδειξη προειδοποίησης πριν την διόρθωση/επίθεση!

Ενίοτε μπορεί να είναι και ένα ηθικό booster(αν μπορώ να το πω έτσι) όταν την βρίσκεις με κάτι που σ'αρέσει!

In other words...κώδικας επικοινωνίας!

Υπάρχει κάποιο βίντεο?

Πέρα από τα παραπάνω θέλω να σου κάνω μία ερώτηση!
Εσύ την σκύλα σου, που από ότι κατάλαβα έχει μια σεβαστή διαφορά ηλικίας με το κουτάβι, δεν την γνωρίζεις? Που είναι πχ. τα όρια της, μέχρι που φτάνουν οι ανοχές της, πως ενεργεί κτλ κτλ?
Πως το κρίνεις εσύ?
O δικός μου είναι ο "μικρός" του ζευγαριου, περίπου 9 μηνών. Το θηλυκό είναι το "μεγάλο", γύρω στον 1 χρόνο.
Βίντεο δεν έχω, αλλά θα μπορούσα να τραβήξω αν συνεχιστεί αυτό, καλή ιδέα

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Kάποια σκυλιά γρυλίζουν στο παιχνίδι. Την πρώτη φορά που είδα/άκουσα ένα σταφάκι να παίζει με τις δικές μου νόμιζα από τον ήχο του ότι δεν θα μείνει ούτε ουρά από τις γαλλίδες. Μετά συνήθισα αν και πάντα έχω το νου μου και είμαι standby να το κόψω αν χρειαστεί.
Ευχαριστώ, με ενθαρρύνει αυτό :) Πάντα στα δικά μου σκυλιά το γρύλισμα ήταν προειδοποίηση ότι κάτι δεν πάρει καλά, αλλά μπορεί να έτυχε

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
  • Like
Reactions: GRDANE and genie