Γρυλίζει όταν την πλησιάζω και τρώει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.838
20.182
Επί της ουσίας έχεις δίκιο ασφαλώς.
Αλλά αν το ταίζεις 3 φορές την ημέρα για περίπου ένα μήνα χωρίς κανένα τέτοιο πρόβλημα και ξαφνικά σε ανύποπτο χρόνο του έρθει στην κεφάλα να σου ανοίξει τρύπα τέτοια που να τρέχει αίμα, ε...σου έρχεται κάπως...:mad:
Και ποιός είναι ο τρόπος να το βάλεις στην θέση του, όπως θα έκανε η μάνα του... τι θα του έκανε δηλαδή; Μήπως έπρεπε να το δαγκώσω; ;):p

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.883
5.155
patra
grdane.blogspot.com
χε... για εμενα ναι!!! και μονο να πλησιαζες το κεφαλι σου στο δικο του γριλλιζοντας εφτανε και περισσευε...χαχαχαχαχα
επι της ουσιας τα χερια και δαχτυλα του ανθρωπου ( κατα μιλαν παντα ) αντικαθιστουν το στομα του σκυλου...
μια αστραπιαια λαβη ζιουζιτσου πιασιμο απο τον λαιμο και ανασκελα κατω.... μεχρι να παραδοθει ακινητο... αυτό είναι αρκετό..
φυσικα όλα αυτα πιανουν σε σκυλια που εχουν μεγαλωσει νορμαλ και γνωριζουν σταση σωματος κλπ...
στα μικρα θαπρεπε με καποιο τροπο να τα εχουν διδαχθει.... λιγο δυσκολο στην κατασταση που περιγραφεις...
αλλα αν το καλοσκεφτουμε... σαν μαμα τους θαπρεπε να τα εχεις μαθει να καθονται στην θεση τους πολυ νωριτερα πριν συμβει το περιστατικό... :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.838
20.182
Τι να σου πω τώρα :D
Επρεπε να το έχεις εσύ το κωλόσκυλο να έβλεπες την γλύκα. Σατανάς σου λέω. Ηταν τυχερή που έφυγε από τα χέρια μου και τώρα έχει καταφάει αυτούς που την πήραν *demonio* Να 'ναι καλά τα παιδιά :D

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αν μου το κανει αυτο,θα ασταψει κ θα βροντηξει....ειμαι πολυ καθετος σε καποιες συμπεριφορες.απο κει κ μετα το γιατι να παρω κατι παο το στομα του αφου του το εδωσα εγω...ετσι γουσταρω.δεν εχει γιατι.για 1000 λογους!κ στην τελικη με κατι που θα του δωσω εγω θα ξεκινησω τετοιου ειδους εκπαιδευση.μερικα σκυλια δεν εχουν προβλημα με παιχνιδια κτλ,παρα μονο με φαγητο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.838
20.182
Δυστυχώς κι εγώ της ίδιας γλυκιάς αντίδρασης είμαι :mad:
Αστράφτω και βροντάω και έχω αυτή την λογική; που λες κι εσύ.
Και το χειρότερο είναι ότι μετά δεν το μετανοιώνω κιόλας :rolleyes::-|

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αν υποθετικα εχω κουταβι που "γρυλισει" τοτε απλα θα του πω εντονα και κοφτα "μη" ,αυτο θα το επαναλαβω οσες φορες χρειαστει μεχρι να καταλαβει το μωρο οτι αυτη ειναι απαραδεκτη συμπεριφορα

αν υποθετικα εχω ενηλικα που μου γρυλισει για οποιοδηποτε λογο τοτε θα του τραβηξω μια καλη με το πνιχτη και θα πω συγχρονως "μη" ,αν ο ενηλικας αυτος ειναι εξυπνος τοτε θα σταματησει ,αν ειναι βλακας και συνεχισει θα επαναλαβω το ιδιο ,αν ειναι πολυ βλακας και συνεχισει με μεγαλυτερη ενταση και δειξει προθεση δαγκωματος εναντιον μου τοτε καποιος απο τους δυο θα "παιθανει" και αυτος δεν θα ειμαι εγω !

ναι το ξερω θα ταραχτητε , τα αγαπαω, τα λατρευω, τα προσεχω, αλλα δεν επιτρεπω σε κανεναν διποδο ή τετραποδο να με "καβαλησει"

liajoe

Well-Known Member
Γιατί να πάς να του πάρεις κάτι που ΕΣΥ του έδωσες?
Στα ροτι μου δεν προσπάθησα ποτέ να τους πάρω κάτι που εγώ τους έδωσα, μπορώ όμως να τους πάρω οτιδήποτε θέλω απο το στόμα που δεν τους έδωσα εγώ χωρίς καμμία διαμαρτυρία.
Δέν πιστεύω οτι ανήκει στην καθημερινότητα το παραπάνω.
Μπορεί για πολλούς λόγους να θέλω να πάρω πίσω το πιάτο
και να του το ξαναδώσω (π.χ. να βάλω μέσα το φάρμακο που ξέχασα αρχικά).

Ο σκύλος που θα αμφισβητηση το παραπάνω και θα εμφανίσει κάποια αρνητική
συμπεριφορά, πιστεύω δεν έχει σωστή επαφή / σχέση με τον ιδιοκτήτη.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Καλύτερα να έχεις προνοήσει για αυτά πριν συμβούν.
Δεν είναι κακό μια στο τόσο να πέρνεις το μπολ του σκύλου εκεί που τρώει και να προσθέτεις μια εχτρα λιχουδιά μέσα,ή να πλησιάζεις το χέρι σου στο μπολ και να αφήνεις κάτι ωραίο.
Έτσι θα ξέρει ο σκύλος σου πως δεν κινδυνέυει το φαί του από εσένα,και θα αυξήθει η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο σου.

stavros.m.

Well-Known Member
11 Μαρτίου 2010
58
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
νομιζω οτι πρεπει να αρχισεις απο τα βασικα.πρωτα τρωει ο αρχηγος της αγελης δηλ εσυ και φυσικα απο το πιατο του.
εν συνεχεια του δινεις εντολη ¨κατσε¨και του βαζεις το πιατο μπροστα του χωρις να το αφησεις να το φαει.
αν πεσει με τα μουτρα στο φαι του το παιρνεις και επαναλαμβανεις.θα φει κατοπιν δικης σου εντολης - οποια σε βολευει-εγω χρησιμοποιω το¨παρτο¨.μ'αυτον τον τροπο ελεγχεις το ποτε θα φαει και του δειχνεις οτι θα φαει οταν θελεις εσυ.
κατα την διαρκεια του φαγητου του περνεις το πιατο απο μπροστα του αρκετες φορες και οταν του το δινεις χρησιμοποιεις παλι την εντολη.
επισης την ωρα που τρωει βαζεις το χερι σου μεσα στο πιατο και κανεις πως τρως και εσυ.
το ιδιο θα κανεις και με το κοκαλο,θα του το δινεις με εντολη και θα του το παιρνεις μεσα απο το στομα.και με τα παιχνιδια του επισης.
αν σε γριλισει πρεπει να το μαλωσεις αμεσα.τον δικο μου μπορει να τον αφησω και 10 λεπτα μεχρι να του επιτρεψω να φαει και δεν ειμαι καν μπροστα.του βαζω το πιατο και φευγω οταν επιστρεψω θα φαει με το ¨παρτο¨.
το ιδιο βαζω και τον 5χρονο γιο μου και κανει.οταν τον εβαλα πρωτη φορα να βαλει το χερι του μεσα στο πιατο τον γρυλισε και τον μαλωσα εντονα και την ιδια στιγμη το ξαναβαλε-με την επιβλεψη μου φυσικα- με 2 - 3 επαναληψεις δεν ξαναγρυλισε.
απο τοτε του περνουμε τα παντα απο το στομα γιατι μας εμπιστευεται ξερει οτι θα τα παρει ολα πισω και με το παραπανω.καλη τυχη.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
απο τοτε του περνουμε τα παντα απο το στομα γιατι μας εμπιστευεται ξερει οτι θα τα παρει ολα πισω και με το παραπανω.καλη τυχη
Aυτή φράση του Στάυρου είναι η πιο σημαντική.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εγώ έχω να πω οτι καλό είναι να μη βλέπουμε κάθε ενέργεια του σκύλου μεμονομένα αλλα να προσπαθούμε να κατανοήσουμε την όλη του συμπεριφορά.
Λέγοντας αυτό θα συμπληρώσω ότι η σωστή εκπαίδευση για μένα θεωρείται αυτή που ενδυναμώνει την σχέση ανθρώπου-σκύλου και όχι να εκτελεί το "κάτσε", "δίπλα" ή το "μη μου γλυρίζεις!"