Γραμμα Φινλανδης Τουριστριας

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για τις αποφάσεις μου κ τις συνέπειες των αποφάσεων μου.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για το συμπολίτη
που οδηγεί μεθυσμένος,
που κακοποιεί τα παιδιά του,
που παραβαίνει το νόμο
που συμπεριφέρεται με κτηνώδη τρόπο στα ζώα
κτλ, κτλ, κτλ
Η κοινωνία δεν λειτουργεί σαν μια οντότητα από μόνη της, αλλά απαριθμείται από ανθρώπους με διαφορετική νοοτροπία, ηθική, προσωπικότητα, χαρακτήρα, συμφέροντα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το θέμα πονάει απ' όπου και να το πιάσεις. Σε άλλες χώρες τι γίνεται; Υπάρχουν pounds όπου μαζεύουν αδέσποτα, τα κρατούν λίγες μέρες και αν δεν τα πάρει κάνεις τους κάνουν ευθανασία. Είναι αυτό λύση; Εγώ το βλέπω σαν να χώνεις τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Αν δεν υπάρξουν μέτρα που ίσως να χαρακτηριστούν φασιστικά δεν γινεται τίποτα. Εκτός από την παιδεία και τον ακτιβισμό καλό είναι να υπάρχει και ο φόβος πως αν εγκαταλείψεις η κακοποιήσεις ζώο θα έχεις βαρύτατες, δυσβάσταχτες ποινές εφάμιλλες με την τιμωρία για ανθρωποκτονία η κακοποίηση και εγκατάλειψη παιδιών πχ.
Υπερβολικό; Δεν νομίζω.

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
silver, και βεβαια ανταλλαγη αποψεων κανουμε και εμπλουτιζουμε ετσι το θεμα εδω. :)

Οταν καποιος ερθει και μοιραια εντοπισει καποια κακως κειμενα(που ειναι γνωστα) και καποιος πει ''ας κοιταξει τα μουτρα του'' και να μη μιλαει, το πρωτο που ερχεται στο δικο μου μυαλο ειναι η ενοχη και η ελλειψη επιχειρηματων. Το δικαιωμα της παρατηρησης και της κρισης το εχουν οι παντες, το ιδιο και την ελευθερια λογου.

Αν εσυ ή εγω εχουμε να προσαψουμε κατι αρνητικο που ειδαμε ή που ζησαμε καπου, κανενας δεν μας εμποδιζει να το κανουμε και πολλοι πιστευω οτι το εχουμε ήδη κανει. Εγω το εχω κανει, και δεν εχω μπει σε κανενα τρυπακι. Ειδα καποια πραγματα με τα ματια μου οσον αφορα τις ακαθαρσιες των σκυλων στο Παρισι και τις απαγορευσεις εκει, και τα εγραψα και εδω.

Δεν ισοπεδωθηκε η Ελλαδα απο αυτην την επιστολη. Ηταν πολυ συγκεκριμενη στα γεγονοτα και στις εικονες εκει που πηγε και διεμεινε και δεν μιλαγε για ολη την Ελλαδα, αλλα για συγκεκριμενες εικονες στην Κρητη οι οποιες επεσαν στην αντιληψη της ιδιας της συγγραφεως.

Αυτο που γραφεις για την ''σιωπη'' θα μπορουσε να ειναι το επακολουθο της απαξιωσης και της ακυρωσης οποιασδηποτε τετοιας επικρισης αν ολοι σε αυτο το θεμα σημερα ειχαμε την αποψη οτι δεν χρειαζεται να ασχοληθουμε γιατι μπορει να ειναι κατευθυνομενο, προπαγανδα, κλπ. Αν δεν ειχαν γραφτει ολα αυτα που γραφτηκαν μεχρι τωρα θα το θεωρουσα ανησυχητικο τουλαχιστον για τα μελη του dogforum.gr

Οσον αφορα τις αμφιβολιες για την παιδεια και τον(σημερινο) πολιτισμο αυτης της χωρας χωρις να ειμαι Φινλανδος ή ανθέλληνας εχω κακη αποψη. Εχω την τυχη να εχω ταξιδεψει σε εναν βαθμο που να μου εχει δωσει μια μικρη εικονα του πως ειναι τα πραγματα σε αλλες ευρωπαϊκες χωρες και χωρις ιχνος προκαταληψης μπορω να κρινω καποια πραγματα χωρις να θεωρω οτι θα πρεπει να ειναι ταμπου εφοσον αφορουν την χωρα που γεννηθηκα και που ζω.

Ποτέ οταν μιλαμε γενικα δεν μπορουμε να αγγιξουμε το καθε ατομο ξεχωριστα, παντα ομως υπαρχει μια γενικη εικονα και μια βασικη λειτουργια που δινει και το ''στιγμα'' καποιων πραγματων. Αυτο το ''στιγμα'' μπορει να ποικιλει απο περιοχη σε περιοχη ακομα και μεσα στην ιδια τη χωρα. Το γενικο ''στιγμα'' στην Ελλαδα οσον αφορα το καπνισμα ειναι οτι παρα την απαγορευση στα περισσοτερα μαγαζια καπνιζουν και στα πεζοδρομια εκει που υπαρχει φαναρι ειναι γεματα γοπες. Επισης στην Ελλαδα μιλαμε πολυ την ωρα που οδηγουμε κρατωντας το κινητο, και διαφορα άλλα πραγματα(και καλα και ασχημα) που αν και δεν αντιπροσωπευουν το 100% του συνολου, ειναι γενικως εμφανη και δινουν ενα ''στιγμα''.

Η δικη μου γενικη σταση ειναι οτι θελω να ειμαι δικαιος και ευθυς ακομα και για πραγματα που για αλλους θα ηταν προσβλητικα και πιθανως θα επρεπε να μην αναφερονται(να μην βγαινουν προς τα εξω) για να μην πληττεται η φημη και το κυρος της χωρας, της εικονας μας ως πολιτων αυτης της χωρας, μιας επικρατουσας αποψης ή πρακτικης σε αυτην την χωρα, κλπ. Χωρις να ''μιζεριαζω'', δεν εθελοτυφλώ παραλληλα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για τις αποφάσεις μου κ τις συνέπειες των αποφάσεων μου.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για το συμπολίτη
που οδηγεί μεθυσμένος,
που κακοποιεί τα παιδιά του,
που παραβαίνει το νόμο
που συμπεριφέρεται με κτηνώδη τρόπο στα ζώα
κτλ, κτλ, κτλ
Η κοινωνία δεν λειτουργεί σαν μια οντότητα από μόνη της, αλλά απαριθμείται από ανθρώπους με διαφορετική νοοτροπία, ηθική, προσωπικότητα, χαρακτήρα, συμφέροντα.
Kι όμως είσαι υπεύθυνη και για τον γείτονα που κακοποιεί το παιδί του αν αυτό πέσει στην αντίληψη σου και δεν κάνεις τίποτα.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
ICE χαίρομαι πάντα τόσο πολύ να διαβάζω τα κείμενα σου, Αποπνέουν αξιοπρέπεια κ ωριμότητα. Μ αρέσει η ακρίβεια στις έννοιες κ στους χαρακτηρισμούς. Συμφωνώ απόλυτα για το "στίγμα".
Αισθάνθηκα "θιγμένη" γιατί ένιωσα ότι κατέβηκα πολλάαααα επίπεδα με το βάρος των εντυπώσεων που δημιουργεί για την Ελλάδα το συγκεκριμένο θέμα(το εθνικό θέμα που λέγαμε:rolleyes:). Ας κατέβω,αλλά για άλλους λόγους ρε παιδί μου!! Όμως η Κυβέλη έχει δίκιο. Παραμείναμε (περέμεινα) πολύ στις ετικέτες κ χάθηκε η ουσία.
Αυτό το κείμενο ήταν μια πολύ καλή αφορμή για να ασχοληθούμε μ ένα σοβαρότητο πρόβλημα, που ενοχλεί όλους μας, πολύ πριν το διαβάσουμε. Το ότι το έγραψε, το λέω από την αρχή, πως καλώς έπραξε και είναι προς τιμήν της που έδωσε μια λύση με την κίνηση της να υιοθετήσει 2 κακοποιημένα ζώα.

Περεπιπτόντως Κυβέλη, ναι, σ αυτήν την περίπτωση που αναφέρεις είμαι απόλυτα υπεύθυνη. Γιατί αυτό συμβαίνει δίπλα μου κ όχι στην τηλεόραση μου.

PS: Βγαίνoντας λίγο off topic κ ξεφεύγοντας από ταμπέλες κ ανθρώπους που δεν αγαπούν τα ζώα, θέλω να σας δείξω αυτό :) : Κοιμίζει στην αγκαλιά του μέσα στο νερό τον 19χρονο σκύλο του! ~ Dog Lover Blogspot

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Το έχω πει και θα το ξαναπώ …………
Όταν στην παιδεία μιας χώρας η λέξη ΖΩΟ χρησιμοποιείτε ως βρισιά ,τότε μην περιμένεις να έχει την καλύτερη σχέση με τα πραγματικά ζώα .
Το πρόβλημα στην πραγματικότητα είναι ποιο βαθύ και κρύβετε πίσω από τη γενικότερη και ειδικότερη παιδεία αυτού του λάου.
Για ορισμένους θέλω να επισημάνω ότι η εποχή της αρχαίας Ελλάδας που μπορεί μέχρι και σήμερα να μας επιτρέπει μια υπερηφάνεια έχει περάσει πολλά χρόνια τώρα.
Είναι καιρός να αρχίσουμε να ντρεπόμαστε και λίγο σαν λαός με την κατάντια μας και να μην αφορίζουμε όποιον προσπαθεί να μας την θυμίσει.
Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι με το να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα δεν θα κάνει εμάς καλύτερους.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Ο καθενας εχει τις αποψεις του. Ας μην εχουμε κοντη μνημη!
Οσο για τους Ευρωπαιους και τα ζωα τους Ελληνες η ιστορια θα δειξει!
Τουλαχιστον ας εχουμε κοινη δραση σε οσα αφορουν την κυνοφυλια!

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Οσο αφορα την υπερυφανεια πρωσωπικα νοιωθω για εκατομμυρια πραγματα που ειμαι Ελληνας και δεν εχουν να κανουν μονο με τους αρχαιους αλλα και πολυ ποιο κοντινους.
Τωρα παιδια οποιος δεν το αντεχει τι να κανουμε δεν θα ντραπω με το ζορι!

marianthi.mp

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2012
59
0
Rethymno
Οσο αφορα την υπερυφανεια πρωσωπικα νοιωθω για εκατομμυρια πραγματα που ειμαι Ελληνας και δεν εχουν να κανουν μονο με τους αρχαιους αλλα και πολυ ποιο κοντινους.
Τωρα παιδια οποιος δεν το αντεχει τι να κανουμε δεν θα ντραπω με το ζορι!
Γραψε λαθος, αλλο καταλαβα....
Οσο για τα υπολοιπα καλα το κανεις, δεν ειπε κανεις το αντιθετο, απλα ισως να υπαρχουν σωστοι κ λαθος λογοι που θα μπορουσαμε να ειμαστε χαρουμενοι που ειμαστε Ελληνες (δεν επεκτεινομαι, γιατι δεν εχει σχεση με το φορουμ, θα πρηξω τους μαθητες μου απο Σεπτεμβρη να μου περασει:D)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
ICE χαίρομαι πάντα τόσο πολύ να διαβάζω τα κείμενα σου, Αποπνέουν αξιοπρέπεια κ ωριμότητα. Μ αρέσει η ακρίβεια στις έννοιες κ στους χαρακτηρισμούς. Συμφωνώ απόλυτα για το "στίγμα".
Αισθάνθηκα "θιγμένη" γιατί ένιωσα ότι κατέβηκα πολλάαααα επίπεδα με το βάρος των εντυπώσεων που δημιουργεί για την Ελλάδα το συγκεκριμένο θέμα(το εθνικό θέμα που λέγαμε:rolleyes:). Ας κατέβω,αλλά για άλλους λόγους ρε παιδί μου!! Όμως η Κυβέλη έχει δίκιο. Παραμείναμε (περέμεινα) πολύ στις ετικέτες κ χάθηκε η ουσία.
Αυτό το κείμενο ήταν μια πολύ καλή αφορμή για να ασχοληθούμε μ ένα σοβαρότητο πρόβλημα, που ενοχλεί όλους μας, πολύ πριν το διαβάσουμε. Το ότι το έγραψε, το λέω από την αρχή, πως καλώς έπραξε και είναι προς τιμήν της που έδωσε μια λύση με την κίνηση της να υιοθετήσει 2 κακοποιημένα ζώα.

Περεπιπτόντως Κυβέλη, ναι, σ αυτήν την περίπτωση που αναφέρεις είμαι απόλυτα υπεύθυνη. Γιατί αυτό συμβαίνει δίπλα μου κ όχι στην τηλεόραση μου.

PS: Βγαίνoντας λίγο off topic κ ξεφεύγοντας από ταμπέλες κ ανθρώπους που δεν αγαπούν τα ζώα, θέλω να σας δείξω αυτό :) : Κοιμίζει στην αγκαλιά του μέσα στο νερό τον 19χρονο σκύλο του! ~ Dog Lover Blogspot
Πολύ όμορφη η είδηση που παρέθεσες αλλά δεν συνέβη στην Ελλάδα ;)
Ωστόσο ξέρω πολλούς έλληνες που θα έκαναν τα ίδια και περισσότερα για τους φίλους τους.
Είναι κρίμα να δυσφημείται η χώρα μας και η Κρήτη πιο συγκεκριμένα στην περίπτωση αυτή επειδή κάποιοι έιναι κτήνοι. Θα ήθελα να μπορώ να πω επειδή κάποιοι λίγοι είναι κτήνοι αλλά δυστυχώς δεν θα ήμουν ακριβής.
Σε όλες τις χώρες υπάρχει κακοποίηση ζώων και όπου υπάρχουν άνθρωποι πάντα θα υπάρχει. Είναι άλλο όμως να μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά και άλλο να μην προλαβαίνουμε να διαβάζουμε ή και να βλέπουμε ακόμα το ένα μετά το άλλο.
Πάνο το ζήτημα να το παίρνεις προσωπικά και να προσπαθείς προσωπικά να άλλαξει. Και να αναρωτηθείς μήπως δεν είναι ο γυαλός στραβός αλλά μήπως εμείς στραβά αρμενίζουμε.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
παιδιά εγω φταίω για την επιστολή της Φιλανδεζας . Μου είχε κανει προταση γαμου και της ειπα οχι και για αυτο γραφει οτι γραφει.

Περα απο την πλακα λεει αληθειες αλλα επειδη εχει τύχη να παω 4 φορες για δουλεια θα ηταν απο τους τελευταίους λαους θα δεχομουν παρατηρήσεις εχουν πολλα προβλήματα σαν κοινωνια .

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ε
πίσης γνωρίζω ότι είναι μια τελείως διαφορετική χώρα σε σύγκριση με τις βόρειες χώρες όπως η Φινλανδία και η Σουηδία. Αυτό όμως που δεν γνώριζα και που με συγκλόνισε σαν τουρίστρια και σαν άνθρωπο ήταν ο τρόπος συμπεριφοράς των Κρητικών απέναντι στα ζώα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα αναγκαζόμουν αναπάντεχα να αντικρύσω τέτοια σκληρότητα, αναλγησία, απανθρωπιά και αμάθεια απέναντι στα ζώα.
Υποκρισία......

απλώς θα μπορούσε να ανοίξει τα μάτια της και να κοιτάξει γύρω της μέσα στην "πολιτισμένη" χώρα της, το πρόβλημα είναι η ανθρώπινη φύση, και οι συμπεριφορά μας απέναντι σε ΟΛΑ τα ζώα και οχι μόνο τα σκυλιά.....

New videos show that animal abuse continues on Finnish pig farms | sikatehtaat.fi

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δε μπορω να καταλαβω για ποιο λογο αυτο το θεμα εξελιχθηκε σε ντερμπι αναμεσα σε Φινλανδια - Ελλαδα :confused:

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.112
1.389
ωραία να ρίξω λίγο λάδι στην φωτιά???

δεν ξέρω τι ισχύει από θεμα συμπεριφοράς στα ζώα στις σκανδιναβικές χώρες...
ξέρω όμως ότι έχουν τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας στην ευρώπη
και βάση ερευνας αυτό γίνεται λόγω μοναξιάς. δεν λύνουν πρώτα αυτό το θέμα???

δεν συμμερίζομαι την συμπεριφορά ούτε αυτά που είδε στην κρήτη.
τα έχω δει κι εγώ όχι μονο σε χωρια αλλα και στην ίδια την αθηνα μας.

αλλα έχουν σοβαρότερα θέματα αυτοί να λύσουν!!!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Δε μπορω να καταλαβω για ποιο λογο αυτο το θεμα εξελιχθηκε σε ντερμπι αναμεσα σε Φινλανδια - Ελλαδα :confused:
απο την πλευρά μου καμμία τέτοια διάθεση, μίλησα για ανθρώπινη φύση...

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
ωραία να ρίξω λίγο λάδι στην φωτιά???

δεν ξέρω τι ισχύει από θεμα συμπεριφοράς στα ζώα στις σκανδιναβικές χώρες...
ξέρω όμως ότι έχουν τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας στην ευρώπη
και βάση ερευνας αυτό γίνεται λόγω μοναξιάς. δεν λύνουν πρώτα αυτό το θέμα???
Δεν γίνονται μόνο λόγω μοναξιάς! Κυρίως γίνονται λόγω έλλειψης ήλιου και λόγω "τελειότητας". Δεν έχουν προβλήματα, το κράτος μεριμνά πάντα, είναι όλα πολύ πολύ οργανωμένα, γι αυτό και δεν τη παλεύουν!

Και για να μην είμαι εντελώς εκτός θέματος, εντάξει, δεν έκανε κάτι τραγικό η συγκεκριμένη. Υπέδειξε μία πραγματικότητα! Λες και δεν τα ξέραμε και θιχτήκαμε ξαφνικά! Τα ξέρουμε. Και για Κρήτη και για όλη την Ελλάδα! Αυτό όμως δεν λέει κάτι, προσωπικά αν ρωτάτε εμένα, μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας! Κάθε λαός έχει τα δικά του προβλήματα στους δικούς του τομείς!!