Γνώμη για Pro Plan Grain free

Katerinarp

Active Member
26 Μαϊου 2021
29
7
32
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω ένα γαλλικο μπουλντογκ με αλλεργία στα σιτηρά και θέλω να αλλάξω τροφή. Βρήκα την Pro Plan grain free ειδικά σχεδιασμένη για σκυλια με ευαίσθητο στομάχι και εντερικά προβλήματα άλλα δεν βρίσκω πουθενά κριτικές σχετικά με το αν είναι καλή τροφή ή όχι, ούτε σε φόρουμ. Παρακάτω θα σας αφήσω τα συστατικά οποίος γνωρίζει ή την εχει δοκιμάσει στον σκυλο του να μου πει την άποψη του! Ευχαριστώ!

1621980492885.png

Σύνθεση: Γαλοπούλα (16%), Αφυδατωμένη πρωτεΐνη κοτόπουλου, Άμυλο μπιζελιού, Ρίζα Μανιόκα (12%), Αποξηραμένο μπιζέλι, ζωικό λίπος, άμυλο σόγιας, Πρωτεΐνη μπιζελιού, αποξηραμένος πολτός τεύτλου, υδρολυμένες πρωτεΐνες, αποξηραμένο αυγό, Ανόργανα άλατα, Ιχθυέλαιο.

Πρόσθετα: Διατροφικά πρόσθετα: IU/kg: Βιτ Α: 30 000; Βιτ D3: 975; Βιτ Ε: 550; mg/kg: Βιτ C: 140; Μονοένυδρος θειικός σίδηρος: (Fe: 93); Άνυδρο ιωδικό ασβέστιο: (I: 2.4); Πενταένυδρος θειικός χαλκός: (Cu: 14); Μονοένυδρο θειικό μαγγάνιο: (Mn: 44); Μονοένυδρος θειικός ψευδάργυρος: (Zn: 140); Σεληνιούχο νάτριο: (Se: 0.13). Τεχνολογικά πρόσθετα: mg/kg: Μπεντονίτης: 6000; Εκχυλίσματα τοκοφερόλης από φυτικά έλαια: 45.

Αναλυτικά Συστατικά: Πρωτεΐνη: 28.0%, Περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες: 16.0%, Ακατέργαστη τέφρα: 8.0%, Ακατέργαστες διατροφικές ίνες: 3.0%

Last edited:

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
938
1.061
28
εχει και ευαισθητο στομαχι και εντερικα προβληματα περαν της αλλεργιας? αν οχι, τοτε δεν υπαρχει λογος να παρεις μια τροφη σαν αυτη. μπορεις απλα να παρεις μια grain free τροφη πολυ καλυτερης ποιοτητας κιολας.... ενταξει, δεν ειναι και οτι χειροτερο εχω δει η συγκεκριμενη που παραθετεις, αλλα θα μπορουσε να ηταν και πολυ μα πολυ καλυτερη. 16% γαλοπουλα ειναι απλα αστειο ποσοστο κρεατος.

εγω απο grain free προτεινω να ψαξεις τις: Essential, Brit και Ambrosia. Εχουν ολες πολυ καλες τροφες χωρις σιτηρα.

• Like
Reactions: Katerinarp

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πώς ξέρεις ότι έχει αλλεργία ή απλά το φαγητό που τρώει τώρα τον ενοχλεί;
Η ξηρά έχει μέσα της Παναγίας τα μάτια, ότι βρούν όλα μέσα. Για μένα απλά άλλαξε τροφή να δείς, με σιτηρά ή μη.

• Like

Katerinarp

Active Member
26 Μαϊου 2021
29
7
32
Έχει αλλεργια στα σιτηρα για τον λογο ότι 3 μηνών του έδωσα royal canin για γαλλικα μπουλντόγκ (τίγκα στα σιτηρα) και μου έκανε πιτυρίδα, εμετούς, διαρροιες...αυτά αρκούν...από τότε του δίναμε οσο γινόταν καλης ποιότητας ξηρα όπως πχ η belcando αλλά ειχε τοσα συστατικά μέσα (οποίος γνωρίζει ξερει) που δυστυχώς τον πειραζε παρα πολυ στο στομάχι και φαινόταν το αποτέλεσμα στο πάρκο αλλά και στα αέρια....από τότε ψάχνω υπό αλλεργικές όπως είναι η Arden Grange αλλά μου κάνει συχνά εμετούς και πολλά κοπρανα, έχουμε δοκιμάσει παρα πολλές τροφές ακόμα και χωρίς σιτηρα όπως Αcana και του έπεσε βαριά...είχαμε εμετούς όσο και αν δεν το πιστεύετε...πάντα προσέχαμε την ποσότητα σε όλες τις τροφές...οποτε και γιαυτο πηγα σε αυτήν που ειναι και για ευαισθητο στομάχι γιατί δεν είναι μόνο η αλλεργια στα σιτηρα αλλα γενικώς η ευαισθησία που εχει στο στομάχι του...Εσείς για ευαίσθητο στομάχι και φυσικά grain free ποια θα μου προτεινατε;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κατάλαβα αλλά πώς ξέρεις ότι ήταν τα σιτηρά; Η ξηρά έχει πολλά πράγματα μέσα.
Σου λένε πχ "ζωικό λίπος". Ούτε ζώο ξέρεις, ούτε ποιότητα (άλλο η πέτσα άλλο το μυαλό πχ). Σου γράφουν 5 φορές το "μπιζέλι" σε διαφορετικές επεξεργασίες. Μπορεί τα συμπληρωματικά να μη βολεύουν (επιπρόσθετα σίδερου πχ). Γενικά δεν μπορείς να πεις ότι φταίει κάτι συγκεκριμένο γιατί είναι 30 πράγματα μέσα.

Δεν έχω να προτείνω κάτι γιατί δεν δίνω ξηρά εδώ και +15χρ.

• Like

FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
143
387
36
Όλες οι τροφές που έχεις δώσει ως τώρα έχουν πάρα πολλά συστατικά μέσα και τουλάχιστον απο δύο πηγές πρωτεΐνης. Έχεις αποκλείσει την περίπτωση να έχει δυσανεξία σε κάποια πρωτεΐνη?
Εγώ θα σου πρότεινα να πάς σε κάποια μονοπρωτεινική και με περιορισμένα συστατικά τροφή. Και εμείς είχαμε ανάλογα θέματα και πλέον του έχει κάτσει καλά η optima nova sensitive με σολομό και πατάτα. Έχει και άλλες επιλογές πρωτεΐνης με αντίστοιχη συνταγή, αν και νομίζω ότι ο σολομός είναι καλή επιλογή.

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Αν σε παίρνει οικονομικά δοκίμασε aatu. Αν βρεις διατροφολόγο σε κάποιο pet shop με σοβαρή πολύχρονη εμπειρία θα σε βοηθήσει.

Το γράφω με επιφύλαξη χωρίς εμπειρία μετά από συζητήσεις που έχω κάνει.

• Like

Katerinarp

Active Member
26 Μαϊου 2021
29
7
32
Τελικά του αγόρασα την συγκεκριμένη που σας ανέφερα αρχικά και του εκατσε πολύ καλά. Την τρώει 3 μέρες τώρα, εχει σφιχτά κόπρανα από το πρώτο 24ωρο, μηδέν αέρια και κατι που μου έκανε εντύπωση ήταν τα αοσμα κόπρανα. Του εκατσε αμέσως. Ίσως έφταιγε το ότι οι τροφές που του εδινα όπως είπε και ο φίλος @FrankieChris είχαν πολλά συστατικά μέσα. Παρόλα αυτά αν δω στο μελλον οτι κατι παει λάθος θα συζητήσω με τον κτηνιατρο τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω μιας και δεν θέλω να κάνω αλλά πειράματα με το ευαίσθητο στομάχι που εχει. Σας ευχαριστώ πολυ για την βοηθεια και τις προτάσεις όλων!