στο τελος θα παθουμε ηλιασησωστηηηη...χαχα
μηπως σας φωναζει να λιαστειτε κ εσεις μαζι της να το φχαριστηθει!!
Θα μιλήσω και με εκτροφεία ροτβάιλερ και θα σας πω!στο τελος θα παθουμε ηλιαση
arrow με εκτροφεια ροτ θα μιλησεις? αν ναι πες μας και γι αυτα την αποψη σου
Μολις κοιταγα εκτροφεια ροτ. Στο Amalthea εχει παει φιλη μου και μου εχει πει οτι η εκτροφεας ειναι καταπληκτικος ανθρωπος, λατρευει τα σκυλια της και σου εξηγει τα παντα. Γνωστη της εχει παρει απο κει σκυλι(labrador) και ειναι διπλα της στα παντα. Αυτη ομως δεν ειναι προσωπικη εμπειρια.Για να είμαι ακριβής έχω μιλήσει μόνο με ένα εκτροφείο ροτ.Η εκτροφέας(ήταν γυναίκα)απάντησε σε όλα τα ερωτήματά μου και ήταν ευγενέστατη!!Το εκτροφείο λέγεται Amalthea Nais.Είναι πολύ καλό εκτροφείο πάντως!Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα.Θα μιλήσω και με άλλους εκτροφείς και θα σας πω.
Εννοείτε πως δεν θα πάρω το πιο φθηνό!Εννοείτε πως θα παω να δω τα σκυλιά απο κοντά!!!Μολις κοιταγα εκτροφεια ροτ. Στο Amalthea εχει παει φιλη μου και μου εχει πει οτι η εκτροφεας ειναι καταπληκτικος ανθρωπος, λατρευει τα σκυλια της και σου εξηγει τα παντα. Γνωστη της εχει παρει απο κει σκυλι(labrador) και ειναι διπλα της στα παντα. Αυτη ομως δεν ειναι προσωπικη εμπειρια.
Επισης υπαρχει κι ενα εκτροφειο στη Χαλκιδικη το Hellastar. Δεν ξερω αν υπαρχουν αλλα εκτροφεια στην Ελλαδα, κανε ενα τηλεφωνο στον ΚΟΕ να μαθεις. Αν σε ενδιαφερει να κοιταξεις και απο εξωτερικο και τα 2 αυτα εκτροφεια που σου ειπα εχουν παρει σκυλια απο το Von Haus Milsped στη Σερβια. Το αν ειναι καλα ή οχι ομως αυτο δεν μπορω να στο απαντησω γιατι δεν εχω προσωπικη εμπειρια. Εμεις τη βρηκαμε αδεσποτη απλα εχουμε παθει ερωτα με τη φυλη.
Θα σου ελεγα οποια απο τις 2 φυλες κι αν διαλεξεις να ψαξεις πολυ καλα απο ποιο εκτροφειο θα παρεις, μην κοιταξεις να παρεις απο εκει που το κουταβι ειναι το πιο φθηνο και να πας απο κοντα να δεις και τις εγκαταστασεις και να μιλησεις φυσικα μαζι τους.
μοιαζουν αρκετα λοιπον αυτες οι 2 φυλες Κι εγω κατα του κοψιματος ειμαι, η δικια μου ευτυχως εχει ουρα και τελικα διαπιστωσα(δεν ειχα ξαναδει ροτ με ουρα) οτι χανεις παρα πολλα χωρις την ουρα.Έζησα με ένα θηλυκό ντοπερμαν για 15 υπέροχα χρόνια. Την έχασα πέρυσι. Πρόκειται για υπέροχα σκυλιά, απίστευτα έξυπνα, πολύ πολύ ανθρωποκεντρικα ,τρομεροί ανθρωποφυλακες, πολύ τρυφερα φιλικα και χαδιαρικα. Είναι σκυλιά που θέλουν να βρίσκονται συνέχεια μαζί σου. Αν πάρεις τελικά ΜΗΝ κόψεις αυτιά και ουρά ( εκτός από παράνομο είναι επίπονο, εγώ δεν τα είχα κόψει ). Για εκτροφεα δεν μπορώ να βοηθήσω, εγώ την είχα πάρει από την Γαλλία.
Sent from my HTC One using Tapatalk 2
Όντως τα Ντόμπερμαν είναι υπέροχα σκυλιά!!Εννοείτε δεν θα κόψω αυτιά και ουρές!!!!Έζησα με ένα θηλυκό ντοπερμαν για 15 υπέροχα χρόνια. Την έχασα πέρυσι. Πρόκειται για υπέροχα σκυλιά, απίστευτα έξυπνα, πολύ πολύ ανθρωποκεντρικα ,τρομεροί ανθρωποφυλακες, πολύ τρυφερα φιλικα και χαδιαρικα. Είναι σκυλιά που θέλουν να βρίσκονται συνέχεια μαζί σου. Αν πάρεις τελικά ΜΗΝ κόψεις αυτιά και ουρά ( εκτός από παράνομο είναι επίπονο, εγώ δεν τα είχα κόψει ). Για εκτροφεα δεν μπορώ να βοηθήσω, εγώ την είχα πάρει από την Γαλλία.
Sent from my HTC One using Tapatalk 2
Έχω ακούσει πως χάνουν την ισοροπία αν τους κόψεις την ουρά.Αληθεύει;;μοιαζουν αρκετα λοιπον αυτες οι 2 φυλες Κι εγω κατα του κοψιματος ειμαι, η δικια μου ευτυχως εχει ουρα και τελικα διαπιστωσα(δεν ειχα ξαναδει ροτ με ουρα) οτι χανεις παρα πολλα χωρις την ουρα.
Η ουρα χρησιμευει στην ισορροπια. Τωρα το αν χανουν την ισορροπια τους δεν το ξερω. Θα σου απαντησουν πιο εμπειροι απο μενα Οταν ειπα οτι χανεις πολλα εννοουσα οτι και η ουρα ειναι ενας τροπος επικοινωνιας και μεσα απο αυτη το σκυλι δειχνει πολλες φορες αν ειναι φοβισμενο, χαρουμενο κλπ.Έχω ακούσει πως χάνουν την ισοροπία αν τους κόψεις την ουρά.Αληθεύει;;
Χρησιμευει και στην επικοινωνια μεαξυ των σκυλων προφανως ε?Αρα υποθετικα ενας σκυλος με κομμενη ουρα και αυτια διαβαζεται πιο δυσκολα απο τον αλλο σκυλο?Η ουρα χρησιμευει στην ισορροπια. Τωρα το αν χανουν την ισορροπια τους δεν το ξερω. Θα σου απαντησουν πιο εμπειροι απο μενα Οταν ειπα οτι χανεις πολλα εννοουσα οτι και η ουρα ειναι ενας τροπος επικοινωνιας και μεσα απο αυτη το σκυλι δειχνει πολλες φορες αν ειναι φοβισμενο, χαρουμενο κλπ.
Μεταξυ των σκυλιων δεν ξερω, ειμαι απειρη σε οτι εχει να κανει με σκυλια.Χρησιμευει και στην επικοινωνια μεαξυ των σκυλων προφανως ε?Αρα υποθετικα ενας σκυλος με κομμενη ουρα και αυτια διαβαζεται πιο δυσκολα απο τον αλλο σκυλο?
Αυτό είναι αλήθεια το έχω ακούσει και εγώ!Κάνεις βασική υπακοή στο σκυλί σου αν επιτρέπεται;;;Μεταξυ των σκυλιων δεν ξερω, ειμαι απειρη σε οτι εχει να κανει με σκυλια.
Παντως στην εκπαιδευση μας ο εκπαιδευτης μονο απο την ουρα και τα αυτια μπορει να καταλαβει ποτε ο σκυλος ειναι "υποταγμενος" και ποτε κανει οτι θελει.
Ναι κανουμε. Θεωρω οτι σε τετοιες κυριαρχικες φυλες αν εισαι απειρος και δεν κανεις βασικη υπακοη, καηκες. Εμεις την ειχαμε 1.5 μηνα οταν ξεκινησαμε, σαν απειροι πραγματα που θεωρουσαμε σωστα ηταν λαθος κι ομως προλαβε και μας καβαλησεΑυτό είναι αλήθεια το έχω ακούσει και εγώ!Κάνεις βασική υπακοή στο σκυλί σου αν επιτρέπεται;;;
Για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις!Ναι κανουμε. Θεωρω οτι σε τετοιες κυριαρχικες φυλες αν εισαι απειρος και δεν κανεις βασικη υπακοη, καηκες. Εμεις την ειχαμε 1.5 μηνα οταν ξεκινησαμε, σαν απειροι πραγματα που θεωρουσαμε σωστα ηταν λαθος κι ομως προλαβε και μας καβαλησε
Η δικια μας δεν εχει θεμα αλλα ειναι ενηλικη, δεν ξερω τι παιζει με τα κουταβια γιατι δεν εχω εμπειρια. Για το ντομπερμαν δεν ξερω γιατι εχει περισσοτερη ενεργεια.Να ρωτήσω τώρα κάτι επιπρόσθετο
Από ότι μου είπατε και εσείς ενα ροτ ή ένα ντόμπερμαν μπορεί άνετα να ζήσει σε γκαρσονιέρα από τη στιγμή που εκτονόνεται αρκετά και όπως πρέπει.Αλλά τώρα θα ήθελα να επεκταθώ σε μερικές λεπτομέρειες!
Καταρχάς εγώ θα λείπω σίγουρα ένα οχτάωρο λόγω του ότι θα εργάζομαι και ίσως μερικές μέρες δύο ώρες επιπλέον.Είναι πρόβλημα η ποσότητα των ωρών που θα λείπω;;Θα έχει πρόβλημα το σκυλί;;Όπως σας είπα όταν θα επιστρέφω ο σκύλος θα έχει την αμέριστη προσοχή μου με βόλτες και εκτόνωση!Θα ζω σε γκαρσονιέρα για περίπου έναν χρόνο.Μετά θα επιστρέψω στο σπίτι μου όπου ο σκύλος θα μένει μόνος για πολύ λίγες ώρες καθώς όλο και κάποιο μέλος της οικογένειας θα βρίσκεται σπίτι τις ώρες που θα εργάζομαι!
Σας παρακαλώ απαντήστε αν μπορείτε!
Thanks!!!!
Ευχαριστώ για την συμβουλή!Η δικια μας δεν εχει θεμα αλλα ειναι ενηλικη, δεν ξερω τι παιζει με τα κουταβια γιατι δεν εχω εμπειρια. Για το ντομπερμαν δεν ξερω γιατι εχει περισσοτερη ενεργεια.
Καλυτερα να ρωτησεις και τον εκτροφεα.