Γνώμες για malinois και εκτροφείο

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
καλημερα σε ολους....μια γενικη ερωτηση....υπαρχει καποιο site να διαβασω τις ωρολογιες σχετικα με το IPO???διαβαζω τα διαφορα που γραφεται αλλα δεν καταλαβαινω τι ειναι το φους κλπ κλπ.....
http://www.koe.gr/index.php/el/

• Like
Reactions: lamb-angelo

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
καλημερα σε ολους....μια γενικη ερωτηση....υπαρχει καποιο site να διαβασω τις ωρολογιες σχετικα με το IPO???διαβαζω τα διαφορα που γραφεται αλλα δεν καταλαβαινω τι ειναι το φους κλπ κλπ.....
φους ειναι το "διπλα" στα γερμανικα.
διαφορες εντολες στα γερμανικα μπορεις να τις διαβασεις στα παρακατω links:
http://www.worldclassgsd.com/Tips_Resources_For_German_Shepherds/Command_Words.htm

http://german.about.com/library/blhkommando.htm

http://www.dog-training-excellence.com/german-dog-commands.html

http://germandogtrainingcenter.com/schutzhund-training-commands/

στο Link που παρεθεσε ο @vek μπορεις να βρεις τους κανονισμους των εξετασεων για ipo και bh. (αν και σε εμενα δεν ανοιγουν...)

• Like
Reactions: lamb-angelo

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
georgefrms.Ένας ενήλικας σκύλος με IPO μπορεί να γυρίσει σε φύλακα, μπορεί και όχι…. είτε μας αρέσει είτε όχι, υπάρχουν πολλά σκυλιά με IPO τα οποία δεν κάνουν…..
Υπάρχουν σκυλιά με IPO που έχουν φοβίες και ανασφάλειες και νιώθουν καλά μόνο όταν κινούνται και δαγκώνουν σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον…
Προσωπικά και επειδή ο συνδυασμός μαλινουά –φύλακας είναι από μόνος του αρκετά προβληματικός, θα έψαχνα εκτροφείο που να εκτρέφει γραμμές φύλακα.

Σου παραθέτω και ένα βιντεάκι για την ιστορία της φυλής, νομίζω ότι θα το βρείς ενδιαφέρον..

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Ένας σκύλος με ipo μπορεί να μην είναι φύλακας? Βλέπω εκτροφεία κυρίως του εξωτερικού και το διαφημίζουν πολύ. Είμαι διατεθημένος να πληρώσω τόσα χρήματα για να έχω σοβαρές πιθανότητες να μου βγεί ο σκύλος σύμφωνα με τις ανάγκες μου. Δεν θα ήθελα να το αφήσω εντελώς στις πιθανότητες.
Ναι υπαρχει περιπτωση να μην ειναι φυλακας και να κανει ιπο!Οσα λεφτα και να δωσεις δεν σου εξασφαλιζουν αυτο που θες...Το ψαξιμο και η τριβη με το "αντικειμενο" θα σε βοηθησει...
Το μεθεπομενο σκ εχει αγωνες καλο για εσενα θα ηταν να πας.(εγω θα ειμαι λογικα,αλλα δεν ξερω τπτ απο μαλινουα)

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
και που μπορώ να βρω έναν σκύλο που να έχει τα βασικά ένστικτα τη φυλής του ?
αν οι εργασιακές γραμμές δεν το έχουν, και οι καθαρά μορφολογικές γραμμές δεν το έχουν , που μπορεί να ψάξει κάποιος ?
εγώ μπερδεύτηκα, δεν ξέρω για τους υπόλοιπους :( .
καποιες γραμμες το εχουν περισσοτερο.
καποια κουταβια της τοκοομαδας θα το εχουν περισσοτερο.
και παει λεγοντας...

επισης, ειναι και θεμα drives.
καποιες πολυ sport γραμμες εχουν δωσει εμφαση στο Prey και εχουν μειωσει τα υπολοιπα drives(defense-fight).

την βλεπω την δουλεια, θα γυρισουμε σε συζητηση περι κυριαρχικων σκυλιων και μετα θα εχουμε τα κλασσικα "θεματα"...:LOL:

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
και που μπορώ να βρω έναν σκύλο που να έχει τα βασικά ένστικτα τη φυλής του ?
αν οι εργασιακές γραμμές δεν το έχουν, και οι καθαρά μορφολογικές γραμμές δεν το έχουν , που μπορεί να ψάξει κάποιος ?
εγώ μπερδεύτηκα, δεν ξέρω για τους υπόλοιπους :( .
Για γερμανικα μπορω να σε βοηθησω :D:D:D:D

• Like
Reactions: ripper2.1

georgefrms

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2016
106
67
Μάλιστα... ενδιαφέροντα όλα αυτα, αλλά και απογοητευτικά! Τα μισά εκτροφεία μιλάνε για πρότυπο/εκθεσιακό και τα άλλα μισά μιλάνε για IPO. Δεν βρίσκω κάποιο που να είναι προσανατολισμένο στην φυλαξη/προσωποφύλαξη. Μόνο το black necks στην σουηδία αλλά και αυτό πουλάει λίγο IPO.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
μάλιστα , δηλαδή δεν υπάρχει ελπίδα ;)
οι μισοί καταστρέφουν τον σκύλο για να πιάσουν το μορφολογικό πρότυπο και οι άλλοι μισοί για να πάρουν πάνω από 90 στο παγκόσμιο :( αυτό λέμε ? και αυτό ισχύει μόνο στα μαλί ? η και στις άλλες φυλές ? δηλαδή μπορώ να βρω ένα μποξερ ? ενα ΓΠ ? ενα γκρενενταλ ? ενα ντοπερμαν ? κατι μία φυλή που να εχει τα βασικά της ενστικτα ή οχι

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
απο οτι θυμαμαι το Black necks "διαφημιζει" οτι τα σκυλια του ειναι καταλληλα για στρατο-αστυνομια.

δεν νομιζω οτι θα ηθελες κατι τετοιο...

ps: παντως ειναι απο τις ελαχιστες φορες που δεν εγιναν οι κλασσικες ερωτησεις (γιατι θελεις φυλακα, ξερεις τις υποχρεωσεις του, ποια ειναι η εμπειρια σου κτλ)

• Like
Reactions: Orilis

lamb-angelo

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2012
106
99
40
κορυδαλλος
georgefrms.Ένας ενήλικας σκύλος με IPO μπορεί να γυρίσει σε φύλακα, μπορεί και όχι…. είτε μας αρέσει είτε όχι, υπάρχουν πολλά σκυλιά με IPO τα οποία δεν κάνουν…..
Υπάρχουν σκυλιά με IPO που έχουν φοβίες και ανασφάλειες και νιώθουν καλά μόνο όταν κινούνται και δαγκώνουν σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον…
Προσωπικά και επειδή ο συνδυασμός μαλινουά –φύλακας είναι από μόνος του αρκετά προβληματικός, θα έψαχνα εκτροφείο που να εκτρέφει γραμμές φύλακα.

Σου παραθέτω και ένα βιντεάκι για την ιστορία της φυλής, νομίζω ότι θα το βρείς ενδιαφέρον..
αυτο το προβληματικος πως το ενοεις?ρωταω γιατι με ενδιαφερει το θεμα μαλινουα-φυλακας και η αληθεια ειναι οτι εχω μπερδευτει αρκετα και εγω σαν τον φιλο παραπανω....

Ναι υπαρχει περιπτωση να μην ειναι φυλακας και να κανει ιπο!Οσα λεφτα και να δωσεις δεν σου εξασφαλιζουν αυτο που θες...Το ψαξιμο και η τριβη με το "αντικειμενο" θα σε βοηθησει...
Το μεθεπομενο σκ εχει αγωνες καλο για εσενα θα ηταν να πας.(εγω θα ειμαι λογικα,αλλα δεν ξερω τπτ απο μαλινουα)
αγωνες που ειχει ???

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
μάλιστα , δηλαδή δεν υπάρχει ελπίδα ;)
οι μισοί καταστρέφουν τον σκύλο για να πιάσουν το μορφολογικό πρότυπο και οι άλλοι μισοί για να πάρουν πάνω από 90 στο παγκόσμιο :( αυτό λέμε ? και αυτό ισχύει μόνο στα μαλί ? η και στις άλλες φυλές ? δηλαδή μπορώ να βρω ένα μποξερ ? ενα ΓΠ ? ενα γκρενενταλ ? ενα ντοπερμαν ? κατι μία φυλή που να εχει τα βασικά της ενστικτα ή οχι
βρισκεις, εννοειται οτι βρισκεις!

μην ξεχνατε οτι το Ipo ειναι Light μπροστα στο ring και στο nvbk.

ps: ενα σκυλι με πολυ prey μπορει να γινει φυλακας αλλα θα πρεπει να δουλευτει διαφορετικα και στο τελος θα ειναι μερικα κλικ πιο κατω απο καποιο αλλο που το εχει περισσοτερο.
τα καλα νευρα ομως ειναι βασικη προυποθεση σε οτι κ να θελεις να κανεις.

• Like
Reactions: TARA

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564

δηλαδη θες να μου πεις οτι ολα τα μαλι του ιπο δουλευουν με πρευ και δεν εχουν επιθετικοτητα.
οτι τα μαλι στο δαγκωμα ακομα και στο ιπο δεν μπορουν να βγαλουν επιθετικοτητα αλλα δουλευουν με πρευ,ολα.

σε παλαιοτερο ποστ σου αναφερεις με σιγουρια οτι ενας σκυλος που κανει ιπο γυρναει πολυ ευκολα στην σωματοφυλακη/φυλαξη..μη λεμε και ξελεμε.

αναφερεις φοβιες,αρα ανασφαλεια και προτεινεις να ψαξει γραμμες φυλακα (γραμμες φυλακα,γραμμες σπορ,γραμμες μορφολογικες,γραμμες πετ.....χεςιροτερα απο το γπ παμε) το οποιο σημαινει πιο πολυ ανασφαλεια στον σκυλο,πραγμα μαλλον επικυνδινο για τον εδω μελλοντικο ιδιοκτητη.χμμμμμ

το βιντεο το εχω δει αλλα ευχαριστω,το μονο που βλεπω στις φωτο ειναι οτι ακομα ειναι ιδια,εξωτερικα,σε αντιθεση με αλλες φυλες.

αυτος εδω ο σκυλος πως δουλευει αραγε;;;;

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
@george_gs Μεχρι και εγω που βιαζω καθε λεξη ξερω οτι ειναι ΣΤΟΝ Αυλωνα ρε!!!αχαχαχαχαχαχ
Φιλε μην απογοητευεσαι,ευκολο ειναι να βρεις!Το δυσκολο ειναι να κανεις την αρχη!

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
@george_gs Μεχρι και εγω που βιαζω καθε λεξη ξερω οτι ειναι ΣΤΟΝ Αυλωνα ρε!!!αχαχαχαχαχαχ
Φιλε μην απογοητευεσαι,ευκολο ειναι να βρεις!Το δυσκολο ειναι να κανεις την αρχη!
χαχαχαχαχα
ΣΩΣΤΟΣ!
το διορθωσα, Thanks!

κλασσικο λαθος, ενω το ξερω...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Τασο! με μπαταριες δουλευει! :ROFLMAO:

Φιλε στην θεση σου θα μιλουσα και με εκπαιδευτες που δεν εκτρεφουν αλλα δουλευουν με αυτα τα σκυλια, σιγουρα εχουν αποψη για το τι σκυλι βγαζει ο καθενας (μπας και αποφυγω την αυτο-διαφημιση δλδ)
(Θα ρωτουσα σιγουρα και τον Σωτηρη απο drive unlimited.)

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Τασο! με μπαταριες δουλευει! :ROFLMAO:
με π@π@ρια δουλευει
γιατι οταν καταλαβουν οτι οτι δωσεις στο μαλι αυτο θα παρεις θα ειναι αργα.
ασχετα απο τε γεννετικο του
αν το δουλεψεις με πρευ,με πρευ θα παει
αν το δουλεψεις με κοντρα,με κοντρα θα παει
αν το δουλεψεις με επιθετικοτητα,με επιθετικοτητα θα παει
αν το δουλεψεις στην αμυνα,με αμυνα θα παει
αν το δουλεψεις με βια,με βια θα παει
..........................................

με ολα τα μετα επακολουθα που βρισκουν και λενε

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Nαι Τάσο αλλα επειδη τα Μαλι αν δεν εχουν το γεννετικο υλικο που πρεπει,και δεν δουλευτουν σωστα.θα υπαρξει προβλημα(εχω δει δυο τετοια...δεν βρισκω λογια να περιγραψω πως ενιωσα οταν τα ειδα)η εικονα τους ηταν απο τις πιο ασχημες που εχω δει σε σκυλο :mad::(:mad::(

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αν ξυπνησει ο Τασος με νευρα .. με νευρα θα παει..

νταξει ρε φιλε, δε διαφωνησαμε πουθενα.. ξυπνησα με κεφια, με κεφι θα παει!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι