Το συγκεκριμενο εκτροφειο ειναι απο τα παρα πολυ καλα που εκτρεφουν εργασιακους γ.π.Τα κουταβια κοστιζουν περιπου 700 ευρω απο οσο γνωριζω αλλα λογικα μετραει και η ποιοτητα της γεννας.Η αποψη μου ειναι οτι αν ειναι πρωτος σου σκυλος καλυτερα να παρεις ενα μορφολογικο γ.π.Οι εργασιακοι ειναι σκυλοι φτιαγμενοι για σπορ και εχουν πολυ μεγαλα επιπεδα ενεργειας(σαν τα μαλινουα)και θελουν καθημερινα αρκετη ωρα εκτονωσης.Αν εισαι διατεθιμενος να κανεις καποιος σπορ(συνηθως τα παιρνουν για το ιπο)να προχωρησεις στην αγορα.Αν παλι τον θες για παρεα νομιζω δεν ειναι το καταλληλο σκυλο.Για το κουταβι δεν μπορω να σου πω αν ειναι καλο η κακο ο πατερας φαινεται καλος αλλα νομιζω ειναι μια μετρια γεννα.Αφου θες να ασχοληθεις με σπορ καλυτερα να παρεις κουταβι απο μια αλλη γεννα.Γιατι δεν παιρνεις ενηλικο.Το κοστος του ειναι πολυ μικροτερο απο το να παρεις ενα κουταβι να το μεγαλωσεις κτλπ.Παρε ενηλικο που εχει καποια εμπειρια στο σπορ και ξεκινα να το δουλευεις εσυ.
Κυριάκο ο σκυλί κοστίζει παραπάνω από όσα λες και επίσης θα πρέπει να υπολογίσεις και τα μεταφορικά του.
Ο πρώτος μου σκύλος δεν είναι έχω ήδη ένα μαυρο labrador 8 χρονών το οποίο ναι μεν δεν είναι τόσο απαιτητικό όσο ένας εργασιακός ΓΠ αλλά δεν παύει να είναι ένα σκυλί το οποίο ζει μαζί μου 8 χρόνια.
Να σου πω επίσης ότι παρόλο που είναι ένα σκυλί με πολύ χαμηλή δραστηριότητα και ενέργεια οι καλές μας βόλτες ειναι 6χλμ.
Επίσης έχω την εντύπωση ότι ο ΓΠ διαφέρει από το μαλινουά, είναι ένας σχετικά ποιο ήρεμος σκύλος και ήσυχος στην διαβίωση και ιδανικότερος για οικογένεια.
Από τη άλλη προτιμώ έναν "εργασιακό" ΓΠ από λιγότερο δυνατά αίματα αφού δεν με ενδιαφέρουν οι τίτλοι και οι διακρίσεις αλλά ποιο πολύ η προσωπική ενασχόληση με το σκυλί.
Όσο για την ηλικία το σκυλί αυτή τη στιγμή είναι 6.5 μηνών