Γνώμες για Γ.Π

pmike

Member
18 Δεκεμβρίου 2011
22
2
εχεις βρει εκπαιδευτη στην περιοχη σου....σκυλια υπαρχουν ...εκπαιδευτες που να μας βολευουν σε τιμη σε τοποθεσια και να εχουμε ευκολη προσβαση ομως ειναι ενα μεγαλο προβλημα...για μενα ηταν μεγαλυτερο προβλημα ο εκπαιδευτης παρα το κουταβι...
όχι δεν έχω βρει..έχω απλώς παρακολουθήσει ένα σεμινάριο στο Dog Talk - Owners Psychology School το οποίο μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.Εννοώ ότι μου άρεσε η προσέγγιση του συγκεκριμένου εκπαιδευτή.

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
βασικα ψαξε λιγο να δεις τι θα κανεις αληθεια στο λεω οταν θα εχεις ενα σκυλο ενερτζαιζερ μεσα στο κτημα σπιτι χωρο σου και δεν θα του αρκει το μαθημα Β.Υο σκυλος εργασιας θελει δουλεια και εκπαιδευτη βαρβατο για να πεις οτι θα παρεις σκυλο εργασιας το ταπεραμεντο αυτου του σκυλου ειναι πολυ ψηλα.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Το συγκεκριμενο εκτροφειο ειναι απο τα παρα πολυ καλα που εκτρεφουν εργασιακους γ.π.Τα κουταβια κοστιζουν περιπου 700 ευρω απο οσο γνωριζω αλλα λογικα μετραει και η ποιοτητα της γεννας.Η αποψη μου ειναι οτι αν ειναι πρωτος σου σκυλος καλυτερα να παρεις ενα μορφολογικο γ.π.Οι εργασιακοι ειναι σκυλοι φτιαγμενοι για σπορ και εχουν πολυ μεγαλα επιπεδα ενεργειας(σαν τα μαλινουα)και θελουν καθημερινα αρκετη ωρα εκτονωσης.Αν εισαι διατεθιμενος να κανεις καποιος σπορ(συνηθως τα παιρνουν για το ιπο)να προχωρησεις στην αγορα.Αν παλι τον θες για παρεα νομιζω δεν ειναι το καταλληλο σκυλο.Για το κουταβι δεν μπορω να σου πω αν ειναι καλο η κακο ο πατερας φαινεται καλος αλλα νομιζω ειναι μια μετρια γεννα.Αφου θες να ασχοληθεις με σπορ καλυτερα να παρεις κουταβι απο μια αλλη γεννα.Γιατι δεν παιρνεις ενηλικο.Το κοστος του ειναι πολυ μικροτερο απο το να παρεις ενα κουταβι να το μεγαλωσεις κτλπ.Παρε ενηλικο που εχει καποια εμπειρια στο σπορ και ξεκινα να το δουλευεις εσυ.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Υπερβάλουμε λίγο. Δεν λέω, έχει ενέργεια ο Γερμανικος ποιμενικός αλλά εδώ βλέπεις ανθρώπους που ζούνε με Setter και Pointer μια χαρά. Όσοι έχουν ζήσει με κυνηγόσκυλο καταλαβαίνουν. Άλλα πράγματα πρέπει να προσέχεις όταν κοιτάς τέτοια εκτροφής Γ.ποιμενικού.

Κυριάκο αναφέρεις συνέχεια τιμές. Κάποιος που ψάχνει σε τέτοιο επίπεδο σκύλο, το να πάει έξω να πάρει δεν τον ενδιαφέρει αν είναι +-200Ε. Τα κρητίρια επιλογής είναι άλλα και για μένα το χρηματικό μπορεί να είναι το τελευταίο που θα σκεφτώ.

pmike

Member
18 Δεκεμβρίου 2011
22
2
Το συγκεκριμενο εκτροφειο ειναι απο τα παρα πολυ καλα που εκτρεφουν εργασιακους γ.π.Τα κουταβια κοστιζουν περιπου 700 ευρω απο οσο γνωριζω αλλα λογικα μετραει και η ποιοτητα της γεννας.Η αποψη μου ειναι οτι αν ειναι πρωτος σου σκυλος καλυτερα να παρεις ενα μορφολογικο γ.π.Οι εργασιακοι ειναι σκυλοι φτιαγμενοι για σπορ και εχουν πολυ μεγαλα επιπεδα ενεργειας(σαν τα μαλινουα)και θελουν καθημερινα αρκετη ωρα εκτονωσης.Αν εισαι διατεθιμενος να κανεις καποιος σπορ(συνηθως τα παιρνουν για το ιπο)να προχωρησεις στην αγορα.Αν παλι τον θες για παρεα νομιζω δεν ειναι το καταλληλο σκυλο.Για το κουταβι δεν μπορω να σου πω αν ειναι καλο η κακο ο πατερας φαινεται καλος αλλα νομιζω ειναι μια μετρια γεννα.Αφου θες να ασχοληθεις με σπορ καλυτερα να παρεις κουταβι απο μια αλλη γεννα.Γιατι δεν παιρνεις ενηλικο.Το κοστος του ειναι πολυ μικροτερο απο το να παρεις ενα κουταβι να το μεγαλωσεις κτλπ.Παρε ενηλικο που εχει καποια εμπειρια στο σπορ και ξεκινα να το δουλευεις εσυ.
Κυριάκο ο σκυλί κοστίζει παραπάνω από όσα λες και επίσης θα πρέπει να υπολογίσεις και τα μεταφορικά του.

Ο πρώτος μου σκύλος δεν είναι έχω ήδη ένα μαυρο labrador 8 χρονών το οποίο ναι μεν δεν είναι τόσο απαιτητικό όσο ένας εργασιακός ΓΠ αλλά δεν παύει να είναι ένα σκυλί το οποίο ζει μαζί μου 8 χρόνια.
Να σου πω επίσης ότι παρόλο που είναι ένα σκυλί με πολύ χαμηλή δραστηριότητα και ενέργεια οι καλές μας βόλτες ειναι 6χλμ.

Επίσης έχω την εντύπωση ότι ο ΓΠ διαφέρει από το μαλινουά, είναι ένας σχετικά ποιο ήρεμος σκύλος και ήσυχος στην διαβίωση και ιδανικότερος για οικογένεια.

Από τη άλλη προτιμώ έναν "εργασιακό" ΓΠ από λιγότερο δυνατά αίματα αφού δεν με ενδιαφέρουν οι τίτλοι και οι διακρίσεις αλλά ποιο πολύ η προσωπική ενασχόληση με το σκυλί.

Όσο για την ηλικία το σκυλί αυτή τη στιγμή είναι 6.5 μηνών

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Η αποψη μου ειναι οτι αν ειναι να παρεις εργασιακο για σπορ θα παρεις ενα σκυλι πολυ καλο με τσιτα τα γκαζια.Αν ειναι να παρεις απο λιγοτερα δυνατα αιματα παρε ενα πολυ καλο μορφολογικο.Η επιλογη παντως ειναι δικη σου:)

pmike

Member
18 Δεκεμβρίου 2011
22
2
Κάποιος που αφιέρωσε χρόνο και έρευνα πάνω σ ένα τόσο σημαντικό κομμάτι όσο η πηγή απόκτησης σκύλου, σίγουρα θα κάνει το ίδιο για την μελέτη της φυλής του, τις ανάγκες της και την εκπαίδευσή του. Με το καλό να δεχτείς το νέο μέλος της οικογένειας, όταν κρίνεις εσύ ότι έχει έρθει η κατάλληλη χρονική στιγμή:)
Σε ευχαριστώ πολύ!:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Προσωπικά, χωρίς να έχω εμπειρία από εργασιακούς ΓΠ...αλλά από ότι έχω ακούσει και συζητήσει με ανθρώπους που γνωρίζουν...θα συμφωνήσω με τον Αυγέρη. Θεωρώ ότι ένα εργασιακό σκυλί έχει τελείως διαφορετικούς "κανόνες" ανατροφής από ότι ένας 'συμβατικός" σκύλος....Τελείως διαφορετικό πρόγραμμα και καθημερινότητα...μέχρι και συγκεκριμένο είδος ιδιοκτήτη Πχ. εγώ αν βρισκόμουν με ένα τέτοιο σκυλί στα χέρια μου θα το κατέστρεφα μέσα σε 1 μήνα...οπότε θα ήταν τεράστιο κρίμα για τον σκύλο...