Γνωμες για εκτροφεα με πιστοποιητικο ΚΟΕ..

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
με επεισες .. οπως και η zhivago.. να τον αποριψω ε ; αν ημουν κοντα, θα περναγα για βολτα κι ολας , αλλα μας χωριζουν και 5 - 6 ωρες.. παντως καλυτερα ενα σωστο μορφολογικο σκυλι χωρις εκπαιδευση, η ενα μετριο πχ με εκπαιδευση;..
καλυτερα σωστο σκυλι σε μορφολογια υγεια χαρακτηρα με σωτη εκπαιδευση

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά...τον άνθρωπο δεν τον ξέρω...αλλά εσέις τον ξέρετε και τον απορρίπτετε?
Εκτός αν έχετε τέτοιες γνώσεις για τα Μάλαμουτ...
Εγω είπα ότι ο kiban πρέπει να παει και να δει ο ίδιος...και να κρίνει μετά.
Με ποιά λογική βγάζετε τον τύπο κακό εκτροφεα?

Αλλά εγω ΜΟΝΟ ΣΤΑ GOLDEN που γνωρίζω ...θα έβγαζα κακό έναν εκτροφέα
Εδω έχουμε κάποιον που που εκ πρωτης όψης...δεν φάινεται λάθος..
Ρωτάω...δεν κάνω επιθεση σε κάποιον...:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
αυτο που σου μαυρισα αν το ηξερα, θα το επαιρνα με αυτο το "ελλατωμα" !

Τα τελευταία χρόνια οι εκτροφείς στοχεύουν σε Μάλαμιουτ μετρίου αναστήματος. Πράγματι, είναι οι καλύτεροι για την δουλειά (αντέχουν περισσότερο).

Άλλαξαν το πρότυπο της φυλής για να την προστατεύσουν από εκτροφείς σαν αυτόν στα Ιωάννινα.

Όμως συχνά γεννιούνται Μάλαμιουτ λίγο "γομάρια" που ο εκτροφέας δίνει φθηνά διότι δεν θα κερδίζουν στις εκθέσεις.

Αν δεν σε πειράζει το λίγο μεγαλύτερο Μαλ, πιθανό είναι αυτό να είναι το μοναδικό ελλάτωμα του κουταβιού που θα πάρεις (φθηνότερα) από το καλό εκτροφείο.

Όμως πρέπει να καταλάβεις ΚΑΛΑ γιατί αξίζει τα 1000/ κουτάβι ο καλός εκτροφέας, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να πάρεις κουτάβι του.

Γι' αυτό σου είπα "μάζεψε τα 1000" και βλέπουμε...

Πράγματι (όπως κατάλαβες κι εσύ) για 400 ευρώ δεν αξίζει το ρίσκο του "αμφίβολης ποιότητας" εκτροφέα.

Kiban

Well-Known Member
27 Μαϊου 2009
201
0
Ελλαδαρα!
Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά...τον άνθρωπο δεν τον ξέρω...αλλά εσέις τον ξέρετε και τον απορρίπτετε?

σωστη.. αλλα απο αποψη ρισκου που λεμε αν δεν εισαι γνωστης κι ολας.. ; πχ η τιμη ειναι πιο κατω και απο pet shop ..

check:
http://www.cheapet.gr/catalog/product_info.php/cPath/23_36/products_id/68

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com

Εγω ο, τι ειχα να πω, το ειπα ηδη. Εκ πρωτης οψεος εμενα μου φαινεται λαθος.
Ειπα επισης πως βαζω ψηλα τον πυχη.
Προσωπικα δεν θα αγοραζα απο αυτον τον εκτροφεα για τους λογους που προανεφερα.
Δε μου γεμιζει το ματι, ουτε μου εμπνεει καποια εμπιστωσυνη.

Αλλοι μπορουν να το κρινουν διαφορετικα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά

Ξέρω ΚΑΛΑ τα Μάλαμιουτ (και τα γεννεολόγιά τους). Δεν πάει σε εκθέσεις γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πάει με τους σκύλους του (άκου 70-90 κιλά! δεν είμαστε καλά!). Έχει και μία θηλυκιά "σωστού" μεγέθους, αλλά έχει όλα τα άλλα ελλατώματα!

Αυτόματα αυτό τον κάνει BYB. Κατά τη γνώμη μου πάντα. Διαφωνείς;

Αν ήταν εκτροφέας με Γκόλντεν 65 κιλών (και ΦΟΥΛ στα λοιπά ελλατώματα) πως θα ένιωθες;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να συμφωνήσω η να διαφωνήσω σε κάτι που δεν γνωρίζω?
Ποιά είναι τα άλλα ελαττώματα που έχουν οι σκύλοι του εκτος από το βάρος τους?

Kiban

Well-Known Member
27 Μαϊου 2009
201
0
Ελλαδαρα!
Τα τελευταία χρόνια οι εκτροφείς στοχεύουν σε Μάλαμιουτ μετρίου αναστήματος. Πράγματι, είναι οι καλύτεροι για την δουλειά (αντέχουν περισσότερο).

Άλλαξαν το πρότυπο της φυλής για να την προστατεύσουν από εκτροφείς σαν αυτόν στα Ιωάννινα.

Όμως συχνά γεννιούνται Μάλαμιουτ λίγο "γομάρια" που ο εκτροφέας δίνει φθηνά διότι δεν θα κερδίζουν στις εκθέσεις.

Αν δεν σε πειράζει το λίγο μεγαλύτερο Μαλ, πιθανό είναι αυτό να είναι το μοναδικό ελλάτωμα του κουταβιού που θα πάρεις (φθηνότερα) από το καλό εκτροφείο.

Όμως πρέπει να καταλάβεις ΚΑΛΑ γιατί αξίζει τα 1000/ κουτάβι ο καλός εκτροφέας, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να πάρεις κουτάβι του.

Γι' αυτό σου είπα "μάζεψε τα 1000" και βλέπουμε...

Πράγματι (όπως κατάλαβες κι εσύ) για 400 ευρώ δεν αξίζει το ρίσκο του "αμφίβολης ποιότητας" εκτροφέα.
και αλλο να παρεις 12 μηνων ενα κουταβι που φαινονται τα πραγματα, και αλλο 2 μηνων αν δεν ξερεις απο κουταβια τετοιου ειδους.. αυτο μαλλον εννοεις οτι πρεπει να καταλαβω γιατι θαπληρωσω τα + του καλου εκτροφεα; επειδη θα μου δωσει καλο κουταβι;....

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Να συμφωνήσω η να διαφωνήσω σε κάτι που δεν γνωρίζω?
Ποιά είναι τα άλλα ελαττώματα που έχουν οι σκύλοι του εκτος από το βάρος τους?
Ανθρωπος που ζευγαρωνει σκυλια που ειναι μακρια απο το πρωτυπο ειναι σωστος εκτροφεας/ανθρωπος;
Πραγματικα απορω που το ειδες το "καλο" στην ιστορια και τι προσπαθεις να μας πεις...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Επειδή θα έχει χαλάσει τα τριπλά από τον κακό εκτροφέα για να γεννηθούν αυτά τα κουτάβια.

Επειδή θα ξέρει περισσότερα για τη φυλή από τον κακό εκτροφέα και θα έχει περισσότερα να σου μάθει.

Στοχεύει για καλύτερα κουτάβια συνεχώς, και ΠΛΗΡΩΝΕΙ γι' αυτό ΚΑΘΕ μήνα (όχι μόνο όταν έχει γέννα).

Επειδή θα σου δώσει καλύτερο σκύλο και καλύτερο Μάλαμιουτ.

Επειδή αν πάει κάτι στραβά, θα σου σταθεί όσο μπορεί, γιατί α) είναι ηθικός και β) -το κυριότερο- έχει να προστατεύσει την καλή του φήμη.

Kiban

Well-Known Member
27 Μαϊου 2009
201
0
Ελλαδαρα!
Ανθρωπος που ζευγαρωνει σκυλια που ειναι μακρια απο το πρωτυπο ειναι σωστος εκτροφεας/ανθρωπος;
Πραγματικα απορω που το ειδες το "καλο" στην ιστορια και τι προσπαθεις να μας πεις...
το προτυπο πως φαινετε ; ....

Kiban

Well-Known Member
27 Μαϊου 2009
201
0
Ελλαδαρα!
Επειδή θα έχει χαλάσει τα τριπλά από τον κακό εκτροφέα για να γεννηθούν αυτά τα κουτάβια.

Επειδή θα ξέρει περισσότερα για τη φυλή από τον κακό εκτροφέα και θα έχει περισσότερα να σου μάθει.

Στοχεύει για καλύτερα κουτάβια συνεχώς, και ΠΛΗΡΩΝΕΙ γι' αυτό ΚΑΘΕ μήνα (όχι μόνο όταν έχει γέννα).

Επειδή θα σου δώσει καλύτερο σκύλο και καλύτερο Μάλαμιουτ.

Επειδή αν πάει κάτι στραβά, θα σου σταθεί όσο μπορεί, γιατί α) είναι ηθικός και β) -το κυριότερο- έχει να προστατεύσει την καλή του φήμη.
με επεισες. σε αυτα τα επιχειρηματα δεν μπορω να αντισταθω.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν βλέπω τον λόγο να αναλύσω τα ελλατώματα των σκύλων. Είναι εκτός πρότυπου. Σε έκθεση θα είναι DISQUALIFIED. Δεν θα τα κοίταζε ΚΑΝ ο κρητής.

Γιατί αυτοί οι σκύλοι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν την δουλειά ενός Μάλαμιουτ.

Τα διπλάσια κιλά είναι ΠΟΛΥ μακριά από το πρότυπο της φυλής. Εκτός αυτού δεν έχουν το απαιτούμενο κόκαλο, εύρως στήθους και σχήμα κεφαλιού ή αυτιών (ανάλογα ποιόν σκύλο του κοιτάς). Ο μανδύας των περισσότερων σκύλων του είναι ΑΙΣΧΟΣ, πράγμα που δείχνει χαμηλής ποιότητας τριχώματος (τα Μαλ, δεν έχουν τέτοιο τρίχωμα όσο και να τα παραμελείς). Στην κίνηση αμφιβάλλω αν θα με εντιπωσίαζε ένα Μαλ τόσο "άγαρμπο", και οι πιο "νορμάλ" του σκύλα δεν έχει την πλάτη να κινηθεί σωστά....

Να συνεχίσω;
Κρίμα, ο άνθρωπος "κρύβει" τους σκύλους του να αποφύγει αυτού του είδους τις κρίσεις.

Last edited:

Kiban

Well-Known Member
27 Μαϊου 2009
201
0
Ελλαδαρα!
Δεν βλέπω τον λόγο να αναλύσω τα ελλατώματα των σκύλων. Είναι εκτός πρότυπου. Σε έκθεση θα είναι DISQUALIFIED. Δεν θα τα κοίταζε ΚΑΝ ο κρητής.

Γιατί αυτοί οι σκύλοι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν την δουλειά ενός Μάλαμιουτ.

Τα διπλάσια κιλά είναι ΠΟΛΥ μακριά από το πρότυπο της φυλής. Εκτός αυτού δεν έχουν το απαιτούμενο κόκαλο, εύρως στήθους και σχήμα κεφαλιού ή αυτιών (ανάλογα ποιόν σκύλο του κοιτάς). Ο μανδύας των περισσότερων σκύλων του είναι ΑΙΣΧΟΣ, πράγμα που δείχνει χαμηλής ποιότητας τριχώματος (τα Μαλ, δεν έχουν τέτοιο τρίχωμα όσο και να τα παραμελείς).
γενικα μιλαμε για υβριδιο; και αν ακολουθειτε αναπαραγωγη με μαλαμιουτ , πως γινεται υβριδιο - σκυλος ; :shock: μηπως παιζει ευγονικη ; ..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
γενικα μιλαμε για υβριδιο; και αν ακολουθειτε αναπαραγωγη με μαλαμιουτ , πως γινεται υβριδιο - σκυλος ; :shock: μηπως παιζει ευγονικη ; ..
Με έχασες τώρα.

Κακής ποιότητας Μάλαμιουτ είναι, απλά.
Τι νόμιζες, πως επειδή ένας σκύλος έχει πεντικρί, είναι αυτόματα και καλό δείγμα της ράτσας του;

ΚΑΜΙΑ σχέση.
Αν ήταν έτσι εύκολο, οι εκτροφείς δεν θα κοίταζαν ΠΟΙΟΥΣ σκύλους ζευγαρώνουν, παρά μόνο το αν είναι καθαρόαιμοι.

Οι εκθέσεις δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης (αφού ΟΛΟΙ είναι καθαρόαιμοι εκεί).

Ο εκτροφέας ο σωστός προσέχει ΚΑΙ το μέσα του σκύλου (χαρακτήρα) που ζευγαρώνει (και το μέσα των προγόνων) ΚΑΙ το έξω (αν αντιπροσωπεύει τη φυλή ΠΟΛΥ καλύτερα από το "μέσο όρο") ΚΑΙ την υγεία όλου του γεννεολογίου!

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
το προτυπο πως φαινετε ; ....
Alaskan Malamute Breed Standard

Ακόμα καλύτερα είναι αν έχεις τη δυνατότητα να πηγαίνεις να βλέπεις σε εκθέσεις, να το συνηθίσει το "μάτι" σου, μετά τα εκτός πρωτύπου σκυλιά θα σου φαίνονται χάλια... :)

Kiban

Well-Known Member
27 Μαϊου 2009
201
0
Ελλαδαρα!
Με έχασες τώρα.

Κακής ποιότητας Μάλαμιουτ είναι, απλά.
Τι νόμιζες, πως επειδή ένας σκύλος έχει πεντικρί, είναι αυτόματα και καλό δείγμα της ράτσας του;

ΚΑΜΙΑ σχέση.
Αν ήταν έτσι εύκολο, οι εκτροφείς δεν θα κοίταζαν ΠΟΙΟΥΣ σκύλους ζευγαρώνουν, παρά μόνο το αν είναι καθαρόαιμοι.

Οι εκθέσεις δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης (αφού ΟΛΟΙ είναι καθαρόαιμοι εκεί).

Ο εκτροφέας ο σωστός προσέχει ΚΑΙ το μέσα του σκύλου (χαρακτήρα) που ζευγαρώνει (και το μέσα των προγόνων) ΚΑΙ το έξω (αν αντιπροσωπεύει τη φυλή ΠΟΛΥ καλύτερα από το "μέσο όρο") ΚΑΙ την υγεία όλου του γεννεολογίου!
αχα .. ειδες χτες στο αλφα το εργο φρανκενσταιν που λεει τα κομματια που με εφτιαξες ειναι απο ανθρωπο, αλλα τι ποιοτητος.. σωστο αυτο που λες.... εγω το αποφασισα. τον απεριψα τον εν λογω κυριο www.malamutes.gr...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Παιδιά ΜΟΛΙΣ είδα το βίντεο!

Αυτό το κουτάβι είναι 30 ημερών.
Γιατί το μαλώνει; Περιμένει να "κάτσει καλά" τόσο μικρό;
Και με απειλή "χαστούκας". Καλός βλάκας είναι.

Και γιατί δεν είναι με τη μάνα του και τα άλλα του αδέρφια;

Ο εκτροφέας είναι στο κομπιούτερ;

Δεν πιστεύω να το έχει ήδη δώσει σε νέο σπίτι!

Πλάκα έχει που άλλα βλέπει ο Kiban (μιά χαριτωμένη σκηνή) και ΑΛΛΑ εγώ.