Γλιστράει

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η δικια μας εμπειρια.
Το πατωμά μας είναι πλακακι γυαλιστερο.
Με το σφυγγαρισμα με χλωρινη γινεται γυαλί και η πινσερινα μας κανει πατιναζ.
Αφου στραμπουληξε τα ποδαρακια της μερικες φορες, κοψαμε τα χημικα και πλεον μονο ζεστο νερο. Ενίοτε ελαχιστη χλωρινη.
Εμαθε και η Ζηνα και μετα το σφουγγαρισμα πάει λες και περπαταει πανω σε αυγα.
Η Ηρα δεν δειχνει να εχει τοσο σοβαρο προβλημα με τις πατουσάρες της.

Παλιά στρωναμε διαδρόμους (μακροστενα χαλάκια) και η Ζηνα πηγαινε από κει.

Τα νυχια τους δεν τα κοβω γιατι παμε συχνα στο κτημα και τους αρεσει να σκαβουν οπότε τα χρειαζονται. Επισης με το σκαψιμο τρωγονται και λειαινονται.

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Καλά, τα πινσεράκια σαν μπαλαρίνες είναι, δεν έχω ξαναδεί τόσο κομψό και φινετσάτο σκυλί...το ντόπερμαν ίσως σε μεγαλύτερη έκδοση!!!
Εντάξει, είναι πρόβλημα, πέρα από πλάκα.
Πάντως καταλαβαίνουν και τα ίδια νομίζω, κι εμένα ο δικός μου στα φρεσκοσφουγγαρισμένα πατάει "σαν σε αυγά'!...το τέρας!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λιζα βάλε χαλιά.
Πραγματικά είναι σοβαρό και μονο να σκεφτούμε τα σάλτα που κάνει το παιδι μπορεί πραγματικά να χτυπήσει.

Μην του κόψεις τα νύχια αν δεν είναι η ώρα τους.

Ούτε να το απομονώσεις στην κουζίνα από την στιγμή που έχει συνηθίσει να έχει όλο το σπίτι τόσα χρονια.

Βάλε χαλιά είναι η μόνη λύση.

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
αν του ντύσεις τα ποδαράκια με κάποιο υφασμα

δεν θα γλυστράει και θα σου κάνει και παρκέ :p:D

χουμορ black..:rolleyes:

μάλλον τα χαλιά δεν τα γλυτώνεις ..

Merry Christmas ..

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
κ εμένα η λώρυ γλιστράει στα πλακάκια εδώ στο Αγρίνιο, αλλά μετά από αλλεπάλληλες τούμπες έμαθε κ δεν πολυτρέχει :p
Πόσο άγαρμπο κ απρόσεκτο είναι ώρες-ώρες αυτό το σκυλί... δεν λέγεται:D:D:D

Ioulitsa

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
98
0
Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
Και εμένα ο δικός μου (όνομα δε λέμε...:D:D:D) γλυστράει επειδή έχουμε σανίδι κάτω και έβαλα ένα πολύ λεπτό καλοκαιρινο χαλί στο χωλ, σαν διάδρομο γιατί εκεί τρέχει σαν χαζό όταν μπαίνω στο σπίτι. Επίσης δίπλα στο κρεβάτι και στον καναπέ που ανεβαίνει έβαλα μικρά πατάκια για να ανεβαίνει χωρίς να γλυστράει!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σοβαρά? Τον πειράζει το γλυστρίδι? Το Μουφ τρελλαίνεται να γλυστράει!!:eek::eek::D:D:D Δεν κάνω πλάκα: θέλει να του πετάω πράματα στα γλυστερά πλακάκια και να τρέχει σα μουρλό και να φρενάρει και να τρώει τούμπες!:eek::eek::eek::cool::p:p:D:D:D Πάω στοίχημα μάλιστα ότι γελάει με το ύφος που παίρνει!:p:D:D

Είχε ένα επεισόδιο ο Caesar Millan, μάλιστα για ένα therapy dog που φοβότανε τα γλυστρήματα και συγκεκριμένα πατώματα. Το έστρωσε όμως.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Λιζα βάλε χαλιά.
Πραγματικά είναι σοβαρό και μονο να σκεφτούμε τα σάλτα που κάνει το παιδι μπορεί πραγματικά να χτυπήσει.
Ναι, είναι σοβαρό και απορώ γιατί τόση πλάκα σ' αυτό το topic!!! (Δεν ενοχλήθηκα μην παρεξηγηθεί κανείς, έχει όντως κάποιο γέλιο η υπόθεση). Όντως η μοκέτα είναι η μόνη λύση και ετοιμάζομαι να στρώσω τώρα που θα επιστρέψω.

α
Merry Christmas ..
Ευχαριστώ και στα δικά σας :D

Είχε ένα επεισόδιο ο Caesar Millan, μάλιστα για ένα therapy dog που φοβότανε τα γλυστρήματα και συγκεκριμένα πατώματα. Το έστρωσε όμως.
Μήπως να έστρωνε τα πατώματα καλύτερα αντί για το σκύλο?
Και γιατί σου κάνει τόση εντύπωση που τον πειράζει? Ναι, τον πειράζει πολύ, κι εμένα θα με πείραζε να μην μπορώ να περπατήσω μέσα στο σπίτι μου, να πέφτω κάτω και να κάνω αποτυχημένες απόπειρες να ανέβω στο κρεβάτι μου.
Είσαι σίγουρη ότι το Μουφ τρελαίνεται να γλιστράει? Το παιχνίδι, ναι, τον ενθουσιάζει - από κει και πέρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο να γλιστράει το σκυλί - είτε μικρόσωμο είτε μεγαλόσωμο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εντύπωση μου κάνει διότι δεν έχω δει προφανώς πόσο γλυστράει. Όσο για το Μουφ δε γλυστράει τόσο πολύ όσο μόλις περιέγραψες, αλλά θέλει όντως και με παρασύρει να του πετάω πράματα (συνήθως μπαλάκια ή αρκουδάκια) εκεί που γλυστράει διότι τρελλαίνεται και μετά έρχεται κατευθείαν πίσω για να μου φέρει το αντικείμενο που του έρριξα ώστε να του το ξαναπετάξω. Όταν βαρεθεί το παιχνίδι, ή άμα δεν τον ενθουσιάζει κάποια δραστηριότητα, απλώς σταματάει και δε φέρνει καν το αντικείμενο. Εννοείται ότι ποτέ δεν τον πιέζω, ούτε ήτανε ιδέα δικιά μου οι γλύστρες. Γενικά όμως το Μουφ τρελλαίνεται να τρέχει με αυτό το περίεργο αυστραλεζο-ποιμενικό τρέξιμο, να πέφτει και να κυλιέται κάτω. Καμιά φορά παίζει κυνηγητό με άλλα σκυλιά και τρέχει κουτρουβαλώντας πού και πού, είμαι σίγουρη επίτηδες, και μοιάζει σα να παίζει σε ταινία με πολεμικές τέχνες! Χάζι το κάνω κι εγώ κι οι άλλοι, είναι το αγαπημένο του παιχνίδι. Πραγματικά όμως αν δεν αισθάνεται καλά για κάτι, ή δεν του αρέσει, το σταματάει αμέσως και φυσικά δεν το πιέζω.

Μάλλον θα πρέπει να βάλεις όντως χαλιά, ή έστω χαλάκια εκεί που συχνάζει το σκυλί, άμα π.χ. θέλει να ανεβεί στο κρεβάτι ή τον καναπέ άμα τον αφήνεις. Ή μπορεί να συνηθίσει το περπάτημα στην καινούρια επιφάνεια.

Τέλος, όχι, δε μ' αρέσει εμένα προσωπικά να γλυστράω, π.χ. πέρσυ που έτριψα παρκέ και μάλιστα σε σκάλα έσκισα τον ώμο μου (rotator cuff tear) προσπαθώντας να πιαστώ από το κιγκλίδωμα για να μην πέσω και τώρα θέλει εγχείριση-κλειδαρότρυπα για να ράψουνε τον τένοντα και ούτε που θέλω να το σκέφτομαι διότι θέλει μετά έξι μήνες ξεκούραση και φυσιοθεραπεία και βαριέμαι.:) Οπότε αντιστέκομαι τη μαγνητική τομογραφία διότι όπως τους έχω πει όλο και κάτι θα μου βρει!:p Πλην όμως δεν είμαι Μουφ!:D:D

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Όχι Πηγή έστρωσα μια παλιομοκέτα και έβαλα και μερικά χαλάκια από τα μπάνια γύρω γύρω. Θα είμαστε καλά πιστεύω.
Loukia δεν είναι κακή ιδέα :p Θα λάβεις πρόσκληση :D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Να ερθουμε κι εμεις απο Ξανθη?
Ασε την Ηρα μια ωρα μεσα στο σπιτι και θα στο κανει το πατωμα ζαγρέ αντιολισθηρό.
Φυσικα καλυτερα να ασφαλισεις και το σπιτι σε καλη ασφαλιστικη.

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
Το ξεθάβω για να ρωτήσω: Ποιο είναι το κατάλληλο δάπεδο για ένα κουτάβι; Πχ πλακάκι εξωτερικού χώρου; Ακατέργαστο ξύλο;
Υπάρχει πρόβλημα με το γλίστρημα και σε μεγαλύτερη ηλικία?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ότιδήποτε δεν γλυστράει είναι καλό για μένα!
Καλή λύση είναι κατι πλαστικές-κουτσουκένιες μοκέτες που έχει αναφέρει η Dr Zhivago!

Για κουτάβια θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να μην γλυστράει, γιατί είναι δύσκολο να τα ελέγχεις πάντα να μην τρέχουν χοροπηδάνε κι άλλα κουταβίσια....
Αλλά κι ένας ενήλικος σκύλος, αν έχει πρόβλημα, αν δεν γλυστράει θεωρώ ότι επιβαρύνεται λιγότερο, αλλά ακόμα και ένας υγιής σκύλος είναι σίγουρα πιο άνετος αν δεν γλυστράει!
Απλά πλεον μπορούμε να τον ελέγξουμε να μην τρέχει και χτυπιέται μέσα οπότε ελλατώνονται τα προβλήματα!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.394
10.569
Athens
Καλή λύση είναι κατι πλαστικές-κουτσουκένιες μοκέτες που έχει αναφέρει η Dr Zhivago!
Dr. Zhivagooooooooooo!
Τι είναι αυτές και που τις βρίσκω? Σε χαλά/μοκετά? (Δεν έχω δει κάτι σε καουτσουκένια μοκέτα...)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σε ειδη μπανιου. Υπαρχουν λαστιχενια χαλακια αλλά και διαδρομοι με το μέτρο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
H Dr είχε πει ότι υπάρχουν στα μαγαζιά που πουλάνε μοκέτες και στα κόβουν με το μέτρο, αν θυμάμαι καλά για το δεύτερο.....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.394
10.569
Athens
Σε ειδη μπανιου. Υπαρχουν λαστιχενια χαλακια αλλά και διαδρομοι με το μέτρο.
Θα γεμίσω όλο το σαλόνι-κουζίνα με λωρίδες σε ...φλοράλ μοτίβο σε λαχανί-ροζ υπόβαθρο με κίτρινες κλάρες φτέρης? :eek: