Γλιστράει

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Περάσαμε τα ξύλινα πατώματα του σπιτιού με κερί και προέκυψε πρόβλημα. Ο σκύλος δεν μπορεί να περπατήσει, γλιστράει συνέχεια, τρώει τούμπες, πάει να ανέβει στο κρεβάτι και πέφτει κάτω κ.ο.κ. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι έχει τρομάξει. Σήμερα τον άφησα στη γιαγιά μου για όσο θα είμαι στη δουλειά γιατί φοβήθηκα μη σπάσει κανένα πόδι.
Δεν ξέρω πόσο καιρό θα είναι έτσι το πάτωμα, αλλά μέχρι τότε τι γίνεται? Δεν θέλω το σκυλί να μείνει στη γιαγιά μου για διάφορους λόγους και η λύση αυτή ήταν αυστηρά για σήμερα. Σκέφτηκα να βάλω μια μοκέτα και να τον έχω κλεισμένο στην κουζίνα για τις ώρες που θα λείπω. Ωστόσο, θέλω να είναι ελεύθερος στο σπίτι όσο είμαι εκεί και να κοιμάται, όπως πάντα μαζί μου στο κρεβάτι. Δεν θέλω να τον στενοχωρήσω. Άραγε μπορεί απ' αυτό να σπάσει κανένα πόδι? Ποια είναι η γνώμη σας?
(νομίζω είχαμε σχετικό topic αλλά δεν μπορώ να το βρω)

roi

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
56
0
Αθήνα - Παλλήνη
και εμένα το παθαίνουν στα πλακάκια, γιατι στο παλιό σπίτι είχαμε μοκέτα, μετακομίσαμε πριν από ένα χρόνο και κάτι. Όσο περνάει ο καιρός το συνηθίζουν, τώρα γλυστράνε μόνο οταν κανουν σαν τρελλά από χαρα, π.χ την ώρα του φαγητού.

Το πάτωμα φαντάζομαι οτι σιγά σιγά θα σταματήσει να γλυστράει γιατί θα φθείρεται, άλλα το κερί το βάλατε για να γυαλίζει (άρα γλυστράει περισότερο) το πάτωμα. Πιστεύω οτι θα το συνηθίσει το σκυλί, γιατί τώρα του φάνηκε απότομη η αλλαγή και θα μάθει να περπατάει στο νέο πάτωμα.

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
ξαναβαλε τα χαλια:D
θα τα εχεις και ετοιμα για τον χειμωνα:D
περα απο την πλακα ,ναι πιστευω μπορει να ραγισει,αν οχι σπασει το ποδι του.
το εχει παθει ενα καναρινι μου:(
να μου πεις αλλο καναρινι και αλλο σκυλος,ισως...

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα με τον ΄Αρη μόλις ξεστρώσαμε! Από κει που έτρεχε από δω κι από κει μεσ τη καλή χαρά, άρχισε να τρώει κάτι τούμπες, να τρακάρει σε πολυθρόνες και καναπέδες, να πέφτει τ΄ανάσκελα, ξέρεις. Και κατατρόμαξε φυσικά. Στην αρχή έπαψε να τρέχει, μετά άρχισε πάλι με το μαλακό (για να υπολογίσει μέχρι που τον παίρνει χωρίς να γλυστράει?). Τώρα έχει ξε-φοβηθεί τελείως και τρέχει όπως πριν, με τις τούμπες και τα αναποδογυρίσματά του.
Να υποθέσω πως είναι μικρός και ευλύγιστος και δεν έχει στραμπουλήξει κανένα πόδι? Δεν ξέρω. Πάντως όταν λείπουμε ,τα πρωινά δηλαδή, είναι κλεισμένος στο πάρκο του,οπότε δεν ανησυχώ.
Σε φώτισα θα μου πεις αλλά προσωπικά δεν πιστεύω πως κινδυνεύουν να σπάσουν ποδαράκια. Θα το συνηθίσει φαντάζομαι!

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
παντως οταν σκεφτομαι αυτες τις σκηνες με τις τουμπες πρεπει εχουν πολυ πλακα:D
εγω μαλλον θα ειχα πεθανει στο γελιο.
ειμαι κακια ε??

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ki o Γκογκολ το παθαινει στην Υδρα που έχει ξύλο κάτω....... μιλάμε οταν φρενάρει απότομα πατινάρει για τουλάχιστον 5 μέτρα και μετά τον σταματάει ο τοίχος! Ειδικά οταν έρχεται με φορα κατεβαίνοντας τη σκάλα..... Δεν κανει να το λέω, αλλά ριχνουμε το γέλιο της αρκούδας.... μάλλον γι'αυτο το έχει συνδιάσει με κάτι ευχάριστο και δε φοβάται, ισα ίσα χαίρεται που μας βλέπει να γελάμε..... δε μπορώ να πω οτι φοβάμε μη χτυπήσει, είναι πολύ ανθεκτικός.... τις προάλλες πήδηξε από μια μάντρα τρία μέτρα.... (περπάταγε δίπλα μου εγώ στο δρόμο κι αυτός πάνω στη μάντρα και σιγά σιγά ψήλωνε η μάντρα και μετά αντι να γυρίσει πίσω να κατέβει απο το χαμηλό μέρος, πήδηξε επι τόπου!!!:eek::eek: Καλά μιλάμε έφαγε τα μούτρα του!!! Ευτηχώς που είχε χωμα απο κάτω ...... αλλά δεν έσπασε τίποτα.... και δεν έδειξε να κατάλαβε ότι τρεχει κάτι.... συνέχισε απτόητος.... (μήπως πρεπει να τον πάω για agility?? είναι ατρόμητος με κάτι τέτοια!)

Μετά απ'ολη αυτή την λογοδιαρροια, η συμβουλή μου είναι: μην εισαι υπερπροστατευτική και πρόσεξε να μην του μεταδωσεις το φοβο/ανησυχία σου!!!!:):):)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Όχι μωρέ κι εγώ γελούσα στην αρχή... Αλλά μου κόπηκε απότομα το γέλιο σε μια αρκετά σοβαρή τούμπα που έφαγε και πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη. Το σκυλί ταλαιπωρείται, δεν διασκεδάζει.
Υπ' όψιν δεν είχε ποτέ πρόβλημα όταν βγάζαμε τα χαλιά. Τώρα με το κωλοκερί προέκυψε...

Edit: Πηγή το σκυλί τρόμαξε από μόνο του, δεν του μετέδωσα τίποτα εγώ. Ούτε τον κανακεύω παραπάνω απ' ό,τι συνήθως ούτε τίποτα. Όμως δεν ξεχνάω πως είναι σκύλος μεγάλος σε ηλικία, με πρόβλημα στην επιγονατίδα. Κι έχει κάτι πόδια σαν ξυλαράκια.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Όχι μωρέ κι εγώ γελούσα στην αρχή... Αλλά μου κόπηκε απότομα το γέλιο σε μια αρκετά σοβαρή τούμπα που έφαγε και πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη. Το σκυλί ταλαιπωρείται, δεν διασκεδάζει.
Υπ' όψιν δεν είχε ποτέ πρόβλημα όταν βγάζαμε τα χαλιά. Τώρα με το κωλοκερί προέκυψε...
Αντε καλέ δεν παθαίνει τίποτα!! Σκύλος είναι, κι ας είναι και κανισάκι! (φάτα τώρα!:p:p:p ). Θα μάθει αυτός να πηγαίνει πιο σιγά...... αν θέλεις δειξε του, με λουράκι, ότι αν πηγαίνει σιγά, δεν τρώει τούμπες.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Edit: Πηγή το σκυλί τρόμαξε από μόνο του, δεν του μετέδωσα τίποτα εγώ. Ούτε τον κανακεύω παραπάνω απ' ό,τι συνήθως ούτε τίποτα. Όμως δεν ξεχνάω πως είναι σκύλος μεγάλος σε ηλικία, με πρόβλημα στην επιγονατίδα. Κι έχει κάτι πόδια σαν ξυλαράκια.
Καλά καλα.... παω πάσο...... :):) Αλλά σαν τι να κάνεις δηλαδή? Να ξαναβάλεις χαλιά? Η να βγάλεις το κερί?? Αμα το πατήσετε λίγο, θα στρώσει.... μέχρι τότε, πρεπει να κανει υπομονή ο μικρός.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Θα βοηθούσε λέτε να του κόψω τα νύχια? Τελευταία φορά του τα κόψαμε πριν από μήνες, έχουν φθαρεί αρκετά και δεν υπάρχει ανάγκη. Σκέφτομαι όμως, για μια φορά να του τα κοντύνω αρκετά μήπως τον διευκολύνει (δεν θα το κάνω μόνη μου βέβαια, ο groomer θα το αναλάβει αν είναι).
Σκύλος είναι, κι ας είναι και κανισάκι! (φάτα τώρα!:p:p:p )
αχαχαχαχαχαχαχααααααα

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
παντως οταν σκεφτομαι αυτες τις σκηνες με τις τουμπες πρεπει εχουν πολυ πλακα:D
εγω μαλλον θα ειχα πεθανει στο γελιο.
ειμαι κακια ε??
Αμ εμείς τι κάνουμε νομίζεις? Μετά το πρώτο σοκ (αγάπη μου πόνεσες?), το ρίχνουμε στο γέλιο. Και σκέφτομαι...ξέρεις τι αποφόρτιση είναι να μπαίνεις στο σπίτι σκασμένη από τη ζέστη,το λεωφορείο,τη φασαρία, τη δουλειά, τους γέρους και να σε υποδέχεται στην πόρτα η φατσούλα που από τη χαρά της αρχίζει να τρέχει γύρω γύρω και να κάνει κωλοτούμπες???
Θες δεν θες τα ξεχνάς όλα και γελάς!
' Ασε που κανείς άλλος δεν κάνει τόσες χαρούλες που γυρίζεις στο σπίτι!!!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Θα βοηθούσε λέτε να του κόψω τα νύχια?
Γιατί? Ακούς τικι τικι όταν περπατάει? (κανονικά δεν πρεπει να ακούγεται...... αν ακούγεται είναι ώρα για κοψιμο ούτως ή άλλως..... αν δεν ακούγεται δεν ακουμπανε στο πάτωμα οπότε δεν θα κάνει διαφορά.)

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Βάλε χαλιά-διαδρόμους αν έχεις από εκεί που περνάει και προσοχή, δεν είναι αστείο πραγματικά μπορεί να χτυπήσει αν γλυστράει πάρα πολύ. Το κερί θα αργήσει να πάψει να γλυστράει....

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Γιατί? Ακούς τικι τικι όταν περπατάει? (κανονικά δεν πρεπει να ακούγεται...... αν ακούγεται είναι ώρα για κοψιμο ούτως ή άλλως..... αν δεν ακούγεται δεν ακουμπανε στο πάτωμα οπότε δεν θα κάνει διαφορά.)
Αν ακούγονται δηλαδή θέλουν κόψιμο? Εμείς έχουμε πλακάκια αλλά σε ξύλινο πάτωμα ακούγονται τα νύχια της και την τελευταία φορά που ρώτησα τον κτηνίατρο αν θέλουν κόψιμο μου είπε όχι.:confused:

roi

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
56
0
Αθήνα - Παλλήνη
θα συνηθίσει, άλλα πρόσεχε όταν κάνει χαρούλες να μην χτυπήσει, γιατί και λόγω ηλικίας και λόγω επιγονατίδας έχει εύαισθησία. μια ιδέα είναι να του βάλεις και κάποιο χαλί ή μοκέτα, κοντά στην είσοδο ή οπού τον βολεύει, για να έχει ένα σημείο που να μην γλυστράει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog