Για μία ακόμα φορά... Help με το "λουκάνικο!"

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ο Pluto ετσι κι αλλιώς "κλεισμένος" θα είναι είτε αυτό λέγεται αυλή, είτε βίλλα, είτε διαμέρισμα ή crate.
Οπότε αυτό που μπορούμε εμείς σαν ιδιοκτήτες να προσφέρουμε στα σκυλιά για να νιώσουν πιο "ελεύθερα" είναι η βόλτα. Εφόσον τον πηγαίνεις 3-4 φορές έξω ο σκύλος δεν θα νιώσει ποτέ του περιορισμένος ψυχικά.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ειδικά τα αδέσποτα είναι όντως θεόχοντρα, γιατί η μόνη "φροντίδα" που τους παρέχει ο κόσμος [για να κοιμάται ήσυχος], είναι να τα ταίζει.
Ολοι. Ολη μέρα.
Φαινεται Μαρια μου οτι μονο στην Ξανθη ειναι αδυνατα τα αδεσποτα...
Ποτέ δεν πετυχα κανεναν να τα ταϊζει...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.838
20.182
Το άλλο άκρο τελείως :mad:
Μόνο μέσες καταστάσεις δεν έχουμε σ'αυτή την χώρα :mad:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ναι! Προτιμώ τη στείρωση απο το crate. Τρελός ε; :) Δεν μπορώ να σκεφτώ τον Pluto κλεισμένο στο κλουβί. Όταν λείπουμε τον αφήνουμε απλά στο hall και τα κάνει εκεί. Αν τον αφήνουμε στο crate δε θα τα κάνει μες στο crate; Και θα πρέπει να τον βάζω στο crate και όταν είμαι μαζί του; Δεν το θέλω το crate. Μου χαλάει και τη διάθεση και την αισθητική. Είναι ακριβό και δεν έχω και χώρο να το βάλω. Επίσης δεν είναι κουτάβι, δεν ξέρω αν θα το δεχτεί. (έχω μαζέψει όλα τα αρνητικά απο ότι κατάλαβες, χαχα).
Και το χολ που τον αφήνεις είναι ένα τεράστιο crate!Το μόνο μείον όμως το χολ είναι ότι ο σκύλος μπορεί να κινηθεί παρ'αυτά και να στην κάνει την ζημιά(κατουρήσει/αφοδεύσει)!

Εγώ θα σου πω να μην πάρεις crate!Θα σου πω να τον βάζεις, σε κάποιον μικρό χώρο και να τον αφήνεις εκεί!
Για να κάτσει ήρεμα βέβαια προϋποθέτει να έχει εκτονωθεί ο σκύλος!Και όταν λέω να εκτονωθεί εννοώ να τον έχεις λιώσει έξω στο παιχνίδι κτλ!Δοκίμασε μια Κυριακή(αν έχεις ελεύθερη Κυριακή) και πηγαίνετε κάπου ολοήμερη εκδρομή ή καθίστε έξω πολλές ώρες!
Για φέρ'τον σπίτι το απογευματάκι/βραδάκι, βάλτον να φάει να πιει νερό και να δεις μετά πως θα κάτσει ήρεμα!Όχι μόνο δεν θα διαμαρτυρηθεί, κιχ δεν θα ακουστεί!Βάλ'τον στο crate,σβήσε τα φώτα και πήγαινε για ύπνο!Ούτε που θα ακουστεί!Αν ακουστεί, άσ΄τον, φύγε μην του δίνεις σημασία, θα σταματήσει κάποια στιγμή, από την κούραση δεν θα έχει κουράγιο ούτε να γαβγίσει!

Γιώργο θέλει συνδυασμός πολλών πραγμάτων, θέλει πρόγραμμα φαγητού, βόλτας, ανάγκης, ξεκούρασης, ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑΣ κτλ!

Τώρα σου φαντάζει δύσκολο γιατί ο σκύλος δεν έχει πρόγραμμα!Τουλάχιστον στην τουαλέτα του δεν έχει!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο Πλουτο από ο,τι φαινεται σημαδευει σε μερη που σου ανηκουν για να σου τραβηξει την προσοχη.

Σκεψου αν και κατά ποσο ασχολεισαι σοβαρα μαζι του. Πιθανον χρειαζεται περισσοτερη εκτονωση και επαφη μαζι σου.

Δωσε του πραγματική σκηση και εκτονωση, ακριβως όπως ειπε ο Στελιος, και όχι τρεις μικρες αδιαφορες βολτουλες τη μερα.

Μετα από το «ατυχημα», δεν ωφελει να τον μαλωσεις, εκτος κι αν ακομα δεν εχει καταλαβει καλα πού κανουμε την αναγκη μας, δηλαδη εξω.

Απεναντιας, αν τον μαλωσεις, σημαινει ότι καταφερε να σου τραβηξει την προσοχη, εστω και με ασχημο τροπο. Θεωρει ότι είναι καλυτερα να τον μαλωνεις παρα να τον αγνοεις.

Οπότε (κάνεις ότι) αγνοεις το «ατυχημα» και δεν το κάνεις καθολου θεμα. Θα δει πως με το μαρκαρισμα δεν κερδισε απολυτως τιποτα.

Εφοσον δεν θελεις με τιποτα να τον βαλεις σε crate, υπαρχει κατι ακομα που θα σε βοηθησει αφανταστα.

Σοβαρη ιεραρχια και σοβαρη δουλεια στην υπακοη. Αλλά κι αυτό είναι άλλος μεγαλος αγωνας που θελει δουλεια και συνεπεια από μερους σου.

Αν εχουμε δυσκολο σκυλι (οποιαδηποτε κι αν είναι η δυσκολια), πρεπει να δουλεψουμε σκληρα και σε πολλα επιπεδα.

Επισης, χρειαζεται επιτηρηση συνεχεια.
Αυτό είναι άλλο ένα θεμα που εχει να κανει με την αρχηγια. Ξερεις ανα πασα στιγμη πού βρισκεται και τι κανει, κι εσυ επιτρεπεις τι θα κανει, πότε θα το κανει, πώς θα το κανει. Ελεγχος των παντων.
Πιστεψε με, αυτό στη διαρκεια θα τον ηρεμησει, γιατι θα αισθανεται ότι αλλος κανει κουμαντο.

Ηδη ο σκυλος είναι αρκετα μεγαλος και επρεπε να ειχες ξεκινησει νωριτερα.
Δεν εχει σημασια η παλια δυσαρεστη ζωη του. Τωρα εχει μιαν άλλη ζωη, μαζι σου, και πλεον η δικια σου ζωη γινεται δυσαρεστη.

Καποια πραγματα πρεπει να τα κάνεις φιλε Γιωργο, οσο κουραστικα ή δυσαρεστα κι αν ακουγονται.
Αλλιως θα φτασεις σε μεγαλο βαθμο αγανακτησης, και μπορει αυτό να σε οδηγησει σε πολύ δυσαρεστες ενεργειες ή αποφασεις.

Εν κατακλειδι και περιληπτικα, και εφοσον θα ημουν σιγουρος ότι δεν τιθεται θεμα δυσνοησης και «παρεξηγησης» για το πού «τα κανουμε», ότι δεν υπαρχει θεμα υγειας, ότι του φτανουν σαν οργανισμο τρεις τουαλετες τη μερα, και ότι η διατροφη του δεν προκαλει συχνη τουαλετα:

θα τον «ψοφουσα» στην κουραση,
θα επαιζα μαζι του οσο περισσοτερο μπορω,
θα γινομουν αρχηγος του περα από κάθε αμφισβητηση,
θα του εκανα σοβαροτατη υπακοη χωρις όμως τρελλη πιεση και αγριες διορθωσεις
θα τον επιτηρουσα σε στενο κλοιό,
δεν θα εδειχνα την λυπη μου όταν τον πιεζω,
θα εκοβα τις πολλες γλυκες,
θα αδιαφορουσα επιδεικτικα για τα μαρκαρισματα