Ο Pluto είναι 2 χρονών. Οι περισσότεροι εδώ ξέρετε την ιστορία του, που τον πήρα απο το προηγούμενο αφεντικό του κλπ. Τους τελευταίους 20 μήνες που τον έχω το μόνο πρόβλημα που με ταλαιπωρεί ακόμα είναι το θέμα της τουαλέτας. Ξέρω οτι το συγκεκριμένο θέμα έχει αναφερθεί δεκάδες φορές εδώ στο forum αλλα πραγματικά δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ! Τον βγάζω 3 φορές την ημέρα έξω. Τα κάνει και έξω αλλά σίγουρα θα κρατήσει μερικά να τα κάνει και μέσα. Έχει κυρίως ένα συγκεκριμένο μέρος στο wc που τα κάνει αλλά αρκετά συχνά τα κάνει και σε διάφορα μέρη στο σπίτι. Το πιο τραγικό είναι με τα κρεβάτια. Δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές έχει κατουρήσει στα μαξιλάρια της μάνας μου και στο πάπλωμά μου. Σήμερα μου κατούρησε το ποδήλατό μου στην είσοδο και πάλι το πάπλωμα. Να πω οτι δεν είχα δοκιμάσει τα πάντα όταν ήταν κουτάβι; Λιγουδιές του ετοίμαζα και του έδινα όταν τον έβγαζα έξω, full επιβράβευση όταν κατουρούσε και δεν έδινα σημασία όταν τα έκανε μέσα. Κάποιες φορές τον τιμωρούσα βάζοντας τον σε κάποιο δωμάτιο αλλά διάβασα πως καλύτερα να αδιαφορείς. Τι να πω; Άλλοι λένε πως δεν υπάρχει λύση μιας και τα dachshund δεν εκπαιδεύονται ποτέ απόλυτα σε αυτό το θέμα. Δεν μπορώ να φανταστώ όμως να είμαι για τα υπόλοιπα 13-14 χρόνια με μια σφουγγαρίστρα στο χέρι! Μου είπαν να του μειώσω το νερό αλλά μου φαίνεται λίγο βάρβαρο. Μην πάθει καμια αφυδάτωση φοβάμαι. Κάποια τελευταία συμβουλή; Πριν βουτήξω στο Ζάλογγο; Ευχαριστώ!