Γιατρέ θα ζήσει;

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Με όλα αυτά που τρώει δεν ξέρω πως ζει (ακόμα). Σήμερα έφαγε τις πλαστινές της κόρης μου και έκανε έξι εμετούς το ζώο. Ναι. Και τις προάλλες έφαγε μία κόκκινη μικρή μπαλίτσα και την έβγαλε μετά στα κόπρανα του. Και τα χαρτιά τα τσακίζει. Τις προάλλες έφαγε το μισό ρολό χαρτί υγείας της τουαλέτας και το άλλο μισό κυλιόταν από το μπάνιο ως το υπνοδωμάτιο. Επίσης στη βόλτα οτι σαχλαμάρα δει την δαγκώνει, την επεξεργάζεται και αν του φανεί νόστιμη αρχίζει και κάνει σβούρες για να μην του το πάρω από το στόμα. Γυρνάω με την ηλεκτρική στο χέρι σαν την Μαίρη-Παναγιωταρά και στις βόλτες κοιτάω κάτω και όχι ευθεία. Τις προάλες έπεσα σε κολώνα. Τι κάνω;
Εσάς ο σκύλος σας σαβουρώνει οτι βρει μπροστά του και ζει ακόμα; Υπάρχει εκπαιδευτική μέθοδος για αυτόν τον σκοπό; Δηλαδή τέτοια λαιμαργία δεν έχω ξανασυναντήσει σε ζώο. Λέτε να του περάσει με τον καιρό;

Last edited:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Μου κανει εντυπωση ! Εμενα δεν εχει καθολου τετοια συμπεριφορα......Μονο τα μασουλητηρια του τρωει και τιποτα αλλο! Εμεινα αφωνη με αυτα που περιγραφεις (χαρτια υγειας κλπ) Και εξω στην βολτα τιποτα ποτε δεν εχει φαει. Αν μαλιστα δει ακαθαρσιες αλλου ζωου κανει παρακαμψη μην τυχον τα πλησιασει. Ουτε σε ενα αλλο μαλτεζ φιλου εχω ακουσει τετοια συμπεριφορα ουτε ενα μπολονεζ που ξερω εχω ακουσει κατι τετοιο. Λες να θελει εκπαιδευση? Μηπως να αρχισουν να κανουν παρεα με τον δικο μου να τον μιμηθει?:D:DΗ μηπως χαλασει και ο δικος μου:eek:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πρέπει να μάθει οπωσδήποτε το αστο και ότι κάτι τέτοιο δεν είναι επιθυμητή συμπεριφορά.
Πρέπει να προσέχετε παρα πολύ τι αφήνεται στο σπίτι και να προλαμβάνεις στην βόλτα με τα ματια 14 να μην φάει κάτι άλλο χειρότερο.
Εχουμε κάνει πολλές συζητήσεις για θέματα φόλας και ουσιαστική λύση σε τέτοια θέματα με εγγύηση δεν υπάρχει..

Δεν είναι θέμα λαιμαργίας αλλα συμπεριφοράς..

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
και εμενα τρωει χαρτια υγειας και γενικα οτι χαρτι βρει μεσα στο σπιτι,αλλα εξω δεν τρωει τπτ γιατι και εγω τον προσεχω πολυ μην παει και βρει τπτ,και οσες φορες βρηκε ψωμια κτλ.του ελεγα οχι και δεν πηγαινε κοντα,ο δικος μου ειχε ενα πολυ ασχημο συνηθειο οταν ηταν μικρος πηγαινε και ετρωγε τους σοβαδες απο τους τοιχους,αλλα αφου του φωναξα 2-3 φορες δεν το ξαναεκανε:p

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Έχω το ίδιο πρόβλημα, το παρατσούκλι του πλέον είναι ρακοσυλλέκτης:p, θέλει πολύ προσοχή και αυστηρότητα, να του κόψεις όταν τον έχεις στο λουρί και όχι λυμένο γιατί θα αρχίσει να τρέχει και θα το βρεί παιχνίδι. Εγώ πλέον ακόμα και λυμμένο στη βόλτα μόλις πάει να βάλει κάτι στο στόμα του λέω με αυστηρότητα ΜΗ και το αφήνει, αν δεν το αφήσει του λέω "σκέψου το καλά τι πας να κάνεις" και εκεί το αφήνει.:D

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
@Rottaki
η δευτερη εντολη πως διδασκεται;;;; :)

@Μarcia
μηπως εχει βαρεθει τα παιχνιδια του καπου διαβασα οτι ειναι καλο τα παιχνιδια να χωριζονται σε 2 ομαδες .Μια ομαδα την μια μερα και μια την αλλη, ετσι να μην τα βαριεται το σκυλι! Αλλιως δωστου λιχουδιες κανα κοκκαλακι απο τον χασαπι , δεν πιστευω να πρωτημαει το χαρτι υγειας απο το ζουμερο κοκκαλακι;:D:D:D

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Έχετε δίκιο όλοι σας. Αλλά το πρόβλημα είναι οτι δεν τον προλαβαίνω, για να τον διορθώσω ,και δυστυχώς το σπίτι μας λόγω της μπέμπας είναι γεμάτο από παιχνίδια όπου σταθείς και όπου βρεθείς από το σαλόνι μέχρι το υπνοδωμάτιο. Κάθε μέρα μαζεύω και το απόγευμα το σπίτι είναι παιχνιδότοπος. Ο Ρούμπεν δεν έχει μάθει να ξεχωρίζει τα δικά του παιχνίδια. Ακόμα και τα γεμιστά παιχνίδια μασουλάει και αν του φανεί καλή η γέμιση τον βλέπεις να την παιδεύει κιόλας. Και νομίζω οτι αυτή η νοοτροπία του έχει περάσει και στη βόλτα. Μπορεί αυτό να λυθεί με εκπαίδευση; Τουλάχιστον στην βόλτα; Δηλαδή αυτό το πράγμα να ζω με ένα μόνιμο άγχος του τι σαβουρώνεις πάλι έχει καταντήσει μαρτύριο και επώδυνο επίσης.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Η λώρα ούτε καν ξαπλώνει να κυλιστεί στο χορτάρι (μα τί σκυλί είναι αυτό;; χαχα) δεν τρώει τίποτα από έξω κ ούτε αν της πετάξει κάποιος κάτι. Αν γείτονας πάει να της δώσει κανά μπισκοτάκι, με κοιτάει, κ αν της πω εντάξει ίσως κ να το πάρει.
Αν τύχει κ πάει να πάρει κάτι από κάτω, έχει διδαχθεί :D το 'μη' κ το 'άστο', αλλά μέχρι τώρα δεν έχει χρειαστεί.
Μια φορά μπήκα σπίτι κ είχε αδειάσει τον κάδο που πετάμε τα χαρτιά, αλλά δεν είχε μασουλήσει τίποτα.

Όταν ήταν όμως πιο μικρή, έτρωγε όλα τα μασουλητήρια κ μετά τα καλύμματα από τα μαξιλάρια του καναπέ. Αλλά τα κόψαμε κ αυτά. :p

Είναι πολύ νευρικό σκυλί όμως κ περπατάει πέρα-δώθε συνέχεια όταν δεν έχει εκτονωθεί.

marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
6 εμετούς;;;:eek:
Πω!!!! Τα είδε όλα...
Κοίτα, το εργάκι αυτό το έχω δει κι εγω δυο φορές με τη δικιά μου.
Ενώ την εντολή ΜΗ την ξέρει και μόλις της πω ΜΗ αφήνει αμέσως οτιδήποτε πλησιάζει, μυρίζει ή δαγκώνει εκείνη τη στιγμή, το πρόβλημα είναι όταν θέλει να επεξεργαστεί κάτι καινούριο ενώ είμαι απασχολημένη με κάτι και δεν την παίρνει το μάτι μου.
Παράδειγμα1: Πέρσι, έκοψε δύο χάντρες (σε μέγεθος μικρού φασολιού) από τα και- νούρια μου σανδάλια χωρίς να την πάρω χαμπάρι. Εγώ νόμιζα ότι μου έφυγαν στο δρόμο και πάνω εκεί που βλαστήμαγα ''τι ψευτοπράγματα πουλάνε'' εντόπισα τις χάντρες στον εμετό της Ίρμας. Η αλήθεια είναι ότι μπήκα σε δίλημμα: Να τις πάρω απο τα ξερατά, να τις πλύνω και να τις ξαναράψω στο παπούτσι" (ο κάφρος)...:D:D:D
Παράδειγμα 2: Φεύγω για τη δουλειά και αφήνω όπως πάντα την Ίρμα σπίτι. Είχε ξεμείνει κι ένα μπαλόνι με το οποίο εκείνη έπαιζε κάποιες στιγμές. (Σκέφτηκα: Ε, δε γίνεται να το φάει κοτζαμ μπαλόνι).
Γυρνώντας, μπαλόνι δεν υπήρχε, και κοιτώντας στα κόπρανά της βρήκα δώρο έκπληξη: ένα μπαλόνι.
Αυτά μου έχουν τύχει στα 2 χρόνια που την έχω.
Ευτυχώς μικρή συχνότητα.
Κοίτα να παιξει και λίγη τιμωρία και φωνή στο μικρό (για το καλό του);).

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Μισή δερμάτινη παντόφλα, απο αυτές που πουλάνε στο Μοναστηράκι, και το τακούνι παρακαλώ -δεν βρέθηκαν ΠΟΤΕ...:p

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μην το παίρνετε ελαφρά το θέμα. ΠΟΛΛΟΙ σκύλοι έχουν πεθάνει γιατί έφαγαν κάτι που δεν έπρεπε και ακόμη περισσότεροι κόστισαν μια μικρή περιουσία σε χειρουργεία για να αφαιρεθούν τα αντικείμενα.

Δεν είναι για γέλια.
Ναι μεν τα περισσότερα κουτάβια το κάνουν, αλλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τα περιορίζουν κι όλας για να μην ΜΠΟΡΟΥΝ να το κάνουν μέχρι να ωριμάσουν/μάθουν να μην πειράζουν πράγματα που δεν είναι δικά τους.

Ένα παιδικό "πάρκο" είναι ότι πρέπει για όταν δεν μπορείτε να παρακολουθείτε το κουτάβι, και φυσικά περισσότερη σύνεση και υπευθυνότητα από εσάς όταν είναι έξω από αυτό. Αλλίως είναι εξαιρετικά πιθανό να σας στοιχίσει πάνω από χίλια ευρώ να το σώσετε ή και να μην καταφέρεται να το σώσετε καν.

Τα μικρόσωμα σκυλάκια είναι ακόμη πιο ευάλωτα σε αποφράξεις του εντέρου (ή και του λαιμού) και έχουν λιγότερο αντοχή σε τέτοιες καταστάσεις από τους μεγαλύτερους σκύλους.

Στη θέση σας θα φρόντηζα να ΕΓΓΥΗΘΩ πως δεν θα του ξαναδοθεί η ευκαιρία να βάλει λάθος πράγμα στο στόμα του. Ακόμη κι αν αυτό σήμαινε να το έχω δεμένο με το λουρί στο πόδι μου ΚΑΘΕ στιγμή που ήταν εκτός "πάρκου" μέχρι να μάθει να σέβεται τα ξένα πράγματα (περίπου 2 εβδομάδες).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τις προάλλες στο σκυλοπάρκο ηταν ένας κακομοίρης λαμπραντοράκος που είχε φάει μια κάλτσα (ολόκληρη!!!). :eek::eek::eek::eek:
Τον παρακολουθούσαν δυο μέρες θα τη βγάλει δε θα τη βγάλει, και τελικά ευτυχώς την έβγαλε (είχαμε πάρτυ στο σκυλοπάρκο). Αλλα ταλαιπωρήθηκε πολύ.... εμετούς, κτλ... και μετά που την έβγαλε δεν ήταν σε πολλά κέφια...... να προσέχετε! Είναι πολύ επικύνδυνο... μπορεί να πεθάνει ο σκύλος.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Δεν γελάω καθόλου με αυτό το θέμα ,απεναντίας ανησυχώ πολύ.Το περιστατικό που ανέφερα είχε να κάνει με τον πρώτο σκύλο που είχα στην ζωή μου και μέχρι τότε δεν φανταζόμουνα ΠΟΤΕ οτι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Απο τότε προσέχω πολύ. Ένας φίλος μου διηγήθηκε την εξής ιστορία: είχε ένα σνάουτσερ και σε μια έξοδο με φίλους ένας πανηλίθιος πέταξε για ''πλάκα'' στο αέρα για να το πιάσει το σκυλί ένα καπάκι μπύρας.Εννοείται οτι το σκυλί το κατάπιε και πήγε κατευθείαν χειρουργείο.Ευτυχώς σώθηκε αλλά.....

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Το ίδιο με ανησυχεί κ εμένα αυτό το θέμα.
Ναι μεν μπορεί να ακούγεται αστείο το τι μπορεί να έφαγε αλλά για την υγεία του σκύλου,δεν είναι.Πολλά από αυτά μπορεί να είναι τοξικά..
Πριν λίγες μέρες έτσι θα έχανα τον δικό μου με κάτι που έφαγε.Ευτυχώς(ή δυστυχώς)έχω εμπειρία σε θέμα πνιγμού ενός τόσο μικρόσωμου σκύλου κ ήξερα τι να κάνω.
Την τρομάρα που πήρα όμως δε θα την ξεχάσω!
Κοιτάω να τον έχω στο δωμάτιο κ να προσέχω πάρα πολύ τι πέφτει από το γραφείο/κρεβάτι/ράφι γιατί γίνεται αμέσως το αγαπημένο του αντικείμενο προς εξολόθρευση :D
Σα καλύτερη λύση,μου ακούγεται το crate όταν δε μπορείς να το επιβλέπεις:)