Γιατί τον αποφεύγουν ??

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Λες τα υπόλοιπα σκυλιά να μην γνωρίζουν εξαρχής ότι ο σκύλος αυτός είναι κουτάβι δηλ.;;;
Είπα πουθενα ότι δεν γνωρίζουν οι σκύλοι αν κάποιο σκυλί είναι κουτάβι ή ενήλικο σκυλί? Μίλησα πουθενά για ηλικία? Νόμιζα ότι μίλαγα γενικά για τα κακά μιας κακής προσέγγισης ενός σκύλου σε έναν άλλον και τα πιθανά αποτελέσματα.

Μόνο ένας αντικοινωνικός σκύλος μπορεί να επιτεθεί σε οτιδήποτε....
Μίλησε κανείς για κοινωνικό ή αντικοινωνικό σκυλί? Ανέφερα εγώ ή οποιοσδήποτε πουθενα ότι ένα κοινωνικό σκυλί επιτέθηκε σε κουτάβι ή σε σκυλί? Δείξε μου σε παρκαλώ που το λέω αυτό? Ανέφερα μόνο ονομαστικά τα λάθη που μπωρούν να γίνουν (λανθασμένη προσέγγιση) και τα αποτελέσματα (τρόμος, αποφυγή, διόρθωση, επίθεση), that's all. :)

Ναι όλα τα σκυλιά είναι καλά, αυτό το ξέρουμε, ανέφερα την λέξη "καλοκάγαθα" με την ένοια του "χαζομχαρούμενου", "άμαθητου", "ανεκαπίδευτου", κλπ σκήλου/κουταβιού που κάνει σαν παρλιακό όταν δεί άλλο σκυλί και θέλει να το πλησιάσει το συντομότερο δυνατόν, πιστεύω το καταλαβαίνεις αυτό και νομίζω όλοι το καταλαβαίνουν.

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Έγραψα τη δική μου άποψη, όχι τι είπες εσύ κ γιατί...
Συνήθως τα αδέσποτα, ειδικά εκτός αγέλης, είναι αρκετά κοινωνικά κ κοινωνικοποιημένα... πόσω μάλλον με ένα κουτάβι...

Επίσης, δεν αμολάμε το σκυλί μας όπου να'ναι κ μάλιστα ελεύθερο, αυτό καθιστά εμάς τους ίδιους αυτομάτως ανεύθυνους αν συμβεί κάτι...
Στη Ραμόνα δηλ. επιτέθηκε αδέσποτο ενώ την είχες στο λουρί; Έτσι στα καλά καθούμενα;

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Στη Ραμόνα δηλ. επιτέθηκε αδέσποτο ενώ την είχες στο λουρί; Έτσι στα καλά καθούμενα;
Όχι στα καλά καθούμενα, η Ραμόνα ήταν στο λουρί της μαζί με την Ζήβα, είδε ένα σκυλί και αρχισε να χοροπηδάει στα 2 πόδια και να μιξοκλαίει για να πάει κοντά στο σκυλί, τα σκυλιά όπως ξέρεις απο φύση τους είναι να γνωρίζονται ήρεμα και μυρίζοντας ο ένας τον πισινό του άλλου :) , συνάντηση face-to-face (ειδικά όταν το ένα απο τα 2 σκυλιά κάνει σαν παρλιακό) συνήθος μπορεί να παρερμηνευθεί
σαν επίθεση απο το άλλο σκυλί και για να αμυνθεί να επιτεθεί και αυτό. Και αυτό έγινε, η Ραμόνα έκανε σαν τρελή και με το που την διορθώνω και την τραβάω κοντά μου έρχετε ο άλλος και την αρπάζει, όπου μόλις έβαλα μια φωνή την άφησε και έφυγε και απο μακρυά μου γαύγιζε, η Ραμόνα βέβαια δόξα το θεό δεν χαλάστηκε, αντιθέτως πάλι ήθελε να πάει στο σκυλί, αλλά την πήρα και φύγαμε.

Το συγκεκριμένο σκυλί πήρε την αντίδραση της Ραμόνας σαν απειλή πιθανότατα , δεν είπα ότι όλα τα σκυλιά αυτό θα κάνουν, άλλο σκυλί πιθανόν όπως είπε και η φίλη θα τρομάξει και θα φύγει, άλλο απλά θα γαυγίσει στο σκυλί για να το διορθώσει, άλλο απλά θα το αγνοήσει και θα πάει να κάνει κάτι άλλο.

Last edited:

vagolf

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
209
0
ΑΧΑΡΝΑΙ
την μικρη μου στο παρκο τριτση την εχει δαγκωσει αδεσπωτο οταν ηταν 4 μηνων ενω περπαταγαμε ηρθε απο πισω και τησ αρπαξε το ποδι η δικια μου με λουρι και δεν το προκαλεσε καθολου.εγω αυτο που θελω να πω ειναι οτι και τα αδεσποτα θελουν πολυ μεγαλη προσοχη και η ταπηνη μου γνωμη ειναι να τα αποφευγω

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Συνήθως τα αδέσποτα, ειδικά εκτός αγέλης, είναι αρκετά κοινωνικά κ κοινωνικοποιημένα... πόσω μάλλον με ένα κουτάβι...
Με ανθρώπους, ναι, με άλλα σκυλιά είναι άλλη ιστορία... ειδικά όταν μεγαλώνουν μέσα σε μια αγέλη.

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
Λοιπόν να σας ενημερώσω και για την σημερινή μας συνάντηση με ένα σκυλάκι !! Και αυτό μεγαλόσωμο... πηγαίνουν λοιπόν να μυριστούν .. ακουμπάνε τις μουσούδες τους .. ( ο δικός μου με ήρεμες κινήσεις ) και εκέι που μυρίζονται σηκώνεται και με τα μπροστινά του πόδια στηρίζεται στο κεφάλι του μεγάλου ..του φωνάζω μη και τον τραβάω ελαφρά ... και όπως ήταν αναμενόμενο ο μεγάλος σκύλος ξενέρωσε και μας γύρισε την πλάτη... και τοτε το μικρό μου άρχισε να κλαίει και να θέλει να πάει πάλι στο μεγάλο αλλα δέν το άφησα... Το χειρίστικα καλά? Να σας πω κιόλας ότι τον πηγαίνω βόλτες μόνο στην παραλιακή καθώς δεν γνωρίζω και κανένα άλλο μέρος που να έχει αρκετά σκυλάκια !! Μήπω έχετε κανένα άλλο εσείς υπόψη ? ( για Θεσσαλονίκη μιλάω :) :) )

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τον έβαλε στην θέση του ο μεγάλος όπως είπες και πολύ σωστά έκανε!Αδιαφόρησε και σταμάτησε το "πιθανό" παιχνίδι που ΘΑ μπορούσε να είχε αρχίσει αν καθόταν καλά ο μικρός σου!Σηκώθηκε και έφυγε!

Το πήρε το μαθημά του ο μικρός!Ξέρεις ήδη ότι ο συγκεκριμένος σκύλος είναι ανεκτικός σε ένα κουτάβι τώρα που έγινε η πρώτη επαφή!Την άλλη φορά μπορεί ο μικρός σου να ξαναπάει να σηκωθεί τόσο χαριτωμένα και να γυρίσει να τον πιάσει ο μεγάλος με το στόμα να το τοποθετήσει κάτω ή να τον απωθήσει ως δυσανασχέτιση!Έτσι θα γίνει και έτσι πρέπει να γίνει!Δεν διορθώνεις εκείνη την στιγμή,συνεννοούνται μόνα τους,επιβλέπεις όμως για πιθανές παρεκτροπές και είσαι έτοιμη να αποθήσεις πιθανό καυγά!Επιτρέπεται η διόρθωση από άλλο σκύλο αλλά μέχρι ένα σημείο!Αν δούμε ότι ο άλλος σκύλος είναι ύπουλος και θα μας την κάνει την ζημιά τότε χωρίς πολλά πολλά κόβουμε τα πάντα χωρίς να κάνουμε κάτι στο κουτάβι μας!Μπαίνουμε ανάμεσα και απωθούμε σαν αρχηγός τον άλλο σκύλο!

Να προσέξεις σε περίπτωση που φοβηθεί ο μικρός από άλλο σκύλο ΔΕΝ τον παίρνουμε αγκαλιά ΟΥΤΕ τον χαιδεύουμε ως ένδειξη συμπαράστασης (έλα αγόρι δεν έγινε τίποτα κτλ κτλ)!Έτσι επιβραβεύουμε το να φοβάται το κουτάβι και χαλάμε στο τέλος τον σκύλο μας!Αντίθετα μένουμε χαλάροι ή συνεχίζουμε τον περίπατο μας σαν να μην καταλάβαμε ότι φοβήθηκε το κουτάβι μας!Δεν στρεσσαριζόμαστε για να μην στρεσσαριστεί και το κουτάβι!

Να τον πηγαίνεις τον μικρό σου εκεί στην παραλία στο σκυλοπάρκο!Έχει πολύ καλά σκυλιά τα περισσότερα που πηγαίνουν επί καθημερινής βάσης τουλάχιστον!Είναι και μεγαλόσωμα και σταθέρα σαν χαρακτήρες, πότε ανεκτικά, πότε "λακωνικά"!

Μπορείς να μας πετύχεις καμιά φορα!Ευχαρίστως να σας κοινωνικοποιήσουμε!

Last edited:

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
A!! Πολύ ωραία :) θα συνεχίσω λοιπόν να τον φέρνω σε επαφή με σκυλάκια και δεν θα επεμβαίνω :) θα είμαι επιφυλακτική βέβαια μήπως γίνει καμιά στραβή ...θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις !! ευχαριστώ για όλα :)

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Δεν ισχύει τόσο πολύ αυτό. Όλα τα σκυλιά παίζουν μεταξύ τους ανεξαρτήτου μεγέθους, αρκεί βέβαια να βρίσκονται όλα στο ίδιο "μήκος κυμάτων" και ανάλογα και την εκπαίδευση που έχουν
Αυτο εχω καταλαβει απο ολα τα σκυλια που ειχα στην ζωη μου.Και δεν ηταν λιγα.Αν ειχαν επιλογη κουταβιου και ενηλικου επελεγαν συνηθως τον ενηλικο σκυλο για τα παιχνιδια τους.

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
Kαλησπέρα παιδιά ! Μετά απο μιά εβδομάδα με βόλτες και προσπάθειες κοινωνικοποιήσης τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο καλα.... :( ακόμη συνεχίζουν να τον αποφεύγουν τα υπόλοιπα σκυλιά !! Δεν ξέρω έχω απελπιστεί ! Κάθε φορά τα ίδια γίνονται ! Είμαι σε απόγνωση !! Καθημερινά συναντούμε τουλάχιστων δύο σκυλάκια στις βόλτες μας... κ παρόλα αυτά δεν έχει γίνει ούτε μία πρόοδος...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ξέρεις 1 βδομάδα δεν φτάνει!

Όταν τα πιέζεις κάποια πράγματα δεν γίνονται...ηρέμησε μην το κυνηγάς και βρες τρόπο να προσελκύσεις τον σκύλο με άλλα!

Βρες κάποια άτομα με μεγάλα σκυλιά και φέρτον για αρχή σε επαφή με αυτά!

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
Η αλίθεια είναι ότι το κυνηγάω .. με την ένοια πως προσπαθώ να πηγαίνω στο σκυλόπαρκο ώρες που θα έχει αρκετούς σκύλους !! Με μεγάλα σκυλιά ( και σε ηλικία και σε μέγεθος ) έχουμε έρθει σ επαφή αλλα τζίφος !! Ήταν μάλιστα ένας κυριουλής με μία σκυλίτσα που μου είπε ότι τις αρέσει να παίζει με κουτάβια αλλά μέχρι κ αυτή μας γύρισε την πλάτη :eek: :confused: :( :(

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Υπομονή συνέχισε να τον φέρνεις σε επαφή με τα ίδια σωστά σκυλιά και θα καταλάβει από μόνος του ότι δεν είναι και ο ιδανικός τρόπος να πλησιάζει έτσι με ενθουσιασμό!

Είναι πολύ μικρός ακόμα και δικαιολογημένα έχει αυτόν τον ενθουσιασμό,με τους μήνες θα το σταματήσει!

Μην περιμένεις την επόμενη βδομάδα να το σταματήσει,θα χρειαστεί καιρός...

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Κοίταξε και εμένα τρέχει κατευθείαν πάνω σε άλλους σκύλους που και που αλλά θέλω να πιστεύω είναι της ηλικίας!!Βέβαια εκτονώνεται και με τον άλλον σκύλο που έχω στο σπίτι διαφορετικά θα είχαμε και εμείς μάλλον πρόβλημα!!
Αν απογοητευτείς τοοοοόσο πολύ φέρτο να παίξει με την δικιά μου :p

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εγω παντως εχω μαθει οτι σε καμια περιπτωση δε θα αφησω να τον στρωσει αλλος σκυλος το δικο μου.Ό,τι και να λετε οοοολοι οι εκπαιδευτες του κοσμου!Το ειχα κανει και μου τον αρπαξαν.

Παει ο κουταβος μου, τοτε, περιχαρης να πλησιασει σκυλο δεσποζομενο,αλλα οχι δεμενο.Το αλλο σκυλι,δε γουσταρε το δικο μου και τον αρπαξε,τον εβαλε αναποδα και το δαγκωνε.Ειχα ρωτησει και τον ιδιοκτητη να πλησιασω.Το συγκεκριμενο σκυλι που το αρπαξε ήταν κοινωνικο οσες φορες το ειχα δει,το δικο μου κουταβι δε γουσταρε.
Τωρα που το θυμαμαι,ξαναγινε με άλλα, αργοτερα.Γιατι δηλ να μου αρπαξουν το μωρο;Ο σκυλος μου λοιπον φοβοταν για μια περιοδο τα σκυλια,μετα φανηκε οτι το ξεπερασε,αλλα αργοτερα καταλαβα οτι δεν το ξεχασε.Μεγαλωσε και ο μολοσσος,συναντησε το πρωτο σκυλι που τον ειχε αρπαξει στο παρκο μετα απο καποιους μηνες και ειπαμε αμαν να τα ξεχωρισουμε.Δε ξεκινησε ο δικος μου,αλλα το τελειωσε.

Ακομα και σημερα,προσεχω πολυ ποιο σκυλι πλησιαζει.Δε χαμπαριαζει ουτε για μικρα,ουτε για μεγαλα. Ηταν παντα πολυυυυυυυ ανεκτικος, μεχρι που ειπε "α, στο διαολο!" και οποιος τον πειραξει,τον αρπαει.Ακομα και τα μικρα που του γαβγιζουν τα μαλωνει.Βαζει το στομα του πανω απο το σβερκο τους και μουγκριζει.Το στομα δεν το εχει κλεισει ακομα.

Θα αρχισετε να χωνετε τωρα,αλλα ο Εκτορας εχει φαει τρελη κοινωνικοποιηση ειδικα στην σκυλισια επικοινωνια και ομως 2-3 περιστατικα να σου τυχουν,σου χαλανε το σκυλι.

Ένιωθα τυψεις ως τωρα,οτι κατι κακο εκανα. Οχι πλεον.Εχω σκεφτει πολλες φορες τη συμπεριφορα του Εκτορα απεναντι σε αλλα σκυλια απο κουταβι μεχρι και 18 μηνων.Ηταν παντα καλοσυνατος κι ομως τον εχουν αρπαξει.Ε, ας αρπαξει κι αυτος,μπας και συνελθουν και καποιοι ιδιοκτητες.

Προσωπικα, τον προσεχω πολυ οταν πλησιαζει κουταβια μη κανει καμια βλακεια και το αλλο κουταβι περασει οτι περασε ο δικος μου.

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
Αχ τι να πω ρε παιδιά ! Έχω βρει καναδύο κουτάβια και έπαιξαν μαζί του και είχαν και πολύ γέλιο ! αλλά δεν τα έχω συναντήσει απο τότε !!! προς το παρών θα κάνω υπομονή !

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ πάντως θυμάμαι το δικό μου σκύλο, 2 χρονών μαντράχαλος έτρεχε να παίξει με μια αγέλη αδέσποτων η οποία δεν είχε καθόλου καλές προθέσεις (του γάβγιζαν) αλλά αυτός δεν καταλάβαινε και κουνούσε την ουρά (τι ξενέρωτοι είναι αυτοί, γιατί δε θέλουν να παίξουμε???). Τώρα όμως πλέον το καταλαβαίνει και το παραμικρό γρρρρ από τον άλλο σκύλο και το παίρνει προσωπικά :p . Δεν ξέρω αν ήταν καλύτερα όταν ήταν χαζοχαρούμενο κουτάβι! Εγώ πάντως θα το χαιρόμουνα όσο είναι ατσούμπαλο και στην τρελή χαρά! Δεν χρειάζεται να παίξει με οποιδήποτε σκύλο βρει, γιατί άλλωστε. Και που τον αγνωούν μια μορφή κοινωνικοποίησης είναι.

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
Θετικά νέα τις τελευταίες εβδομάδες παιδιά! Πάμε στο πάρκο καθημερινά και σχεδόν παίζει με όλα τα σκυλιά ! Πλέον τα πλησιάζει πιο ήρεμα και κάθετε για να τον μυρίζουν και μυρίζει κ εκέινος !! Το μόνο πρόβλημα είναι πως όταν περπατάμε με το λουρί και δει σκυλί μπροστά του θέλει απεγνωσμένα να το γνωρίσει αλλά το δουλεύουμε και αυτό !

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Δεν πειράζει αμα φάει και καμιά απο τους μεγαλύτερους. Ας αφήσουμε τα σκυλιά να είναι σκυλιά

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97