Γιατί τον αποφεύγουν ??

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
Είναι φυσιολογικό να αποφεύγουν τα άλλα σκυλιά τον κουταβούλη μου? Αυτός πάντα τα πλησιάζει με καλές προθέσεις ( παιχνίδι ) αλλά τα άλλα τον αποφεύγουν ! Τον λυπάμαι εν μέρη γιατί το καημένο να παίξει θέλει .. τόσο ενοχλητικός ειναι ??:( :( και απο την άλλη αν όλα τα σκυλιά δεν τον θέλουν ( μόνο 2 έχουν παίξει μαζί του ) πώς θα κοινωνικοποιηθεί ?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συνέχισε να το πηγαίνεις βόλτες και στο σκυλόπαρκο. Αποκλείεται να μη θέλει κανένας σκύλος να παίξει με το κουτάβι σου. Πάντως έχε υπόψη σου ότι δεν παίζουν όλα τα σκυλιά το ίδιο. Π.χ. το Μουφ που τρελλαίνεται για άλλα σκυλιά και όμως υπάρχουν σκυλιά που δεν είναι επιθετικά κι όμως δεν τα πάει και φυσικά τούμπαλιν. :)

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Συνηθως τα μεγαλα σκυλια θα παιξουν με μεγαλους σκυλους.Το μικρο θα το μυρισουν και θα συνεχισουν με τους φιλους τους.Δεν απεχουν και πολυ απο τα παιδια μας στο θεμα της παρεας του.Οπως σου εγραψε και η σαρα συνεχισε να το πηγιανεις ατα παρκα και φροντισε να εχει θετικες εμπειριες.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τα κουτάβια είναι ατσούμπαλα και ενθουσιώδη!

Πως τα πλησιάζει ο κούταβος σου τα άλλα σκυλιά?Με πολύ ενθουσιασμό?

Μην αγχώνεσαι έτσι είναι τα μικρά!Σιγά σιγα θα συνηθίσει,εσύ να συνεχίσεις όπως είπαν τα παιδιά να τον πηγαίνεις σε πάρκα με σκυλιά σωστά κοινωνικοποιημένα!

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
ετσι όπως τα πλησιάζει τα καημένα τρέχουν να κρυφτούν ! ενθουσιάζεται πάρα πολύ με τα άλλα σκυλιά και τους ορμάει !! Σήμερα μάλιστα τρόμαξε ένα αδέσποτο 3πλάσιο σε μέγεθος απο τον δικό μου... Τον πηγαίνω βόλτες στην παραλιακή ! Όλο κ κάποιο σκυλί βρίσκω στο μεγεθός του! Αλλα έτσι που ορμάει ο δικός μου τα άλλα τρέχουν πίσω απο τα αφεντικά τους κλαψουρίζοντας ... :( :(

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα το σταματήσει, είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό που κανει!

Εσυ να το φέρνεις σε επαφή με σωστά σκυλιά και μην στενεχωριέσαι θα το βάλουν εκείνα στην θέση του και στο πρως πρέπει να πλησιάζει και να φέρεται!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Συνηθως τα μεγαλα σκυλια θα παιξουν με μεγαλους σκυλους.
Δεν ισχύει τόσο πολύ αυτό. Όλα τα σκυλιά παίζουν μεταξύ τους ανεξαρτήτου μεγέθους, αρκεί βέβαια να βρίσκονται όλα στο ίδιο "μήκος κυμάτων" και ανάλογα και την εκπαίδευση που έχουν. Δηλαδή, όπως ειπώθηκε παραπάνω, ένα κουτάβι δεν μπορεί να ελενξει τον εαυτό του και απο την χαρά του να παίξει, να τρέξει, κλπ με άλλα σκυλιά κάνει πολλές "χαζομάρες" και γενικά η ενεργειά του είναι αλοπρόσαλη και χαοτική και πολλά σκυλιά δεν το δέχονται αυτό και είτε αποφεύγουν, είτε διορθώνουν την συμπεριφορά αυτή για να συνεχίσουν την γνωριμία σωστά (το γνωστό σνιφάρισμα) και το παιχνίδι σωστά αν υπάρχει όρεξη.

Έχω γνωρίσει πολλά μεγάλα σκυλιά που λατρέυουν να παίζουν με μικρότερα σκυλια σε μεγεθος, να πευτουν στο επίπεδο τους και να κάνουν χαζομάρες με κουτάβια ή με μικρόσωμα σκυλιά.

Μην το βάζεις κάτω Dyllangirl, συνέχισε εσύ να πηγαίνεις βόλτα σε σκυλοπάρκα, απλά προσπάθησε όταν το κουτάβι παρατρελένετε για να πάει εκεί που είναι άλλα σκυλιά να κάνεις κάποια διόρθωση στην συμπεριφορά αυτή ώστε να μπωρείτε να πλησιάσετε ήρεμα, να μοιριστούν και μετά θα δείς ότι θα παίξουν μια χαρά.

Last edited:

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Έχω γνωρίσει πολλά μεγάλα σκυλιά που λατρέυουν να παίζουν με μικρότερα σκυλια σε μεγεθος, να πευτουν στο επίπεδο τους και να κάνουν χαζομάρες με κουτάβια ή με μικρόσωμα σκυλιά.
Αν κρίνω από τον Ούζο, που γίνεται εντελώς καραγκιόζης και κλόουν προκειμένου να παίξει με τη μικρή, θα συμφωνήσω μαζί σου.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Προφανώς, κάθε σκύλος έχει διαφορετικό χαρακτήρα, οπότε δεν μπορούμε να προβούμε σε γενικεύσεις.
Θα έλεγα (όπως και οι υπόλοιποι), να μην τα παρατήσεις, να συνεχίσεις τις προσπάθειες για την κοινωνικοποίηση του κουταβιού και να μας ενημερώσεις για την εξέλιξη :)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Η λώρα που 'ναι ενήλικη προτιμά να ασχοληθείι με ενήλικα πάντως.

Όταν είναι σε χώρο με κουτάβι, το αγνοεί.
Η Λώρα ξέρει να αγνοεί όταν δεν ενδιαφέρετε και καλά κάνει, ενώ άλλα σκυλιά δεν ξέρουν και βλέπουν μια "αλοπρόσαλη, εκτός ελέγχου ενέργεια" απο το άλλο σκυλι και είτε φοβούνται και τρέχουν να φύγουν ή να το δούν αυτό σαν απειλή και είτε να διορθώσουν είτε να επιτεθούν, έχει πάντα να κάνει με τι σκυλί έχεις να αντιμετωπίσεις.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Μιλάμε για κουτάβι ή για μικρόσωμο σκύλο;;;

Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ κοινωνικοποιημένο σκύλο να επιτίθεται σε κουτάβι................

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Μιλάμε για κουτάβι ή για μικρόσωμο σκύλο;;;

Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ κοινωνικοποιημένο σκύλο να επιτίθεται σε κουτάβι................
Αν κατάλαβα καλά η κοπέλα αναφέρει ότι το σκυλί της είναι κουτάβι και την αποφεύγουν όλα τα σκυλιά (αδέσποτα και μη).

Εγώ δεν ανέφερα ότι κοινωνικοποιημένο σκυλί θα επιτεθεί σε κουτάβι, συνήθος κάποιο κοινωνικοποιημένο θα αγνοήσει ή θα διορθώσει ή θα παίξει μαζί του, μιλάω για αδέσποτο άγριο σκυλί ή ίσως και σκυλί που δεν είναι σωστά εκπαιδευμένο και έχει ανατεθεί για φύλαξη και επίθεση.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
μιλάω για αδέσποτο άγριο σκυλί ή ίσως και σκυλί που δεν είναι σωστά εκπαιδευμένο και έχει ανατεθεί για φύλαξη και επίθεση.
"Αδέσποτος άγριος σκύλος;;" "Σκυλί που 'χει ανατεθεί για φύλαξη" αυτές οι δυο περιπτώσεις θα "αρπάξουν" κουτάβι;;;

Κ η κοπέλα μίλησε για αγνόηση από μέρους τους, όχι επιθετικότητα....

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
"Αδέσποτος άγριος σκύλος;;" "Σκυλί που 'χει ανατεθεί για φύλαξη" αυτές οι δυο περιπτώσεις θα "αρπάξουν" κουτάβι;;;
Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω, έχω δει με τα μάτια μου αδέσποτο να επιτίθετε σε κουτάβι (σε ποιο? Στην Ραμόνα που ήθελε σαν τρελή να παίξει μαζί του και έκανε σαν τρελή) και σκυλί (που έλεγε ο ιδιοκτήτης) ότι είναι φύλακας και δεν επιτίθετε αν δεν του το πεί (και επιτέθηκε σε φίλης μου σκυλί που ήταν 4-5 μηνών).

Ναι η κοπέλα ανέφερε την αγνόηση και την φοβικότητα και εγώ ανέφερα όλα τα ενδεχόμενα, κακό είναι δηλαδή? Δεν είναι σωστό να πούμε όλα τα ενδεχόμενα και ότι πρέπει να προσέχουμε καλού κακού με τι σκυλιά συναντιόμαστε και τι να προσέχουμε?

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
όχι, αλλα γενικεύεις, χρησιμοποιώντας δύο -μόνο- περιστατικά που'χουν συμβεί σε σένα....
Κ αυτό ναι, είναι κακό για 'μένα.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Δεν γενικέυω πάνω στα περιστατικά, αλλά σε αυτά που έχω μάθει και έχω διαβάσει. Τα περιστατικά τα ανέφερα επειδή μου τα ζήτησες.

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Και ο δικος μου δεν ασχολειται με κουταβια (πλεον). Ουτε οι αλλοι ενηλικες σκυλοι ηθελαν να ασχοληθουν μαζι του οταν ηταν κουταβι.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Λίγες είναι οι φορές που έχουμε διαβάσει για πολύ ήρεμα και καλοκάγαθα σκυλιά (κουτάβια ή μη) να δέχονται επίθεση απο άλλα σκυλιά? Γιατί γίνετε αυτό? Το αναρωτήθηκες αυτό ποτέ Natassa? Διότι στις περισσότερες περιτπώσεις το σκυλί που είναι αρκετά (να το πω χαριτωμένα) "χαζοχαρούμενο" και υπερβολικά "anxious" για να έρθει σε επαφή με ένα άλλο σκυλί δεν ξέρει ότι δεν είναι σωστός τρόπος αυτός να γνωρίσει ένα νεο σκυλί (και ίσως και ο κάτοχος να μην το ξέρει και να μην διορθώνει το σκυλί) και έτσι το άλλο σκυλί μη γνωρίζοντας την διάθεση του σκυλιού που έρχετε τρεχάμενο και με υπερβολική διαταραγμένη ενέργεια face-to-face πάνω του έχει να κάνει ένα απο τα 4, να τρέξει να ξεφύγει/κρυφτεί, να αγνοήσει, να διορθώσει ή να επιτεθεί (γιατί θεωρεί ότι απειλείτε).

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
μιλάμε για κουτάβια....
Λες τα υπόλοιπα σκυλιά να μην γνωρίζουν εξαρχής ότι ο σκύλος αυτός είναι κουτάβι δηλ.;;; (τους όρους ''καλοκάγαθα'' κλπ δεν τους καταλαβαίνω όταν μιλάμε για κυνολογία, κανένα σκυλί δεν είναι κακό)

Μόνο ένας αντικοινωνικός σκύλος μπορεί να επιτεθεί σε οτιδήποτε....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97