Γιατί;; (συμβίωση με ένα κατοικίδιο)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Διότι πάντοτε αισθανόμουν μεγάλη αγάπη για τους σκύλους και διαπίστωσα πολύ νωρίς ότι με πήγαιναν και κείνοι. Δυστυχώς οι γονείς μου δεν θέλανε σκύλο (ξέρετε, τα συνηθισμένα), οπότε περίμενα μέχρι να αποφασίσω τελικά πού θα εγκατασταθώ και μόλις το έκανα, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω τον Αυστραλέζο Ποιμενικό των ονείρων μου. Και ούτω μου προέκυψε το Μουφ! :)

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
ειναι αναγκη ψυχικη-συναισθηματικη! νοιωθω πως με ενα σκυλο καταλαβαινεις τι θα πει ανιδιοτελης αγαπη! χωρις σκυλο δε μπορω, νοιωθω πως μου λειπουν πολλα! ειναι για μενα η καλυτερη συντροφια! και το ενοιωσα στο 100% οταν εφυγα για σπουδες!εκει κι αν δε γινοταν χωρις σκυλο!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Βασικοτερος λογος …
....να μπορουν τα παιδια μου να εκφρασουν την αγαπη τους και την ενεργεια τους προς μια θετικη κατευθυνση .
.....Για να μπορεσουν να αναπτυξουν απο μικρα την αισθηση της «υπευθυνοτητας» που απαιτειται για την ανατροφη και την συκατοικηση με ενα ζωντανο πλασμα ….
.....για να δουν οτι η «ζωη» βρισκεται γυρω τους και οχι μεσα στα χαζα ηλεκτρονικα κατασκευασματα …..
για να νοιωσουν αυτο που και εγω ενοιωθα στην ηλικια τους ......

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Γιατί απλά υπήρχε πάντα ένα κενό μέσα στην καρδιά μου, που με πονούσε φρικτά κάθε φορά που έβλεπα την σχέση κάποιου με τον αγαπημένο του τετράποδο φιλαράκο...
Μία ανάγκη να νιώθω μία μουσούδα να με σκουντάει, δυο λαμπερά μάτια να με κοιτάνε, μιά πατούσα να με αγγίζει .... μια ψυχούλα να με αγαπά και να την αγαπάω, να είναι το φιλαράκι και το κολλητάρι μου!!

bytzamas

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
123
0
Το πολύ στενό οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον, δηλαδή οι άνθρωποι που αξίζουν για μένα πολλά, απαρτίζεται από maximoum 15 ατομα στο σύνολο...Θεωρώ την παρέα του σκύλου μου πιο ενδιαφέρουσα, πιο εποικοδομητική και πιο διασκεδαστική από τις συναναστροφές με ανθρώπους που "δεν μου είναι κάτι"..Όσο "μονόχνωτη" κι αν μπορεί να φαίνομαι, είναι καλύτερο για εμένα να πάω βόλτα με τον σκύλο μου στο δάσος, παρά να αναλώνομαι σε ατελειωτες ώρες "καφέ" με ανθρώπους που δεν πολυταιριάζω, μόνο και μόνο για να γεμίσω τη μέρα μου. Απολαμβάνω την συντροφιά του, τόσο όταν υπάρχει αλληλεπίδραση, όσο και όταν απλά υπάρχει δίπλα μου ενώ ασχολούμαι με κάτι άλλο. Αλήθεια, με πόσους ανθρώπους μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί στον ίδιο χώρο χωρίς να επικρατήσει αμηχανία? Με πόσους ανθρώπους μπορούμε να καθόμαστε στον ίδιο χώρο την ώρα που διαβάζουμε κατι, που ζωγραφίζουμε ή βλέπουμε μια ταινία, χωρίς να χρειαστεί να πολυμιλάμε? Ο σκύλος είναι τρόπος ζωής. Όποιος δεν το ζει, δεν μπορεί να το καταλάβει. Αποκτώντας σκύλο μπαίνεις αναγκαστικά σε ένα πρόγραμμα για να του παρέχεις αυτά που πρέπει και αυτός είναι πραγματικά ο τρόπος για να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα στη ζωή σου, και να σκεφτείς "εκτός από το σκυλί, με τι άλλο αξίζει να ασχοληθώ στον ελεύθερο χρόνο που μου απομένει?". Εμένα αυτό με ωφέλησε πολύ. Αποκτώντας σκύλο μπήκα σε μια "ρουτίνα" που κάθε άλλο παρά μονότονη έκανε τη ζωή μου. Δεν υπήρξε τους τελευταίους μήνες ούτε μία στιγμή που να σκέφτηκα "ουφ...βαριέμαι", γιατί απλά ο σκύλος μου είναι πάντα εκεί! Βαριέμαι να βγω? Θα παίξω με τον σκύλο! Βαριέμαι να κάνω δουλειές?Θα παίξω με τον σκύλο! Μου ακύρωσαν τελευταία στιγμή το ραντεβού στη δουλειά? Δεν πειράζει, θα πάω άλλη μία βόλτα με τον σκύλο! Το μόνο που βαρέθηκα είναι αυτό: Να με παίρνουν τηλέφωνο φίλοι και να μου λένε: "Bαρέθηκα σήμερα, δεν έχω τι να κάνω..." Και κάτι τελευταίο, γιατί αν συνεχίσω μπορώ να γράφω ώρες ατέλειωτες...το γέλιο που μου προσφέρει ο μούργος μου καθημερινά, σε τέτοιο βαθμό που πλέον πιστεύω ακράδαντα οτι το κάθαρμα έχει χιούμορ, είναι για 'μένα το καλυτερο αντικαταθλιπτικό. Ειδικά στην τρέχουσα χρονιά, που όλα έχουν πάρει την κάτω βόλτα, όπως η οικονομία,οι δουλειές και η διάθεση των ανθρώπων γενικότερα...ο σκύλος είναι για μένα μια σημαδούρα που με κρατάει στην επιφάνεια και δεν με αφήνει να βουλιάξω στην κατάθλιψη που κατατρώει πλέον 9 στος 10 Έλληνες...Αυτοί και ίσως άλλοι τόσοι είναι οι λόγοι που έχω σκύλο, και κάπου μέσα μου, απροσδιόριστο το γιατί, "ήξερα" εξ αρχής ότι κάπως έτσι θα είναι η ζωή μου όταν τον αποκτήσω!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Παντα ηθελα σκυλο...απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου. Ματαια παρακαλουσαμε τους γονεις μου με τον αδερφο μου. Οχι οτι δεν αγαπουσαν τα σκυλια και τα ζωα γενικοτερα, απλα αναγνωριζαν τις ευθυνες που εχει ενας σκυλος, δουλευαν και οι δυο τοτε, με δυο μικρα παιδια, οι προτεραιοτητες ηταν αλλες.

Με το που εφυγα απο το σπιτι για να σπουδασω, τον τεταρτο μηνα "μοναχικης" ζωης, πηρα τον Killer χωρις να τους πω τιποτα. Οταν τον πηγα σπιτι γελουσαν και οι δυο και μου ελεγαν "Ρε χαζη, ξερεις τι μπελα εβαλες στο κεφαλι σου?". Αυτο ηταν...πλεον ουτε εγω, ουτε οι γονεις μου μπορουμε να φανταστουμε τις ζωες μας χωρις σκυλο. Οι μηνες που μεσολαβησαν οταν "εφυγε" ο Κιλλερ μεχρι να παρω τον Καρλος ηταν εφιαλτικοι.

Πηρα τον Καρλος παλι χωρις να τους πω τιποτα...Μετα απο καμια βδομαδα τους το ειπα στο τηλ, φωναξαν, (νομιζαν πως δεν ηθελαν ξανα σκυλο γιατι ο θανατος του Κιλλερ τους κοστισε πολυ) και την επομενη μερα κατευθασαν για να δουν τον καινουργιο κουταβο με μια σακουλαρα παιχνιδακια!! :D

Ενας σκυλος ειναι ατελειωτη χαρα...Σε ολοκληρωνει σαν ανθρωπο και σε βοηθαει να ξεπερασεις καταστασεις. Σου μαθαινει την ζωη, να μοιραζεσαι, να εισαι υπευθυνος, και σου διδασκει και τον θανατο.

Ποτε ξανα χωρις σκυλο!!!!! :D:D:D

emmy

Member
14 Απριλίου 2011
22
0
Ηράκλειο Κρήτης
Καλημέρα και καλό μήνα!!!!!
Ήρθε η ώρα να σας απαντήσω κι εγώ στο ερώτημα που έθεσα.......
Και εγώ από μικρή είχα επαφή με σκυλιά... Το πατρικό μου σπίτι ήταν εντελώς στην εξοχή και απομονωμένο και έτσι πάντοτε είχαμε σκυλιά τα οποία όμως δεν έμπαιναν ποτέ μέσα στο σπίτι...Ήταν ελεύθερα σε ένα χώρο μέσα στην φύση περιφραγμένο περίπου 2 στρέμματα... Παρόλα αυτά δεν είχα αντιληφθεί μέχρι και τώρα που έχω η ίδια το σκυλάκι μου πως είναι να έχεις υπ' ευθύνη σου ένα σκύλο....
Όταν λοιπόν μου πρότεινε το αγόρι μου να πάρουμε σκυλάκι (λίγο μετά που αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί) δεν το πολυσκέφτηκα μιας και δεν είχα ιδέα για το τι ευθύνες μπορεί να έχει η συγκατοίκηση με ένα σκυλάκι..... Δεν το είχαμε αποφασίσει καλά καλά όταν ο φίλος που μας χάριζε το κουτάβι μας πήγε να την δούμε.... Και έτσι γνώρισα την Ζιζέλ, ένα ημίαιμο τσιουάουα, μια βροχερή και κρύα ημέρα του Φλεβάρη, δεμένη σε μια μάντρα δίπλα σε ένα κουτί για σπίτι.....(ακούγετε λίγο ποιητικό αλλά έτσι έγινε...)Ήταν μικροσκοπική (δεν ζύγιζε καλά καλά 2 κιλά), έτρεμε (τα τσιουάουα τρέμουν και από μόνα τους φανταστείτε και στο κρύο!!!), με κοίταζε με τις ματάρες της και μου έγλειφε τα χέρια!!!!Ε, αυτό ήταν... Αν δεν την έπαιρνα σπίτι θα έσκαγα....Την επόμενη μέρα πήρα ένα τυπικό τηλεφώνημα τον σπιτονοικοκύρη μου να του πω ότι θα έφερνα σκυλάκι στο σπίτι και τότε μου είπε ότι αυτό δεν γίνετε!!!!!!!!!!!Έμεινα άναυδη, εκνευρίστηκα, φώναξα και αποφασίσαμε με το αγόρι μου να αλλάξουμε σπίτι!!!!!! Μόλις βρήκαμε το καινούριο και μέχρι να μετακομίσουμε πήραμε την Ζιζέλ στο παλιό σπίτι και γράψαμε τον πρώην ιδιοκτήτη εκεί που του άρμοζε.....
Και έτσι ξεκίνησε η συμβίωση με την Ζιζέλ......
Τώρα ξέρω ότι για να μεγαλώνεις κουτάβι χρειάζεται πολύ υπομονή (και στην περίπτωσή μου πολλούς καβγάδες με το αγόρι μου για την "διαπαιδαγώγησή" της) αλλά δεν την αποχωρίζομαι με τίποτα!!!!
Πάντως όποιος με ρωτάει για το να πάρει σκύλο του λέω να το σκεφτεί πρώτα καλά.... Και ότι δεν είναι απλά ένα χαριτωμένο παιχνίδι....

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Γιατι παντα ηθελα σκυλο......και οι δικοι ποτε δε με αφηναν να εχω οπως θελω και παντα μου ελεγαν οταν πας σπιτι σου κανε οτι θες!!!Δε εχω παει ακριβως ακομα σπιτι μου...αλλα απορω πως ξυπναγα τοσα χρονια χωρις να εχω μια γλυκια φατσουλα να μου χαμογελαει και να μου γλυφει τα ποδια μου οταν κατεβαινω απο το κρεβατι!!!
Γιατι θελω τα παιδια μου να ζησουν απο μικρα αυτα τα συναισθηματα και να μελαλωσουν με την συντοφια της....και ακομα απορω πως ηταν δυνατον να ηταν στο δρομο!!Νιωθω πολυ τυχαιρη που την εχω κοντα μου....

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Γιατι μου φτιαχνουν τη μέρα και τη ζωη γενικοτερα...
Γιατι δεν μπορω να φανταστω πως θα ειναι η ζωη μου διχως τους σκυλους μου...
Γιατι ειναι παντα διπλα σου ακομα και αν κανεις αλλος δεν ειναι...
Γιατι ποτε δεν νιωθω μοναξια...
Γιατι μου χαριζουν ατελειωτες ωρες γελιου...
Γιατι μου εχουν χαλασει ολα τα επιπλα του σπιτιου...
Γιατι με εκαναν καλυτερο ανθρωπο...
Γιατι ξερουν καλυτερα απο μας τι σημαινει πιστη και αγαπη...
Γιατι γουσταρω που τις νυχτες ερχετε και κοιμαται κρυφα και αθορυβα στο μαξιλαρι μου ακουμπωντας το κεφαλι του στο μαγουλο μου...
Γιατι ακομα κλαιω τις αγαπημενες γοβες των 500ευρω που που κατεστρεψαν...
Γιατι οταν τσακωνομαι με τον δικο μου περνουν θεση διπλα μου και του γαβγιζουν με αποτελεσμα να σταματαμε τις φωνες και να γελαμε....
Γιατι κανενας ανθρωπος στο κοσμο δεν μπορει να μου χαρισει ολα αυτα...
και ακομα χιλια γιατι... :D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Γιατί σε δέχονται όπως ακριβώς είσαι κ σε 'αγαπούν' απόλυτα, κ επειδή μέσα από τη σχέση μας γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
γιατι μόνο μέσα από αυτα μπορούσα να δω τον καλύτερο εαυτό μου. Διότι χάρη σε αυτα, γελάω κάθε μα κάθε μέρα. Διότι με έμαθαν να αγαπάω πέρα από μένα. Γιατι νιώθω τυχερή.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
....και.... γιατί σ'αγαπούν έτσι όπως είσαι....χωρίς να χρειάζεται να δίνεις εξηγήσεις...χωρίς γιατί και πως....

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
και.....γιατί μερικά δεν σε αγαπούν έτσι όπως είσαι...και θέλουν τον τρόπο τους....
και χαίρεσαι διπλά όταν κερδίζεις την αγάπη τους....

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Γιατί ήταν πάντα τα παρεάκια μου
Γιατί το 1995 ένας σκύλος 7 κιλών μου έσωσε τη ζωή
Γιατί όταν είμαι θλιμμένος είναι και αυτά
Γιατί δε θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου αν δεν ήταν συνυφασμένη με τη δική τους
Γιατί δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τις καθημερινές μας βόλτες και προτιμώ να αγνοώ εντολές γιατρού τώρα που είμαι άρρωστος παρά να το σταματήσω
Γιατί το μεγαλείο δε βρίσκεται στο αν αυτός που είναι απέναντι σου μιλάει ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, αν είναι μουγκός, αν αν αν.
Γιατί δικός μου άνθρωπος είχε πολύ σοβαρή αναπηρία και αντί για νοσοκόμα σύντροφος του ήταν ο δικός μου σκύλος και του δόθηκε ολόψυχα αγνοώντας με αν θέλετε για όσο χρειάστηκε αναγνωρίζοντας την αγάπη που γενικά περιέβαλλε αυτό τον άνθρωπο.
Γιατί οι σκύλοι μου γκρέμισαν προ δύο βδομάδων όλη την πολυκατοικία για να ειδοποιήσουν πως ήμουν στο σπίτι με αιμορραγία.
Γιατί δεν ξέρω πως έζησα ως τα 12 μου χωρίς σκύλο ένα παιδί μόνο του σε ένα σπίτι με τους γονείς του να δουλεύουν όλη μέρα και τις απίστευτες στιγμές παρουσίας, παιχνιδιού, χαράς, αγάπης μου έδωσε εκείνο το πρώτο σκυλάκι.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
γριφε μη με παραξηγας ξερεις οτι δε το λεω απο κακια.
αλλα αμεσως μου ρθε στο μυαλο ο καιλας,ο κουρκουλος και η λαμψη μαζι:D
αν το έγραφε κάποιος άλλος θα το παρεξηγούσα. Εγώ δεν έχω χιούμορ αλλά εκτιμώ όσους έχουν κι είσαι μέσα σ' αυτούς.