Γιατί πέφτουν όλοι στον καβγά?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εχθες στο παρκο ειχαμε ενα καβγαδακι.
Η Χιονα με ενα γαλλικο μπουλντογκ. Ντα3,πλακωθηκανε αυτες,πεσαμε να τις χωρησουμε εμεις αλλα στα ξαφνικα πεφτει στην ''μαχη'' και ενα ροττακι ο Ιβαν που περασε κατω απ'τα ποδια μου:)o εκει ναι,χ3στηκα πανω μου!:D). Γιατι γινεται αυτο? Ηθελε να τις χωρισει? Γρυλιζε κιολας .
Αυτο βλεπω οτι γινεται και οταν τσακωνονται αλλα σκυλια. Πεφτει και ο δικος μου ο ζουμπας στην μεση:shock:. Αφου τσακωνονται μονο 2 ,τα αλλα γιατι συμμετεχουν?:confused::rolleyes: Και η επιλογη ''μετωπου'' γινεται ακαριαια.Η δικια μου πχ μουνταρει και τα 2 που τσακωνονται...Το παιζει ειρηνοποιος?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Φαίνεται σχηματίζουν κι αυτά τις παρέες τους. Εχουν τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες τους. Στο δικό μας πάρκο μαζεύονται πολλά σκυλιά. Καυγάδες δημιουργούν μόνο δύο που τα έχει η ίδια κοπέλλα. Να σκεφτείς ότι και δυο γαβγίσματα παραπάνω να πέσουν, μπορεί να έρθουν τρέχοντας από την άλλη μεριά της πλατείας, έτοιμες για καυγά. Την τελευταία φορά που αρπάχτηκαν, ήταν στην μια μεριά δύο γ.π. και στην άλλη αυτά τα δύο (ένα μπόξερ και ένα ημίαιμο, θηλυκά και τα δύο). Τα γ.π. δεμένα και τα άλλα λυτά. Τι να σου πω ότι γινόταν από την φασαρία. Οπότε, σηκώνεται σφαίρα η δικιά μου η μύξα (Δάφνη) μπαίνει αμίλητη ανάμεσά τους και "υπερασπίζεται" με μεγάλη επιτυχία, τα γ.π. Μόλις φύγαν τρέχοντας τα άλλα, γύρισε σιγά-σιγά πίσω, το ίδιο αμίλητη και σοβαρή, στην αγκαλιά που ήταν χωμένη, με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα μάτια της :D

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Είναι η ψυχολογία της αγέλης.
Τα ζώα τείνουν να αγελοποιούνται στα πάρκα. Όταν δεν τίθεται θέμα διεκδίκησης θηλυκιάς ή διεκδίκησης αρχηγείας (μιας και δε μιλάμε και για μόνιμες αγέλες, αλλά περιστασιακές και μη σταθερές ουσιαστικά), όταν ξεσπάσει καβγάς μεταξύ δύο η "ταραχή" αυτή μεταδίδεται και στα υπόλοιπα που εμπλέκονται και συνήθως την πέφτουν στο πιο ταραχοποιό.
Είναι μία προσπάθεια ξεσπάσματος και αποσυμφόρησης της κατάστασης.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συγνωμη Μαρια, αλλά γιατι δεν τα κανετε ban και τα σκυλια και την ιδιοκτητρια από το παρκο?
Τι περιμενετε? Να γινει το κακο και μετα? Τραυματισμος, φοβια, επιθετικοτητα είναι οι πιθανη εξελιξη ενός σκυλιου, ειδικα μικρου σε ηλικια, που θα δεχτει επιθεση και δαγκωμα.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Προσκυνω Δαφνη! Κυρια παιδι μου...:D

Οτι σχηματιζουν παρεες ναι αληθευει. Πχ μπορει να μαζευτουν και 15σκυλια σε ενα απογευμα και να παιζουν μαζι.Εγω παρατηρω την δικια μου η οποια ειναι αρκετα ξινη θα ελεγα,επιλεγει τα σκυλια που θελει και στα αλλα γυρναει τον κ@λο:D.
Στο θεμα του καβγα δεν ηξερα τι παιζει γιατι ηταν τρελο.Εκει που αρπαζονται 2 να βλεπεις 10 μαζι μαλλια κουβαρια:eek:...

Είναι μία προσπάθεια ξεσπάσματος και αποσυμφόρησης της κατάστασης.
Ι see...

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Πώς να κάνεις Ban κάποιον από έναν δημόσιο χώρο???? Και γιατί να δημιουργήσεις έχθρες, δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω πιο λογικό είναι να μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη παρά να διαπληκτιστείς. Εξάλλου σκυλοκαβγάδες και εντάσεις θα υπάρχουν πάντα, έστω και μικροί, όταν πολλά ζώα παίζουν, βρίσκονται και συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο.

Όταν υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται κάποιοι λιγοστοί χώροι εντός λεκανοπεδίου από σκυλοϊδιοκτήτες πώς μπορώ να διώξω κάποιον? Ειδικά όταν όλοι μας αφήνουμε τα σκυλιά μας λυτά, άρα παρανομούμε και βρισκόμαστε σε έναν δημόσιο χώρο. Η συζήτηση είναι πιο δραστική.

Επίσης, κατά την ταπεινή μου γνώμη και όταν ειδικά μιλάμε για φυσιολογικές καταστάσεις το να μάθει ένα κουτάβι από μικρό μέσα σε αγελαίες συμπεριφορές, με τις εντάσεις, τις χαρές, τις διεκδικήσεις, τα παιχνίδια, την πυραμυδωτή κυριαρχία κλπ είναι πολύ σημαντική υπόθεση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Συγνωμη Μαρια, αλλά γιατι δεν τα κανετε ban και τα σκυλια και την ιδιοκτητρια από το παρκο?
Τι περιμενετε? Να γινει το κακο και μετα? Τραυματισμος, φοβια, επιθετικοτητα είναι οι πιθανη εξελιξη ενός σκυλιου, ειδικα μικρου σε ηλικια, που θα δεχτει επιθεση και δαγκωμα.
Την έχουμε κάνει όσο πιο ban γίνεται, γιατί έχεις δίκιο αυτό είναι το σωστό. Πρόσεξες που είπα ότι έρχονται τρέχοντας από την άλλη μεριά της πλατείας. Πως λέμε, όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια; Αλλά ρε φίλε δεν βάζει μυαλό με τίποτα. Οσους καυγάδες και να κάνουμε. Ατάραχη. Το χειρότερο είναι οτι ειδικά το ημίαιμο, τρέχει γαβγίζοντας στα πόδια των περαστικών και εκείνη πάλι ατάραχη. Πως έχει γλυτώσει τις κλωτσιές μέχρι τώρα, ένας Θεός ξέρει. Στην δικιά μου την μικρή, που την βρήκα πέρσι τέτοιο καιρό και έκανα μεγάλο αγώνα να μην είναι επιθετική προς άλλα σκυλιά, της αλλάζουν τα φώτα. Της την πέφτουν και τα δύο μαζί και ενώ ξέρω ότι τα καταφέρνει μια χαρά η σκατούλα μου, δεν θέλω ρε παιδί μου να μπαίνει σ' αυτή την διαδικασία. Να μου ακυρώνει ότι προσπάθεια κάνουμε. Εχω κάνει άπειρους καυγάδες. Και εγώ και οι υπόλοιποι σκυλάδες. Την απείλησα ότι εγώ πρώτη θα ρίξω κλοτσιές, ότι αν δαγκωθούν άσχημα μην διαμαρτυρηθεί. Τίποτα αυτή. Δεν πειράζει και δεν πειράζει. Δεν παθαίνουν τίποτα. Κλώτσα τα αν θες και άλλα τέτοια. Ε, δεν βγάζεις άκρη. Οπότε από μακριά και αγαπημένοι (λέμε τώρα...) :mad::mad::mad:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τι λες βρε Χριστινα? Να ανεχεται ο κοσμος που παει να χαρουν τα σκυλια του και να παιξουν, την κυρια με τα ανεξελεγκτα αγριμια?
Συγνωμη, αλλά εγω θα ειχα σβερκωσει και τον ιδιοκτητη και τα σκυλια του και θα τους πεταγα εξω αν ειχαν εμφανισει επαναλαμβανομενα επιθετικες συμπεριφορες και ο ιδιοκτητης ηταν ανικανος να τις ελεγξει.

Δηλαδη αν εγω στην δημοσια πλατεια δερνω οποιον δεν μου αρεσει η φατσα του, εχω το δικαιωμα να βρισκομαι εκει ανενοχλητος?

Μαρια, η λυση είναι η αστυνομια. Λες ότι τα σκυλια επιτεθηκαν σε σενα! Πιανει παντα. Εκτος αν βρισκεστε ολοι παρανομα εκει περα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Kyveli, βεβαίως δεν μπορείς να διώξεις κάποιον από έναν δημόσιο χώρο, αλλά μια χαρά έχθρες μπορώ να κάνω με κάποιον που δεν σέβεται τον χώρο αυτό και την προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι άλλοι, να μην δημιουργούνται θέματα με τα σκυλιά μας και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Βεβαίως και θα ξεκινήσεις με συζήτηση και διάλογο. Μέχρι ενός σημείου γιατί στην αδιαφορία του άλλου, ο διάλογος είναι άκαιρος. Τι να σου πω; Οτι μόλις σκάει μύτη με τα σκυλιά της, μαζεύονται όοοολα τα άλλα τα δικά μας, κοντά στην Δάφνη;;;; Και φυσικά, υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι αγελαίες συμπεριφορές με ότι συνεπάγονται, είναι απολύτως κατανοητές και αποδεκτές. Προσωπικά είμαι οπαδός, του να τα βρίσκουν τα σκυλιά μόνα τους. Ως ένα σημείο. Και υπό φυσιολογικές συνθήκες, ξαναλέω.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Το ''ολοι μαζι και ο ψωριαρης χωρια'' το βλεπω με τους πιτμπουλαδες εδω. Ολοι μαζευομαστε στο ποταμι και εκεινοι στην αλλη ακρη.Στα σκοταδια.Ενα βραδυ περασα απο εκει και ακουω κατι ''ΓΡΡΡΡΡΡΡΡ ΑΑΑΑΑΑΓΡΡΡΡΡΡΡΡ'' λεω Παναγια μου οσο ζησαμε ζησαμε!Αυτο ηταν! Παρατηρω καλυτερα και ειχαν ανα παγκακι δεμενο ενα πιτ το οποιο κοπανιοταν.:eek: Εφυγα γοργα γοργα....Ουτε ανασα δεν αφησα!

Υ.Γ.Δεν φταινε τα σκυλια αλλα οι ηλιθιοι που τα εχουν κανει ετσι.

edit: Μηπως το ''παρανομα'' παει στο οτι τα εχουμε εκτος λουριου?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...
Επίσης, κατά την ταπεινή μου γνώμη και όταν ειδικά μιλάμε για φυσιολογικές καταστάσεις το να μάθει ένα κουτάβι από μικρό μέσα σε αγελαίες συμπεριφορές, με τις εντάσεις, τις χαρές, τις διεκδικήσεις, τα παιχνίδια, την πυραμυδωτή κυριαρχία κλπ είναι πολύ σημαντική υπόθεση.
Τα σκυλοπάρκα προσφέρουν 2 πολύ συγκεκριμένα πράγματα (ειδικότερα για την Ελλάδα):

1. Υπαρκτό και πραγματικό κίνδυνο στο σκύλο μας, είτε είναι κουτάβι είτε ενήλικο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις εάν ο σκύλος του άλλου είναι νορμάλ. Επίσης, οι ιδιοκτήτες που κρατούν τα σκυλιά τους στο λουρί είναι είδος προς εξαφάνηση. Εξ ου και τα φαινόμενα που περιγράφονται στο παρόν θέμα

2. Μαθαίνουμε το σκύλο να παίζει με άλλα σκυλιά και όχι με τον ιδιοκτήτη. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα προβλήματα σε υπακοή και συμβίωση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Νίκο, εγώ τα λυπάμαι πολύ αυτά τα φουκαριάρικα τα πιτμπουλάκια. Ειλικρινά μου είναι πολύ συμπαθητικά. Πραγματικά κανά δυό που έχουν εμφανιστεί στο πάρκο μας, τραβολογιόντουσαν από τελείως προβληματικά άτομα. Δηλαδή, αυτούς αν τους γνώριζες υπό άλλες συνθήκες και σου έλεγαν ότι έχουν σκύλο ή ότι θέλουν να αποκτήσουν, μόνο σ' αυτή την ράτσα θα πήγαινε το μυαλό σου. Πριν λίγες μέρες, έσκασε μύτη ένας τύπος, με ένα ομορφότατο και γλυκύτατο σκυλάκο. Μόλις ξεφούρνισε ότι έψαχνε να το ζευγαρώσει, μου γύρισε το μάτι. Του λέω λοιπόν όμορφα, χαριτωμένα και ευγενικά: γιατί γλυκέ μου θέλεις να το ζευγαρώσεις; Τι εννοείς; μου λέει... Εγώ τον χαβά μου μεν, ευγενικά δε: παλληκάρι μου, δεν κάνει να ζευγαρώνουμε τα ζώα μας γι' αυτό και γι' αυτό... Είσαι άσχετη, μου λέει... Αυτά είναι πράγματα του Θεού και ποιοί είμαστε εμείς που θα πάμε κόντρα στην φύση. Και αν δεν ήθελε ο Θεός να ζευγαρώνουν δεν θα τους έδινε τα εργαλεία (δεν το είπε έτσι...) κλπ κλπ.... Καταλαβαίνεις ότι μου γύρισε και το άλλο μάτι. Τι συζήτηση να κάνεις με αυτόν; Ηταν και φίλος φίλου, ο οποίος με κοίταγε καλά καλά, να δει πότε θα εκραγώ. Στο τέλος τον φυγάδευσε για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Δεν ξαναφάνηκε στην παρέα :D

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Προφανώς και δε μιλάω για ακραίες συμπεριφορές, και το είπα από τον αρχή. Από το αρχικό post του/της mareco δεν κατάλαβα κάτι το ακραίο, απλά δύο σκυλιά λίγο πιο τσαμπουκαλεμένα.

Κάθε βράδυ πάω στο πάρκο Δηλαβέρη στον Πειραιά, αναλόγως με την ώρα, μαζευόμαστε και 12+ σκυλιά ταυτόχρονα. Υπάρχουν οι "φιλίες" και οι "αντιπάθειες" μεταξύ των σκύλων.
Τις προάλλες που πήγα άλλη ώρα, ήταν μία σκυλίτσα, πολύ κυριαρχική που την είχαμε συναντήσει την πρώτη φορά που'χα πρωτοπάει με τον Κόφι εντελώς ψαρωμένο. Του την είχε πέσει τότε και την είχα απωθήσει διεκδικώντας τον ψαρωμένο σκύλο μου και είχα πει στον ιδιοκτήτη να μη της βάλει λουρί γιατί το ήλεγχα. Το ίδιο έγινε και κάποια επόμενη φορά.

Ξαναπάμε λοιπόν τις προάλλες, έχουν πλέον περάσει 5 μήνες, ο Κόφι εντελώς ξεψαρωμένος. Συναντιούνται οι δυό τους και γίνεται της μουρλής! Η σκυλίτσα αυτή γενικώς δεν τα πάει καλά με διάφορα σκυλόπουλα. Ε, τι θα κάνω? Θα κάνω "ban" τον ιδιοκτήτη, ή θα βριστώ μαζί του? Είναι λογικός άνθρωπος και την ελέγχει όπως μπορεί. Εξάλλου μπορώ να πάω πιο πέρα.

Αυτά για μένα, κατά τη γνώμη μου είναι φυσιολογικά πλαίσια. Κάτι τέτοιο εξέλαβα λοιπόν από το ποστ και αναλόγως απάντησα.

Στο Ελλαντιστάν kkranis αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κάθε σκυλοϊδιοκτήτης είναι ότι το πάρκο με τα σκυλιά λυτά δεν πρέπει να αποτελεί το μόνο μέσο εκτόνωσης του σκύλου του. Και ότι η βόλτα ΔΕΝ είναι "πάω, ξαμολάω το σκυλί μου, εγώ κάθομαι μιλάω με τους άλλους και όταν βαρεθώ το μαζεύω όπως όπως και φεύγω".
Αυτό δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο εκπαίδευσης, δεν έχει τίποτε το εποικοδομητικό. Ποιός όμως το καταλαβαίνει? Λίγοι.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Νίκο, εγώ τα λυπάμαι πολύ αυτά τα φουκαριάρικα τα πιτμπουλάκια. Ειλικρινά μου είναι πολύ συμπαθητικά. Πραγματικά κανά δυό που έχουν εμφανιστεί στο πάρκο μας, τραβολογιόντουσαν από τελείως προβληματικά άτομα. Δηλαδή, αυτούς αν τους γνώριζες υπό άλλες συνθήκες και σου έλεγαν ότι έχουν σκύλο ή ότι θέλουν να αποκτήσουν, μόνο σ' αυτή την ράτσα θα πήγαινε το μυαλό σου. Πριν λίγες μέρες, έσκασε μύτη ένας τύπος, με ένα ομορφότατο και γλυκύτατο σκυλάκο. Μόλις ξεφούρνισε ότι έψαχνε να το ζευγαρώσει, μου γύρισε το μάτι. Του λέω λοιπόν όμορφα, χαριτωμένα και ευγενικά: γιατί γλυκέ μου θέλεις να το ζευγαρώσεις; Τι εννοείς; μου λέει... Εγώ τον χαβά μου μεν, ευγενικά δε: παλληκάρι μου, δεν κάνει να ζευγαρώνουμε τα ζώα μας γι' αυτό και γι' αυτό... Είσαι άσχετη, μου λέει... Αυτά είναι πράγματα του Θεού και ποιοί είμαστε εμείς που θα πάμε κόντρα στην φύση. Και αν δεν ήθελε ο Θεός να ζευγαρώνουν δεν θα τους έδινε τα εργαλεία (δεν το είπε έτσι...) κλπ κλπ.... Καταλαβαίνεις ότι μου γύρισε και το άλλο μάτι. Τι συζήτηση να κάνεις με αυτόν; Ηταν και φίλος φίλου, ο οποίος με κοίταγε καλά καλά, να δει πότε θα εκραγώ. Στο τέλος τον φυγάδευσε για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Δεν ξαναφάνηκε στην παρέα :D
Σαν αυτο που περιγραφεις...Μου επεσαν τα δοντια!!!:paja1::mad:
Ενας πανιβλαξ στο παρκο.Ειχε μια θηλυκια.Μετα απο 2 μηνες σκαει μυτη με ενα αρσενικο για το οποιο ρωτουσε αν ειναι ωραιο ή πιο ωραιο απτα δικα μας σκυλια.
Πες,πες μας πεταει το ΚΟΡΥΦΑΙΟ οτι ζευγαρωνει ημιαιμα με το τσουβαλι,επιλεγει μαλιστα ποια θα ζευγαρωσει ,και ειτε χαριζει τα κουταβια ή μερικα πουλαει(απ οσα ειπε αυτο καταλαβα).Το ματι οχι μονο μου γυρισε,εκανε σβουρες!!! Το κορυφαιο??? Το σκυλι του,αρσενικο,ειχε κολησει πισω απτην μικρη.Λεω θα το πει!Δεν μπορει θα το πει! Με πλησιαζει κ μ λεει ''εεε ποτε ζευγαρωνει''.Μεσα στην ξινιλα εγω ''ΔΕΝ ζευγαρωνει ,ειναι στειρωμενη''! Αρχιζει,ααα ουυυ εεε πρεπει να ζευγαρωνουν τα σκυλια,ετσι πρεπει,ετσι ξερουμε,εγω αυτο κανω και βγαζω καλα σκυλια:maria::shock::eek::paja1:.Αφου ειδε οτι τα πηρα και του γυρισα την πλατη(πραγμα π δεν μπορω να κανω σε ανθρωπο ευκολα) μ πεταει κ το κορυφαιο ''αδυνατο το εχεις,ειναι αταιστο''.Τον κοιταξα,λεω δεν παιζει πλακα μ κανουν. Μετα τσαμπουκαλευτηκε με ενα σκυλι τ δικο του και φυγαμε με την κυρια π ειχε το αλλο σκυλι για βολτα.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ? Γιατι???:eek:

Χριστινα,εγω μπορω να πω πως κατα βαση αυτο κανω.Την αφηνω να παιζει με τα αλλα σκυλια για να εκτονωθει αλλα και για να κοινωνικοποιειται.Απλα συμπεριλαμβανα και καποια λεπτα περπατημα με λουρι και σε αποσταση απο αλλα σκυλια παιχνιδι μεταξυ μας και βασικες εντολες...:rolleyes:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
, μαζευόμαστε και 12+ σκυλιά ταυτόχρονα..
:D

έχεις ταυτιση?
ή είσαι πολύ εκπαιδευμένος και το αφεντικό σου έχει ειδικό πληκτρολόγιο?:D:D:D:D:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τα σκυλοπάρκα προσφέρουν 2 πολύ συγκεκριμένα πράγματα (ειδικότερα για την Ελλάδα):

1. Υπαρκτό και πραγματικό κίνδυνο στο σκύλο μας, είτε είναι κουτάβι είτε ενήλικο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις εάν ο σκύλος του άλλου είναι νορμάλ. Επίσης, οι ιδιοκτήτες που κρατούν τα σκυλιά τους στο λουρί είναι είδος προς εξαφάνηση. Εξ ου και τα φαινόμενα που περιγράφονται στο παρόν θέμα

2. Μαθαίνουμε το σκύλο να παίζει με άλλα σκυλιά και όχι με τον ιδιοκτήτη. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα προβλήματα σε υπακοή και συμβίωση.
Απιστευτο!!! Εμεις οι δυο συμφωνουμε! :D

Μαρια, αν δεν ειναι αναγνωρισμενο σκυλοπαρκο αλλά απλά ειναι ενας δημοσιος χωρος και άτυπο σκυλοπαρκο, τοτε ειστε εκει παρανομα με τα σκυλια λυτα και δεν μπορειτε να κανετε τιποτα περα απο αυτοδικία.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγω να διαφωνησω Αρη;
:)

Πιστευω πως το σκυλι πρεπει να παιζει ΚΑΙ με αλλα σκυλια ΚΑΙ με τον ιδιοκτητη του. Παν μετρον αριστον. Αλλιως θα εχουμε ενα σκυλι καλα κοινωνικοποιημενο με τον ιδιοκτητη του αλλα οχι με αλλα σκυλια και με ανθρωπους.

Επισης, φοβαμαι περισσοτερο τους σκυλους που ειναι παντα στο λουρι. Οι ιδιοκτητες δεν τους αφηνουν ελευθερους επιδη ειναι τα σκυλια που θα αρχισουν τους καυγαδες. Με αλλα λογια, ο ιδιοκτητης δεν τα εχει εμπειστοσυνη ουτως ωστε να τους αφησει απο το λουρι.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χμ, επεσα πανω στην αναβαθμιση (υπεροχο δειχνει το φορουμ μας) και πολλα μυνηματα χαθηκαν.

Το θεμα του καυγα είναι πολυδιαστατο.

Εχεις ευθυνη να προστατευσεις τον σκυλο σου από τα ξενα σκυλια αλλά και τα ξενα σκυλια από τον δικο σου.

Ο δικος σου σκυλος ή ο ξενος μπορει να αποκτησει σωματικα και ψυχικα τραυματα μετα από μια συμπλοκη.

Όταν τα πραγματα φτασουν στα ακρα, πρωτα κοιτας την ασφαλεια του δικου σου.

Αν δεν βγεις μπροστα ως αρχηγος, η εκτιμηση του σκυλου προς εσενα πεφτει στα τάρταρα.

Κινδυνευεις όμως να δαγκωθεις. Πολύ περισσοτερο όμως κινδυνευεις αν πας να χωρισεις δυο σκυλια που ηδη εχουν εμπλακει.

Αν σου την πεφτουν πολλα μαζι (εμας μας την πεσανε μεχρι 7 και αρκετες φορες 3-4-5), δεν μπορεις μονος σου και θελεις βοηθεια από τον σκυλο.

Αν δεν τον λυσεις, κινδυνευεις να μπλεχτεις με το λουρι και να ειστε και οι δυο ανήμποροι.
Αν τον λυσεις δεν ξερεις η ιστορια πού θα καταληξει. Πρεπει να μπορεις να τον μαζεψεις αλλά αυτό γινεται (και παλι δυσκολα) πριν την συμπλοκη. Μετα τα πραγματα σφίγγουν.

Αν ο σκυλος σου δεν μπορει να συμμετεχει, τα πραγματα είναι πολύ σκουρα.
Το ευτυχημα είναι ότι σε αδυναμο/μικρο σκυλο σπανιως την πέφτουν πολλα μαζι.

Αν δεν μιλαμε για ξενο σκυλο αλλά ξενο ανθρωπο, τοτε η κατασταση περιπλεκεται ακομα περισσοτερο και οι περιπτωσεις είναι πολλες, από την ενοχληση μεχρι την εγκληματικοτητα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97