Γιατί οι εκθέσεις ΔΕΝ είναι καλλιστεία!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λαμβάνω την τιμή να σας παράσχω την οριστική απόδειξη και όποιος διαφωνεί θα πρέπει να τον κοιτάξει ψυχίατρος διότι ανησυχώ τα μάλα για την πνευματική του υγεία!:D:D:D:D:D

Ο Αμερικανικός Όμιλος Αυστραλέζων Ποιμενικών που είναι ο πατήρ θεών τε ανθρώπων τε περί τους Αυστραλέζους αφού τα Μούφια είναι αμερικανικοί σκύλοι και πολύ σοβαροί μάλιστα, όχι μπούρδες, κάνει κάθε χρόνο διαγωνισμό ομορφιάς Αυστραλέζων απανταχού υφηλίου για το ποιοι είναι οι ωραιότεροι Αυστραλέζοι του πλανήτη. Σ' αυτόν το διαγωνισμό επιτρέπεται να λάβουν μέρος όλοι οι Αυστραλέζοι, ακόμα κι αυτοί χωρίς χαρτιά λόγω έλλειψης πεντιγκρί και δη οι του Αγίου Παντελεήμονος (βοήθειά μας), δηλαδή του σωστικού ομίλου του πατρός σωματείου, ήγουν ΚΑΙ οι απανταχού κουτσοί και στραβοί και αλλέως ζαβοί, συνήθως προϊόντα απανταχού παπυμιλλάδων και ΒΥΒ που κατέληξαν στα καταφύγια.

Και βεβαίως το Μουφ δεν είναι 100% σύμφωνο με το πρότυπο των Αυστραλέζων και φυσικά δεν χαίρει άκρας υγείας αφού αυτά παθαίνει κανείς άμα είναι προϊόν παπυμιλλά/ΒΥΒ και καταλήγει στο καταφύγιο. Και σε έκθεση δε θα πήγαινε που να χτυπιόμασταν όλοι χάμω. Ψηφίστηκε όμως από την ολομέλεια του Αμερικανικού Ομίλου Αυστραλέζων Ποιμενικών ως ένας από τους ωραιότερους Αυστραλέζους που υπάρχουν!!!!!:razz::razz::razz::razz::razz::yes::yes::yes::yes::yes::D:D:D:D:D Συγκεκριμένα ουχί μόνον του πλανήτη αλλά και του σύμπαντος!!!!!:fan::fan::fan::fan::fan:

Το πορτρέτο του επομένως θα κοσμήσει το Ημερολόγιο του 2011 που θα βγάλει ο Όμιλος, το οποίο δεν έχω δει ακόμα διότι μόλις με ειδοποίησαν, αλλά μου περιέγραψαν πώς το έχουν βάλει, δηλαδή την κορωνίδα της ομορφιάς (το Μουφ) και από κάτω έρχονται οι υπόλοιποι!!!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ορίστε και το αριστουργηματικό πορτρέτο της σπάνιας αυτής ομορφιάς και χάρης::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ηθικόν δίδαγμα: άμα θέλετε, πουλάκια μου, καθαρόαιμο σκύλο, δηλαδή τα γένια, πρέπει να έχετε και τα χτένια. Δηλαδή πρέπει να αγοράσετε από εκτροφέα. Κοστίζει αρκετά, δε λέω, αλλά τόσο κοστίζουν οι σκύλοι που θα σας βγουν κατά κανόνα υγιείς και χωρίς προβλήματα. Διότι οι πρόγονοί τους θα έχουν γίνει δεκτοί σε εκθέσεις ως σύμφωνοι με το πρότυπο και υγιείς. Αλλιώς, χρυσούλια μου, θα τα σκάσετε στον κτηνίατρο στη χειρότερη περίπτωση, ή αν είστε τυχεροί, άντε να κερδίσετε στα καλλιστεία. Εγώ έχω την τύχη των καλλιστείων και της πληρωμής κάποιων κτηνιατρικών εξόδων, ενώ μαζεύω λεφτά από τώρα έτσι και έχω σοβαρότερα στο μέλλον. Τα οποία θα είναι σίγουρα πιο πολλά από το να έπαιρνα από εκτροφέα. Δεν πήρα όμως από ΒΥΒ ή από παπυμιλλά αλλά από καταφύγιο. Και τα καλλιστεία βέβαια γραμμένα θα τα 'χω έτσι και πάθει τίποτα το Μουφ λογω της σκούφιας του....

Σκεφτείτε λοιπόν από πριν και μην ακούω άλλες μπουρδίτσες!!:rolleyes:

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Διότι βρέθηκαν στο δρόμο πεταμένα. Όποιο σκυλί δεν προέρχεται από δηλωμένη γέννα εκτροφέα στον αντίστοιχο όμιλό του, δεν έχει πεντιγκρί. Όλα τα σκυλιά που έρχονται στα πετσοπάδικα έχουν πλαστό πεντιγκρί. Στην περίπτωση του Μουφ, λόγω του αμερικανικού συστήματος, έχει δικαίωμα να βγάλει χαρτιά στον όμιλο που του επιτρέπουν τη συμμετοχή του σε διαγωνισμούς agility, flyball, rodeo, beach games, frisbee, άντε και ομορφιάς για το ημερολόγιο, ΟΧΙ όμως σε εκθέσεις αφού α) δεν είναι απολύτως σύμφωνος με το πρότυπο των Αυστραλέζων Ποιμενικών (έχει ουρά, νύχια και το μουσούδι του δεν είναι σωστά ανεπτυγμένο, ούτε έχει πλήρη οδοντοστοιχία) και β) έχει ελαφρά δυσπλασία του ισχύου. Μπορεί επίσης να δηλωθεί με τον ίδιο τρόπο στο AKC, πάλι για τις ίδιες δραστηριότητες αλλά όχι για εκθέσεις. Επίσης δεν κρίνεται κατάλληλος για αναπαραγωγή, αλλά αυτό είναι έτερον εκάτερον αφού είναι στειρωμένος.

Εκπάγλου καλλονής όμως είναι. Και τεραστίας εξυπνάδας και μορφώσεως. Για εκθέσεις όμως δεν κάνει. Τελεία και παύλα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.515
Athens
Μπράβο στον ομορφάντρα! Sara φαντάζομαι ότι θα έχεις κρεμασμένο το ημερολόγιο στον ίδιο μήνα συνέχεια... :D

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Μπράβο στον ομορφάντρα! Sara φαντάζομαι ότι θα έχεις κρεμασμένο το ημερολόγιο στον ίδιο μήνα συνέχεια... :D
μπορεί να κόψει τα νουμεράκια από τους άλλους μήνες και να τα κολλάει στον μήνα που είναι το μούφ :D:D:D

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν νομίζω να πάρει η Sara μόνο ένα ημερολόγιο:D Βλέπω άλλο για κρέμασμα στο σαλόνι άλλο για το δωμάτιο άλλο στην θυρίδα στην τράπεζα!

Μπράβο στον κούκλο!!!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ηθικόν δίδαγμα: άμα θέλετε, πουλάκια μου, καθαρόαιμο σκύλο, δηλαδή τα γένια, πρέπει να έχετε και τα χτένια. Δηλαδή πρέπει να αγοράσετε από εκτροφέα. Κοστίζει αρκετά, δε λέω, αλλά τόσο κοστίζουν οι σκύλοι που θα σας βγουν κατά κανόνα υγιείς και χωρίς προβλήματα. Διότι οι πρόγονοί τους θα έχουν γίνει δεκτοί σε εκθέσεις ως σύμφωνοι με το πρότυπο και υγιείς. Αλλιώς, χρυσούλια μου, θα τα σκάσετε στον κτηνίατρο στη χειρότερη περίπτωση, ή αν είστε τυχεροί, άντε να κερδίσετε στα καλλιστεία.
Συγχαρητιρια για το σκυλο σου. Ειναι σημαντικο να δινεις και να παιρνεις τοση χαρα, και ας ειναι και απο διασταυρωση πελαργου με καμπια.

Παρολα αυτα, και περα απο την πλακα, ειμαι σιγουρος οτι εχεις δει το pedigree dogs expand (ετσι δεν ειναι ο τιτλος??) . Το πλεον περιζητητο αρσενικο Pug της Αγγλιας, ειναι και το πλεον φιλασθενο και προβληματικο κατα παραδοχη των ιδιοκτητων. Να μην πουμε για το Cavallier με τα μυρια οσα προβληματα - και τις μυριες οσες πρωτιες...

Μορφολογια Sucks!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μπράβο στο Μουφ. Μα καλά, φαινότανε ότι κάποια στιγμή θα διαπρέψει στο χώρο του μόντελινγκ,δεν τιθεται θεμα περί αυτού.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Συγχαρητιρια για το σκυλο σου. Ειναι σημαντικο να δινεις και να παιρνεις τοση χαρα, και ας ειναι και απο διασταυρωση πελαργου με καμπια.

Παρολα αυτα, και περα απο την πλακα, ειμαι σιγουρος οτι εχεις δει το pedigree dogs expand (ετσι δεν ειναι ο τιτλος??) . Το πλεον περιζητητο αρσενικο Pug της Αγγλιας, ειναι και το πλεον φιλασθενο και προβληματικο κατα παραδοχη των ιδιοκτητων. Να μην πουμε για το Cavallier με τα μυρια οσα προβληματα - και τις μυριες οσες πρωτιες...

Μορφολογια Sucks!
Πρώτον το Μουφ δεν είναι ημίαιμο, αλλά καθαρόαιμο. Του έχω κάνει τεστ DNA. Δεύτερον τα προβλήματα της μορφολογίας του δεν είναι η παρουσία ουράς (που στο κάτω-κάτω την ήθελα), αλλά οφείλονται στο γεγονός ότι έχει κληρονομική δυσπλασία του ισχύου, ευτυχώς ελαφρά, και το μουσούδι του έχει μείνει κοντό και πλατύ σαν κουταβιού. Και πάλι δεν αφορά την αισθητική αυτό, αλλά το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να βγουν όλα του τα δόντια. Θα μου πεις, τρώει με δώδεκα μασέλες, αλλά αν ήταν εκτροφικό σκυλί ο εκτροφέας του θα είχε προσέξει μερικά πράγματα. Λόγω της δυσπλασίας πάντως πρέπει να προσέχω ιδιαιτέρως το βάρος του Μουφ (που ευτυχώς δεν έχει ανεβεί, τον ζύγισα χτες) και να του δίνω προληπτικά φάρμακα για την υπόλοιπη ζωή του για να μη χειροτερέψει. Αν δε αργότερα χειροτερέψει θα θέλει εγχείριση (ξύλο χτύπα!).

Τέλος, ναι μεν υπάρχουν ηλίθιοι εκτροφείς που τα έχουν κάνει κώλο στην υπόθεση π.χ. καβαλλιεράκια, αλλά η λύση δεν είναι ο πετσοπάς και η παρέα του, δηλαδή ο ΒΥΒ και ο παπυμιλλάς. Σ' έναν ιδανικό κόσμο θα τους είχαν κλείσει απαξάπαντες στο φρέσκο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
σε έναν ιδανικό κόσμο....χα!!!

σε έναν ιδανικό κόσμο όμως δεν θα είχες ΤΟ Μουφ αλλά έναν άλλο αυστραλό ποιμενικό-υγιή μεν-αλλά όχι Μούφ
μπορεί να τον έλεγες Ατταλο κι αυτόν...αλλά δεν θα ήταν Μουφ
και εν τέλει μπορεί να το φώναζες και Μουφ...αλλά δεν θα ήταν το ίδιο σκυλί
σκέψου το κι αυτό.....

Συγχαρητήρια βεβαίως κι απο εμάς δια τας διακρίσεις (διασυμπαντικές απο ότι καταλαβαίνω διότι αποκλείεται να υπάρχουν Αυστραλοί ποιμενικοί σε άλους γαλαξίες-και να υπάρχουν αποκλείεται να είναι ομορφότεροι)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Καλα....

..και που ειπα εγω οτι το Μουφ ειναι ημιαιμο; Και ποτε εδωσα σαν λυση τα petshop και το ΒΥΒ;;;;;;;;;;;;;

Η εκθεσεις μορφολογιας, και η ενδογαμια ειναι συνωνυμες με τα προβληματα που αντιμετοπιζουν ολες οι φυλες. Κυριως οι "μοδατες"! Δυσπλασιες σε Γερμανικους, καταρακτες και καρδιοπαθειες σε Doberman, αναπηρα pug, αρρωστιαρικα γαλλακια, επιλειψιες στα Boxer, κοφωσεις, τυφλωσεις κλπ κλπ κλπ .. μπορω να συνεχιζω για ωρες.

Μορφολογια sucks.

(Pedigree Dogs Exposed ηταν ο τιτλος.. διορθωση.)

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=44215931 ...για οποιον δεν το εχει δει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ναι, το έχω δει το ντοκυμαντέρ και συμφωνώ με τα όσα υποστηρίζει το BBC. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι επειδή υπάρχουν μερικοί βαρεμένοι εκτροφείς έτσι είναι και όλοι τους. Προσωπικά θα το έψαχνα πολύ αν επρόκειτο να πάρω Μουφ από εκτροφέα, θα κοίταζα τη φήμη του και θα τον/την ξεψάχνιζα στο ίντερνετ. Αν τα σκυλιά βγαίνανε ζαβά, θα τους κατάγγελλαν σίγουρα οι πελάτες τους, όπως π.χ. έγινε με την παπυμιλλού "εκτροφέα" στο Μίσιγκαν που δεν τα εμβολίαζε και μερικά πεθαίνανε από κουφές αρρώστειες που κανονικά δε θα έπρεπε να έχουν καν τουλάχιστον από το 1994! Αν ήθελα δε Γερμανικό Ποιμενικό θα πήγαινα να ρωτήσω το φροντιστή του Μουφ που ειδικεύεται σ' αυτούς διότι τους εκπαιδεύει για αστυνομία, στρατό και σωστικά συνεργεία. Και ξέρω ότι οι Αμερικάνοι είναι τρομερά σχολαστικοί και υστερικοί με τα στρατά τους, άρα εκθέσεις μορφολογίας θα κάνουν σίγουρα δικές τους, πέρα από τα κουκλοθέατρα. Οι Γερμανικοί Ποιμενικοί που έχει μοιάζουν με ΓΠ και όχι με αυτά τα κουκλοειδή που δείχνει το BBC και που περπατάνε περίεργα, κάτι τέτοιο άλλωστε θα με αγρίευε. Επίσης θα διάβαζα τα κέρατά μου για τη φυλή πριν πάρω, όπως έκανα και πριν πάρω το Μουφ και είχα καταλήξει στους Αυστραλέζους από πολλά χρόνια. Και αν δε μου έδειχνε ακτινογραφίες προγόνων και δεν τους πέρναγα γενεές δεκατέσσερεις, που λέει ο λόγος, σκύλο δε θ' αγόραζα.

Δεν είπα ότι ισχυρίζεσαι ότι πρέπει να τρέξουμε στον παπυμιλλά/πετσοπά/ΒΥΒ, αλλά αν θεωρούμε ότι οι περισσότεροι εκτροφείς είναι βαρεμένοι, τότε το συμπέρασμα που βγάζουν πολλοί καταναλωτές, τελείως χωρίς λογική, είναι το εξής: αφού, θα πουν, οι εκτροφείς είναι ΟΛΟΙ για τα μπάζα (διότι η θεωρούμενη "υψηλή" τιμή του εκτροφικού σκύλου θα τους οδηγήσει στη γενίκευση), επομένως θα πάρουμε κι εμείς από την κυρία Νίτσα που ζευγάρωσε τη σκύλα της ή από τον πετσοπά που τα έχει φτηνότερα. Βλέπεις, οι περισσότεροι δεν κάθονται να διαβάσουν και δεν καταλαβαίνουν ότι βαρειά η καλογερική, δηλαδή να έχεις σκύλο. Όμως στατιστικά (κάτι που επίσης δεν καταλαβαίνει ο μέσος βαρεμένος καταναλωτής που θέλει "καθαρόαιμο") περισσότερα προβλήματα θα έχει το πετσοπάδικο παρά το εκτροφικό. Επομένως στα τόσα ζαβά εκτροφικά καβαλλιεράκια, πόσα περισότερα είναι τα ακόμα ζαβότερα πετσοπάδικα "καβαλλιεράκια"? Και στο τέλος-τέλος, πώς μπορούμε να αποκτήσουμε σκύλο?

Η δική μου λογική είναι η εξής: ο σκύλος είναι ζωντανό ον. Όχι, δεν είμαι η μαμά του και δεν είναι το παιδί μου διότι είμαι άνθρωπος και είναι σκύλος. Αλλά ξέρω ότι θα τον αγαπήσω. Πολύ. Επομένως πρέπει να προσέξω πολύ τι θα πάρω διότι δε θέλω να υποφέρουμε πρόωρα ούτε εγώ, ούτε και κείνος. Ούτε θέλω να υποστηρίξω βλαμένους όπως οι πετσοπάδες, οι παπυμιλλάδες και οι ΒΥΒ. Για μένα υπάρχουν δυο πηγες:

1) Ο εκτροφέας. Ο καλός. Θα τον ξεψαχνίσω. Θα του μιλήσω, θα πα να τον δω, θα ρωτήσω τριγύρω ΚΑΙ βαρεμένους με τα σόου ΚΑΙ νορμάλ που θέλουν απλώς κατοικίδιο. Θα τον ψάξω στο ίντερνετ να δω για καταγγελίες. Θα πάρω τηλέφωνο το Better Business Bureau. Θα διαβάσω ΑΠΕΙΡΑ βιβλία για σκύλους και φυλές. Θα πα να δω τους γονείς, όχι απλώς να κάθονται ή να τριγυρνάνε στο λιβάδι κόβοντας βρούβες, αλλά θέλω να τους δω να τρέχουν. Θα ρωτήσω για γονιδιακά τεστ. Στην ανάγκη θα πληρώσω για γονιδιακό τεστ του κουταβιού άμα θέλω ντε και καλά να το πάρω και δεν έχει το συγκεκριμένο. Μπορεί να μου βγει προβληματικό? Ναι, βέβαια. Αλλά θα ξέρω από πριν ποιες είναι οι ασθένειες που μπορεί να πλήξουν τη φυλή. Η κυρία που μου έδωσε το Μουφ είχε μια φορά ένα εκτροφικό Μουφ που είχε δυσπλασία και σοβαρή μάλιστα αλλά έτυχε διότι μπορεί να τύχει. Χειρότερη από του Μουφ. Το σκυλί έζησε μέχρι τα 15 και δεν έδειχνε να υποφέρει ή να το νοιάζει αν και του κάνανε θεραπείες, δεν το άφησαν έτσι και η εκτροφέας τους είχε προειδοποιήσει, τους το έδωσε τσάμπα και με συμβόλαιο στείρωσης. Έτυχε όμως.

Σχετικά με τους εργασιακούς μάλιστα σκύλους τα πράγματα είναι ακόμη ευκολότερα: θα πάω σε άτομα που χρησιμοποιούν σκύλους για δουλειά και που εννοείται τους θέλουν υγιείς και όχι κουκλάκια για μπιμπελό. Ο άλλος θα χάσει λεφτά άμα ο Αυστραλέζος δεν μπορεί να μαζέψει τα πρόβατα και να τα βοσκήσει, τι τον νοιάζει αν τα χρώματά του είναι παλ (η καινούρια μούρλα στους Αυστραλέζους τελευταία εδώ!) ή πιο σκούρα όπως το ωραιότατο Μουφ? Επομένως η σωστή πηγή είναι οι ιδιοκτήτες ράντσων που παίζουν ροντέο και στέλνουν τα Μούφια τους σε εκθέσεις μορφολογίας και διαγωνισμούς βοσκής και όχι καλλονής και για το ποιο Μουφ έχει την καλύτερη μιζανπλί.

2) Το καταφύγιο. Το σκυλί θα είναι προφανώς ενήλικο. Θα το έχουν παρατηρήσει, εξετάσει, κλπ. Θα έχει καλό χαρακτήρα και κανένα αμέσως παρατηρούμενο πρόβλημα. Θα το βάλω να τρέξει να το δω και θα το πάω βόλτα να δω αν ταιριάζουν τα χνώτα μας. Θα ρωτήσω το σκυλοψυχολόγο. Με το Μουφ ήξερα ότι αν είχε δυσπλασία δε θα ήταν σοβαρή ή θα την είχαμε όλοι δει από πριν. Τελικά είχε ελαφρά και προσπαθώ να τη διατηρήσω ως ελαφρά, ως τώρα με επιτυχία διότι τον βλέπω ότι τρέχει πλέον τελείως κανονικά και όχι ενίοτε σα λαγός. Τυφλό και κουφό δεν ήτανε, είδα το μουσούδι αλλά δεν τον εμποδίζει σε τίποτα και κατά τα άλλα ήταν υγιής. Μέχρι και τα γονιδιακά του τεστ για το MDR1 βγήκαν φυσιολογικά. Τώρα τι άλλο μπορεί να μου εμφανίσει στο μέλλον δεν έχω ιδέα αλλά δε νομίζω να είναι τίποτα σοβαρό εκτός αν πρόκειται για καρκίνο ή καρδιακά, να χτυπήσω ξύλο και να κουνηθούμε όλοι από τη θέση μας και να κάνουμε κι ένα βήμα μπροστά. Τα πολύ σοβαρά κληρονομικά πιστεύω θα τα είχε εμφανίσει ως τώρα και έτσι λέει και το Ινστιτούτο για την Υγεία των Αυστραλέζων Ποιμενικών. 'Αρα καλώς το πήρα.

Κάθε χρόνο θανατώνονται εκατομμύρια αδέσποτα στα καταφύγια λόγω έλλειψης χώρου ή/και προβλημάτων υγείας. Αυτά που μένουν είναι συνήθως εντάξει και εγγυημένα όσο είναι δυνατόν να εγγυηθεί κανείς. Από κει και πέρα είναι, ναι, και θέμα τύχης. Νομίζω ότι στάθηκα πάρα πολύ τυχερή με το Μουφ. Και ναι, δεν το αλλάζω και καλά έκανα που το πήρα. Δεν θα το έπαιρνα όμως ποτέ από τη λαϊκή όπου το πούλησε ο Άμις (αν ήταν αυτός ο εκτροφέας του) ή από τον όποιον άλλον ΒΥΒ διότι ποτέ δε θα πήγαινα εκεί που συχνάζουν πουλώντας κουτάβια. Ούτε στο Petland πάω, δεν περνάω καν απέξω. Στο καταφύγιο όμως πάω και είναι καλή λύση. Αν είχα πάρει άλλο σκυλί το ξέρω ότι θα τον φώναζα κι αυτόν Άτταλο και δε θα ήταν το Μουφ, όπως είπα στάθηκα τυχερή, κάτι μέσα μου έκανε κλικ μόλις είδα την αγγελία του καταφυγίου και είχα δει εκατοντάδες αγγελίες που δεν κάνανε κλικ. :)

Η λύση νομίζω είναι να μπούνε μερικοί κανόνες στην εκτροφή που είναι, ναι, δύσκολο αλλά εφικτό αν ασκηθεί και η ανάλογη πίεση. Η ΕΕ θα μπορούσε π.χ. να παίξει τεράστιο ρόλο με οδηγίες και κανονισμούς. Θα παίξει ρόλο και η ανάγκη όταν αρχίσουν όλα αυτά τα δυστυχισμένα ζώα να πεθαίνουν λόγω των γενετικών προβλημάτων τους και θα μένουν στα απούλητα, άρα θα στοιχίζουν λεφτά στις γκιόσσες που τα εκτρέφουν. Και όταν αρχίσουν να πέφτουν οι μηνύσεις βροχή από τους καταναλωτές που την πατήσανε. Παρατηρήσατε αλήθεια ότι τα μεγαλύτερα καθίκια του ντοκυμαντέρ ήταν γυναίκες? Το συζήταγα χτες και με το φροντιστή του Μουφ για τις μουρλές που στηρίζουν έναν κλαδο της οικονομίας δισεκατομμυρίων και κάνουν σαν υστερικές π.χ. στο agility.

Εν πάση περιπτώσει, το Μουφ εξακολουθεί να είναι εκπάγλου καλλονής και τεραστίας εξυπνάδας και μορφώσεως, γι' αυτό και μπήκε στο ημερολόγιο. Για μένα κανένας Αυστραλέζος δεν είναι ούτε στο μισό όσο ωραίο είναι το Μουφ. Αυτό σκεφτόμουν και χτες που έπαιζε το Μουφ με τον Αυσταλέζο του εκπαιδευτή του που προέρχεται από σπουδαία αίματα βοσκών του Μιζούρι. Έχει όμως δυσπλασία του ισχύου και πρέπει να τον προσέχω. Τον ζύγισα πάντως χτες και είναι λίγο-πολύ εντάξει από βάρος. Θα ήθελα να χάσει άλλο ενάμισυ κιλό και ο φροντιστής του με κοροϊδεύει ότι είναι όλη αυτή η γούνα και αν τον κουρέψω (που προφανώς ΔΕΝ κουρεύει κανείς Αυστραλέζο, ούτε αυτός το κάνει στο δικό του!) θα μπορώ να καυχιέμαι ότι τον αδυνάτισα τελείως!:D:D:D:D:D

Last edited: