Γιατί με μισεί ο σκύλος μου;

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Προφανως και η θετικη εκπαιδευση ειναι ο καλυτερος τροπος εκπαιδευσης αλλα απο οσα διαβασα εσυ μαλλον εκανες την θετικη εκπαιδευση τροπο ζωης. ομως δεν ειναι ετσι. αν πχ. καθεστε μια μερα στο σπιτι χωρις να τον εκπαιδευεις και κανει μια μη αποδεκτη συμπεριφορα εκει ειναι που πρεπει να πατησεις ποδι, δηλαδη εκει χρειαζεται να διορθωσεις την συμπεριφορα και να τον κανεις να καταλαβει οτι αυτο δεν ειναι αποδεκτο (δεν μου αρεσει η λεξη μαλωμα). η διορθωση δεν ειναι ξυλο, εφημεριδα κτλ. η διορθωση ειναι να υψωνεις την φωνη σου και μετα ενα ΠΟΠ στο λουρι (αποτομο τραβηγμα ισα ισα να τον κανει να στραφει η προσοχη του αλλου) ή τα λεγομενα τσιμπιματακια αν δεν ειναι σε λουρι (ακουμπας τον σκυλο με τα δαχτυλα σου με αποτομη κινηση κανοντας τον να στρεψει την προσοχη σε εσενα ή γενικοτερα να σταματησει αυτο που κανει και δεν ειναι αποδεκτο)

και εγω βλεπω οτι ειπαν οι προλαλισαντες. δεν ειναι μισος. ο σκυλος εχει γινει ανεξαρτητος και δεν του προκαλεις ενδιαφερον γιατι σε θεωρει κατωτερο του. πρεπει να γινεις ο αρχηγος της αγελης. αυτο σημαινει:

εσυ αποφασιζεις ποτε θα παιξετε.
τα παιχνιδια του δεν ειναι δικα του αλλα δικα σου και δεν τα αφηνεις να τα εχει διαθεσιμα ανα πασα στιγμη.
εσυ βγαζεις το προγραμμα για τις βολτες αναλογως με τις αναγκες του.
δεν τραβαει στην βολτα αλλα ακολουθει.
εσυ περνας πρωτος την πορτα και μετα αυτος.

το καλο ειναι οτι αρχισες να ψαχνεσαι οποτε αν εχεις ορεξη και θες μπορεις να ξαναφτιαξεις την σχεση σου με τον σκυλο σου. και εδω ειναι το καταλληλο μερος.

καλη τυχη

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Επειδή έγραψα μεγάλο ποστ, θέλω να σχολιάσω ότι διαφωνώ κάθετα με τον κ4ileb περί αρχηγού αγέλης, διορθώσεων, ποπ στα λουρί, ιεραρχίας, του να περνάς πρώτος την πόρτα κτλ. Είναι περιττά, αχρείαστα, ξεπερασμένα και στη δική σου περίπτωση το ακριβώς αντίθετο από ότι χρειάζεσαι.
Δε διαφωνώ για να τον υποτιμήσω, ούτε για να ξεκινήσω κόντρες στο φόρουμ γιατί το θέμα εδώ είναι το πρόβλημα σου. Ούτε θέλω να ανοίξω κουβέντα περί θετικής κτλ.
Δεν είναι θέμα κυριαρχίας, αλλά κανόνων και του κανόνες ο σκύλος τους τους ακολουθεί όταν ξέρει ότι για να πάρει αυτό που θέλει πρέπει να τους ακολουθήσει. Δική σου δουλειά είναι να του δείξεις ότι οι κανόνες σου είναι αυτό που θέλει και ο ίδιος και όχι να του τις επιβάλεις. Συνεργασία και όχι επιβολή.
Ο σκύλος σου δε σε θεωρεί κατώτερο και τα παιχνίδια του άφηνε σε όλο το σπίτι αν θέλεις. Και αν θέλει να παίζει μόνος του καλά να περάσει. Και αυτό στο πρόγραμμα είναι, παιχνίδια είναι γι' αυτό υπάρχουν. Και αν στην τελική διεκδικεί παιχνίδια από σένα ή από οποιονδήποτε (δεν ανέφερες κάτι τέτοιο, γι' αυτό το γενικεύω), μάθε του να παίζει με τα παιχνίδια μαζί σου και τότε όχι μόνο δε θα τα διεκδικεί αλλά θα στα φέρνει κιόλας. Τα παιχνίδια δεν έχει σημασία αν είναι δικά του ή δικά σου ή του τρίτου. Το θέμα είναι να μάθει να παίζει για να μην χρειάζεται να κάνει βλακείες και να φοβάται μην του τα πάρουν.
Και αν αν το έχει στο στόμα δικό του είναι αλλά είναι πιο ωραίο το παιχνίδι αν το αφήνει ή αν στο φέρνει. Αν μπείτε σε διαδικασίες ανταγωνισμού για τα resources (φαϊ, παιχνίδι, κρεββάτια κτλ), εγώ είμαι άλφα και όλα μου ανήκουν, λάθος δρόμο θα πάρετε.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Επειδή έγραψα μεγάλο ποστ, θέλω να σχολιάσω ότι διαφωνώ κάθετα με τον κ4ileb περί αρχηγού αγέλης, διορθώσεων, ποπ στα λουρί, ιεραρχίας, του να περνάς πρώτος την πόρτα κτλ. Είναι περιττά, αχρείαστα, ξεπερασμένα και στη δική σου περίπτωση το ακριβώς αντίθετο από ότι χρειάζεσαι.
Δε διαφωνώ για να τον υποτιμήσω, ούτε για να ξεκινήσω κόντρες στο φόρουμ γιατί το θέμα εδώ είναι το πρόβλημα σου. Ούτε θέλω να ανοίξω κουβέντα περί θετικής κτλ.
Δεν είναι θέμα κυριαρχίας, αλλά κανόνων και του κανόνες ο σκύλος τους τους ακολουθεί όταν ξέρει ότι για να πάρει αυτό που θέλει πρέπει να τους ακολουθήσει. Δική σου δουλειά είναι να του δείξεις ότι οι κανόνες σου είναι αυτό που θέλει και ο ίδιος και όχι να του τις επιβάλεις. Συνεργασία και όχι επιβολή.
Ο σκύλος σου δε σε θεωρεί κατώτερο και τα παιχνίδια του άφηνε σε όλο το σπίτι αν θέλεις. Και αν θέλει να παίζει μόνος του καλά να περάσει. Και αυτό στο πρόγραμμα είναι, παιχνίδια είναι γι' αυτό υπάρχουν. Και αν στην τελική διεκδικεί παιχνίδια από σένα ή από οποιονδήποτε (δεν ανέφερες κάτι τέτοιο, γι' αυτό το γενικεύω), μάθε του να παίζει με τα παιχνίδια μαζί σου και τότε όχι μόνο δε θα τα διεκδικεί αλλά θα στα φέρνει κιόλας. Τα παιχνίδια δεν έχει σημασία αν είναι δικά του ή δικά σου ή του τρίτου. Το θέμα είναι να μάθει να παίζει για να μην χρειάζεται να κάνει βλακείες και να φοβάται μην του τα πάρουν.
Και αν αν το έχει στο στόμα δικό του είναι αλλά είναι πιο ωραίο το παιχνίδι αν το αφήνει ή αν στο φέρνει. Αν μπείτε σε διαδικασίες ανταγωνισμού για τα resources (φαϊ, παιχνίδι, κρεββάτια κτλ), εγώ είμαι άλφα και όλα μου ανήκουν, λάθος δρόμο θα πάρετε.
επειδη μαλλον δεν τα εξεφρασα σωστα, για να μην παρεξηγηθω:

δεν ειμαι απολυτος στο θεμα με τα παιχνιδια. απλα διαφωνω στο να τα εχει διαθεσιμα 24/7 πιο πολυ για το γεγονος οτι μπορει να χαλασει καποιο και να το φαει κτλ. προφανως και αν θελει να παιξει μονο του το σκυλακι το αφηνεις.

επισης στο θεμα με τις πορτες εγω πιο πολυ το χρησιμοποιω για να μαθει ο σκυλος να μην ειναι πολυ ενθουσιασμενος οταν παμε βολτα.

Και προφανως αυτο που ειπα με τις διορθωσεις εννοω να διορθωνεις τον σκυλο οταν κανει μια μη αποδεκτη ενεργεια. διορθωνεις χωρις βια, στρεφεις την προσοχη του αλλου και τον ανταμιβεις με χαδια και λιχουδια.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Το πιο οδυνηρό από όλα ήταν όταν αναγκάστηκα να φύγω για δουλεία 4 με 4,5 μήνες. Όταν επέστρεψα αντέδρασε σαν να μην είχα λείψει καθόλου (ούτε καν σηκώθηκε από το κρεβάτι του... ) και με κοίταξε με ένα βλέμμα " α ήρθες.. βάλε μου να φάω τώρα.." πήγα να τον ακουμπήσω και με δάγκωσε πάλι, ηρέμησε λίγο όταν του έβαλα τροφή.
εγώ θα σου έλεγα να μην το πιέζεις μα με το ζόρι να σε συμπαθήσει; LOL αφού μία χαρά περνάει, άσε τον στην ησυχία σου και κοίτα να βρεις κάτι άλλο να ασχολείσαι τον ελεύθερο χρόνο σου...:rolleyes:

αστειάκι...LOL

ναι, δεν έχω ακούσει ποτέ παρόμοια περίπτωση και αυτό με βάζει σε σκέψεις, μήπως υπερβάλουμε;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συμφωνώ σε όλα με τον Georgios_Lupo !!
Αυτό που θέλω μόνο να υποσημειώσω είναι πως για εμένα η "αρχή των πάντων" είναι να έχεις πάνω από όλα αυτοπεποίθηση.., αν δεν έχεις ..κατευθείαν στα μάτια του σκύλου είσαι κατώτερος και όχι άξιος για αρχηγός.
Επίσης θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε έναν εκπαιδευτή γιατί συμπεριφορές δεν μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε από το ίντερνετ..άρα και οι συμβουλές θα είναι γενικές..
Επίσης για να είναι σωστά τα συμπεράσματα θα πρέπει και οι πληροφορίες και τα δεδομένα να είναι σωστά.., πράγμα που από την στιγμή που δεν έχεις μάθει τον σκύλο σου..ίσως και να μην είναι..
Εμείς μπορούμε να περιοριστούμε σε εσένα στην ουσία και τον τρόπο που εσύ βλέπεις τα πράγματα.., τα άλλα είναι γενικά.. γιατί ο κάθε σκύλος είναι μοναδικός έτσι και η κάθε προσέγγιση.
Από την περιγραφή σου ο σκύλος σου έχει αποκτήσει ανεπιθύμητες συμπεριφορές βάση των περιγραφών σου..όμως ο ποιο κατάλληλος για να σε βοηθήσει είναι αυτός που θα δει τον σκύλο σου και θα τον διoρθώσει (μαζί και εσένα).
Αυτό που δεν θα κάνει ο εκπαιδευτής είναι να καλλιεργήσει την χημεία μεταξύ σας.., αυτό θα γίνει όταν εσύ μάθεις τον σκύλο σου.., την γλώσσα του σώματος του..και αρχίζεις σίγα σίγα να τον καταλαβαίνεις.., κάπως έτσι ξεκινάνε τα πράγματα..με αμοιβαίο σεβασμό, εμπιστοσύνη, αποφασιστικότητα και να είναι ξεκάθαρο στο σκυλί τι θέλουμε από αυτό, με σταθερότητα.., ο αρχηγός δεν επιβάλλεται..κερδίζεται.

margarita11

New Member
30 Μαρτίου 2016
3
0
37
παιδια κ εμενα το δικο μ σκυλι ειναι κουταβι 3 μηνων κ το εχω 1 μηνα σε καθε αγνωστο κανει χαρες κουναει ουρα κλτπ εμενα με εχει γραμμενη γιανα μην το πω αλλιως. τι χαδια του κανω τι λιχουδιες με αγνοει . ερχεται κ ψιλο δαγκωνει . μ εχει κανει πληγες δοκιμαζω με την εντολη κατσε κ καθετε αρκετες φορες αλλα παντελονια κ τα χερια μ τα εχει ξεσκισει . καθε φορα αγοραζω νεο παιχνιδι . αδιαφορω για αυτο κ κανω πως δεν το κοιταω κ αυτο παει κ καθετε στο κρεββατι του αλλα αμα μπει αγνωστος σπιτι η τον δει στον δρομο τρεχει κατα πανω του γεματη χαρα. για μενα κ να φυγω δεν την νοιαζει καν . δεν ξερω τι να δοκιμασω αλλο

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Φοβερή «συνεργασία»! Καμμία σχέση με κυριαρχία...

margarita11

New Member
30 Μαρτίου 2016
3
0
37
Δεν ξέρω αν είναι θέμα κανόνων Εντάξει ένα μήνα το έχω προσπαθούμε κ κάποιες φορές τα κάνει έξω. Κάποιες φορές κάθεται όταν το λέω. Εμένα με ενοχλεί π δεν δείχνει καμμία χαρά π με βλέπει. Ότι το βγάζω έξω για βόλτα κ απλά ξαπλωνει στο γρασίδι αλλά με κάθε άγνωστο κάνει Χαρούλες κουνάει ουρά κτλπ κ εγω απλά ζηλεύω γιατί δεν μ τα κάνει αυτά. Άμα πεθάνω ίσως της λείψει το φαΐ τίποτα άλλο :-(

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Γίνε ενδιαφέρουσα για το κουτάβι σου, καλώντας το για να παίξετε (αρχικά με το αγαπημένο του παιχνίδι), για χάδια, για να κυλιστείτε μαζί στο πάτωμα, για να σε κυνηγήσει (αυτό εσένα, ποτέ όμως εσύ αυτό), για να πάτε μια βόλτα, για ότι μπορείς να φανταστείς ότι μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια μαζί και θα το βρει ενδιαφέρον. Όλα όμως θέλουν κάποιους κανόνες. Για να μην ξεφύγουν τα πράγματα.

Φαντάσου το σαν ένα μικρό παιδάκι στο επίπεδο ενδιαφέροντος. Αν είσαι απλά η "δασκάλα που λέει μόνο μη", δεν θα θέλει να έχει και πολλά πολλά. Γίνε η αγαπημένη δασκάλα που έκανε τα μαθήματα να μοιάζουν παιχνίδι, είχε πλάκα, αλλά μας έβαζε και σήμερα θέση μας όταν ξεφεύγαμε.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
st3li0s
Μπορεις να το πας ενα βημα παρακατω; Εστω θεωρητικα; Δηλαδη η αλλαγη ιεραρχιας δε θα ειναι επιπονη; Δε θα αντιδρασει ο σκυλος; Οπως και να εχει δε νομιζω οτι με τον τροπο που εμαθε θα το δεχτει ευκολα,σωστα; Δηλαδη μια τετοια συμπεριφορα ποσο δυσκολα γυρναει; Απο τι εξαρταται; Αν πω 60% ιδιοκτητη 40% εκπαιδευτη ποσο μακρυα ειμαι;

Ζήτα του να χρησιμοποιεί κλίκερ αν πονάς
Πιστεψα οτι θα παθω κραμπα απτα γελια....
Χωρις παρεξηγηση προς το θεματοθετη

• Like
Reactions: sea-mol

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Με το κλίκερ τι θα καταφέρεις; Ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις; Θα πας να το πάρεις, να το κάνεις τι; Να του μάθεις ότι με κλίκερ παίρνει λιχουδιά; ο θεματοθέτης είχε κλίκερ και δεν του έλυσε κανένα πρόβλημα. Μάλλον, θα έλεγα, του το δημιούργησε η κακή χρήση του.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Το σκυλάκι σου είναι ακόμα πολύ μωρό. Δεν χρειάζεσαι ούτε πανικό ούτε κλικερ ούτε λιχουδιές καν εσύ σε αυτή τη φάση. Είναι πολύ πιο απλό για σένα ακόμα....

Πεσε στο πάτωμα και παίξε μαζί του!μίλησε του όπως στα μωρά με φωνή ενθουσιώδη! Γίνε λίγο σκυλάκι και εσύ κάντε τούμπες κάντε χάδια άστο να σε τρελάνει στο γλύψιμο να μυρίσει πολύ το πρόσωπο σου να σε γνωρίσει με το δικό του τρόπο...

Σήκω από το πάτωμα και έχε κανόνες έχε όρια στα οποία θα είσαι σταθερή αλλά τρυφερή. Διορθώνεις δεν μαλώνεις. Λες μη και απομακρύνεις δεν φωνάζεις δεν χτυπάς. Είσαι αρχηγός αλλά όχι δυνάστης.

Δοκίμασε το θα σου αρέσει!!!

• Like
Reactions: Orilis

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
μολις ειδα οτι το θεμα ειναι 3ων ετων...ψαρωσα με τις ημερομηνιες που ειναι ιδιες!

Kanga

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2016
150
221
Αχ χίλια συγνώμη αλλα με το αρχικό μήνυμα νομιζα οτι θα κατουρησω επανω μου...φανταστικα το σκυλο να κραταει μια βρεγμενη σανιδα και να την χρησιμοποιεί στον ιδιοκτήτη μη σας πω οτι μου ριε εικονα με υο σκυλι να εχει τα κλειδιά της πόρτας στο στόμα και να κλειδωνει τον ιδιοκτήτη εξω απο το σπίτι και να τον εχει να κοιμάται εξω...!!!