Γιαούρτι και ελαιόλαδο

stefan-lab

Member
10 Ιουλίου 2010
9
0
Πάτρα
Γεια σας, είμαι καινούριος στο site. Έχω ένα labrador σχεδόν 4 μηνών. Από ό,τι έχω καταλάβει δεν είναι καλό να του δίνω συμπληρώματα διατροφής. Του δίνω εδώ και καιρό την Proplan και σχεδιάζω να την αλλάξω σε Acana. Μου έχουν πει κάποιοι να ρίχνω λίγο γιαούρτι και ελάχιστο ελαιόλαδο στο μπολάκι με την ξήρά τροφή. Κάνω το σωστό. Σε τι βοηθάνε αυτά?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καταρχάς είσαι δυσαρεστημένος με την τροφή του και θέλεις να την αλλάξεις; Ξέρεις ότι πρέπει να το κάνεις σταδιακά ε;
Κανένα συμπλήρωμα δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο απο μια καλή ξηρά τροφή. Για το λαδάκι, έχουμε ξανασυζητήσει. Διίστανται οι απόψεις. Δεν έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει κάτι. Πάντως μιλάμε έτσι κι αλλιώς για ελάχιστη ποσότητα. Το γιαουρτάκι, συμπληρώνει λίγο σε ασβέστιο, σε γεύση και δροσιά τώρα το καλοκαίρι. Εντελώς προσωπική μου εκτίμηση, χωρίς καμμία επιστημονική τεκμηρίωση, να μην κάνεις πολλές δοκιμές και αλλαγές τροφής με το κουτάβι. Ρώτα και τον εκτροφέα σου αν υπάρχει, αλλιώς συμβουλεύσου τον γιατρό σου, διάβασε και στο φόρουμ αντίστοιχα θέματα (υπάρχουν πολλά) και μην αυτοσχεδιάζεις. Εχεις καιρό, όταν μεγαλώσει όπως πρέπει και έχουν διαμορφωθεί και στρώσει όλα τα όργανά του και τα κόκκαλά του, να δοκιμάσεις σε ποιού είδους διατροφή θα κατασταλάξεις. Κι εκεί έχεις επιλογές.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το ελαιόλαδο κάνει καλό στο τρίχωμα ,κακό δεν του κάνει αν δίνεται με μέτρο Το γιαούρτι κάνει πολύ καλό ,συνέχι΄σε το
Όσο για τη σταδιακή αλλαγή τροφής, καλό είναι να γίνεται στα κουτάβια αλλά στα ενήλικα είναι θέμα οργανισμού του σκύλου
Οι δικοί μου αλλάζουν τροφή κάθε 6 μήνες απότομα και δεν έχω δει ποτέ διάρροια
Επίσης μπορέις να του δίνεις και αυγό με το τσόφλι που και που

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Το Μουφ δίνει και την ψυχή του στο διάολο για γιαούρτι. Ελαιόλαδο του ρίχνω μόνον όταν του δίνω λαχανικά όπως π.χ. λαχανάκια Βρυξελλών που τα λατρεύει. Τρώει επίσης Pro Plan που αρέσει στην κτηνίατρό του και θεωρείται καλή. Δε βλέπω το λόγο γιατί να την αλλάξεις. Όσο για τα τσόφλια αυγών, τρελλαίνεται και γι' αυτά το μικρό τέρας και έτσι και αφήσω κανένα στο νεροχύτη όταν μαγειρεύω, πάει και το βουτάει. Μια φορά έφαγε και μισή καρτέλλα των δώδεκα αυγών!! Που φυσικά ήταν μισοάδεια διότι δε θα το είχε σε τίποτα να φάει και όλη την καρτέλλα αν μπορούσε....:rolleyes:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Το ελαιόλαδο, αντίθετα με ότι ισχύει για τους ανθρώπους, είναι δύσπεπτο για τα σκυλιά και δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τη διατροφή τους. Τα λοιπά σπορέλαια ή ακόμα καλύτερα ιχθυέλαια είναι πολύ καλύτερη επιλογή.

Οι ξηρές τροφές περιέχουν αρκετό λάδι, σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται συμπληρωματικό.

Η υπερβολική χορήγηση λαδιού στη τροφή έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή θαμπό τρίχωμα, έντονη μυρωδιά, διάρροιες κ.λ.π. Καλό είναι τα μέλη του φόρουμ να προσέχουν τί είδους συμβουλές δίνουν και να περιορίζονται σε θέματα που πραγματικά γνωρίζουν.

Γιαούρτι μπορείτε να δίνετε ελεύθερα σε λογικές ποσότητες, αρκεί να πρόκειται για πραγματικό γιαούρτι και όχι "έδεσμα" (υποκατάστατο), όπως αυτά με τα φρούτα.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Όπως θα διάβασες έγραψα ΜΕ ΜΕΤΡΟ
Διάβασα τις έγραψες.

Με τη τροφή που δίνει ο ερωτών, ή με αυτή που σκέφτεται να δώσει, δε χρειάζεται έξτρα λάδι. Αντίθετα, ΔΕΝ πρέπει να δίνει συμπληρωματικό.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όντως η σκυλοτροφή δε χρειάζεται έξτρα λάδι. Όσο για το γιαουρτάκι του Μουφ εννοείται ότι το φτιάχνω με τα χεράκια μου από φρέσκο γαλατάκι από τοπική οργανική φάρμα (που εννοείται ότι το παστεριώνει) χωρίς συντηρητικά! :) Και είναι και άπαχο αλλά το στραγγίζω για να μην είναι νερουλό και μοιάζει με το ελληνικό το ΦΑΓΕ. Συντηρητικά φυσικά δεν έχει ούτε κατά διάνοια. Εννοείται ότι το Μουφ λιποθυμάει συνήθως μπροστά στη γιαουρτιέρα όταν φτιάχνω γιαούρτι και δεν την πλησιάζει με τίποτα διότι το γιαούρτι το θέλει στραγγιστό και κρύο από το ψυγείο....:rolleyes:

Τα λαχανάκια Βρυξελλών με ολίγον ελαιόλαδο από καιρό σε καιρό ήταν ιδέα της φιλενάδας μου που είναι κτηνίατρος και έχει και διδακτορικό. :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δώσε ελαιόλαδο και γιαούρτι και μπρόκολα και αυγά
αλλά θα μειώνεις αντίστοιχα την ξηρά
επίσης μην την αφήνεις ανοιχτή γιατί οξειδώνεται και χάνει και μεγάλο μέρος απο την λιπαρότητά της ,παρατήρησε πόσο λαδερή είναι όταν την πρωτοανοίγεις

stefan-lab

Member
10 Ιουλίου 2010
9
0
Πάτρα
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές. Πράγματι μιλάω για πολύ μικρές ποσότητες που περσσότερο δίνουν άρωμα και γεύση για να τρώει πιο ευχάριστα (όχι οτί έχει πρόβλημα...)
Όσον αφορά την αλλαγή της τροφής δε θέλω να το κάνω επειδή έχω δει κάποιο πρόβλημα, απλά έχω διαβάσει στο φόρουμ οτί οι ποιοτικότερες είναι η Acana και η Orijen. Έχω επίσης δει και εκείνη την αξιολόγηση που κυκλοφορεί και βαθμολογεί αυτέσ τις 2 με 5 και 6 αστέρια αντίστοιχα ενώ την Proplan με 1..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εντάξει, σωστό είναι να θέλεις να δώσεις ποιοτικότερη τροφή. Πάρε όμως αρχικά μικρή συσκευασία, γιατί έχει παρατηρηθεί σε σκυλιά που άλλαξαν σε καλύτερη τροφή από αυτή που έτρωγαν, να μην την θέλουν και να παθαίνουν εμετούς και διάρροιες. Παίζει λοιπόν ρόλο, πως θα δεχθεί το σκυλί την νέα καλύτερη τροφή. Μην παραξενευτείς αν δεις τέτοια συμπτώματα. Απλά συνέχισε να ψάχνεις ανάμεσα στις καλές τροφές, ποιά είναι αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου σκυλί. Και καλύτερα βέβαια μεταξύ άλλων σημαίνει, να την τρώει με κέφι, να είναι όπως πρέπει τα κακά του, να είναι όπως πρέπει η γούνα του και η διάθεσή του και βεβαίως να μην του προκαλεί εμετό ή διάρροια. Α, και βεβαίως να μπορείς να την βρίσκεις στην περιοχή σου. Οχι να φέρνουν ένα τσουβάλι, κοντά στην λήξη του, αραιά και που.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Όπως θα διάβασες έγραψα ΜΕ ΜΕΤΡΟ
το "μετρο" υπαρχει ηδη στην ξηρα τροφη, εαν δωσει εξτρα , εκτος της ξηρας τροφης δηλαδη, δεν ειναι πλεον μετρο, ειναι υπερβολικο.
παντως εαν θελει να δωσει, ας δωσει ιχθυελαιο και οχι ελαιολαδο που προτεινετε.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
το "μετρο" υπαρχει ηδη στην ξηρα τροφη, εαν δωσει εξτρα , εκτος της ξηρας τροφης δηλαδη, δεν ειναι πλεον μετρο, ειναι υπερβολικο.
παντως εαν θελει να δωσει, ας δωσει ιχθυελαιο και οχι ελαιολαδο που προτεινετε.
:yes:

stefan-lab

Member
10 Ιουλίου 2010
9
0
Πάτρα
Μήπως ξέρει κανείς σε τί μορφή μπορώ να βρω το ιχθυέλαιο? Αν δεν κάνω λάθος το μουρουνέλαιο βρωμάει πάρα πολύ. Υπάρχουν άλλα ήδη? και αν ναι , πώς μπορώ να τα προμηθευτώ?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το ελαιόλαδο, αντίθετα με ότι ισχύει για τους ανθρώπους, είναι δύσπεπτο για τα σκυλιά και δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τη διατροφή τους. Τα λοιπά σπορέλαια ή ακόμα καλύτερα ιχθυέλαια είναι πολύ καλύτερη επιλογή.

Οι ξηρές τροφές περιέχουν αρκετό λάδι, σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται συμπληρωματικό.

Η υπερβολική χορήγηση λαδιού στη τροφή έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή θαμπό τρίχωμα, έντονη μυρωδιά, διάρροιες κ.λ.π. Καλό είναι τα μέλη του φόρουμ να προσέχουν τί είδους συμβουλές δίνουν και να περιορίζονται σε θέματα που πραγματικά γνωρίζουν.

Γιαούρτι μπορείτε να δίνετε ελεύθερα σε λογικές ποσότητες, αρκεί να πρόκειται για πραγματικό γιαούρτι και όχι "έδεσμα" (υποκατάστατο), όπως αυτά με τα φρούτα
.
!!!!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Στη σκαρλετ 7 μηνων δινω καθε πρωι με τις κροκετες μια κουταλια της σουπας γιαουρτι, μαζευω πισω τα κοκεροαυτια κ το κανει να....
Απο δυο φορες τη βδομαδα δινω συμπληρωματικα
1 καροτο ελαφρα βρασμενο η ωμο
1 βραστο αυγο με χτυπημενο τσοφλι
1 κοτσανι μπροκολο ελαφρα βρασμενο

σε κανενα μηνα θα προσθεσω ωμη φτερουγα κ λαιμο κοτοπουλου παλι δις την εβδομαδα...

Τρωει royal junior medium ανακατεμενη με την αντιστοιχη adult της σειρας για να ριξουμε την υψηλη πρωτεινη σιγα σιγα της junior...

Κακα απο σκληρα εως μετριως μαλακα....
Οι συμβουλες σας ευπροσδεκτες....

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μην βιάζεσαι!
7 μηνών είναι ακόμα!Δεν χρειάζεται από τώρα να το συνηθίζεις σε διάφορες τροφές!
Αν πιστεύεις ότι η τζούνιορ ξηρά έχει παραπάνω πρωτεϊνη από ότι συνίσταται για την φυλή τότε άλλαξε ξηρά,μην μπερδεύεις την τζούνιορ με την μεγάλη!
Περιόρισε τα πειράματα!Θα έχεις αρκετό καιρό αργότερα!Τώρα το μικρό θέλει σταθερότητα στην τροφή του!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Οκ, θα παω πιο αργα....
Το μπερδεμα junior adult το κανω κατοπιν συμβουλης της εκτροφεος...
Σε λιγες μερες τελειωνει το μιγμα....θα συνεχισω με μια ολιστικη ξηρα με μετρια επιπεδα πρωτεινης...