Γευγισμα ενω τρωμε ή τσισα ως εκδικηση

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Τελικα μπορουν να τρωνε οποτε θελουν μπροστα του πισω του πλαγιως κτλ ή θα τον κλεινουν στο δωματιο την ωρα που τρωνε και τελος;! Το δωματιο θα πρεπει να ειναι σκοτεινο ή με φως;:ROFLMAO: .Αλλο η εκπαιδευση και αλλο το να διορθωσεις μερικα προβληματα συμπεριφορας...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η συμβουλή μου σχετικά με το ότι μπορούν να τρώνε μπροστά στον σκύλο, πίσω του ή...πλαγίως έχει να κάνει με την απάντηση σου:
Δεν θα ξαναφαει πριν ή κατα τη διαρκεια του γευματος καποιου μελους της οικογενειας ΠΟΤΕ.
Δεν ξέρω που βασίζεις το «ποτέ» σου αλλά ουδεμία σχέση έχει αν τρως μπροστά στον σκύλο σου ή άλλη ώρα από αυτόν! Γι'αυτό και ανέφερα το παράδειγμα του εκπαιδευμένου σκύλου που είναι τέντα όταν τρώει ο ιδιοκτήτης του ως υπερβολικό ναι μεν παράδειγμα αλλά εξίσου αξιόπιστο ως συμπέρασμα για το αν επιτρέπεται ή όχι να τρώμε μπροστά σε σκύλο!

Επίσης αναφέρθηκα συγκεκριμένα στην λέξη «εκδικητικό» γιατί διάβασα αυτό από το μέλος:
Το προβλημα με τον σκυλο μας ειναι οτι οταν τρωμε γαυγιζει πολυ δυνατα διεκδικοντας να του δωσουμε φαγητο απο το τραπεζι . Εαν δε του δωσουμε κανει τσισα απο αντιδραση .
Κανένας σκύλος δεν κάνει κάτι με αντίποινα ή αντίδραση!
Το ότι βαπτίζουμε την άγνοια μας με την λέξη «αντίποινα ή αντίδραση ή εκδίκηση» είναι καθαρά στο πόσο μας κόφτει!

Επίσης κάκιστη συμβουλή! Αν κάνει το παρακάτω θα αυξήσει την νευρικότητα του σκύλου!
Οταν γαυγιζει θα πρεπει να του λετε ΜΗ και να του δινεις ενα "τρανταγμα" χρησιμοποιωντας το λουρι που θα εχεις πιασμενο στο περιλαιμιο του.Αν του εχεις στηθολουρο παρε ενα φθηνο περιλαιμιο για αυτο τον λογο. Το "τρανταγμα" τις πρωτες φορες θα ειναι ηπιο και οσο συνεχιζει θα αυξανεις την ενταση ΧΩΡΙΣ ομως φωνες και υστεριες. Το ιδιο για τα τσισα αν το κανει μπροστα σου.
Για ποιο λόγο να διορθώσεις έναν ον την στιγμή που δεν του έχεις δείξει εναλλακτική για να συμπεριφερθεί ή να σκεφτεί! Και πόσο μάλλον σε ένα ον που έχει παγιωμένες συμπεριφορές χρόνων!Διόρθωση χωρίς προηγούμενη διδαχή ή κατεύθυνση είναι ανούσια και μπορεί αύριο μεθαύριο όταν θα κάτσεις στο τραπέζι να φάς να τον τραβήξεις μία και να καταλήξετε να φάει ο σκύλος και την φασολάδα και το χέρι σου! Άκρως ανταγωνιστικό και πόσο μάλλον με διεκδίκηση φαγητού(εδώ κολλάει το ΠΟΤΕ σου, αλλά για αντίστροφο λόγο).

Εν πάσει περιπτώσει, το πρόγραμμα-εκπαίδευση που θα όριζα εγώ θα ήταν:
Σε πρώτη φάση θέλεις να κόψεις το γάβγισμα οπότε:
Δες τώρα πόσο ωραία είναι το να τρώμε μαζί με τον σκύλο μας!
Τρώω εγώ-τρώει και ο σκύλος στο μπολ του(επιβραβεύω όταν βγάζει το σκασμό έστω για 2 δευτερόλεπτα)
Τρώω εγώ-τρώει ο σκύλος μου σε απόσταση
Τρώω εγώ-τρώει ο σκύλος μου μέσα στο crate
Τρώω εγώ-τρώει ο σκύλος μου σε μέσα στο crate και μετά συνεχίζει να παραμένει για 5 λεπτά μέσα στο crate
Τρώω εγώ-τρώει ο σκύλος μου μέσα στο crate και μετά συνεχίζει να παραμένει για 15 λεπτά
Κτλ κτλ
Μέχρι που κάποια στιγμή έχεις ταίσει τον σκύλο εντός του crate και πέφτει και κοιμάται!
Έτσι εσύ σιγά σιγά όσο θα αυξάνεται ο χρόνος εντός crate αλλάζουν και οι ώρες που τρως με τον σκύλο σου!
Εκεί έχεις χτίσεις έναν σκύλο χωρίς γάβγισμα με αδιαφορία στο πότε τρως!

Όταν έπειτα θα δουλέψεις τον σκύλο όντας ελεύθερος πλέον στο σπίτι μέσα ναι μεν θα περιμένει αλλά θα αναμένει πλέον ήσυχος!;)
Εκεί αρχίζεις και χώνεις εντολές!
Τρως εσύ-τρώει και ο σκύλος
Τρως εσύ-αυξάνεις την ώρα που αναμένει ο σκύλος υπό εντολή
Τρως εσύ-συνεχίζεις και αυξάνεις την ώρα κτλ κτλ
Και φτάνεις σε ένα σημείο όπου ενώ εσύ τρως στις 15:00 ο σκύλος θα περιμένει βγάζοντας τον σκασμό να φάει στις 18:00 όπου είναι και το γεύμα του!

Η μετάβαση-αλλαγή ενός τέτοιου σκύλου την ώρα που τρως θα είναι:
Σκύλος με γάβγισμα
Σκύλος υπό εντολή με σαλάκι να τρέχει τέντα μπροστά σου
Σκύλος ξαπλωμένος δίπλα σου
Σκύλος ξαπλωμένος κάπου μέσα στο σπίτι

Διόρθωση πουθενά! Τράβηγμα λουριού πουθενά!
Επαφή με τον σκύλο σου, στο Θεό!!!

Last edited:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αφου εναι πολλα ατομα και τρωνε ξεχωριστα και ακαταστατες ωρες!
Αμα τρωει μαζι καθε φορα ο σκυλος θα γινει μπαλονι!:LOL:

Ασε που ετσι θα διδαχθει οτι οποτε τρωνε αυτοι τρωει κι αυτος! (εστω το δικο του φαι) Mετα θα τους γαυγιζει να του βαλουν! Και με το δικιο του!

• Like
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πραγματικά @st3li0s θα μπορούσε να ήταν πολύ χρήσιμο το...μισό σου post, αν είχες κάνει τον κόπο, να διαβάσεις τις λεπτομέρειες του προβλήματος. Και να δώσεις ήπιες, στρωτές και κατανοητές συμβουλές, σε ανθρώπους που προφανώς δεν ζουν "στρατιωτικά" με τον σκύλο τους και δεν το κατέχουν τόσο. Δεν είναι συμβουλές αυτές που δίνεις, έτσι όπως τις δίνεις. Στρατιωτικές, ακατανόητες εντολές είναι, για κάποιον που δεν ξέρει. Και φαντάσου...ότι στο λέω εγώ!!!

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Το ΠΟΤΕ το εγραψα γιατι δεν ηθελα να αφησω κανενα "παραθυρακι" που θα κανει τους ιδιοκτητες να μπερδευτουν..Οσο για το stress του σκυλου, εγραψα "δεν θα του αρεσει" ομως ειναι για το καλο του..σκεψου ποσο στρεσαρεται καθε φορα που δινει ολοκληρη μαχη για να παρει το φαγητο που θεωρει πως του ανηκει..Οπως επισης ειμαι αντιθετος και στο kong που στην ουσια περιεχει μεσα ΤΡΟΦΗ, στην ουσια ο σκυλος το παλευει για να παρει τον μεζε οχι γιατι τον εξιταρει ενα κομματι λαστιχο, anyway νομιζω οτι αυτο θα δημιουργουσε και παλι μπερδεμα στο μυαλο του σκυλου..Αυτο που ξερω οτι οι μεγαλες "μαχες" στον κοσμο των σκυλων γινονται για 1) ΤΡΟΦΗ, 2)Αναπαραγωγη 3)Ελεγχος περιοχης. Εχω ξαναπει οτι ο δικος μου τροπος στην αντιμετωπιση προβληματων συμπεριφορας ειναι τελειως direct, δεν προσπαθω να αποσπασω την προσοχη του σκυλου ή να χρησημοποιησω καποιο "τρικ" για να του πω αυτο που θελω..Τα σκυλια μου δεν ειναι "εκπαιδευμενα" με την εννοια των εντολων, θελω μονο να ξερουν το ΕΛΑ και ΜΗ τα υπολοιπα δεν μου χρειαζονται προσωπικα..Οι αποψεις ολων σεβαστες παντως. Αυτα που εγραψα στις προηγουμενες παραγραφους ηταν πριν μαθω οτι ο σκυλος εχει ηδη δαγκωσει..Αυτο που εχω να πω στους ιδιοκτητες ειναι να μην εγκαταλειψουν, στην τελικη μπορουν να πανε σε εκπαιδευτη μονο για αυτα θεματα και θα τους δειξει και πως να τον χειριστουν με ασφαλεια. Ειναι κατι που σιγουρα αν επιμεινουν θα βελτιωθει παρα πολυ αλλα πρεπει να μπουν κανονες στην συμβιωση.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πραγματικά @st3li0s θα μπορούσε να ήταν πολύ χρήσιμο το...μισό σου post, αν είχες κάνει τον κόπο, να διαβάσεις τις λεπτομέρειες του προβλήματος. Και να δώσεις ήπιες, στρωτές και κατανοητές συμβουλές, σε ανθρώπους που προφανώς δεν ζουν "στρατιωτικά" με τον σκύλο τους και δεν το κατέχουν τόσο. Δεν είναι συμβουλές αυτές που δίνεις, έτσι όπως τις δίνεις. Στρατιωτικές, ακατανόητες εντολές είναι, για κάποιον που δεν ξέρει. Και φαντάσου...ότι στο λέω εγώ!!!
Περιμένω και παρακάτω έτσι! Όχι μόνο αφορισμό!

Το ΠΟΤΕ το εγραψα γιατι δεν ηθελα να αφησω κανενα "παραθυρακι" που θα κανει τους ιδιοκτητες να μπερδευτουν..Οσο για το stress του σκυλου, εγραψα "δεν θα του αρεσει" ομως ειναι για το καλο του..σκεψου ποσο στρεσαρεται καθε φορα που δινει ολοκληρη μαχη για να παρει το φαγητο που θεωρει πως του ανηκει..
Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις!

Οπως επισης ειμαι αντιθετος και στο kong που στην ουσια περιεχει μεσα ΤΡΟΦΗ, στην ουσια ο σκυλος το παλευει για να παρει τον μεζε οχι γιατι τον εξιταρει ενα κομματι λαστιχο, anyway νομιζω οτι αυτο θα δημιουργουσε και παλι μπερδεμα στο μυαλο του σκυλου..Αυτο που ξερω οτι οι μεγαλες "μαχες" στον κοσμο των σκυλων γινονται για 1) ΤΡΟΦΗ, 2)Αναπαραγωγη 3)Ελεγχος περιοχης.
Θα σου πω το εξής! Οι περισσότεροι που δίνουν στα σκυλιά τους kong το δίνουν για να μην πρήζονται τα κεφάλια τους!

Εχω ξαναπει οτι ο δικος μου τροπος στην αντιμετωπιση προβληματων συμπεριφορας ειναι τελειως direct, δεν προσπαθω να αποσπασω την προσοχη του σκυλου ή να χρησημοποιησω καποιο "τρικ" για να του πω αυτο που θελω..
Direct εννοείς δηλαδή το να έχεις τον σκύλο να πηγαίνει γάβα γούβα δίπλα σου και εσύ να τραβήξεις το λουρί για διόρθωση για να βγάλει το σκασμό?
Αυτό ναι είναι direct, αλλά μάλλον δεν ξέρεις τι θα σε κάνει ο σκυλάκος σου αν τον διορθώσεις έτσι, πόσο μάλλον αν έχεις πάει στα επείγοντα όπως ο ενδιαφερόμενος εδώ!
Direct χειρισμούς χρησιμοποιείς όταν έχεις συνεννοηθεί με τον σκύλο σου μέσω εκπαίδευσης και πρέπει να του υπενθυμίζεις σε απόλυτο πλέον επίπεδο που πρέπει να κυμαίνεται ως συμπεριφορά! Γιατί ναι μεν εκπαιδευμένος είναι αλλά είναι και έμψυχο ον, κάποια στιγμή θα ξεφύγει κάτι! Εκεί έρχεται το direct για να ταρακουνηθεί! Δεν το χρησιμοποιείς σε άμαθο πλάσμα!

Τα σκυλια μου δεν ειναι "εκπαιδευμενα" με την εννοια των εντολων, θελω μονο να ξερουν το ΕΛΑ και ΜΗ τα υπολοιπα δεν μου χρειαζονται προσωπικα..Οι αποψεις ολων σεβαστες παντως. Αυτα που εγραψα στις προηγουμενες παραγραφους ηταν πριν μαθω οτι ο σκυλος εχει ηδη δαγκωσει..Αυτο που εχω να πω στους ιδιοκτητες ειναι να μην εγκαταλειψουν, στην τελικη μπορουν να πανε σε εκπαιδευτη μονο για αυτα θεματα και θα τους δειξει και πως να τον χειριστουν με ασφαλεια. Ειναι κατι που σιγουρα αν επιμεινουν θα βελτιωθει παρα πολυ αλλα πρεπει να μπουν κανονες στην συμβιωση.
Το πρόβλημα του ενδιαφόμενου με τις συνθήκες δαγκώματος ουδεμία σχέση έχουν!Δημιουργείται όμως σχέση αν το στρεσσάρουν βγάζοντας το για τιμωρία στο μπαλκόνι, υψώνοντας την φωνή και γενικά αν υπάρχει ηλεκτρισμένη επικοινωνία!

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Αν διαβασες αυτα που εγραψα θα ειδες οτι αλλαξα τελειως σταση οταν ακουσα για δαγκωματα, γιαυτο ειπα οτι ο εκπαιδευτης ειναι η καλυτερη λυση εδω..Ναι με αυτη την τακτικη αν ο σκυλος ειναι κυριαρχικος θα παιξει το δυνατο του χαρτι. Προσωπικα δεν θα αλλαζα κατι στον χειρισμο αλλα θα του φορουσα φιμωτρο. Αφου ομως ειχαν ηδη μια κακη εμπειρια με τον σκυλακο ΔΕΝ προτεινω να ακολουθησουν την τακτικη που ανεφερα. Ενας καλος επαγγελματιας χρειαζεται και ολα θα πανε καλα.

lilikazoo

Member
3 Οκτωβρίου 2017
6
0
39
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Με Κονγκ δεν ασχοληταί το δοκιμάσαμε
Εάν τρώμε θέλει το δικό μας φαγητό κ όχι το δικό του. Το δοκιμάσαμε
Φίμωτρο δε μπορούμε να του βάλουμε γτ δαγκώνει
Μόνο το crate δεν έχουμε δοκιμάσει
Και τον εκπαιδευτή. Δεδομένου όμως ότι
Τον πήραμε για 5 ετών κ είναι 10-12 με προβλήματα υγείας ( εξού και η πιθανή ηλικία έχει μεγαλοκαρδια, κολαψους τραχείας ,θυροειδή και αναπνευστική ανεπάρκεια)
Τώρα οσο αφορά την εκπαίδευση όπως έχω διαβάσει το κόστος είναι απαγορευτικό για μας με αμφίβολο αποτέλεσμα κ σε ένα σκυλί που μπορεί στους επόμενους μήνες να μας αφήσει χρόνους. Για να βρω αυτά τα χρήματα θα πρέπει να είναι 100%σιγουρη ότι θα έχει αποτελεσμα