Η συμβουλή μου σχετικά με το ότι μπορούν να τρώνε μπροστά στον σκύλο, πίσω του ή...πλαγίως έχει να κάνει με την απάντηση σου:
Δεν θα ξαναφαει πριν ή κατα τη διαρκεια του γευματος καποιου μελους της οικογενειας ΠΟΤΕ.
Δεν ξέρω που βασίζεις το «ποτέ» σου αλλά ουδεμία σχέση έχει αν τρως μπροστά στον σκύλο σου ή άλλη ώρα από αυτόν! Γι'αυτό και ανέφερα το παράδειγμα του εκπαιδευμένου σκύλου που είναι τέντα όταν τρώει ο ιδιοκτήτης του ως υπερβολικό ναι μεν παράδειγμα αλλά εξίσου αξιόπιστο ως συμπέρασμα για το αν επιτρέπεται ή όχι να τρώμε μπροστά σε σκύλο!
Επίσης αναφέρθηκα συγκεκριμένα στην λέξη «εκδικητικό» γιατί διάβασα αυτό από το μέλος:
Το προβλημα με τον σκυλο μας ειναι οτι οταν τρωμε γαυγιζει πολυ δυνατα διεκδικοντας να του δωσουμε φαγητο απο το τραπεζι . Εαν δε του δωσουμε κανει τσισα απο αντιδραση .
Κανένας σκύλος δεν κάνει κάτι με αντίποινα ή αντίδραση!
Το ότι βαπτίζουμε την άγνοια μας με την λέξη «αντίποινα ή αντίδραση ή εκδίκηση» είναι καθαρά στο πόσο μας κόφτει!
Επίσης κάκιστη συμβουλή! Αν κάνει το παρακάτω θα αυξήσει την νευρικότητα του σκύλου!
Οταν γαυγιζει θα πρεπει να του λετε ΜΗ και να του δινεις ενα "τρανταγμα" χρησιμοποιωντας το λουρι που θα εχεις πιασμενο στο περιλαιμιο του.Αν του εχεις στηθολουρο παρε ενα φθηνο περιλαιμιο για αυτο τον λογο. Το "τρανταγμα" τις πρωτες φορες θα ειναι ηπιο και οσο συνεχιζει θα αυξανεις την ενταση ΧΩΡΙΣ ομως φωνες και υστεριες. Το ιδιο για τα τσισα αν το κανει μπροστα σου.
Για ποιο λόγο να διορθώσεις έναν ον την στιγμή που δεν του έχεις δείξει εναλλακτική για να συμπεριφερθεί ή να σκεφτεί! Και πόσο μάλλον σε ένα ον που έχει παγιωμένες συμπεριφορές χρόνων!Διόρθωση χωρίς προηγούμενη διδαχή ή κατεύθυνση είναι ανούσια και μπορεί αύριο μεθαύριο όταν θα κάτσεις στο τραπέζι να φάς να τον τραβήξεις μία και να καταλήξετε να φάει ο σκύλος και την φασολάδα και το χέρι σου! Άκρως ανταγωνιστικό και πόσο μάλλον με διεκδίκηση φαγητού(εδώ κολλάει το ΠΟΤΕ σου, αλλά για αντίστροφο λόγο).
Εν πάσει περιπτώσει, το πρόγραμμα-εκπαίδευση που θα όριζα εγώ θα ήταν:
Σε πρώτη φάση θέλεις να κόψεις το γάβγισμα οπότε:
Δες τώρα πόσο ωραία είναι το να τρώμε μαζί με τον σκύλο μας!
Τρώω εγώ-τρώει και ο σκύλος στο μπολ του(επιβραβεύω όταν βγάζει το σκασμό έστω για 2 δευτερόλεπτα)
Τρώω εγώ-τρώει ο σκύλος μου σε απόσταση
Τρώω εγώ-τρώει ο σκύλος μου μέσα στο crate
Τρώω εγώ-τρώει ο σκύλος μου σε μέσα στο crate και μετά συνεχίζει να παραμένει για 5 λεπτά μέσα στο crate
Τρώω εγώ-τρώει ο σκύλος μου μέσα στο crate και μετά συνεχίζει να παραμένει για 15 λεπτά
Κτλ κτλ
Μέχρι που κάποια στιγμή έχεις ταίσει τον σκύλο εντός του crate και
πέφτει και κοιμάται!
Έτσι εσύ σιγά σιγά όσο θα αυξάνεται ο χρόνος εντός crate αλλάζουν και οι ώρες που τρως με τον σκύλο σου!
Εκεί έχεις χτίσεις έναν σκύλο χωρίς γάβγισμα με αδιαφορία στο πότε τρως!
Όταν έπειτα θα δουλέψεις τον σκύλο όντας ελεύθερος πλέον στο σπίτι μέσα ναι μεν θα περιμένει αλλά θα αναμένει πλέον ήσυχος!
Εκεί αρχίζεις και χώνεις εντολές!
Τρως εσύ-τρώει και ο σκύλος
Τρως εσύ-αυξάνεις την ώρα που αναμένει ο σκύλος υπό εντολή
Τρως εσύ-συνεχίζεις και αυξάνεις την ώρα κτλ κτλ
Και φτάνεις σε ένα σημείο όπου ενώ εσύ τρως στις 15:00 ο σκύλος θα περιμένει
βγάζοντας τον σκασμό να φάει στις 18:00 όπου είναι και το γεύμα του!
Η μετάβαση-αλλαγή ενός τέτοιου σκύλου την ώρα που τρως θα είναι:
Σκύλος με γάβγισμα
Σκύλος υπό εντολή με σαλάκι να τρέχει τέντα μπροστά σου
Σκύλος ξαπλωμένος δίπλα σου
Σκύλος ξαπλωμένος κάπου μέσα στο σπίτι
Διόρθωση πουθενά! Τράβηγμα λουριού πουθενά!
Επαφή με τον σκύλο σου, στο Θεό!!!