Γερμανικό σπιτζ

nansy

Member
6 Απριλίου 2012
10
0
χαιδαρι
εχεις δικιο!! παμε παλι!! λοιπον εδω και καιρο θελω να παρω σκυλο... καταρχην μ αρεσουν ολα! πριν λιγο καιρο ειχα (και εχω) κολλησει να παρω τσιουαουα αλλα δεν θα παρω γτ δεν ηθελε ο πατερας μου.. δεν του αρεσουν.. τεσπα... το ψαχνω αρκετα και σημερα μ εκαναν προτασει.. μια οικογενεια πηρε ενα γερμανικο σπιτς 9 μηνων σημερα υγιεστατο αλλα μαλλον το βαρεθηκαν το παιχνιδακι τους και το χαριζουν... εμενα μ αρεσει πολυ και σκεφτηκα οτι ειναι ευκαιρια (το αγορασε 500Ε) αυριο θα παω να το δω να το παω και σε κτηνιατρο κ θα δειξει αν το παρω... δεν εχω αποψη σαν συμπεριφορα για αυτα τα σκυλια... θα το εχω μεσα στο σπιτι ... ειναι κακο π ειναι 9 μηνων και εχει συνηθησει αλλου?? μπορει να συνηθησει εμας πλεον και να εκπαιδευτει στο νεο του σπιτι??

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
Ανα μπραβο..Αλλη μια τρανη περιπτωση παιρνω εναν σκυλο τον βαριεμαι και δεν ξερω τι να κανω..Λοιπον εχουμε και λεμε..Καταρχην ειχατε ξανα σκυλους η ειστε απειροι απο σκυλους;Εσυ πηγες και το ειδες το σκυλι;
Σκυλους δεν αποκτουμε μονο γιατι μας αρεσει η εμφανιση τους..Οταν το αποκτουμε,αποκτουμε και ευθυνες..Ελπιζω να το γνωριζεις..Τα γερμανικα σπιτς και ολων των ειδων τα σπιτς ειναι αρκετα ζωηρα σκυλια,με αναγκες ασκησης και εκτονωσης οποως και πολυ περιποιησης..Καλος φυλακας συναγερμος και επιφυλακτικο με τους ξενους..
Γνωμη μου ειναι να το παρεις γιατι μπορει να καταληξει και στον δρομο στην τελικη..Δεν ειναι καθολου μεγαλο 9 μηνων,ακομα θεωρειται κουταβι..Αν του δειξεις αγαπη και αφοσιωση και ασχολειθεις πραγματικα με αυτο δεν θα υπαρχει προβλημα..
Πανε σαυτους που το χουν και ρωτα τους για τις συνηθειες του οσον αφορα τον υπνο του,την τουαλετα του,τον χαρακτηρα του και αλλα..
Τι χρωμα ειναι;Ομάδα 5 (F.C.I.)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Καλώς ήρθες!:)

Όπως τα λέει ο milk takis είναι τα πράγματα με τα γερμανικά σπιτς.
Θα σου έλεγα αν θέλεις να το πάρεις να βεβαιωθείς ότι είναι καλά. Η φυλή έχει προβλήματα όπως εξάρθρωση επιγονατίδας, δυσπλασία, επιληψία, οφθαλμολογικά... Δεν είναι αμελητέα...
Τα σχετικά με την προσαρμογή του μη σε απασχολούν. Θα μάθει μια χαρά μαζί σου και θα προσαρμοστεί απόλυτα.
Ελπίζω να μη σκέφτεστε να το έχετε εκτός σπιτιού ποτέ, ακόμα κι όταν θα μαδάει, και φυσικά να μην το κουρέψετε ποτέ.

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
Πως μπορεις να βαρεθεις ενα σκυλι;;;;;;;;;;;;;;;;:mad:Δεν καταλαβαινω ειλικρινα..Τι ανθρωποι μπορει να υπαρχουνν..

nansy

Member
6 Απριλίου 2012
10
0
χαιδαρι
κ ομως παιδια υπαρχουν κ τετοιοι ανθρωποι... οχι δεν ειχα ποτε σκυλακι αλλα εχει ο φιλος μ εδω κ ενα χρονο κ εχω μαθει πολλα πραγματα .. τις δυσκολιες κλπ..κ με τη βοηθεια αυτου κ με σας πιστευω θα γινω καλη μαμα!! κατα τις πεντε θα παω να το δω κ να το παρω αν ειναι ολα οκ.. ειναι αρσενικο και κατασπρο.. μεσα στο σπιτι θα το εχω.. γτ δεν θελει κουρεμα??? ειδικα τωρα το καλοκαιρι... βολτες θα μπορω να το πηγαινω?? ειναι ενα παρκο εδω στη περιοχη μ που πανε για περπατημα ..βολτες με σκυλια κλπ κ πηγαινουμε καθε μερα τη σισσυ μας θα μπορω να το πηγαινω?? αα κ κατι αλλο.. το φερνω σπιτι.. κ τωρα τι κανω??? το χαιδευω ?? το αφηνω να δει το χωρο?? το παω βολτα??

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
Πολυ πιθανον ναναι ιαπωνικο σπιτς..Κουρεμα δεν θελει γιατι ετσι ειναι το προτυπο της φυλης..Αν το κουρεψεις πολυ πιθανον να του κατασρεψεις την τριχα και επισης θαναι σαν να εχεις αλλο σκυλι..Επισης Περα απο το κρυο το τριχωμα του σκυλου προστατεθει και απο την ζεστη οσο και αν σου ακουγεται περιεργο..
Εννοειται θα το πηγαινεις βολτες;Τι ερωτηση ειναι αυτη..Οταν θα το φερεις πρωτη φορα στο σπιτι θα το αφησεις να δει τον χωρο,να μυρισει τα παντα..Ισως ναναι καπως λογω αλλαγης χωρου αλλα μην αγχωνεσαι θα συνηθισει..Ισως να μην εχει και πολυ ορεξη για φαγητο..Μην ανυσηχησεις.Θαναι λογω της αλλαγης..Και μην πεσεις στην παγιδα αν δεν τρωει ξηρα τροφη(αν θα του δινεις) να του δωσεις οτι αυτος θα θελει..
Παντως καλως να τον δεχτεις και να τον δειξεις την αγαπη σου..Και μη ξεχασεις να ρωτησεις για τις συνηθειες του..:cool:

nansy

Member
6 Απριλίου 2012
10
0
χαιδαρι
;) ααααααχχχχχχ ....!!! σε μια ωρα και κατι λογικα θα τον εχω !!! θα σας πω πρωτες εντυπωσεις και φωτο!!! ευχαριστω πολυυυυ

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
;) ααααααχχχχχχ ....!!! σε μια ωρα και κατι λογικα θα τον εχω !!! θα σας πω πρωτες εντυπωσεις και φωτο!!! ευχαριστω πολυυυυ

Όπως σου είπαν τα παιδιά το κούρεμα στη φυλή αυτή μπορεί να καταστρέψει το υποστρωμα, δεν κουρεύεις ποτέ και χτενίζεις συχνά! Επίσης αν κουρέψεις ένα λευκό spitz (είχα samoyed και σου μιλάω από εμπειρία) το καλοκαίρι μπορεί να πάθει έγκαυμα από τον ήλιο, το τρίχωμα του είναι η προστασία του.
Πριν το πάρεις ζήτα πληροφορίες για τον χαρακτήρα του, τις συνήθειες του κλπ.
Να είσαι σίγουρη 100% , ώστε να μην ξανααλλάξει ποτέ περιβάλλον!
Καλή τύχη :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Να το πας άμεσα στον γιατρό, για:

Τσιπάρισμα
Γενικές αίματος
Ερλίχεια
Καλαζάρ

Οπωσδήποτε...

Επίσης, να του φτιάξεις ταυτότητα με τα στοιχεία του και να μην την βγάζεις ποτέ από πάνω του.

Ρώτα τους προηγούμενους βλάκες, να σου πουν τι έτρωγε. Αν τάιζαν ξηρά, ζήτα τους να σου δώσουν όση έχει απομείνει, για να μην του κάνεις απότομη αλλαγή τροφής.

Επίσης, ζήτα να σου δώσουν [ακόμη κι αν χρειαστεί να πληρώσεις κάτι] το μαξιλαράκι ή καλαθάκι ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να του είχαν. Θα μειώσει απίστευτα το άγχος του σκυλάκου.

Τέλος, να του βάλεις άμεσα κολλάρο, αμπούλα και λοιπά προληπτικά αντικουνουπικά για τώρα το καλοκαίρι.

Για όλα τα υπόλοιπα μην αγχώνεσαι. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να το αγαπάς και να το προσέχεις, καλύτερα από τα μάτια σου.

nansy

Member
6 Απριλίου 2012
10
0
χαιδαρι
ααααα πως ξεχασα να σας πω το καλυτερο!!! χτες που πηραμε τηλ για να ρωτησουμε τι μας ειπε...??? ''μονο αν γινεται που και που ανα ...3-4 ΜΗΝΟ!!!!! αν γινεται να συναντιομαστε για να το βλεπει ο γιος μου'' εγω παντως δεν το σχολιαζω...

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
''μονο αν γινεται που και που ανα ...3-4 ΜΗΝΟ!!!!! αν γινεται να συναντιομαστε για να το βλεπει ο γιος μου''
Με τίποτα!!!! Να βλέπει φωτογραφίες το παιδί. Δεν είμαστε καλά...

Ό,τι σου είπαν για το κούρεμα ίσχύει. Απαγορεύεται δια ροπάλου.
Κι αυτά που σου είπε η mareco να κάνεις.
Το ότι είναι κάτασπρο δεν σημαίνει ότι είναι ιαπωνικό. Κι η Βερόνικα ήταν άσπρη και σκούρυνε στην πορεία.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ααααα πως ξεχασα να σας πω το καλυτερο!!! χτες που πηραμε τηλ για να ρωτησουμε τι μας ειπε...??? ''μονο αν γινεται που και που ανα ...3-4 ΜΗΝΟ!!!!! αν γινεται να συναντιομαστε για να το βλεπει ο γιος μου'' εγω παντως δεν το σχολιαζω...
συνιδιοκτησία να το έχετε πες της!Ναι μεν να μην έχει το σκυλί στα πόδια της αλλά να μη μείνει παραπονεμένο και το βλαστάρι της(που δε φταίει και σε τίποτα)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
τί είναι τούτο; Όχι να μην το πηγαίνεις!