Γερμανικό ποιμενικό, λαπροντόρ ή χάσκι

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Lenabordercollie να σας ρωτήσω κάτι ; Πιστεύετε πχ ότι θα μπορούσε να πάρει κάποιος border collie αν δεν ασχοληθεί με κάτι μαζί του πχ agility ή frisbee ; Θα ήταν σωστο για το ζώο ; Πάντα φιλικά :) :)
Όχι!Δεν διαφωνώ μαζί σου αν το έχεις καταλάβει...!

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Όχι!Δεν διαφωνώ μαζί σου αν το έχεις καταλάβει...!
Το ξέρω, απλώς σας ρώτησα επειδή έχετε ένα σκυλί με υψηλά επίπεδα ενέργειας και εξυπνάδας :) :p Υ.Γ Εγώ τδιατύπωσα λάθος το προηγούμενο ποστ μου, sorry αν φάνηκα επιθετική, δεν το ήθελα :)

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Κατα την προσωπική μου άποψη, αυτα σκυλια έχουν ένα χάρισμα και αυτο το χάρισμα πρέπει να αξιοποιηται μέσα απο τα κυναθληματα, ώστε και ο σκυλος να είναι ευτυχισμένος :)
Αυτήν την προσωπική σου άποψη πού την βασίζεις? Είχες ή έχεις ΓΠ?
Σόρρυ αν φαίνεται επιθετικό το ποστ μου, δεν έχω αυτήν την πρόθεση ειλικρινά, αλλά έχω κουραστεί να ακούω τον καθένα που έχει γίνει επιστήμονας μέσα από το ιντερνετ να λέει τα αποφθέγματά του ως δόγματα. Ειλικρινά φιλικά.

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Α
Σόρρυ αν φαίνεται επιθετικό το ποστ μου, δεν έχω αυτήν την πρόθεση ειλικρινά, αλλά έχω κουραστεί να ακούω τον καθένα που έχει γίνει επιστήμονας μέσα από το ιντερνετ να λέει τα αποφθέγματά του ως δόγματα. Ειλικρινά φιλικά.
Δεν κάνω τον επιστήμονα ή τίποτα(και πολλές φορές μέσα από το φόρουμ αναθεωρώ απόψεις μου), την γνώμη μου λέω απλώς(και μπορεί αν είναι λάθος ασφαλώσ, άνθρωποι είμαστε) και συγγνώμη αν σας πείραξε ειλικρινά. Σέβομαι πολύ την γνώμη των άλλων, ειδικά μέσα εδώ,που υπάρχουν πολύ γνώστες που ξέρουν πολλά πράγματα(ή μάλλον χιλιάδες) περισσότερα από εμένα, συμπεριλαμβανομένων και την δική σας. Συγγνώμη, αν σας πρόσβαλα, δεν είχα τέτοιο σκοπό, και ναι φάνηκα απόλυτη στο ποστ μου, κάτι που θα έπρεπε να είχα διορθώσει :) Πάλι συγγνώμη αν σας πείραξε το ποστ μου :)

Υ.Γ Πάντως, αν ποτέ πραγματοποιηθεί το όνειρο μου και πάρω γπ, σίγουρα θα ασχοληθώ με κυνάθλημα:)

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
..... Συγγνώμη, αν σας πρόσβαλα, δεν είχα τέτοιο σκοπό, και ναι φάνηκα απόλυτη στο ποστ μου, κάτι που θα έπρεπε να είχα διορθώσει :) Πάλι συγγνώμη αν σας πείραξε το ποστ μου ...:)
Sorry αν σε πήρα από τα μούτρα, ειλικρινά δεν ήθελα να σε στενοχωρήσω ή να σε προσβάλλω (ούτε εσύ πρόσβαλες κανένα). Απλά όταν κάποιος εκφέρει μια γνώμη και πολύ περισσότερο όταν δίνει συμβουλή με ψιλοαπόλυτο τρόπο, καλό θα είναι να βασίζεται σε εμπειρία και όχι στη θεωρία που έχει διαβάσει και να αναπαραγάγει έτσι του καθενός την άποψη (συχνά λανθασμένη). Το ξέρω ότι το ιντερνετ και ιδίως ένα φορουμ πολλές φορές μας κάνει να νομίζουμε ότι ξέρουμε περισσότερα απ'ό,τι ξέρουμε πραγματικά και να μας ωθεί να φιλοσοφούμε και να εκφέρουμε απόψεις χωρίς στην πραγματικότητα να βασίζονται κάπου. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και να αναπαραγάγονται λανθασμένες ή αστήρικτες θέσεις και έτσι να χάνει και ένα φορουμ την αξιοπιστία του (γιατί αν γράφει ο καθένας την άποψή του και συμβουλεύει άλλους χωρίς να έχει τα φόντα γι'αυτό και χωρίς στην πραγματικότητα να στηρίζεται σε εμπειρία-γνώση, τότε καταλαβαίνεις ότι το φόρουμ από πηγή πληροφοριών και γνώσεων μπορεί να μετατραπεί σε τόπο αμπελοφιλοσοφίας).

Last edited:

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Όχι, εντάξει μια χαρα είμαι, ούτε εγω θέλω να δίνω λανθασμένες συμβουλές σε άλλους. Εξάλλου, δεν είμαι κάν ενηλικη, οπότε έχω πολλα ακομα να μάθω και μου αρέσει που υπάρχουν άνθρωποι σε αυτο το φόρουμ που σε βοηθάνε να καταλάβεις το λάθος σου, αλλα και σε συμβουλεύουν ταυτοχρόνως, γι' αυτο και σέβομαι τις απόψεις όλων εδω μέσα :)

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
παιδια τι μου προτινεται να παρω; χασκι η γερμανικο γιατι τωρα ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο, εννοειται πως θα παρω εκπαιδευτη για οποιο απ τα δυο και αν διαλεξω... απλως μου αρεσουν πολυ και τα δυο ειναι πραγμτικα εκπληκτικα σκυλια, θα ηθελα λοιπομ τις εμπειριες ιδιοκτητων χασκι και γερμανικων ποιμενικων

Last edited:

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Εγώ θάθελα να σταθώ καταρχάς στο γεγονός ότι ένα κορίτσι της 3ης Λυκείου κάθισε διάβασε κάποια πράγματα, ενημερώθηκε και κατάλαβε για τον σωστο τρόπο απόκτησης σκύλου και για το λόγο αυτό θα πω ΜΠΡΑΒΟ!

Όπως ξέρουν οι περισσότεροι σε δύο μήνες περίπου θα μπει στην οικογένεια μας ένας Γ.Π. οπότε η δική μου πρόταση είναι προφανής! Παρόλα αυτά όταν ακόμα δεν είχαμε καταλήξει σε ρατσα, το χάσκι ήταν και αυτό στις ράτσες που σκεπτόμασταν μαζί με τα μπόξερ. Από τα παιδιά εδώ και διαβάζοντας αλλά και ρωτώντας εκπαιδευτή σε κάποιο σεμινάριο που παρακολουθούσαμε τότε, είχαμε αποκομίσει το συμπέρασμα ότι το χασκι έιναι κάπως πιο "δύσκολο" σκυλί για αρχάριους όπως εμείς!

Έχω την αίσθηση ότι ο Γ.Π. είναι ένα σκυλί που σε μας τουλάχιστον "ταιριάζει" πιο πολύ! Και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και στο βαθμό που μπορούμε ώστε να αξιοποιήσουμε τα χαρίσματα του και να είναι ευτυχισμένο και αυτό αλλά και εμείς!

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
Εγώ θάθελα να σταθώ καταρχάς στο γεγονός ότι ένα κορίτσι της 3ης Λυκείου κάθισε διάβασε κάποια πράγματα, ενημερώθηκε και κατάλαβε για τον σωστο τρόπο απόκτησης σκύλου και για το λόγο αυτό θα πω ΜΠΡΑΒΟ!

Όπως ξέρουν οι περισσότεροι σε δύο μήνες περίπου θα μπει στην οικογένεια μας ένας Γ.Π. οπότε η δική μου πρόταση είναι προφανής! Παρόλα αυτά όταν ακόμα δεν είχαμε καταλήξει σε ρατσα, το χάσκι ήταν και αυτό στις ράτσες που σκεπτόμασταν μαζί με τα μπόξερ. Από τα παιδιά εδώ και διαβάζοντας αλλά και ρωτώντας εκπαιδευτή σε κάποιο σεμινάριο που παρακολουθούσαμε τότε, είχαμε αποκομίσει το συμπέρασμα ότι το χασκι έιναι κάπως πιο "δύσκολο" σκυλί για αρχάριους όπως εμείς!

Έχω την αίσθηση ότι ο Γ.Π. είναι ένα σκυλί που σε μας τουλάχιστον "ταιριάζει" πιο πολύ! Και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και στο βαθμό που μπορούμε ώστε να αξιοποιήσουμε τα χαρίσματα του και να είναι ευτυχισμένο και αυτό αλλά και εμείς!
ευχαριστω πολυ! εγω πραγματικα εδω και 1 μηνα εχω τρελαθει! δεν υπαρχει αυτο την μια εβδομαδα λεω "τελος γερμανικο ποιμενικο" και μετα καθως παω για το φροντηστηριο συνανταω καποιον με χασκι, τον εχω στημενο κανα μισαρο και τον ρωταω,(εντομεταξυ να εχω κατσιασει το χασκι στα χαδια), καταληγω ενθουσιασμενη απο την προσωπικοτητα και το ταπεραμεντο του σκυλου για την επομενη μια βδομαδα. Μετα συνανταω εναν ιδιοκτητη γερμανικου ποιμενικου, η ιδια ιστορια, και φτου και απο την αρχη!! Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα παρω και τις 2 ρατσες καποτε αλλα δεν μπορω να αποφασισω ποια να παρω πρωτη!!! απο την μια με τρελαινει η παιχνιδιαρικη και αγαπησιαρικη και υπακουη συμπεριφορα του γερμανικου και απο την αλλη υπαρχει το δεος και η προκληση για να τραβηξω την προσοχη οτυ χασκι και να γινω πιστος του συντροφος και φιλος....Αχ!

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
ο λευκος δεν ειναι καν γερμανικος ποιμενικος...λεγεται ελβετικος ποιμενικος..η αλλιως καναδεζικο λυκοσκυλο..και στην ελλαδα απ'οτι ξερω δεν εχει εκτροφεις γι'αυτη την φυλη...

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
ευχαριστω πολυ! εγω πραγματικα εδω και 1 μηνα εχω τρελαθει! δεν υπαρχει αυτο την μια εβδομαδα λεω "τελος γερμανικο ποιμενικο" και μετα καθως παω για το φροντηστηριο συνανταω καποιον με χασκι, τον εχω στημενο κανα μισαρο και τον ρωταω,(εντομεταξυ να εχω κατσιασει το χασκι στα χαδια), καταληγω ενθουσιασμενη απο την προσωπικοτητα και το ταπεραμεντο του σκυλου για την επομενη μια βδομαδα. Μετα συνανταω εναν ιδιοκτητη γερμανικου ποιμενικου, η ιδια ιστορια, και φτου και απο την αρχη!! Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα παρω και τις 2 ρατσες καποτε αλλα δεν μπορω να αποφασισω ποια να παρω πρωτη!!! απο την μια με τρελαινει η παιχνιδιαρικη και αγαπησιαρικη και υπακουη συμπεριφορα του γερμανικου και απο την αλλη υπαρχει το δεος και η προκληση για να τραβηξω την προσοχη οτυ χασκι και να γινω πιστος του συντροφος και φιλος....Αχ!
Στα 14 μου ο θείος μου είχε υιοθετήσει ένα χάσκι από το δρόμο. Ο κτηνίατρος τότε μας είχε πει ότι ήταν καθαρόαιμο (anyway). Με τις γνώση που έχω τώρα δεν ξέρω αν όντως είχε μέσα του 100% χάσκι, αλλά σε προτυπο, μορφολογία και χαρακτήρα ήταν "φτυστό";) Ήταν καταπληκτικό με τους ανθρώπους, τρελαινόταν από χαρά όταν έβλεπε παιδιά, κυριαρχικό και επιθετικό με όλα τα υπόλοιπα ζώα. Φυσικά, για να μείνει χωρίς λουρί ούτε λόγος:rolleyes: Ήξερε τις εντολές, αλλά δεν υπάκουε(πάντα). Ήταν πανέξυπνος και λάτρευε το τρέξιμο. Με βάση αυτά θα σου έλεγα ότι είναι πολύ εύκολα σκυλιά, αλλά όταν τον βρήκε ο θείος μου, ήταν 1,5 έτους. "Απολαύσαμε" ένα έτοιμο σκυλί. Και παρόλο που το λάτρευα, ακόμα και τότε δεν θα έπαιρνα χάσκι. Προτιμώ λιγότερο ανεξάρτητα σκυλιά.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ιδιοκτήτες που έχουν άτομα της φυλής που θέλεις, αλλά δεν είναι τρόπος να αποφασίσεις για τη φυλή που θέλεις. Εκεί απλώς βλέπεις ένα αποτέλεσμα. Δεν ξέρεις κατά πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για κάποιον να φτάσει εκεί.

Kathrinf1

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2012
330
0
ο λευκος δεν ειναι καν γερμανικος ποιμενικος...λεγεται ελβετικος ποιμενικος..η αλλιως καναδεζικο λυκοσκυλο..
Το ξέρω. Απλώς το είπα επειδή μιλάμε για γερμανικούς ποιμενικούς να το θέσω πιο απλά...;)

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
Στα 14 μου ο θείος μου είχε υιοθετήσει ένα χάσκι από το δρόμο. Ο κτηνίατρος τότε μας είχε πει ότι ήταν καθαρόαιμο (anyway). Με τις γνώση που έχω τώρα δεν ξέρω αν όντως είχε μέσα του 100% χάσκι, αλλά σε προτυπο, μορφολογία και χαρακτήρα ήταν "φτυστό";) Ήταν καταπληκτικό με τους ανθρώπους, τρελαινόταν από χαρά όταν έβλεπε παιδιά, κυριαρχικό και επιθετικό με όλα τα υπόλοιπα ζώα. Φυσικά, για να μείνει χωρίς λουρί ούτε λόγος:rolleyes: Ήξερε τις εντολές, αλλά δεν υπάκουε(πάντα). Ήταν πανέξυπνος και λάτρευε το τρέξιμο. Με βάση αυτά θα σου έλεγα ότι είναι πολύ εύκολα σκυλιά, αλλά όταν τον βρήκε ο θείος μου, ήταν 1,5 έτους. "Απολαύσαμε" ένα έτοιμο σκυλί. Και παρόλο που το λάτρευα, ακόμα και τότε δεν θα έπαιρνα χάσκι. Προτιμώ λιγότερο ανεξάρτητα σκυλιά.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ιδιοκτήτες που έχουν άτομα της φυλής που θέλεις, αλλά δεν είναι τρόπος να αποφασίσεις για τη φυλή που θέλεις. Εκεί απλώς βλέπεις ένα αποτέλεσμα. Δεν ξέρεις κατά πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για κάποιον να φτάσει εκεί.
εγω γιατι ξερω τα χασκι φιλικα με ολους;

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
οχι αλλα ακριβως για αυτο δεν μπορει να γινει φυλακας γιατι ειναι φιλικος με ολους
Dog spirit...Προσπαθούμε να καταλάβουμε και τι είναι αυτό που διαβάζουμε. Δεν είναι δύσκολο στην συγκεκριμένη περίπτωση...Αναφέρω οτι ήταν καταπληκτικό με τους ανθρώπους, αλλά επιθετικός με τα ζώα.:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi