Γερμανικό ποιμενικό, λαπροντόρ ή χάσκι

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
Γεια σας, ειμαι νεο μελος, ειμαι μαθητρια της 3ης λυκειου, ναι φέτος τελειώνω και αποφασίσαμε με τους γονεις μου να παρουμε εναν σκυλο.Θα ειναι ο πρωτος μας, γιαυτο θελω την βοηθεια σας, παρακαλουθω το φορουμ μηνες και εχω διαβασει ολα τα αρθρα για την αποκτηση καθαροαιμου σκυλου, τους εκτροφεις της πισω αυλης και τα πετ σοπ και παπι μιλλς. Για αυτο λοιπον θα το παρουμε ενα εκτροφειο το κουταβι. Παραολο που ειμαι 3η λυκειου θα εχω πολυ χρονο για να αφιερωνω στο κουταβι καθως η βαση της σχολης που θελω ειναι χαμηλη και δεν απαιτει πολυ διαβασμα. Ζουμε σε διαμερισμα αλλα ο σκυλος θα πηγαινει τρεις μεγαααααααλες βολτες την ημερα.Ειχαμε παλιοτερα εναν αλλο σκυλο, ομως τον φροντιζαν οι γονεις μου, ουσιαστικα ειναι ο πρωτος μου σκυλος αν και εχω ερθει σε επαφη με τους σκυλους του παππου μου και τους ειχα εκπαιδευσει κιολας! :p Ειχαμε αλλον εναν συλακο στοχωριο τον οποιο τον χασαμε σε 1 χρονο απο φολα :mad: τελος παντων δεν μιλαω για αυτο το θεμα γιατι θα αρχισω να βριζω... Εχω διαβασει πολλα και για τις 3 ρατσες και ξερω οτι ειναι τελειως διαφορετικες μεταξυ τους και πως τα χασκι εκπαιδευονται δυσκολα ομως νομιζω πως ειμαι ετοιμη για κατι τετοιο, θα ηθελα οστοσο την γνωμη σας, μαλλον προς το γερμανικο ποιμενικο κλινω περισσοτερο

ευχαριστω εκ των πρωτερον και συγνωμη αν σας κουρασα

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Επειδή το έχουμε ξανα συζητήσει το θεμα με τον γπ, είσαι διατηθημενη να κανείς κάποιο κυναθλημα, mondioring,agility,ipo κτλ; Αα το ξέχασα καλωσήρθες :) :)

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
Επειδή το έχουμε ξανα συζητήσει το θεμα με τον γπ, είσαι διατηθημενη να κανείς κάποιο κυναθλημα, mondioring,agility,ipo κτλ; Αα το ξέχασα καλωσήρθες :) :)

ναι εννοειτε θα τον εγραφα σε κυναθλημα ετσι κι αλλιως απλως ξεχασα να το πω :p καλα που μου το θυμησες, μηπως ξερεις σε ποιο τα πανε καλυτερα οι γερμανικοι και με ποιο "χαιρονται" περισσοτερο, δηλαδη υπαρχει καποια προτιμηση;

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Επειδή το έχουμε ξανα συζητήσει το θεμα με τον γπ, είσαι διατηθημενη να κανείς κάποιο κυναθλημα, mondioring,agility,ipo κτλ;
Γιατί? Αν δεν κάνει κυνάθλημα δεν μπορεί ή δεν πρέπει να παρει ΓΠ? Ποιος τα λέει αυτά?

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
Γιατί? Αν δεν κάνει κυνάθλημα δεν μπορεί ή δεν πρέπει να παρει ΓΠ? Ποιος τα λέει αυτά?
δεν ξερω αλλα ετσι κι αλλιως ηθελα να κανει κυναθλημα σε ενα προηγουμενο θεμα το συζητουσανε νομιζω στο εκτροφεια γερμανικου ποιμενικου αλλα δεν πολυ καταλαβα αν μπορει η δεν μπορει κανεις να παρει σκυλο αν δεν κανει κυναθλημα

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Κατα την προσωπική μου άποψη, αυτα σκυλια έχουν ένα χάρισμα και αυτο το χάρισμα πρέπει να αξιοποιηται μέσα απο τα κυναθληματα, ώστε και ο σκυλος να είναι ευτυχισμένος :)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
το γ/π είναι ένας σκύλος με πολλαπλά χαρακτηριστικά, έξυπνος και εύκολα εκπαιδεύσιμος....
γιαυτό και μπορεί να εκτελεί πολλούς ρόλους....
λόγω της εκτροφικής του ιστορίας είναι ένα σκυλί που προσαρμόζεται εύκολα σε πολλές και διαφορετικές συνθήκες....

να λέμε όμως ότι όλα τα γ/π πρέπει ή μπορούν να κάνουν ipo ή mondio το θεωρώ υπερβολικό.....
καταρχήν οι ιδιοκτήτες τους μπορούν;:D

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Lenabordercollie να σας ρωτήσω κάτι ; Πιστεύετε πχ ότι θα μπορούσε να πάρει κάποιος border collie αν δεν ασχοληθεί με κάτι μαζί του πχ agility ή frisbee ; Θα ήταν σωστο για το ζώο ; Πάντα φιλικά :) :)

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
το γ/π είναι ένας σκύλος με πολλαπλά χαρακτηριστικά, έξυπνος και εύκολα εκπαιδεύσιμος....
γιαυτό και μπορεί να εκτελεί πολλούς ρόλους....
λόγω της εκτροφικής του ιστορίας είναι ένα σκυλί που προσαρμόζεται εύκολα σε πολλές και διαφορετικές συνθήκες....

να λέμε όμως ότι όλα τα γ/π πρέπει ή μπορούν να κάνουν ipo ή mondio το θεωρώ υπερβολικό.....
καταρχήν οι ιδιοκτήτες τους μπορούν;:D
Agility? :p

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
ένα γ/π μπορεί να κάνει πολλά.....(πιθανά και .....agility;))
αλλά το να θεωρούμε ότι πρέπει να κάνει οπωσδήποτε κάποιο σπορ...είναι υπερβολή.....

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
ένα γ/π μπορεί να κάνει πολλά.....(πιθανά και .....agility;))
αλλά το να θεωρούμε ότι πρέπει να κάνει οπωσδήποτε κάποιο σπορ...είναι υπερβολή.....
υπαρχει καποιο σπορ που να του αρεσει/ταιριαζει περισσοτερο; θα μου αρεζε και εμενα να ασχοληθουμε με ενα κυναθλημα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
ναι εννοειτε θα τον εγραφα σε κυναθλημα ετσι κι αλλιως απλως ξεχασα να το πω :p καλα που μου το θυμησες, μηπως ξερεις σε ποιο τα πανε καλυτερα οι γερμανικοι και με ποιο "χαιρονται" περισσοτερο, δηλαδη υπαρχει καποια προτιμηση;
Ο σκύλος σου θα χαίρεται μόνο και μόνο να είναι συνοδοιπόρος σου!

Στο δικό σου χέρι είναι αν θα περνάτε μαζί καλά, αν θα είσαστε ένα στην καθημερινότητα και αν θα κάνετε μαζί δραστηριότητες που απαιτούνται για την σωστή σωματική και πνευματική υγεία και του σκύλου και την δική σου!

Δεν χρειάζεται να κάνεις σχέδια για να καλύψεις τις ανάγκες του σκύλου σου!Πχ τα κυναθλήματα κτλ!
Αρκεί που θα είσαστε μαζί και θα έχετε δραστηριότητες!Ουσιαστικά πράγματα!
Κυνάθλημα μπορεί να κάνω και εγώ που κάνω ποδήλατο μαζί με τον σκύλο μου!Δεν περιορίζεται το κυνάθλημα!Αν είναι σκύλος εργασίας θα είσαι εσύ, ο σκύλος και η εργασία σας!Εργασία λέγεται οποιαδήποτε δουλειά αναθέσεις στον σκύλο, δεν έχει μπούσουλες, ούτε πρέπει!Αρκεί να υπάρχει εργασία!

Τα παραπάνω απαιτούν δουλειά όμως, καθημερινή δουλειά, θα πρέπει εσύ να φτάσεις την σχέση σας στο επίπεδο αυτό!
Τα πράγματα δεν έρχονται μόνα τους!

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
Κατα την προσωπική μου άποψη, αυτα σκυλια έχουν ένα χάρισμα και αυτο το χάρισμα πρέπει να αξιοποιηται μέσα απο τα κυναθληματα, ώστε και ο σκυλος να είναι ευτυχισμένος :)
γιατι ομως να μην ειναι ευτυχισμενο εχοτνας μονο την οικογενεια του;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
το αν θα του αρέσει έχει να κάνει με τον ίδιο τον σκύλο....δηλ. απο τι γραμμές είναι......

για ένα γ/π το ιδανικό σπορ είναι το ipo....όμως θα πρέπει να ψάξεις πολύ καλά και να βρείς ένα κατάλληλο κουτάβι...

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
το αν θα του αρέσει έχει να κάνει με τον ίδιο τον σκύλο....δηλ. απο τι γραμμές είναι......

για ένα γ/π το ιδανικό σπορ είναι το ipo....όμως θα πρέπει να ψάξεις πολύ καλά και να βρείς ένα κατάλληλο κουτάβι...
θα μπορουσε καποιος να με διαφωτισει με το ιπο;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
υπάρχουν πολλά θέματα στο φόρουμ ΄(κάνε μια αναζήτηση...) αλλά απ΄ότι είδα είσαι ακόμα μικρούλα και το ipo έχει πολλές απαιτήσεις στις οποίες δεν νομίζω ότι μπορείς προς το παρών να ανταποκριθείς.....:)

νομίζω ότι η απάντηση του Στέλιου ταιριάζει περισσότερο στην περίπτωσή σου....
όπως και νάναι μπράβο που ενημερώνεσαι...

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
υπάρχουν πολλά θέματα στο φόρουμ ΄(κάνε μια αναζήτηση...) αλλά απ΄ότι είδα είσαι ακόμα μικρούλα και το ipo έχει πολλές απαιτήσεις στις οποίες δεν νομίζω ότι μπορείς προς το παρών να ανταποκριθείς.....:)

νομίζω ότι η απάντηση του Στέλιου ταιριάζει περισσότερο στην περίπτωσή σου....
όπως και νάναι μπράβο που ενημερώνεσαι...
ενταξει ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας παιδια, θελω το κουταβι μου να ζησει μια χαρουμενη ζωη διπλα μου, να γινει ο κολλητος μου, ο φιλος μου! οσο για την αναζητηση αν μπορειτε να μου παραθεσετε καποια λινκς για να διαβασω σχετικα με τα κυναθληματα θα σας ημουν ευγνωμων... απο οτι εψαξα δεν μπορεσα να βρω θεμα για τα κυναθληματα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi