..
να μαστε και εμεις...
Τα μποξερ τα ειχα παντα στο μυαλο μου σαν σκυλια "αγγελοι - φυλακες" .. οπως ενα σεμιναριο του dogtalk καλα το περιεγραψε ( το οποιο δεν παρακολουθησα..)
Η ζωη με ενα μποξερ εχει πολυ γελιο... καταρχην! τι περιπτωσαρες ειναι !?! καταλαβαινω γιατι "κολανε" οι περισοτεροι μετα.. πολυ τρυφερα και παιχνδιαρικα σκυλια.. καλα οι εκφρασεις που παιρνουν ειναι για να κρατας μια φωτογραφικη στο χερι ολη την ωρα!
Η μικρη , ειναι το 3ο σκυλο-μελος της οικογενειας, οσον αφορα την φυλαξη θελω να περιγραψω και να ρωτησω επισης.. στο σπιτι, ειναι ακολουθος των αλλων 2 σε περιπτωσεις συναγερμου.. παρακολουθει με ενδιαφερον τα μεγαλα και δεν μιλαει.. δεν την εχω ακουσει ακομα να γαυγιζει.. αντε σε κανα παιχνιδι..
δεν ανυσηχουμε για αυτο.. και δεν μας νοιαζει , απλα περιγραφω.. Καλα τους επισκεπτες με μεγαλη χαρα τους υποδεχεται! οπως και οι αλλοι 2.. δεν ξερω αν ειναι καχυποπτη..
αλλα μεχρι να ανοιξει η πορτα του ασανσερ.. κοιταει με πολυ περιεργεια.. και συνηθως ερχεται να κατσει στα ποδια μας μετα.
Στην βολτα, θα παιξει θα τρεξει και γενικα δεν ξετρελαινεται για χαδια απο ξενους.. αν την τσακωσει κανενας θα κατσει λιγο. μετα θα φυγει.. αν αυτος που την τσακωσει ειναι "σκυλας" και ξερει μπορει και να παιξει μαζι του..
Οταν βγαινουμε αργαααα το βραδυ και μπορω να τα εχω ελευθερα στο γηπεδακι/παρκο που παμε.. τα 2 μεγαλα αλωνιζουν, αυτη ενω θα φυγει μαζι τους μετα απ λιγο θα γυρισει διπλα μας σαν να μας προσεχει ή σαν να την προσεχουμε ? ??
.. παντως θα περπαταει γυρω απο μας..
Στο μαγαζι τωρα.. ειναι η χαρα της υποδοχης! Βγαινει πισω απο τον παγκο να δει ποιος ειναι οταν ακουσει την πορτα να ανοιγει.. μολις αυτος ο καποιος της πει, "που εισαι βρε?" ουουου! παρτυ!!
Αυτο ειναι καλο? να το αφησω? να την αφησω να γινει χαλακι ? η να προσεχω σε σχεση με το ποιος την χαιδευει.. και ας πουμε , εδω που μπορει και να φανει χρησιμη, να μην την χαιδευει κανεις εκτος φυσικα?
(στον μεγαλο , αυτη επρεπε να ειναι η στρατηγικη.. αλλα που να τα βαλεις με μανιακους φιλοζωους!)
Δεν σκεφτομαι αμεσα να την ξεκινησω καμια εκπαιδευση φυλαξης απο τωρα ειναι κουταβα, δουλευουμε β.υ και τα σχετικα .. αστην να μεγαλωσει..
αυτα τα ενστικτα ομως της φυλης της, σαν ιδιοκτητης πρεπει να τα "προφυλαξω" ?