Γερμανικός ποιμενικός -τροφη

Lefteris33

Member
3 Ιουλίου 2016
9
1
42
Καλημέρα σε όλη την παρέα...εχω ένα θηλυκό γερμανικό ποιμενικός τριων μηνών και 4 κιλών...η ημερήσια ποσότητα ξηράς τροφής που δίνω στο σκυλί δεν ξεπερνά τα 150γρ ημερησίως σε 4 γεύματα...βλέπω το σκυλί όμως κάπως αδυνατισμένο.νομιζω ότι η ποσότητα αυτή δεν της είναι αρκετή..πόση ποσότητα είναι ιδανική για αυτό το σκυλί σε ημερήσια βάση;;θα με βοηθήσετε πολυ να μου απαντήσετε ..ευχαριστώ πολυ

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
Καλημέρα @Lefteris33

Ένα θηλυκό Γερμανικό Ποιμενικό ηλικίας 3 μηνών θα πρέπει να ζυγίζει περίπου 10-12 κιλά...

german-shepherd-growth-chart3.jpg weight chart2.jpg

Από εκεί και πέρα, κάθε έτοιμη τροφή (ξηρά ή οποιαδήποτε άλλη) στο πίσω μέρος της έχει οδηγίες και πίνακα δοσολογίας ανά κιλό σωματικού βάρους και/ή ηλικία.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Έλεγξε μήπως το πινακάκι που σου αναφέρει παραπάνω ο canis αναφέρεται στο ενήλικο βάρος του σκύλου. Ορισμένες τροφές, αν και για κουτάβια, στην ημερίσια ποσότητα γράφουν τα προσδοκόμενα κιλά ενήλικα σκύλου. Μπορεί να μπερδέψει αυτό καμία φορά, με αποτέλεσμα να δίνουμε λάθος ποσότητα.

Lefteris33

Member
3 Ιουλίου 2016
9
1
42
Για τα κιλά της και την ηλικία της το πίνακακι της τροφής γράφει 100γρ...πιο λίγο από ότι τις δίνω...το ότι είναι τόσα λίγα κιλά για την ηλικία της που μπορεί να οφειλειτε;γιατί η διάφορα είναι μεγάλη από 4 που είναι η δικιά μου μέχρι τα 12 που αναφέρει ο canis...μήπως οφείλεται στη γέννα;;η σκυλίτσα έκανε 10 κουτάβια

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
Θα μπορούσα να σου απαντήσω με περισσότερη ακρίβεια σε όλα τα θέματα αν μπορούσες να βάλεις 1-2 φωτογραφίες του κουταβιού σου στο πλάι... Περίπου σαν αυτές που βλέπεις πιο κάτω:

cute-german-shepherd-puppy-breed.jpg enzo-the-german-shepherd-1_75780_2014-11-29_w450.jpg PUP_15_RK0055_02_P.JPG

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Συγγνώμη που σε πριζω, θα ήθελα και το κειμενάκι που γράφει ακριβώς από πάνω (το ξέρω ότι είναι στα ξένα, αλλά μάλλον θα βγει πιο καλό συμπέρασμα από το σκέτο πινακάκι)

Edit: για κάποιο λόγο πιστεύω ότι η ημερίσια ποσότητα είναι στα 355 γραμμάρια την ημέρα αλλά θα ήθελα να σιγουρευτώ.

• Like
Reactions: LaCat and epial

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
Μια χαρά φαίνεται! Θα μπορούσε να έχει 1-2 κιλά ακόμα χωρίς όμως να μπορείς να το κρίνεις απαραίτητο.

Αν ο σκύλος τρώει (θέλει να φάει), αύξησε λίγο την τροφή... Βάζε 150 minimum μέχρι και 170.

Lefteris33

Member
3 Ιουλίου 2016
9
1
42
Δεν νομίζω να σε βοηθήσει πολυ...τα αγγλικά γράμματα είναι ακριβώς εκεί που εχω ανοίξει το τσουβαλακι.δεν λέει κάτι για ποσότητα εχω την εντυπωση

Attachments

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Είναι πολύ κουνημένη. Το ιταλικό κείμενο με ενδιέφερε, αφού λείπει το αγγλικό. Πες μας ποια τροφή είναι μήπως ξέρει ο θείος Γούγλης

Lefteris33

Member
3 Ιουλίου 2016
9
1
42
Και 200 να τις βάλω θα τα φάει..έχει όρεξη για φαγητό...απλά θέλω Να μάθω γιατί νομίζω ότι είναι λίγο...και δεν θέλω να επηρέασε την ανάπτυξη του σκυλιού..η γέννα πιστεύεις παίζει ρόλο;;

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Το γράφει καθαρά κάτω απ το πινακάκι που επεξηγεί το αστέρι του βάρους(*)!
*Puppys ADULT weight!
Ειναι το τελικο βαρος του ζώου ενηλικου!

Τριακοσια κατι που δεν το βγαζω (μάλλον 355 ) πρεπει να τρωει τεσσάρων μηνών, αν θεωρησεις ότι θα γινει γυρω στα 30 κιλά

Last edited:
  • Like
Reactions: Orilis

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
Η "γέννα" παίζει σημαντικό ρόλο, όχι όμως τόσο λόγο του μεγέθους της (δηλ. πόσα κουταβάκια είχε η τοκετομάδα). Η "γέννα" παίζει ρόλο από το μέγεθος και το χαρακτήρα που θα έχει ο σκύλος σου, μέχρι το μέγεθος που έχει το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων στην Ελλάδα.

Ο @epial σωστά παρατήρησε! Δεν είχα δει τις φωτογραφίες της τροφής... Γύρω στα 300gr βάζε τώρα.

300gr την ημέρα, έτσι και όχι ανά γεύμα. Γεύματα κάνε όσα θες, αλλά η ημερήσια ποσότητα της συγκεκριμένης τροφής να είναι γύρω στα 300gr.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Όπως τα λέει ο @epial (μπράβο μάστορα, παρατηρητικός!). 355 γραμμάρια την ημέρα τώρα, 450 όταν πάει έξι μηνών (αυξάνεις σταδιακά όχι μια μέρα απότομα) κι ακολουθείς εκείνη τη γραμμή εφ'οσον την περιμένεις γύρω στα 30 κιλά ως ενήλικη.

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
Βέβαια, αν διαβάσουμε αυτό το θέμα από την αρχή και δούμε και τις φωτογραφίες (τροφής και σκύλου), μπορούμε να καταλάβουμε πόσο "σχετικά" είναι όλα. Από τις πληροφορίες που κάποιος μας δίνει σε σχέση με αυτό που ρωτά (πιθανόν ο σκύλος δεν είναι 4 κιλά ακριβώς, δεν είναι 3 μηνών ακριβώς, δεν τρώει μέχρι 150γρ. ακριβώς, κλπ.) μέχρι και τις πληροφορίες που η κάθε τροφή δίνει (αν υποθέσουμε πως στις φωτογραφίες βλέπουμε έναν σκύλο που έπαιρνε λιγότερο από την μισή συνιστώμενη ποσότητα τροφής)...

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι ανύπαρκτες ή "σχετικές" πληροφορίες για τους γονείς του κουταβιού, τον τρόπο ζωής του (πέρα από το τι τρώει και πόσο), το ιατρικό ιστορικό του, τις θεραπείες που έχει περάσει ή πρέπει να κάνει (αποπαρασίτωση π.χ.)...

Πόσο "σχετικές" γίνονται οι δικές μας προτάσεις/συμβουλές; :)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Γι'αυτό δεν ζητάμε περισσότερες πληροφορίες και διευκρίνησεις; Όσο για τους γονείς, τι να ρωτήσεις... Και πως... Κι όχι τίποτα άλλο αλλά μετά θα άρχιζε πάλι το ίδιο επεισόδιο σε επανάληψη, με το νέο μέλος να μην καταλαβαίνει τι γίνεται (και πιθανόν και να θίγεται) και πάλι οι μεν να εξηγούν τα έτσι κι οι άλλοι το γιουβέτσι... Τουλάχιστον τώρα η κουτάβα θα αρχίσει να τρώει ποσότητα πιο κοντά στις ανάγκες της, χωρίς να κλειδωθεί άλλο ένα θέμα

• Like
Reactions: sis and manolo