Γερμανικός Ποιμενικός με έξι δάκτυλα

excrider

Active Member
16 Ιανουαρίου 2010
32
0
40
Πάτρα
Κατ'αρχήν ένα μεγάλο γειά σε όλους σας σαν καινούριο μελος, είναι υπέροχο που υπάρχουν τόσοι φίλοι εδώ που μπορείς να μοιραστεις μαζί τους τις εμπειρίες και τις γνώσεις....τέλος της μικρής παρένθεσης.
Από μικρός είχα πάντα την συντροφια ενός σκύλου όμως ένας από αυτούς με είχε κερδίσει περισσότερο, ένας γερμανικός ποιμενικός με έξι δάκτυλα.
Από κουτάβι ήταν τελείως διαφορετικός και είχε έναν τρόπο να επιβάλεται στα υπόλοιπα ζώα χώρις να κάνει κάτι απλά τον αναγνώριζαν ως αρχηγό, ένας κτηνίατρος μου είπε πως γεννιέται ένας τέτοιος σκύλος κάθε κάποιες γενιές και λέγεται ο βασιλιάς των λύκων.
Εάν έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο θα ήθελα να το μοιραστείτε μαζι μου γιατί τότε ήμουν πολύ μικρός για να το ψάξω και να μάθω περισσότερα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλώς σας βρήκα

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
καλώς ήρθες!:)

....όσο αφορά τα έξι δάκτυλα, μάλλον εννοείς τα ψευδόνυχα που πολλές φορές εμφανίζονται σε διάφορες φυλές όπως π.χ.στα γερμανικά ή βέλγικα ποιημενικά. Οι λόγοι που εμφανίζονται είναι βασικά κληρονομικοί.

Εγώ είχα σκυλί με ψευδόνυχα και τα αφαίρεσα γιατί δημιουργούσε τραυματισμούς στο σκυλί μου.

τώρα έχεις κάποιο σκυλί?

excrider

Active Member
16 Ιανουαρίου 2010
32
0
40
Πάτρα
Δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς αν ήταν ψευδόνυχα αλλα δεν πιστεύω γιατι ο γιατρός του μας είχε πει πως ήταν δάκτυλο και πως γενιέτε ένα στα χίλια έτσι.
Τώρα έχω την Βάλια μια γλυκιά Καναδούλα και σε λίγους μήνες αν όλα πάνε καλά θα έχω και ένα Μαλινουά

Εσύ το κουκλί της φώτο έχεις?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Ναί βέλγος και αυτός αλλά όπως είδες γκρένενταλ.:)

Έχω όμως και άλλα 3 κουκλιά Μπαττάκια (ράτσα ''Μπάττ''= Μπασταρδάκια Αττικής):D:D:D

............. τα ψευδόνυχα είναι σαν ατροφικά δάκτυλα και βρίσκονται περίπου 2-3 εκατοστά απο την βάση του πέλματος στην πίσω πλευρά του.

Θα βάλεις φωτό της Βάλιας?:)
Περί Μαλινουά????:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19

Σε αυτή την φωτό φαίνεται το πόδι από έναν σκύλο που έχει διπλά ψευδόνυχα!

Πολλές φυλές έχουν πάντα διπλά στα πίσω πόδια κια σχεδόν σε όλες ανά διαστήματα εμφανίζονται σε κάποια σκυλιά!

Δεν τίποτα σπάνιο ή περιέργο!

Κατά πάσα πιθανότητα το σκυλί σου είχε τέτοια!

ΑΝ δεν ήταν τέτοια κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για κάποια γεννετική ανωμαλία, χωρίς ομως αυτή να κάνει το σκύλο βασιλικό ή αυτοκρατορικό!

Το ότι ήταν αρχηγος, κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι ήταν κυριαρχικός και ο Α σκύλος της αγέλης, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τα νύχια!

• Like
Reactions: d-friend

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
....όσο αφορά τα έξι δάκτυλα, μάλλον εννοείς τα ψευδόνυχα που πολλές φορές εμφανίζονται σε διάφορες φυλές όπως π.χ.στα γερμανικά ή βέλγικα ποιημενικά. Οι λόγοι που εμφανίζονται είναι βασικά κληρονομικοί.
Και ο Γκογκόλ έχει ένα!!! Λες να είναι γαλαζοαίματος και να μην το ξέρω???!!!!!:eek::p:p:p

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Και ο Γκογκόλ έχει ένα!!! Λες να είναι γαλαζοαίματος και να μην το ξέρω???!!!!!:eek::p:p:p

για τον Κιωνάκο μου που ήταν κοπριτοβέλγος δεν ξέρω ΑΛΛΑ για τον Γκογκόλ είμαι βέβαιη !!!:D:D:D:D

excrider

Active Member
16 Ιανουαρίου 2010
32
0
40
Πάτρα
Φωτογραφία θα βάλω αν όχι σήμερα σίγουρα αύριο, είναι η σύζυγος στο άλλο pc και έτσι και την σήκώσω ποιος την άκουει :p

excrider

Active Member
16 Ιανουαρίου 2010
32
0
40
Πάτρα
Το μαλινουά δεν έχει γεννηθεί ακόμα αλλά το περιμένω πως και πως, έχω μιλήσει με έναν εκτροφέα και μου είπε πως θα μου δώσει από την επόμενη γέννα η οποία λογικα θα γίνει σε τρεις μήνες, οπότε το κουτάβι από ιούνιο και μετά εκτός και βρω κανένα νωρίτερα.
Έχετε κανένα υπόψιν σας;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αλήθεια!Από Ελλάδα ή εξωτερικό θα είναι το Malinois;
Πως κι αποφάσισες αυτή την φυλή;

excrider

Active Member
16 Ιανουαρίου 2010
32
0
40
Πάτρα
Από Ελλάδα, έαν έχετε κι έσεις κάποιον υπόψιν σας θα ήθελα να το ακούσω

Μου αρέσουν πολύ λόγω της εκπαιδευσιμότητάς τους και του χαρακτήρα τους, έχω γνωρίσει αρκετά και έχω δουλέψει με κάποια από αυτά στην δουλεία μου (στρατιωτικός), και θα το εκπαιδεύσω σε φύλαξη και σωματοφυλακή, κυρίως για την γυναίκα καιστο μέλλον τα παιδιά μου

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
τον εκτροφέα στον οποίο κατέληξες τον γνωρίζεις καιρό?έχετε μιλήσει αναλυτικά για την φυλή και την εκτροφή του?

τα μαλινουά είναι όντως πολύ καλά σκυλιά εργασίας απαιτούν όμως αρκετή εμπειρία και ασχολία απο τον ιδιοκτήτη.:)

excrider

Active Member
16 Ιανουαρίου 2010
32
0
40
Πάτρα
Μου τον σύστησε ένας φίλος και έχω μιλήσει κι εγώ μαζί του από το τηλ, είναι από τους καλύτερους εκτροφείς Μαλινουά στην Ελλάδα.
Από εμπειρία καλά, στην δουλεία φτάνουμε τα σκυλιά σε επίπεδο IPO 2 και ασχολουμαστε με εντοπισμό και άλλα.
Έχω μεγάλη τρέλα με την εκπαίδευση των σκύλων, σκέψου πως η Καναδούλα μου έχει πάρει μέρος σε στρατιωτική άσκηση και ας μην είναι στρατιωτικός σκύλος.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
εγώ πάντως θα έλεγα να επισκεφτείς τον εκτροφέα για να τον γνωρίσεις προσωπικά,για να δεις απο κοντά την δουλιά του, τα σκυλιά του, τους χώρους που ζούν....

... στο φόρουμ συμμετέχει ένας εκπαιδευτής του στρατού και διαβάζω πάντα τα γραπτά του με πολύ ενδιαφέρον...

....ασχολείσαι και εσύ με την εκπαίδευση των σκύλων στο στρατό ?

excrider

Active Member
16 Ιανουαρίου 2010
32
0
40
Πάτρα
Δεν είμαι εκπαιδευτής αλλά λόγω τρέλας έχω φτασει σε σημείο να ασχολούμαι όσο και αυτοί με την εκπαίδευση και με το παραπάνω κάποιες φορές, σκέψου πως αύριο έχουν ένα είδος διαγωνισμού (αξιολόγηση) για τα σκυλιά της υπηρεσίας και έχουν βάλει και την κοπέλα μου στο πρόγραμμα.
Όσο για την επίσκεψη στον εκτροφέα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις έρθω στην Αθήνα