Γερμανικος ποιμενικος 11 μηνων!

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Δεν ξέρω το canosan ...........an einai συμπληρώμα με χονδροιτινη/γλυκοζαμινη μονο καλό μπορεί να κανει!!!. Εγω του δίνω προληπτικά condrogen ....

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Πήγα στον γιατρό σήμερα δεν είδε κάτι ανησυχητικό μου είπε ότι όλα ειναι εντάξει και μου έδωσε canosan, μου είπε ότι αυτά τα σκυλιά πρέπει να περνούν αυτά τα φάρμακα για ενδυνάμωση και μου είπε να παρατηρήσω μέχρι να τελειώσει το κουτί αν βλέπω διάφορα στην κούραση του σκυλου κ ειδικά στα πίσω πόδια! Κ βλέπουμε. !
Έτσι με μία ματιά εξέτασε το σκύλο σου και είπε οτι είναι όλα εντάξει;
Τράβα να κάνεις κανονική εξέταση δυσπλασίας σε άλλο καλό κτηνίατρο για να προλάβεις τα χειρότερα.

Roki02

Member
6 Απριλίου 2014
18
0
To canosan περιέχει εκχύλισμα μυδιων με πράσινο χείλος του είδους perna canalicius το οποίο ειναι πλούσιο σε γλυκοζαμινογλυκανες, πολυκαρεστα λιπαρά οξέα και ένα ειδικό σύμπλεγμα γλυκόγονου, αυτά γράφει το κουτί επάνω! Μου είπε να παρακολουθήσω τον σκύλο όταν το γυμνάζω και γενικά μετά την βόλτα αν βλέπω δυνάμωσα - καλυτέρευση και γενικά κ ειδικά στα πίσω πόδια, και αν έχει θα κανω κάτι σαν θεραπεία για κάποιο διάστημα! Βέβαια μου είπε αν βρεθώ Αθήνα να κανω μια ακτινογραφία στο σκυλί γιατί ειναι καθαρόαιμος γερμανικος ποιμενικος και όσο πιο καθαρόαιμο τόσο πιο πολλά προβλήματα έχει!

Roki02

Member
6 Απριλίου 2014
18
0
Επίσης ο γιατρός μου είπε ότι έπρεπε απο 4 μηνων να του έδινα το canosan για προληπτικούς λόγους, δεν το ήξερα όμως έγω, όταν ήταν 6 μηνων του είχα δώσει cosequin το οποίο με 1 μήνα 120 ταμπέλες θεραπεία ειναι κομπλέ για 3 μήνες άρα ήμουν κάπως καλυμμένος!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η φυλή του Γερμανικού Ποιμενικού δεν χρειάζεται τέτοια συμπληρώματα!

Μπορεί να σταθεί και έτσι!Αν είναι υγιής ο οργανισμός και τρέφεται με μία καλή τροφή δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω!
Οπότε η γενίκευση του γιατρού ότι αυτή η φυλή χρειάζεται τέτοια συμπληρώματα είναι άτοπη και άσχετη και φυσικά επικίνδυνη!
Τέτοια συμπληρώματα χρειάζονται τα σκυλιά εκείνα που έχουν βρεθεί με πρόβλημα ή σε σκυλιά που είναι αμφίβολη η προέλευση τους, άρα και η υγεία τους!
Αυτό όμως δεν αποτελεί παράδειγμα για "αυτά τα σκυλιά"!

Προφανώς ο γιατρός δεν έχει δει υγιή δείγματα με κόκαλα σωστά και δυνατά και η γνώμη του διαμορφώθηκε από τα ημίαιμα Γερμανικά Ποιμενικά που του πηγαίνουν ή προωθεί σκευάσματα ελαφρά τη καρδία!

Εν πάσει περιπτώσει, το σκεύσμα σαν σκεύασμα είναι καλό!Εφόσον έχει πρόβλημα δώστο, ίσα ίσα θα του κάνει καλό!
Απλώς επέτρεψε μου να διατηρώ την παραπάνω γνώμη όσον αφορά την γενίκευση γιατί μετά πάμε σε άλλα!Αν λένε ότι "αυτά τα σκυλιά" πρέπει να παίρνουν συμπληρώματα τότε βρε αδερφέ να του πάμε κάποια Γερμανικά με κόκαλα σωστά και μυς τούμπανα από την άσκηση που είναι πιστόλια και πατάνε και τα τραβάνε σαν τρένα να του αλλάξουμε την γνώμη!

Για να μην εβλογάμε μόνο τα γέννια μας, το ίσιο ισχύει και για τις γιγαντόσωμες φυλές!

Roki02

Member
6 Απριλίου 2014
18
0
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου! Εγώ του δίνω απο κουτάβι royal canin puppy, βέβαια πολλές φορές τρώει σκέτη την ξηρά τροφή, άλλες φορές του βάζω και στήθος κοτόπουλο αφού το βράσω πρώτα , η με σαλάμια ειδικά για κουτάβια με κοτόπουλο η αρνί ,και όλα αυτά γιατί βαριέται γρήγορα την ξηρά τροφή και αναγκάστηκα του συμπληρώνω μέσα διάφορα όπως είπα παραπάνω! Στις 14 του μήνα ο σκυλος γίνεται ενός χρόνου, θα ήθελα να με συμβουλευσεις πόση ώρα και τι γυμναστική να του κανω αφού απο ότι κατάλαβα έχεις κ εσύ γερμανικο ποιμενικο!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου! Εγώ του δίνω απο κουτάβι royal canin puppy, βέβαια πολλές φορές τρώει σκέτη την ξηρά τροφή, άλλες φορές του βάζω και στήθος κοτόπουλο αφού το βράσω πρώτα , η με σαλάμια ειδικά για κουτάβια με κοτόπουλο η αρνί ,και όλα αυτά γιατί βαριέται γρήγορα την ξηρά τροφή και αναγκάστηκα του συμπληρώνω μέσα διάφορα όπως είπα παραπάνω! Στις 14 του μήνα ο σκυλος γίνεται ενός χρόνου, θα ήθελα να με συμβουλευσεις πόση ώρα και τι γυμναστική να του κανω αφού απο ότι κατάλαβα έχεις κ εσύ γερμανικο ποιμενικο!
Η γυμναστική είναι μεγάλο κεφάλαιο!
Αυτήν την στιγμή ο σκύλος σου θέλει αποκατάσταση και έπειτα πολύ προσεκτική ενδυνάμωση!
Αυτό προϋποθέτει υποχρεωτικές εξετάσεις με ακτινογραφίες ισχύων-αγκώνων!Έπειτα θέλει πρόγραμμα, σωστή γυμναστική με σωστές ασκήσεις, τρέξιμο για αντοχή, ανοίγματα για να δουλέψεις την έκταση του σκύλου στο βηματισμό του και όλα αυτά με σεβασμό στο σώμα του και τις όποιες ιδιαιτερότητες της μορφολογίας του!

Όσον αφορά το φαγητό και δεδομένου ότι είναι 11 μηνών, εγώ είμαι και ήμουν της γνωμης ότι σε ολόκληρο μαντράχαλο δεν κάνουμε παιχνιδάκια με σαλαμάκια και νοστιμιές!Αν θέλεις εσύ να φάει ξηρά θα φάει ξηρά ειδάλλως θα πεινάσει!Τις διάφορες χαζομάρες τις βάζουμε γιατί λυπόμαστε αν δεν φάει!
Θα δανειστώ μια παραπάνω φράση, "αυτά τα σκυλιά" δεν έχουν ανάγκη αγαπητέ Roki02!:D
Δεν το ξέρω τον σκύλο σου, αλλά εγώ διατηρώ ,ανάμεσα σε άλλα, πολύ σφιχτή στάση για να μπορώ να έχω έναν σκύλο συγκεκριμένο!Αυτό μου έχει δώσει την δυνατότητα να του δίνω και μαζεδάκια χωρίς να φεύγει από το πρόγραμμα των γευμάτων του!

Last edited:

Roki02

Member
6 Απριλίου 2014
18
0
Μάλιστα ευχαριστώ πολύ και πάλι! Το βράδυ θα βάλω και φωτό του σκυλου! Ένας καλός γιατρός στην Αθήνα για ακτινογραφίας και διάγνωση ;;; Η στην κω ( δωδεκανησα ) γιατί και εγώ απο νησί είμαι και απο ότι καταλαβαίνω οι γιατροί εδώ ειναι μαύρα χάλια!

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Βέβαια μου είπε αν βρεθώ Αθήνα να κανω μια ακτινογραφία στο σκυλί γιατί ειναι καθαρόαιμος γερμανικος ποιμενικος και όσο πιο καθαρόαιμο τόσο πιο πολλά προβλήματα έχει!
Τι είναι αυτό; Καινούργιο;

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
γιατί ειναι καθαρόαιμος γερμανικος ποιμενικος και όσο πιο καθαρόαιμο τόσο πιο πολλά προβλήματα έχει!
Το λες και το ξανά λες, δείξε σε παρακαλώ το pedigree του σκύλου σου να δω από ποιούς γωνείς είναι τόσο καθαρόαιμο.

Roki02

Member
6 Απριλίου 2014
18
0
Pedigree δεν έχω πάρει απο τον εκτροφέα! Όσοι κτηνίατροι έχουν δει το σκυλί λένε ότι ειναι άριστο και καθαρόαιμο! Άσχετα απο αυτό που μου έχει παρουσιάσει τώρα! Αν εσύ θες pedigree για να πείστης ότι ειναι καθαρόαιμο απλά δεν μπαίνω στον κόπο να αδχοληθω παραπάνω μαζί σου! Και να λείπουν οι ειρωνίες δεν σε ξέρω ούτε με ξέρεις! Εγώ μπήκα στο φόρουμ για να μάθω όχι για να ειρωνεύονται το σκυλί μου μου και κατα πόσο καθαρόαιμο ειναι !

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Pedigree δεν έχω πάρει απο τον εκτροφέα! Όσοι κτηνίατροι έχουν δει το σκυλί λένε ότι ειναι άριστο και καθαρόαιμο! Άσχετα απο αυτό που μου έχει παρουσιάσει τώρα! Αν εσύ θες pedigree για να πείστης ότι ειναι καθαρόαιμο απλά δεν μπαίνω στον κόπο να αδχοληθω παραπάνω μαζί σου! Και να λείπουν οι ειρωνίες δεν σε ξέρω ούτε με ξέρεις! Εγώ μπήκα στο φόρουμ για να μάθω όχι για να ειρωνεύονται το σκυλί μου μου και κατα πόσο καθαρόαιμο ειναι !
Ο σκύλος χωρίς pedigree ΔΕΝ είναι καθαρόαιμο.
Οι κτηνίατροι δεν έχουν γνώσεις να κρίνουν καμία φυλή και δεν μπορούν να πουν για καθαροαιμία ενός σκύλου.
Μην ασχολήσε μαζί μου - στεναχώρια μου, εσύ πήρες ημίαιμο σκυλί από έναν σκυλέμπορο που δεν έχει καμία σχέση με την εκτροφή.
Αν μπήκες στο φόρουμ για να μάθεις - μάθε λοιπόν οτι ο σκύλος σου δεν είναι καθαρόαιμος. Καθαρό μπορεί να είναι μα όχι καθαρόαιμο, τόσο απλά.

Roki02

Member
6 Απριλίου 2014
18
0
Το δικό σου καθαρόαιμο ειναι αυτό στην φωτό; Οκ! Εμπιστεύομαι τους κτηνίατρους και αυτόν που μου το πούλησε! Όχι εσένα!

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Το δικό σου καθαρόαιμο ειναι αυτό στην φωτό; Οκ! Εμπιστεύομαι τους κτηνίατρους και αυτόν που μου το πούλησε! Όχι εσένα!
Και καλά κάνεις από τέτοιους άσχετους σαν εσένα ζουν αυτοί και βγάζουν το ψωμί τους.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Το ποστ #10 με έβαλε σε πειρασμό να ψάξω κατ' ευθείαν γιατί κάποιος μπορεί να λέει κάτι παρόμοιο.

Παρατηρώ 2 μέρες μετά, πως εσύ, που είσαι και ο άμεσα ενδιαφερόμενος, προφανώς και δεν μπήκες καν στη διαδικασία να το ψάξεις.

Με την πιο απλή αναζήτηση που μπορείς να φανταστείς, έπεσα πάνω σε αυτο :

http://www.dogforum.gr/v3/εμείς.και.τα.σκυλιά.μας-13/σπυροσ.φερεκιδησ-7945/

Δεν παίρνω θέση στο ποιός, τί, πού, πότε, πώς, γιατί, θεωρώ όμως πως (αν μή τι άλλο) μία προσεκτική ανάγνωση όλου του θρεντ επιβάλλεται να κάνεις.

Roki02

Member
6 Απριλίου 2014
18
0
Μπορεί να γράφονται όλα αυτά για τον Φερεκίδη και δεν μπορώ να βγάλω ψεύτες όλους αυτούς που τα λένε, για να τα λένε δίκιο θα έχουν! Και θα συμφωνήσω μαζί τους! Απλά τα πράγματα έχουν ως εξής, μου πούλησε σε εμένα τον ' άσχετο ' ένα γερμανικο ποιμενικο! Πριν τον πληρώσω εγώ ο 'άσχετος' πήγα σε 3 κτηνίατρους για να ελέγξουν το σκύλο χωρίς να αναφέρω απο που τον πήρα,πόσο τον πήρα και τα σχετικά! Όλοι μου είπαν ότι το σκυλί ειναι αστέρι και να το πάρω άφοβα , είχε , έχει όλα τα χαραχτηρηστικα που έχει ένα Καθαρόαιμο γερμανικο ποιμενικο! Ένας γνωστός εκτροφέας και εκπαιδευτής που είδε το σκυλί μου μετά απο λίγο καιρό μου είπε Στάθηκες τυχερός που παρόλο που δεν πήρες pedigree και στα χαρτιά γιατί το μόνο που γράφει στα χαρτιά ειναι ότι ειναι καθαρόαιμο και όλα τα αλλά που μου είπε που δεν θυμάμαι κάν τι είπε, αφού δεν το θες για εκθέσεις και τις γνωστές αηδίες που κάνουν όλοι αυτοί που δεν ειναι 'άσχετοι ' όπως με είπε κάποιος πριν τι να το κανείς το pedigree , ήταν λάθος που δεν το πήρα μου είπε αλλά αφού ειναι ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ απο την πήρα που έχω έτσι βλέπω μου είπε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, πάνω απο όλα εγώ είμαι φιλόζωος και όχι ένα ψώνιο και μισό για να λέω ότι έχω σκύλο με pedigree! Τα παραπάνω λόγια απευθύνονται για αυτούς που με λένε άσχετο άσχετοι ειναι αυτοί και φενεται πολύ καλά με αυτά που μου είπε! Για όλους τους άλλους που συζήτησα μαζί τους και δεν μου το παίζανε έξυπνοι τους ευχαριστώ παρά πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες τους!

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Το ποστ #10 με έβαλε σε πειρασμό να ψάξω κατ' ευθείαν γιατί κάποιος μπορεί να λέει κάτι παρόμοιο.

Παρατηρώ 2 μέρες μετά, πως εσύ, που είσαι και ο άμεσα ενδιαφερόμενος, προφανώς και δεν μπήκες καν στη διαδικασία να το ψάξεις.

Με την πιο απλή αναζήτηση που μπορείς να φανταστείς, έπεσα πάνω σε αυτο :

http://www.dogforum.gr/v3/εμείς.και.τα.σκυλιά.μας-13/σπυροσ.φερεκιδησ-7945/

Δεν παίρνω θέση στο ποιός, τί, πού, πότε, πώς, γιατί, θεωρώ όμως πως (αν μή τι άλλο) μία προσεκτική ανάγνωση όλου του θρεντ επιβάλλεται να κάνεις.
Πριν λίγες μέρες έπεσα στο ποστ του Κου Φερεκιδη και μ'ενα googlαρισμα είδα ότι ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Μega και δεν άκουσα να λέει κάτι ουσιώδες...

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Rokio02 ο λογος που στην πεφτουμε δεν ειναι για να σε πικαρουμε αλλα γιατί καποιοι εχουν αμφιβολίες για τον τυπο που προμηθευτηκες τον σκυλο και για το γεγονός οτι δεν πήρες pedigree ( στο τελευταίο συμφωνω απόλυτα και εγώ ) που τελικά ειναι τεράστιο λάθος και πρεπει να το καταλάβεις. Το pedigree δεν γραφει απλά οτι ενα σκυλί ειναι καθαρόαιμο αλλα και το γενεολογικό του δεντρο ....που σημαίνει οτι θα ξέρεις για τους γονείς και τους παπουδες, την υγεία και τον χαρακτήρα τους, ....και ισως το κυριότερο σημαίνει οτι μπορείς να εισαι σιγουρος οτι ο προμηθευτής σου δεν ειναι ενας απλός εμπορος (που αγοράζει κουταβια απο οπου βρεί ie puppymills, petshop κτλ κτλ) αλλα καποιος που δεν συντηρέι το "κακο" εμπόριο και την κακοποίηση των ζωων. Προσπάθησε να ψάξεις τα σχετικά θεματα του forum και θα καταλάβεις ..... Εν το μεταξύ καθαρόαιμο η μή ( που και το καλύτερο σκυλί ρατσας να εχεις με τα τελεια χαρακτηριστικά αν δεν εχει τα χαρτια του δεν θεωρείται καθαρόαιμο) σημασία ειναι να σου ειναι υγιης ο σκύλος και με καλό χαρακτήρα ....Ολα τα αλλα ειναι για να καταλάβεις οτι την επομενη φορά ( η στις συζητήσεις με τους γνωστούς και φίλους σου) δεν πρεπεί να υποστιρίζεις αυτού του είδους τις αγορ΄΄ες !!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Roki02 ο σκύλος σου δεν είναι καθαρόαιμος!

Δεν είναι ικανός ένας κτηνίατρος να σου πει ότι είναι καθαρόαιμος γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να το διαπιστώσει!
Η καθαροαιμία διαπιστώνεται από μία σειρά πραγμάτων από την ύπαρξη του pedigree πρωτίστως, από το dna, από τα τυπικά χαρακτηριστικά φυλής που φέρει κτλ.
Ο γιατρός είναι ο τελευταίος που μπορεί να κρίνει αν ένας σκύλος είναι καθαρόαιμος!

Ενημερώσου σχετικά με την καθαροαιμία!
Επίσης εφόσον ο σκύλος σου δεν είναι καθαρόαιμος δεν ξέρεις και την κατάσταση της υγείας του, άρα η γυμναστική που μιλούσαμε πιο πάνω θα πρέπει να γίνεται με ακόμα περισσότερη προσοχή!