Γενικές ερωτήσεις!

annap

Member
15 Ιανουαρίου 2008
11
0
Καλησπέρα σε όλους!!
Από όσο έψαξα δε βρήκα απαντήσεις για κάποια θέματα που με απασχολούν(δε έψαξα όόόλο το site)

1)Τα σκυλιά επιτρέπονται στις παραλίες που δεν υπάρχει ειδική σήμανση οτι απαγορεύονται τα ζώα?Επιτρέπεται να μπαίνουν στη θάλασσα ακόμα και αν έχουν όλα τους τα εμβόλια?

2)Θέλω να ταξιδέψω στην Αγγλία.Τι διαδικασίες πρέπει να γίνουν ειδικά γι αυτήν την χώρα?Από όσο γνωρίζω, αν το σκυλί ειναι κάτω από 8 κιλά επιτρέπεται να βρίσκεται στα καθίσματα μαζί με τους άλλους επιβάτες του αεροπλάνου. Αλλά ισχύει οτι πρέπει να περιμένω 6 μήνες για να πάω με το σκυλί Αγγλία???

3)Υπάρχει "σωστή" ηλικία για να στειρώσω το θηλυκό σκυλί?Και αν ναι ποιά είναι αυτή?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις :)

xrisida

Active Member
17 Ιουλίου 2007
41
0
Αθήνα
ένα καλό φυλλάδιο είναι αυτό, νομίζω θα σου λύσει κάποιες από τις απορίες.

www.geocities.com/solivier_2000/FILLADIO.doc

όσο αφορά το θέμα μεταφοράς του σκύλου στην Αγγλία νομίζω ισχύει ότι πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα για περίπου 6 μήνες[/url]

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο
• Μην ταΐσετε τον σκύλο σας τουλάχιστον 6 ώρες πριν την αναχώρηση μερικοί σκύλοι ίσως πρέπει να είναι νηστικοί για ακόμα περισσότερες ώρες. Και μη του δώσετε νερό για τουλάχιστον δύο ώρες.
• Στην περίπτωση που ταξιδεύετε σε άλλη χώρα με τον σκύλο σας, αυτός θα πρέπει να έχει διαβατήριο καθώς και όλα τα απαραίτητα εμβόλια που η χώρα που επισκέπτεστε απαιτεί. Ρωτήστε την αεροπορική εταιρεία για λεπτομέρειες.
• Προσοχή σε μερικές χώρες του εξωτερικού μπορεί ο σκύλος να χρειαστεί να μπει σε καραντίνα, αυτό σημαίνει ότι θα μείνει αρκετό καιρό στο αεροδρόμιο πριν μπει στην χώρα.
• Ιδιαίτερη προσοχή σε μερικές χώρες που απαγορεύετε να εισέλθουν συγκεκριμένες ράτσες σκύλων και αυτές οι ράτσες ΔΕΝ είναι μόνο τα pit bull.
• Να θυμάστε οι αεροπορικές εταιρείες θεωρούν τους σκύλους αποσκευές και κάθε χρόνο κάποια σκυλιά τραυματίζονται ή ακόμα και πεθαίνουν από τις συνθήκες μεταφοράς.
• Φροντίστε να υπάρχουν τα στοιχεία σας και τα στοιχεία της πτήσης σας κολλημένα πάνω στο κλουβί μεταφοράς του σκύλου σας.

Σκυλιά και παραλίες
Πολλοί είναι οι σκύλοι που διασκεδάζουν να περνούν την μέρα τους στην παραλία. Λατρεύουν την αίσθηση της άμμου στις πατούσες τους, τα κύματα που πηγαινοέρχονται ακόμα και τον ήχο τους όταν σκάνε. Για να μην αναφέρω φυσικά το νερό αλλά και το πόσο καλή άσκηση είναι για τους πιστούς μας συντρόφους το κολύμπι.
Τώρα αν μπορείτε να αφήσετε τους μικρούς σας συντρόφους ελεύθερους και να τους βάλετε στην θάλασσα εδώ οι γνώμες διίστανται, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Λυμένος άρθρο 230 παρ. ιζ’ «απαγορεύετε η κυκλοφορία καθώς και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων» αλλά σύμφωνα με τον Νόμο 3170/03 «τα σκυλιά πρέπει να είναι με λουρί ή ελεγχόμενα δίπλα στον κάτοχό τους, σε όλους τους δημόσιους χώρους, και να μην δημιουργούν φασαρία».
Θα σας συμβούλευα λοιπόν αν κάποιος αρχίσει την φασαρία καλύτερα να πάρετε τον σκύλο σας και να φύγετε. Πάντως αν ακολουθήσετε τους παρακάτω κανόνες τουλάχιστον δεν θα δώσετε αφορμή για διαπληκτισμούς.
Κανόνες για την παραλία
• Αποφύγετε τις οργανωμένες πλαζ και τις γεμάτες με κόσμο παραλίες
• Πάντα να έχετε τον σκύλο σας δεμένο με το λουρί του, μην τον αφήνετε να τρέχει ελεύθερος ενοχλώντας τους άλλους λουόμενους
• Πάντα να μαζεύετε τις ακαθαρσίες του σκύλου σας
• Μην αφήσετε τον σκύλο σας να πλησιάσει άλλους λουόμενους ή σκύλους που βρίσκονται στην παραλία εκτός και αν σας το επιτρέψουν
• Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε μια ερημική παραλία και αφήσετε τον σκύλο σας ελεύθερο φροντίστε να του έχετε μάθει την εντολή ΕΛΑ και μη τον χάσετε από τα μάτια σας.
• Ο ήλιος μπορεί να βλάψει τον σκύλο σας γι’ αυτό να έχετε μια ομπρέλα για σκιά και άφθονο νερό για να πιει.

annap

Member
15 Ιανουαρίου 2008
11
0
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

@Xrisida: Το link δε δουλεύει..

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
1. Τα σκυλιά επιτρέπονται με λουρί στις παραλίες όπου δεν υπάρχει σήμανση, αλλά όχι μέσα στην θάλασσα.

2. http://www.airtickets.gr/kanonismoi.asp
Νομίζω ότι το όριο για την καμπίνα είναι 6 κιλά. Χτες μου είπαν ότι για Αγγλία πρέπει να έχει κάνει εμβόλιο λύσσας 6 μήνες πριν.

3. Ρώτα αρκετούς κτηνιάτρους πριν καταλήξεις. Εγώ έχω καταλήξει στο τρίμηνο μετά την πρώτη περιόδο και σίγουρα μετά την ολοκλήρωση του 1ο έτους.

xrisida

Active Member
17 Ιουλίου 2007
41
0
Αθήνα
Noela said:
1. Τα σκυλιά επιτρέπονται με λουρί στις παραλίες όπου δεν υπάρχει σήμανση, αλλά όχι μέσα στην θάλασσα.

καλά είναι σοβαροί?? δεν το είχα ξανά ακούσει αυτό - και μιλάω για παραλίες που δεν υπάρχει σήμανση...- να υποθέσω ότι ο λόγος είναι για να μην λερώνουν??? :-({|=

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
annap said:
Kαλησπέρα σε όλους!!
Από όσο έψαξα δε βρήκα απαντήσεις για κάποια θέματα που με απασχολούν(δε έψαξα όόόλο το site)
Παιδιά στην κορυφή της σελίδας, υπάρχει ένα κουμπάκι που λέγεται “search”. Μάθετε να το χρησιμοποιείτε σας παρακαλώ πολύ!

Βάζοντας μια λέξη κλειδί, και πατώντας το, θα σας εμφανιστούν αυτόματα όλες οι συζητήσεις που αφορούν το θέμα. Είναι κρίμα να υπάρχουν 4-5 θέματα που πραγματεύονται το θεμα “Σκύλος και θάλασσα” και να ανοίγουμε άλλο ένα, ρωτώντας πράγματα με οποία έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν κατά κόρον! :(

Ξεκινώντας:

annap1 said:
Τα σκυλιά επιτρέπονται στις παραλίες που δεν υπάρχει ειδική σήμανση οτι απαγορεύονται τα ζώα?Επιτρέπεται να μπαίνουν στη θάλασσα ακόμα και αν έχουν όλα τους τα εμβόλια?
Διακοπές με το σκύλο
Εισοδος σκυλων σε δημοσιους χωρο
Σκύλος και θάλασσα
Παραλία και σκύλος.

annap said:
Θέλω να ταξιδέψω στην Αγγλία.Τι διαδικασίες πρέπει να γίνουν ειδικά γι αυτήν την χώρα?Από όσο γνωρίζω, αν το σκυλί ειναι κάτω από 8 κιλά επιτρέπεται να βρίσκεται στα καθίσματα μαζί με τους άλλους επιβάτες του αεροπλάνου. Αλλά ισχύει οτι πρέπει να περιμένω 6 μήνες για να πάω με το σκυλί Αγγλία???
Νομοθεσία-Αποφάσεις

annap said:
3)Υπάρχει "σωστή" ηλικία για να στειρώσω το θηλυκό σκυλί?Και αν ναι ποιά είναι αυτή?
Στείρωση. Πότε?