Γεια χαρά και από μένα...

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Πάμε βόλτα χαλαρά. Δεν έχει μάθει το "πάμε μαζί". Αν ο δικός σου το μάθει ίσως να μην έχεις θέμα. Πάντως στα ερεθίσματα δύσκολα αντιστέκονται. Δεν ξέρω πόσο θα σε ακούσει στο πάμε μαζί αν πέσετε πάνω σε καμιά θηλυκιά με οίστρο. Χλωμό το βλέπω.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
κι εμείς χαλαρά πάμε βόλτα...

στα ερεθίσματα αντιστέκεται δύσκολα....

και στα θηλυκά με οίστρο (που δεν μας έχει τύχει), να προσθέσω και τις γάτες και άλλα σκυλιά και ως τελευταίο ερέθισμα/κατόρθωμα να προσθέσω κι έναν άνθρωπο που περπάταγε με μια σακούλα με ψητούρα από το σουβλατζίδικο !!!!!

(σ'αυτό κόντευα κι εγώ να ορμήξω..., ένεκα η νηστεία βλέπετε!!!!!)

σεβάχ συμφωνούμε μέχρι εκεί που δεν παίρνει....

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
και στα θηλυκά με οίστρο (που δεν μας έχει τύχει), να προσθέσω και τις γάτες και άλλα σκυλιά και ως τελευταίο ερέθισμα/κατόρθωμα να προσθέσω κι έναν άνθρωπο που περπάταγε με μια σακούλα με ψητούρα από το σουβλατζίδικο !!!!!
(σ'αυτό κόντευα κι εγώ να ορμήξω..., ένεκα η νηστεία βλέπετε!!!!!)
:D:D:D Τέλειο !!! :D:D:D

Συμφωνώ με την Αγάθη και τον Σεβάχ ... Δυστυχώς στα ερεθίσματα δεν αντιστέκονται με τίποτε. Δυστυχώς το τράβηγμα από τον Μετσοβίτη σου δεν πρόκειται να το γλιτώσεις. :cool: Απλώς θα βελτιωθεί μεγαλώνοντας και με την εκπαίδευση ...

erni

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2011
59
0
Ξάνθη
εγω ακομη δεν μπορω να τον παρω εξω βολτα με λουρι παντως... δεν περπαταει... χωρις λουρι τα πραματα ειναι πολυ ευκολα....παει ενα βημα μπροστα και κοιταει αν ακολουθω.... αν σταματησω,,, σταματα και αυτος και κανει τιου τιου!!!!!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Όταν λες ...τιου τιου;;;;;;;;

(πάντως πρέπει να του μάθεις το λουρί, σιγά σιγά, μια και είναι μικρούλης ακόμα, να συνηθίζει....)

(άκου τιου τιου:D:D)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Όπως λέει και η φιλενάδα συμπροεδρίνα Αγάθη, το λουρί πρέπει να το μάθει από τώρα γιατί άμα μεγαλώσει και δεν το έχει μάθει θα τα βρείς σκούρα ...
Αυτό το τίου τίου μου κίνησε το ενδιαφέρον. Μπορείς να μας το εξηγήσεις ; :D

mton

Member
18 Οκτωβρίου 2010
9
0
..μα πόσο όμορφο κουτάβι είναι?!! Σαν ψεύτικο!!
Να πω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη σχετικά με το λουρί..
Δωροδοκία+Λέξη κλειδί! ..μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημά σου Κώστα. Τι εννοώ..
Κάθε φορά που θα θες να τον πας βόλτα να του λες μία "λέξη κλειδί" π.χ. πάμε βόλτα.. , θα του βάζεις το λουρί και θα τον "δωροδοκείς" με ένα μικρό μεζέ.
Μετά, κατά την διάρκεια της βόλτας με το λουρί, πρέπει να χρησιμοποιείς πάλι "λέξεις κλειδιά" όπως "πάμε, μαζί, δεξιά μου ή ότι θες.. και εννοείται θα ακολουθεί και μεζεδάκι από την στιγμή που σε ακολουθεί βέβαια.
Πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο, συνδυάζεις ευχαρίστηση και εκπαίδευση που πίστεψέ με, θα σου χρειαστεί... (πριν την μικρή μου Κίρκη, μεγάλωσα το ντόπερμαν της αδερφής μου και ξέρω από δυνατά & πεισματάρικα σκυλιά)
Μην κάνεις το λάθος να τον μαλώσεις για να σε ακολουθήσει επειδή "μουλαρώνει".. Υπομονή θέλει.... πολύ υπομονή....

(αν έχω λάθος κάπου, διορθώστε με οι παλαιότεροι..)

erni

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2011
59
0
Ξάνθη
τιου τιου ειναι το κλαμμα του ρε παιδια!!!!!!!! το κοφτο οχι το καααιιιιι κααααιιιι που κανουν.... χαχαχαχα... θα τον δοκιμασω σημερα να τον βγαλω παλι με λουρι και θα τα πουμε αργοτερα...

erni

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2011
59
0
Ξάνθη
λοιπον... ο μικρος βγαινει βολτα με το λουρι με στασεις βεβαια αλλα το θεμα ειναι οτι το κραταει δαγκωμενο και πηγαινει και που και που το τραβαει γριλιζοντας... κανει παιχνιδια.... τι να τον κανω???

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Θα το συνηθίσει σιγά σιγά. Υπομονή να τον κάνεις και σε λίγες μέρες θα πηγαίνει κανονικά την βόλτα του με το λουρί.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Υπομονή θέλει, και θα συνηθίσει το λουρί. Δώσε λίγο χρόνο και στους δύο σας ... :D
Αυτό το τίου τίου με έλιωσε ... :p βλέπω και την φατσούλα του μικρού στην φωτογραφία, και τον φαντάζομαι να κάνει τίου τίου ... τί ψυχούλι που είναι ... :D:D

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
λοιπον... ο μικρος βγαινει βολτα με το λουρι με στασεις βεβαια αλλα το θεμα ειναι οτι το κραταει δαγκωμενο και πηγαινει και που και που το τραβαει γριλιζοντας... κανει παιχνιδια.... τι να τον κανω???
Γιατί δε δοκιμάζεις αλυσίδα;;;;
Κι εμένα έτσι έκαναν στην αρχή, αλλά με την αλυσίδα αυτό σταμάτησε...

erni

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2011
59
0
Ξάνθη
ναι μωρε ειναι πολυ γλυκια ψυχουλα... ασε απο ατακες τον εχω βγαλει πολλες... ο Τιου Τιου,,, ο Σνίφης,,, ο Μικός,,, ο Κουταβούμπης κ.ο.κ.
θα δοκιμασω και με αλυσιδα καποια στιγμη και τα λεμε...

erni

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2011
59
0
Ξάνθη
agathe δοκιμασα με αλυσιδα οπως ειπες,,,τα πραματα ειναι καπως καλυτερα... παλι την δαγκωνει αλλα οταν καταλαβαινει πως ειναι σκληρη δεν την τραβαει και την παραταει η αλλες φορες απλα την κραταει στο στομα του και περπαταμε μαζι....

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Σούπερ....

σιγά σιγά θα συνηθίσει, θα μάθει τις βόλτες, και μετά με ότι και αν τον βγάζεις βόλτα θα είναι ένας σωστός κύριος.......

(θηριάκι θα είναι, αλλά λέμε τώρα.....τουλάχιστον δε θα μασουλάει το λουρί του!!!!!!)

erni

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2011
59
0
Ξάνθη
ναι αλλα ο Τιου Τιου τσιτωνει τα ποδια και δεν προχωραει πολλες φορες... αυτο πως κοβεται???

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Επιμένεις, αλλά χωρίς να τον πνίξεις με την αλυσίδα, έτσι ; Του λές "έλα Τίου Τίου" με σταθερή φωνή, τραβάς ελαφρά, και δεν υποχωρείς. Πρέπει να καταλάβει ότι η βόλτα θα γίνεται με την αλυσίδα. Ίσως αντιδρά έτσι γιατί είναι συνηθισμένος να τρέχει ελεύθερος στην τεράστια αυλή. Εκτός σπιτιού όμως πρέπει να μάθει να κινείται με λουρί. Αυτό που θα δοκίμαζα εγώ είναι να τον δελεάσω να προχωρήσει με μικρές λιχουδιές, ούτως ώστε να καταλάβει ότι το να στυλώνει τα πόδια του είναι συμπεριφορά που δεν επιβραβεύεται. :):):)