Γεια σε ολους

tolis

Member
5 Μαρτίου 2010
5
0
Γεια σε ολους , μολις γράφτηκα και γω στο φορουμ , υστερα απο παρακολουθηση πολλων χρησιμων θεματων :)

Θελουμε οικογενειακα να παρουμε ενα σκυλο , θα προτιμουσαμε καποιον που να εχει υφος και στυλ λυκοσκυλου μεγαλο σε μεγεθος .Παραδειγμα χασκυ , γερμανικο ποιμενικο, κτλπ καταλαβατε

Ρωτησαμε τιμες σε πολλα πετ σοπ και αγγελιες ειδαμε πολλλες και πηραμε τηλεφωνα , και ζητανε καπου στα 400-600 ευρω τουλαχιστον.... δυστυχως επειδη δεν ειμαστε σε καλη οικονομικη κατασταση δεν διαθετουμε ενα τοσο μεγαλο ποσο , αν και διαθετουμε ολα τα υπολοιπα οπως αγαπη φροντιδα και οτι αλλο χρειαστει ο μελλοντικος φιλος μας . ειμαι απο θεσσαλονικη .

( Δεν διαθετουμε ενα τοσο μεγαλο ποσο οπως 600 ευρω , μη ξεχνατε οτι εχουμε να πληρωσουμε και τα εμβολια ,τα παιχνιδια του, τις τροφες του, τις αρχικες επισκεψεις στο κτηνιατρο κτλπ )

Γνωριζετε καποιους που να χαριζουνε η εστω να πουλανε καποια ρατσα στα 200 ευρω και κατω?

ευχαριστω

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
πιστεψε με τα μετεπειτα εξοδα θα ειναι αρκετα περισσοτερα. Εν πασει περιπτωσει γιατι δεν παιρνετε κανενα αδεσποτακι;

Last edited:

maria-akis

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2010
177
0
Φτώχεια καταρραμένη..

προτείνω να κοιτάξετε κανένα αδέσποτο όπως είπε ο χρήστης kos. έχει πολλά που λυκοφέρνουν, χασκοφέρνουν κτλ κτλ. κοιτάξτε και στο φόρουμ για ποιο λόγο δεν αγοράζουμε από πετ σοπ και γιατί αγοράζουμε μόνο από καλά εκτροφεία.
να ξέρετε πως ένα υγιέστατο σκυλί κοστίζει ποσό που έχει 4 ψηφία.. αλλά τα έξοδα μετά θα είναι πολύ λιγότερα από το να πάρετε ένα "αρρωστο" σκυλί από πετ σοπ.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και μόνο που ξεκινήσατε από pet shop και αγγελίες...ξεκινήσατε λάθος. Υπαρχουν πάρα πολλά σκυλιά παρατημένα που ψάχνουν οικογενεια, και μεγαλόσωμα και γερμανοφέρνουν κλπ,κλπ.κλπ.
Απλά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένας σκύλος έχει κάποια έξοδα το μήνα, να τρώει καλή τροφή και όχι αποφάγια, να κάνει τα εμβόλια του, τις γενικές εξετάσεις, φάρμακα για τα σκουλίκια, αμπούλες για τσιμπούρια, Spray για το καλαζάρ, και πολλά άλλα.
Εκτός από χρήματα θέλει και χρόνο από εσας για παιχνίδια , βόλτες, και εκπαίδευση...
Αν σκοπευετε να πάρετε ένα σκύλο για να τον έχετε παρατημένο σε μία αυλή...καλύτερα να το ξανασκεφτείτε...
Λυπάμαι, που γίνομαι λίγο σκληρή και απότομη, δεν είναι κάτι προσωπικό με εσας, απλά έχω βαρεθεί να ακούω για σκυλιά που κακοποιούνται επειδή πηγάινουν σε λάθος ανθρώπους.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλως ηρθες Τολη.

Κατερινα, περα απο τα συνηθη τυπικα ιατρικα, να βαλουμε και την περιπτωση καποιας ασθενειας μια και το εχω φρεσκο?
Σε δυο μηνες η λεϊσμανιωση της Ζηνας μου κοστισε πολλες εκατονταδες ευρω.
Φυσικα ας το ξεπερασει κι ας μου κοστιζει χιλιαδες.

Τι θα κανεις φιλε μου Τολη αν αρρωστησει το σκυλι?

Προσφατη δημοσκοπηση που καναμε δινει μεσο ορο 1500-2000 εωρω εξοδα διαβιωσης υγιους σκυλου τον χρονο.

tolis

Member
5 Μαρτίου 2010
5
0
Λοιπον ενα ενα πρωτον εχω κοιτάξει το φορουμ ξανα και εχω ενημερωθεί σχετικα με τα πετ σοπς τι παίζει με τα παπυμιλς κτλπ , αλλα ολοι στην οικογενεια ειναι αντιθετοι στο να παρουμε ενα σκυλι αδεσποτο , ξερω ακουγεται λαθος αλλα ετσι ειναι .Μιλησα με διαφορους εκτροφεις και ολοι απαιτουνε 900+ ευρω τουλαχιστον...

Εφοσον δεν εχουμε γνωστους που να γεννουνε συντομως , και κυριως δεν εχουμε γνωστους που οι ρατσες των σκυλιων τους να λυκοφερνουνε κτλπ η μοναδικη επιλογη ειναι να αγορασουμε ειτε απο αγγελιες ειτε απο πετ σοπ , διοτι οι τιμες ειναι προσιτες....

Ποτε δεν θα δινα τετραψηφιο αριθμο ευρω οπως ακουστηκε παραπανω για ενα σκυλο οποιος και να ηταν αυτος στην οικονομικη κατασταση που βρισκομαι. Αμα εσεις διαθετεται τοσο μεγαλα ποσα για ξοδεμα , εγω δυστυχως δεν ανηκω σε αυτη τη κατηγορια.

Δευτερον μπορω να του παρεχω ολα τα φαρμακα τα εμβολια κτλπ ολες τις βολτες , και τα παιχνιδια καθως
και ποιοτικη τροφη , απλα δεν μπορω να σκασω αλλα 600 ευρω για να το παρω εξαρχης .... Με λιγα λογια εχω λεφτα στην ακρη για οτι χρειαστει σε φυσιολογικα πλαισια αλλα δεν εχω λεφτα για να το αγορασω .... και απο το να το παρω και να μετα να μη μπορω να του παρεχω τα εμβολια κτλπ καλυτερα να βρω αλλη λυση φυσικα....

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Αν φοβάστε να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο απο το δρόμο υπάρχει η λύση των καταφυγείων. Υπάρχουν πάραπολλλά σκυλάκια που περιμένουν πολύ καιρό να βρούν ένα σπίτι και μια οικογένεια που μπορεί να τους προσφέρει αυτά που μπορείτε εσείς. Τα σκυλάκια δίνονται με συμβόλαια υιοθεσίας,εμβολιασμένα,στειρωμένα και τσιπαρισμένα . Εκτός αυτού οι άνθρωποι των καταφυγείων μπορούν να σας βοηθήσουν να διαλέξετε ένα σκυλούνι που ο χαρακτήρας του να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας ,εκτός του ότι και εσείς οι ίδιοι μπορείτε να επισκεφτείτε το καταφύγειο πολλές φορές και να ''ζήσετε'' και να γνωρίσετε τον υποψήφιο καινούργιο σας σύντροφο. Τι λες;

tolis

Member
5 Μαρτίου 2010
5
0
Ναι ταρα το συζητησαμε και θα παμε να επισκεφτουμε καποια φιλοζωικη οργανωση - καταφυγιο , εχω συγκεντρωση πληροφοριες , θα επισκεφτω αυτο της ηλιουπολης αρχικα .

Ελπιζω να βρω καποιο που λυκοφερνει , θα σας ενημερωσω μολις το επισκεφτω , ευχαριστω για τις συμβουλες σας.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Γεια σου Τολη καλως ηρθες :)

πες μας πρωτα απο ολα κατι παραπανω για εσενα και την οικογενεια σου και το πως φαναταζεσαι την συμβιωση σου με τον σκυλο -
εισαι αθλητικος τυπος ;
του καφε ;
επιμονος ;
νευρικος ;
υπομονετικος ;

που θα ζει ;
ποσο χρονο εχεις ;
ωραριο δουλειας ;

υπαρχει εμπειρια με σκυλους και ποση ;

περα απο ορθια αυτια τι αλλο θες στον σκυλο ;
αν μαδαει ;
να γαυγιζει ;
τι χαρακτηρα ; ρωτω γιατι λες χασκυ - γερμανικο ποιμενικο που το μονο κοινο τους ειναι οτι εχουν 4 ποδια και ουρα
δραστηριο ;
μετρια ενεργητικοτητα ;
τεμπελη ;

με τους ξενους πως θες να ειναι ;

θα τον εκπαιδευσεις ;

tolis

Member
5 Μαρτίου 2010
5
0
Γεια σου Τολη καλως ηρθες :)

πες μας πρωτα απο ολα κατι παραπανω για εσενα και την οικογενεια σου και το πως φαναταζεσαι την συμβιωση σου με τον σκυλο -
εισαι αθλητικος τυπος ;
του καφε ;
επιμονος ;
νευρικος ;
υπομονετικος ;

που θα ζει ;
ποσο χρονο εχεις ;
ωραριο δουλειας ;

υπαρχει εμπειρια με σκυλους και ποση ;

περα απο ορθια αυτια τι αλλο θες στον σκυλο ;
αν μαδαει ;
να γαυγιζει ;
τι χαρακτηρα ; ρωτω γιατι λες χασκυ - γερμανικο ποιμενικο που το μονο κοινο τους ειναι οτι εχουν 4 ποδια και ουρα
δραστηριο ;
μετρια ενεργητικοτητα ;
τεμπελη ;

με τους ξενους πως θες να ειναι ;

θα τον εκπαιδευσεις ;

Οκ για να σας δωσω να καταλαβετε την κατασταση στην οποια βρισκομαι . Ειμαι φοιτητης 22 ετων ,τελευταιο ετος , στις Σερρες , τμημα πληροφορικης , φετος το καλοκαιρι φευγω και γυρναω μια και καλη θεσσαλονικη .

Σκυλι σκεφτομουνα να παρω απο τα πρωτα εξαμηνα , αλλα επειδη δεν ημουν ετοιμος , ουτε η οικογενεια μου ηταν το αφηναμε μεχρι να φτασω στο τελος των σπουδων.

Παω γυμναστηριο καθε 2 μερες τους τελευταιους μηνες , και γενικα ειμαι πολυ αθλητικος τυπος , λατρευω τις βολτες και ανυπομονω να παρω ενα σκυλο ωστε να απολαμβανουμε τις βολτες και οι 2 :D .

Ειχαμε σκυλι εος οταν ημουνα 10 ετων ενα μεγαλο λυκοσκυλο, δεν ηταν ρατσας , και οταν πεθανε γενικα η οικογενεια δεν ηθελε να παρουμε αλλο γτ ειχανε δεθει πολυ μαζι του και δεν θελανε να ξαναπερασουνε τα ιδια .

Δεν ειμαι ενας κλασικος φοιτητης , τα χαβαλε μου τα εκανα τα πρωτα εξαμηνα , τωρα ειμαι ρουτινιαρης και ξερω οτι και ο σκυλος ειναι της ρουτινας , γιαυτο ελπιζω να πανε ολα καλα.

Σιγουρα δεν θα θελα να γαυγιζει ο σκυλος , τουλαχιστον μεσα στο διαμερισμα αν ομως γαυγιζει θα ψαξω την αιτια που του το προκαλει ωστε να σταματησει , παντα χωρις να του φωναξω η να τον χτυπησω , εχω διαβασει και εχω παρακολουθησει πολλες εκπομπες περι εκπαιδευσης σκυλων και ανυπομονω να του μαθω εντολες και παιχνιδια .

Θεσσαλονικη εχουμε ενα μεγαλο διαμερισμα με ενα πολυ μεγαλο μπαλκονι και 2 μεγαλα παρκα διπλα . Σερρες εχω ενα φοιτητικο σπιτι μικρο μεν με μπαλκονακι αλλα τον ιουλιο θα μετακομισω θεσσαλονικη.

Το σκυλι θα εχει 3 φορες βολτα τουλαχιστον την ημερα και κτηνιατριο και πετ σοπ εχω στα 10 μετρα απο το σπιτι μου . Εχω σκεφτει τα περισσοτερα για να μην πω ολα τα προβληματα που μπορει να εμφανιστουνε και ειμαι ετοιμος να τα ξεπερασω.

Τελος το θελω ενεργητικο , μεγαλο , να μη γαυγιζει , οχι συχνα τουλαχιστο ,και να επικοινωνουμε , να εχει ορεξη για μαθηση και να εχει μυτερη μουσουδα οπως το παλιο μου λυκοσκυλο και αυτια σηκωμενα , και να μην ειναι βαρυ εννοοντας το θελω ευκινητο οπως τα λυκοσκυλα , τα κολει κτλπ και οχι οπως κανενα αγιου βερνανδου :p αν και ειναι πολυ ομορφα και εκεινα .

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
εχοντας ολη αυτη την ενημερωση αν πας και παρεις σκυλι απο πετ σοπ θα ειναι τουλαχιστον ντροπη..
εχουμε πει πολλες φορες το να κανεις λαθος και να παρεις απο πετ σοπ χωρις να γνωριζεις ειναι 'κατακριτεο' (κατα το 'δεν ηξερες δεν ρωταγες') αλλα το να ξερεις και να παρεις ειναι εγκλημα..
κανε υπομονη,μαζεψε λεφτα και παρε ενα σκυλι απο ενα εκτροφεα αν θελεις καποια ρατσα συγκεκριμενη.η αλλιως πηγαινει σε καποιο καταφυγιο.

στην πρωτη περιπτωση θα εχεις και το χρονικο περιθωριο να μαθεις και 5 πραγματα πανω στα σκυλια γενικοτερα αλλα και στην ρατσα που σε ενδιαφερει..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλως Ηρθες!

Συνεχισε να ενημερωνεσαι!Φαινεται να κατεχεις στο ποια φυλη θα καταληξεις αναλογα με το τι ανθρωπος εισαι στην καθημερινοτητα σου!

Εγω βλεπω παντως ΚΑΘΑΡΑ περιγραφη ενος Γερμανικου Ποιμενικου:D!!!Πες κατα βαθος αυτο θελεις ε:D?

Αν το θελεις ομως θα το παρεις απο καποιο εκτροφειο και ΟΧΙ ΑΠΟ Pet Shop!!!

Κανε μου αυτη την χαρη!
Γιατι ειμαστε στην ιδια ηλικια, σπουδαζουμε στην ιδια πολη(Σερρες), μενουμε στην ιδια πολη(Θεσσαλονικη), μπορει να εχουμε και ιδιο σκυλο αλλα θα ηταν κριμα να διαβασω οτι τον πηρες απο Pet Shop!!!

Διαβασε και λιγο αυτο να καταλαβεις!

PET- SHOPS - PUPPY MILLS

Εμπειρίες από pet shops / bybs

ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΦΥΛΗ

Αντε με το καλο και μακαρι και καποια στιγμη να βρεθουμε στις σκυλοβολτες μας κατω στο σκυλοπαρκο στην παραλια...

tolis

Member
5 Μαρτίου 2010
5
0
Ναι ειναι απο τα αγαπημενα μου τα γερμανικα ποιμενικα ειναι η αληθεια ! Στελιο αν θες στειλε μου ενα πριβε μηνυμα να μαθω παραπανω για σενα και για τα γερμανικα ποιμενικα καθως και τον εκτροφεα που το πηρες εσυ .