Γεια σε ολους!!! Εχω απορια... (εκπαίδευση κουταβιού)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η αλήθεια φίλε μου babhs μάλλον σε κοροιδεύσανε....υπάρχουν πολλά ημιαιμάκια που τα χαρίζουν...

Τι να πιστοποιείται δηλαδή σε ένα ημίαιμο;Έστω ότι σου το δίνανε και το δικό σου γίνει 35 κιλά και 60 πόντους σε ύψος τι θα άλλαζε;Πήρε από τον προπάππου του από την πλευρά του ημίαιμου J.R., έναν τσαχπίνη Γερμανικό Ποιμενικό...;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το θεμα ειναι οτι το εκανα τωρα...Το θεμα ειναι να του μαθω 2 πραγματα. Αυτο με καιει. Εχω αγχωθει...
Μην αγχώνεσαι!Αλλά μην περιμένεις θαύματα από την μια μέρα στην άλλη!Σιγά, σιγά με υπομονή και επιμονή όλα θα γίνουν!:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σχετικα με το βιβλιο? Ειναι καλυτερο να παρω γενικα για την εκπαιδευση σκυλων η για Jack Russell συγκεκριμενα?
Ξεκινα με το βιβλίο της Bailey που αφορά την εκπαίδευση κουταβιού για να πάρεις μια ιδεα του τι πρέπει να κάνεις και να πάψεις να πανικοβάλλεσαι και μετά πάρε και καμιά εκατοστή άλλα. Όταν έχεις σκύλο, το διάβασμα δεν σταματάει ποτέ.;)
Στα θέματα της ενότητας «εκπαίδευση και συμπεριφορά» έριξες μια ματιά?

babhs

Member
7 Μαϊου 2009
13
0
Κατι κοιταξα. Αλλα αγχωθηκα περισσοτερο:):):)...Γιατι δεν ξερω πως να της φερθω. Οταν κανει κατι κακο και της βαζω τις φωνες απλα με γραφει...

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Ηρεμησε και ενημερωσου....μην αγχωνεσαι..
Τι κακο κανει μωρε το κουταβι?:)
Να προβλεπεις τι "κακο" μπορει να κανει και να πραττεις αναλογα.Το πιο σημαντικο ειναι να την αγαπας και να την προσεχεις.Και οχι πολλες φωνες τωρα που ειναι μικρο.Για ξυλο δεν το συζητω.Μην τυχον ακουσεις κανεναν ξερολα οτι δεν παθαινουν και τπτ αν τα βαρεσεις λιγο.Σκυλια ειναι κ τετοια.:rolleyes:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κατι κοιταξα. Αλλα αγχωθηκα περισσοτερο:):):)...Γιατι δεν ξερω πως να της φερθω. Οταν κανει κατι κακο και της βαζω τις φωνες απλα με γραφει...
Που διάβασες ότι όταν κάνει κάτι κακό πρεπει να βάζεις τις φωνές??? Προσεξε πολύ, γιατι θα καταντήσεις να έχεις ένα σκύλο που σε φοβάται, και δε σε εμπιστεύεται, κι αυτό είναι το χειρότερο. Ο σκύλος είναι φίλος σου, δεν έχει σκοπό να σε εκνευρίσει.....το αντίθετο, σκοπός του είναι να σ'ευχαριστήσει (γιατι έτσι, όλο και κάτι θα πάρει κι αυτός!)... αν κάνει κάτι λάθος, είναι γιατι δεν του έχεις δείξει με υπομονή το σωστό.

babhs

Member
7 Μαϊου 2009
13
0
Και τι να κανω οταν κανει κατι που δεν πρεπει? Πχ, εχθες πηγε και δαγκωσε κατι καλωδια. Πρεπει με καποιο τροπο να του δειξω οτι δεν κανει. Δεν το μαλωσα, δεν του εβαλα τις φωνες, προσπαθουσα μονο να του δειξω οτι δεν κανει μιλωντας του, αλλα τπτ. Παντως, με το θεμα της τουαλετας αρχιζω και βλεπω κιολας προοδους!!! Να ρωτησω, το καρμεν πως σας φαινεται για ονομα?

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Και τι να κανω οταν κανει κατι που δεν πρεπει? Πχ, εχθες πηγε και δαγκωσε κατι καλωδια.
ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ!!!
Η να φτιαξεις ετσι την κατασταση ωστε να μην μπορει να δαγκωνει πραγματα που εσυ δεν θελεις.Πρεπει να οργανωθεις γρηγορα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το πρώτος και απαράβατος κανόνας του ιδιοκτήτη σκύλου είναι ότι δεν έχουμε εκτεθημένα πράγματα που δεν θέλουμε να "ασχοληθεί" με αυτά ο σκύλος!Ειδικά όταν είναι κουτάβι....

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις όταν μασουλάει κάτι που δεν πρέπει, είναι να έχεις να του δώσεις να μασήσει κάτι που επιτρέπεται να μασάει, ένα παιχνίδι του για παράδειγμα!

Επίσης να μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει ποτέ να το μαλώνεις αφού συμβεί το γεγονός αλλά μόνο όταν συμβαίνει, αλλιώς δεν καταλαβαίνει γιατί το μαλώνεις.

Και τέλος μην το φωνάζεις ποτέ να έρθει σε σένα για να το μαλώσεις αλλά πάντα να το φωνάζεις για καλά κι ευχάριστα πράγματα γιατί αλλιώς θα φοβάται να έρθει σε εσένα!

Ωραίοι είναι το Κάρμεν!:D

babhs

Member
7 Μαϊου 2009
13
0
Συμβαινει κατι π με ειχε προβληματισει ιδιαιτερα, κ ευτυχως το βρηκα εδω κ ηρεμησα λιγο. Το φωναζω κ πολλες φορες δεν ανταποκρινεται. Καπου ελεγε οτι ειναι λογικο για την ηλικια του. Βεβαια, δεν το εχω πολυ το σκυλι, δεν εχει μαθει το ονομα του καλα καλα, αλλα πολλες φορες του κανω νοημα να ερθει και αδιαφορει. Τι να κανω σε αυτη την περιπτωση????

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Συμβαινει κατι π με ειχε προβληματισει ιδιαιτερα, κ ευτυχως το βρηκα εδω κ ηρεμησα λιγο. Το φωναζω κ πολλες φορες δεν ανταποκρινεται. Καπου ελεγε οτι ειναι λογικο για την ηλικια του. Βεβαια, δεν το εχω πολυ το σκυλι, δεν εχει μαθει το ονομα του καλα καλα, αλλα πολλες φορες του κανω νοημα να ερθει και αδιαφορει. Τι να κανω σε αυτη την περιπτωση????
κρατα ενα παιχνιδι η μια λιχουδια κ φωναξε τον!μολις ερθει επιβραβευσε τον με τη λιχουδια κ μπραβο η δωστου το παιχνιδι αναλογα.

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Kαλημέρα,
είμαι κι εγώ καινούργια "μαμά", το τσιουάουα μου το έχω εδώ και ένα μήνα, είναι οκτώ μηνών. Μία εβδομάδα μου πήρε να τα μάθει όλα. Τον έφερα σπίτι Παρασκευή μεσημέρι και τον άφησα μόνο του Δευτέρα πρωί. Τα πρώτα 3 βράδυα κλαψούριζε...έβαλα το κρεβατάκι του δίπλα στο δικό μου και το χέρι μου, όλο το βράδυ ήταν πάνω στο σκυλί. Το τέταρτο βράδυ έγινε το ίδιο στο δωμάτιο του γιού μου. Τώρα, με το που θα δει το παιδί να βάζει πυτζάμες, πάει και χώνεται μόνος του στο κρεβατάκι του.
Τουαλέτα! ΄Ηρθε στο σπίτι και με το που πήγε να σηκώσει το πόδι ,του είπαμε αυστηρά ΟΧΙ, τον βουτήξαμε και τον βάλαμε στο πάρκο του (αυτό που είχα για τα παιδιά μου όταν ήταν μωρά). ΄Οταν τα έκανε εκεί κάναμε σαν τρελλοί από τη χαρά μας,τον χαιδέψαμε, τον φιλησαμε,του δώσαμε λιχουδιά και τον βγάλαμε απ΄το πάρκο! Με το επόμενο γεύμα, το ίδιο. ΄Εφαγε,ήπιε μέσα στο πάρκο, τα έκανε, χαρούλες μετά, χαρούλες κι εμείς , τον βγάλαμε. Τώρα, ακόμα και τις ελάχιστες φορές που θέλει τσίσα ή κακά εκτός προγράμματος, πάει και γρατζουνάει το πάρκο του και γαυγίζει.
Εντάξει, 2-3 "ατυχήματα" είχαμε...αλλά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Ζητώ συγγνώμη απ΄τα υπόλοιπα παιδιά εδώ που έχουν πολλή περισσότερη πείρα από μένα αλλά, από την πρώτη στιγμή, αντιμετώπισα το σκυλί όπως ακριβώς τα παιδιά μου όταν ήταν μικρά. Για να κόψουμε την πάνα στο παιδί, δεν το δέρνουμε, δεν του τρίβουμε τη μούρη στα κακα(αν είναι δυνατόν, και όμως μου το έχουν πει!), δεν το τιμωρούμε. Υπομονή, χρόνος και επιβράβευση. Και, ρουτίνα. Συγκεκριμένη ώρα φαγητού, συγκεκριμένη συμπεριφορά και συνήθεια. Τα Σαβ/κα σηκώνομαι στι ς 6.15 όπως τις καθημερινές. Το σκυλί με περιμένει (!!!) έξω απ΄το δωμάτιο μου. Του βάζω φαγητό και νερό στο παρκο του, τρώει,πίνει,κανει την ανάγκη του, και μετά τον βγάζω,τα μαζεύω και γυρίζουμε κι οι δυό στα κρεβάτια μας. Μπορεί να σηκωθούμε και στις δέκα μετά!
Δεν ξέρω βρε παιδιά, το σκυλί μου είναι χαρισματικό (που δεν νομίζω, ένα συνηθισμένο σκυλάκι είναι), παντως μετά την εβδομάδα "χάριτος" και προσαρμογής δεν με κούρασε καθόλου.
Ελπίζω να βοήθησα, καλημέρα.-

babhs

Member
7 Μαϊου 2009
13
0
Αυτο ακριβως κανω. Αλλα δε βλεπω ιδιαιτερα αποτελεσματα ακομα. Πάντως τα παει πολυ καλυτερα...Το κακο ειναι οτι ειναι μικρουλα ακομα και δεν μπορω να την παω βολτα. Θελω γυρω στις 3 βδομαδες...Παντως παιδια εμαθα αρκετα εδω. Ευχαριστω...

babhs

Member
7 Μαϊου 2009
13
0
Για να του μαθω τα βασικα, οπως σηκω, κατσε, να του πεταω κατι και να το φερνει, πρεπει να της μιλαω συνεχεια, οποτε με ακουει να της δινω λιχουδια και γενικα να κανω υπομονη???????? Και ολα θα ερθουν με τον καιρο?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Πόσο μεγάλο είναι το σκυλί σου ; Απ΄ότι κατάλαβα πρόκειται για κουτάβι.
΄Αρα αυτό που προέχει των όσων ζητάς είναι να φτιάξεις μια σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης μαζί της.
Το σκυλάκι σου είναι ακόμα πολύ μικρό για να του κάνεις συστηματική εκπαίδευση. Πρέπει να περάσετε απο το στάδιο του παιχνιδιού και της κοινωνικοποίησης και πάνω απ΄όλα πρέπει να δεθείτε.
Εσύ φίλε μου στο διάστημα αυτό έχεις να μάθεις πολλά για να μπορείς έπειτα να της τα διδάξεις.
Πάντος πρόσεξε πολύ τους πρώτους μήνες είναι ΠΑΡΑ-ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ για την ζωή της σκυλίτσας σου. Είναι οι μήνες όπου θα διαμορφώσει την προσωπικότητά της γιατί σε αυτή την ηλικία τα κουτάβια μορφοποιούν τις εντυπώσεις τους απο το εξωτερικό περιβάλλον και για αυτό δεν πρέπει να κάνεις λάθη.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

babhs

Member
7 Μαϊου 2009
13
0
2.5 μηνων ειναι. Ουτε βολτα δε μπορω να το βγαλω. Εχω σιγουρα πολυ δρομο μπροστα μου...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
τον βάλαμε στο πάρκο του (αυτό που είχα για τα παιδιά μου όταν ήταν μωρά). ΄Οταν τα έκανε εκεί κάναμε σαν τρελλοί από τη χαρά μας,τον χαιδέψαμε, τον φιλησαμε,του δώσαμε λιχουδιά και τον βγάλαμε απ΄το πάρκο! Με το επόμενο γεύμα, το ίδιο. ΄Εφαγε,ήπιε μέσα στο πάρκο, τα έκανε, χαρούλες μετά, χαρούλες κι εμείς , τον βγάλαμε.
Εγώ δεν κατάλαβα.... τον έχετε να τρώει, να πίνει και να ουρεί και να αφοδεύει στο ίδιο περιορισμένο μέρος? που τα κάνει δηλαδή? σε πάνες?

@babhs
Ξεκίνα να διαβάζεις από την αρχή την ενότητα Εκπαίδευση και Συμπεριφορά του φόρουμ, και αν έχεις ερωτήσεις συγκεκριμένες, πες μας.:) Θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Επίσης αγόρασε και μερικά βιβλία, για να έχεις και μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την υπόθεση "εκπαίδευση κουταβιου".

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul