Kαλημέρα,
είμαι κι εγώ καινούργια "μαμά", το τσιουάουα μου το έχω εδώ και ένα μήνα, είναι οκτώ μηνών. Μία εβδομάδα μου πήρε να τα μάθει όλα. Τον έφερα σπίτι Παρασκευή μεσημέρι και τον άφησα μόνο του Δευτέρα πρωί. Τα πρώτα 3 βράδυα κλαψούριζε...έβαλα το κρεβατάκι του δίπλα στο δικό μου και το χέρι μου, όλο το βράδυ ήταν πάνω στο σκυλί. Το τέταρτο βράδυ έγινε το ίδιο στο δωμάτιο του γιού μου. Τώρα, με το που θα δει το παιδί να βάζει πυτζάμες, πάει και χώνεται μόνος του στο κρεβατάκι του.
Τουαλέτα! ΄Ηρθε στο σπίτι και με το που πήγε να σηκώσει το πόδι ,του είπαμε αυστηρά ΟΧΙ, τον βουτήξαμε και τον βάλαμε στο πάρκο του (αυτό που είχα για τα παιδιά μου όταν ήταν μωρά). ΄Οταν τα έκανε εκεί κάναμε σαν τρελλοί από τη χαρά μας,τον χαιδέψαμε, τον φιλησαμε,του δώσαμε λιχουδιά και τον βγάλαμε απ΄το πάρκο! Με το επόμενο γεύμα, το ίδιο. ΄Εφαγε,ήπιε μέσα στο πάρκο, τα έκανε, χαρούλες μετά, χαρούλες κι εμείς , τον βγάλαμε. Τώρα, ακόμα και τις ελάχιστες φορές που θέλει τσίσα ή κακά εκτός προγράμματος, πάει και γρατζουνάει το πάρκο του και γαυγίζει.
Εντάξει, 2-3 "ατυχήματα" είχαμε...αλλά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Ζητώ συγγνώμη απ΄τα υπόλοιπα παιδιά εδώ που έχουν πολλή περισσότερη πείρα από μένα αλλά, από την πρώτη στιγμή, αντιμετώπισα το σκυλί όπως ακριβώς τα παιδιά μου όταν ήταν μικρά. Για να κόψουμε την πάνα στο παιδί, δεν το δέρνουμε, δεν του τρίβουμε τη μούρη στα κακα(αν είναι δυνατόν, και όμως μου το έχουν πει!), δεν το τιμωρούμε. Υπομονή, χρόνος και επιβράβευση. Και, ρουτίνα. Συγκεκριμένη ώρα φαγητού, συγκεκριμένη συμπεριφορά και συνήθεια. Τα Σαβ/κα σηκώνομαι στι ς 6.15 όπως τις καθημερινές. Το σκυλί με περιμένει (!!!) έξω απ΄το δωμάτιο μου. Του βάζω φαγητό και νερό στο παρκο του, τρώει,πίνει,κανει την ανάγκη του, και μετά τον βγάζω,τα μαζεύω και γυρίζουμε κι οι δυό στα κρεβάτια μας. Μπορεί να σηκωθούμε και στις δέκα μετά!
Δεν ξέρω βρε παιδιά, το σκυλί μου είναι χαρισματικό (που δεν νομίζω, ένα συνηθισμένο σκυλάκι είναι), παντως μετά την εβδομάδα "χάριτος" και προσαρμογής δεν με κούρασε καθόλου.
Ελπίζω να βοήθησα, καλημέρα.-